ΚΟΥΙΖ

Τι παιχνίδια παίζει τελικά ι Κώωτσης με τους δικηγόρους και τα συμφέροντα του δήμου Λουτρακίου, αλλά και σε τι αποσκοπεί;
(020412)




Είπαν…

«Παντού ο «συγγενής» - κουμπάρος; Άλλος δικηγόρος στην Κορινθία που να μην είναι μέλος του δικηγορικού γραφείου Δημήτρη Κονομόδη ή να "συνεργάζεται" με το δικηγορικό γραφείο Κονομόδη δεν υπάρχει στην Ελλάδα; Και ο Κατσαντώνης να ’ταν δεν θα μονοπωλούσε όλες τις υποθέσεις του δήμου Λουτρακίου και της Λουτράκι Α.Ε. ή τουλάχιστον τις βασικότερες.»
Νέα βόμβα θα σου σκάσει αύριο Κώωτση.
(020412)




ΚΩΩΤΣΗ, ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΩΩΤΣΗ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟ
ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Ο άνθρωπος που θέτει εν αμφιβόλω τα συμφέροντα του δήμου Λουτρακίου, τα καθιστά ευάλωτα και ανυπεράσπιστα σε ιδιοτελείς σκοπιμότητες, ειδικότερα νομικές υποθέσεις προκειμένου η εξέλιξή τους να περνάει στα χέρια και τον έλεγχο του δικηγορικού γραφείου του «συγγενούς» κουμπάρου -να τρώει η φαμίλια μας (εννοώντας τον Κώωτση)- Δημήτρη Κονομόδη, είναι ο πρώτος πολίτης του δήμου Κώωτσης.
Όπως εξελίσσονται οι υποθέσεις, όρα ασφαλιστικά μέτρα κατά της Club Hotel Loutraki S.A. -στημένα για να χαθούν και να απεμποληθούν συμφέροντα της Λουτράκι Α.Ε. και κατ’ επέκταση του δήμου Λουτρακίου- λαμβανομένου υπόψη του «σούργελου» και της παντελούς γελοιοποίησης καθ’ ότι έχουν γίνει «Ρόμπες Ξεκούμπωτες» και οι πρόσφατοι ψευδείς ισχυρισμοί του Κώωτση στο δημοτικό συμβούλιο, επιδεικνύουν ενδεχομένως σπουδή και σκοπιμότητα να υποστεί βλάβη ο δήμος Λουτρακίου.
Αυτό επισημαίνει στο loutraki-press σε δημόσια διαμαρτυρία - καταγγελία κατά του ανεκδιήγητου Κώωτση με ημερομηνία 31 Μαρτίου 2012, ο Λουτρακιώτης δικηγόρος Κορίνθου Γιώργος Πέτρου, ο οποίος πέραν της υπεράσπισης της βληθείσας και συκοφαντηθείσας με ψεύδη προσωπικότητάς του επισημαίνει ότι σε περίπτωση ικανοποίησης παράνομων κι ανυπόστατων χωρίς νομική βάση και τεκμηρίωση οικονομικών απαιτήσεων, συνιστά απιστία περί την υπηρεσία και λόγω του μεγάλου ύψους σε βαθμό κακουργήματος.
Ο λόγος για τη διεκδικούμενη είσπραξη διαταγής πληρωμής από την οικογένεια κληρονόμων Λέκκα σε μια απαλλοτρίωση (ο τυφλός δρόμος πίσω από το Loutraki Thermal spa) που έχει ανακληθεί τόσο από τον πρώτο ενδιαφερόμενο που δεν είναι άλλος από το δήμο Λουτρακίου με την υπ’ αριθ. 393/7-12-2009 που προκλήθηκε από παρέμβαση του επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Παύλου Παύλου, όσο και από τον τότε προϊστάμενο θεσμικό φορέα τη νομαρχία Κορίνθου με την υπ’ αριθ. 129/7-6-2010. Αποφάσεις που ανακαλούν ολοσχερώς την υπ’ αριθ. 2/2007 απόφαση απαλλοτρίωσης του συγκεκριμένου «τυφλού» δρόμου, ενώ παράλληλα έχει κατατεθεί ανακοπή κατά της 307/2010 διαταγής πληρωμής.

Επιπρόσθετα, έχει κατατεθεί από το δήμο Λουτρακίου και αγωγή κυριότητας, αναγνώρισης στην κυριότητα του δήμου Λουτρακίου του επίδικου δρόμου και μέχρι την ολοκλήρωση αυτής της υπόθεσης δεν μπορεί σε καμία των περιπτώσεων να γίνει καμία καταβολή και ικανοποίηση της διαταγής πληρωμής.
Τη νομική υπεράσπιση του δήμου Λουτρακίου, καθώς επίσης και της Λουτράκι Α.Ε. είχε αναλάβει ο συνεργάτης νομικός σύμβουλος της προηγούμενης δημοτικής αρχής Γιώργος Πέτρου, ο οποίος είχε ακολουθήσει μια διαδικασία πολυδιάστατη υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα του δήμου Λουτρακίου και της Λουτράκι Α.Ε.
Ως loutraki-press να δεχθώ ότι ο Γιώργος Πέτρου έκανε κακώς - κάκιστα τη δουλειά