ΚΟΥΙΖ

Ποιοί είναι οι δύο πρόεδροι που θα στηρίζουν τον Κώωτση την ώρα που θα καταρρέει, ενώ «εξαπτέρυγα», αυλικοί, ανεγκέφαλοι σύμβουλοι και μυστικοσύμβουλοι, θα έχουν όλοι τους λακίσει;
(210412)




Είπαν…

«Σήμερα, είναι η αποφράς ημέρα για τη Δημοκρατία. Πριν 45 χρόνια κάποιοι την κατέλυσαν, πιστεύοντας κατά το μυαλό τους ότι έτσι θα σώσουν την πατρίδα από διάφορους κινδύνους. Κάποιοι άλλοι σύγχρονοί τους, αν και επικαλούνται σε κάθε ευκαιρία τη Δημοκρατία, ωστόσο, την κατέλυσαν και εξαθλίωσαν τους πολίτες αυτής της χώρας, για να την καταστήσουν την πατρίδα -σύμφωνα με τις εντολές που εκτελούν- βορρά στους ξένους λεηλατητές. Ως "δημοκράταροι" εκεί που δεν πιάνει μελάνι έγραψαν και το Σύνταγμα της Ελλάδας.»
(210412)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




Ι ΚΩΩΤΣΗΣ, ΤΕΛΙΚΑ, ΘΑ ΠΝΙΓΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ;

Η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν ο επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Παύλος Παύλου με την κορυφαία σύμβουλό του κι έγκριτη νομικό Κορίνθου Εβίτα Κούτμου κατά του «αυτοκράτορα» του μπάχαλου Κώωτση, θα βαρύνει τη συνέχεια της διακοπείσας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου, που έχει κυρίαρχο θέμα την τύχη του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λουτρακίου.
Μια μηνυτήρια αναφορά που δεν ήλθε τυχαία, αλλά ήταν αποτέλεσμα των προκλητικότατων ενεργειών του Κώωτση, που έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του ή εκεί που δεν πιάνει μελάνι την κείμενη νομοθεσία και διέθεσε δωρεάν σε ιδιωτική επιχείρηση δημοτική περιουσία, προκειμένου να προσπορισθεί οικονομικού οφέλους.
Καθίσταται αναγκαίο να διευκρινισθεί προς πάσα κατεύθυνση ότι το loutraki-press δεν έχει κάτι και δεν εναντιώνεται στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Επιχείρηση κι επιχειρηματίας πολύ ορθά πράττουν, αφού έχουν βρει κουτούς και τους κάνουν ότι θέλουν.
Έτσι, λοιπόν, το πρόβλημα για το loutraki-press είναι ο «αυτοκράτορας» του μπάχαλου Κώωτσης, ο οποίος λειτουργεί συνειδητά διαλυτικά, προκειμένου να διασπάται η προσοχή κι όπως πιστεύει κατά το κεφάλι του να διαφεύγει του ελέγχου.
Επειδή, τίποτε δεν είναι κρυπτόν υπό τον ήλιον, ο «αυτοκράτορας» του μπάχαλου θα πρέπει να εξηγήσει ή καλύτερα να απαντήσει την προσεχή Τετάρτη στο δημοτικό συμβούλιο σε δύο ερωτήματα που θέτει το loutraki-press:
1 Ο «συγγενής» κουμπάρος του έγκριτος νομικός Δημήτρης Κονομόδης, στον οποίο ι Κώωτσης εντελώς αυθαίρετα στον ίδιο και το γραφείο του έχει αναθέσει εργολαβικά τις σημαίνουσες υποθέσεις του δήμου Λουτρακίου και της δημοτικής εταιρείας Λουτράκι Α.Ε., διατηρεί επαγγελματική σχέση με τη συγκεκριμένη επιχείρηση που της έχει διατεθεί παράνομα το Δημοτικό Κολυμβητήριο;
2 Ο «εξάδελφος» -κατά τον Κώωτση, τον απορρίπτει ο ίδιος- αντιπρόεδρος της Λουτράκι Α.Ε. διατηρεί ή όχι επαγγελματική σχέση με τη συγκεκριμένη επιχείρηση;
Αν παρ’ ελπίδα αυτά τα δύο ερωτήματα, ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και συμβαίνει έτσι, τότε πρόκειται για καραμπινάτο σκάνδαλο και ι Κώωτσης, που τα ’χει κάνει όλα μπάχαλο, ας αποδείξει ότι το βασίλειο της Δανιμαρκίας δεν είναι σάπιο και ότι δεν βρωμάει από παντού.
Επιπρόσθετα, αν η εν λόγω επιχείρηση εισπράττει από ιδιώτες η σωματεία ή διάφορα γκρουπ, έσοδα για τη χρήση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λουτρακίου, τότε το συγκεκριμένο σκάνδαλο είναι πολλαπλάσια μεγαλύτερο.
Πρόκειται για καραμπινάτη παράβαση καθήκοντος, ενώ προκύπτουν και ποινικά αδικήματα σε βάρος του Κώωτση, το βαθμό των οποίων θα προσδιορίσει ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Τι θα κάνει ο «αυτοκράτορας» του μπάχαλου;
Πέραν των δεδομένων παρανομιών του Κώωτση, της παράνομης εκχώρησης δημοτικής περιουσίας και του σκανδάλου που βγάζει μάτια, η συζήτηση που γίνεται για την τύχη του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, είναι η δεύτερη σε διάστημα περίπου επτά - οκτώ μηνών. Ι Κώωτσης, λόγω των «συγγενικών» του προσώπων φαίνεται σκόπιμα ενδεχομένως να έχει διαιωνίσει το μπάχαλο με το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λουτρακίου, έτσι ώστε να μην είναι ελέγξιμο κι από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να φαντασθεί τι ενδεχομένως συμβαίνει, όταν μάλιστα μια ιδιωτική επιχείρηση το εκμεταλλεύεται κι αποκομίζει κέρδος!
Κανονικά, ι Κώωτσης την Τετάρτη, στο διάστημα των καθαρών δεκαπέντε ημερών που μεσολάβησαν από τη διακοπείσα συνεδρίαση, είχε και διέθετε όλη την πολυτέλεια του χρόνου, ως δημοτική αρχή, να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για το δέον γενέσθαι με το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λουτρακίου.
Αν και πάλι, την προσεχή Τετάρτη, δεν παρουσιάσει συγκεκριμένη κι ολοκληρωμένη πρόταση, σημαίνει ότι αυτό το κάνει σκόπιμα, προκειμένου να έχει την ευχέρεια να παίζει με διαφόρων ειδών συμφέροντα.
(210412)




ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ "ΤΙ ΨΗΦΙΖΩ, ΑΝ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΩ;"

Παρακάτω, με απλή αριθμητική αποδεικνύεται ποιόν «ψηφίζει» - στηρίζει κάποιος που δεν προσέρχεται στην κάλπη.
Έστω ότι το εκλογικό σώμα αποτελείται από 1000 ψηφοφόρους: 400 ΝΔ, 350 ΠΑΣΟΚ, 150 ΚΚΕ και 100 τα άλλα κόμματα. Εάν ψηφίσουν όλοι, τότε το αποτέλεσμα θα είναι : 40% ΝΔ (400/1000), 35% ΠΑΣΟΚ (350/1000), 15% ΚΚΕ (150/1000) και 10% τα άλλα κόμματα (100/1000).
Εάν δεν ψηφίσει ένας από κάθε παράταξη, τότε σαν αποτέλεσμα θα έχουμε:
399 ψήφοι ΝΔ, 349 ψήφοι ΠΑΣΟΚ, 149 ψήφοι ΚΚΕ και 99 ψήφοι τα άλλα κόμματα.
Άρα θα έχουμε και τα εξής ποσοστά: 40,06% (399/996) ΝΔ, (+0.06%), 35,04% (349/996) ΠΑΣΟΚ, (+0.04%), 14.96% (149/996) KKE, (-0.04%) και 9,94% (99/996) τα λοιπά κόμματα (-0,06%).
Αν κάνετε το ίδιο παράδειγμα με περισσότερους να μην ψηφίζουν, θα δείτε ότι μεγαλώνει δραματικά η αύξηση των ποσοστών των κομμάτων εξουσίας και μικραίνει αντίστοιχα το ποσοστό των μικρών κομμάτων.
Επομένως, όσο μεγαλώνει η αποχή, τόσο πιο δυνατά γίνονται τα κόμματα που έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά.
Αβίαστα λοιπόν προκύπτει το συμπέρασμα ότι αυτοί που δεν ψηφίζουν, επηρεάζουν το αποτέλεσμα υπέρ των μεγάλων κομμάτων!
Στο εκλογικό μας σύστημα επηρεάζουμε το αποτέλεσμα είτε ψηφίζοντας είτε όχι, οπότε την επόμενη φορά σκεφτείτε καλά πριν δεν προσέλθετε στην κάλπη, εκτός βέβαια κι αν θέλετε στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση να βοηθήσετε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να πάρουν αυτοδυναμία, παρά τα χαμηλά ποσοστά σε σχέση με το παρελθόν.
Πάντως, μετά μην το παίζετε ή "αγανακτισμένος" ή "ανεξάρτητος" ή επαναστάτης του γλυκού νερού σε φίλους και συναδέλφους σας;
(210412)
Return top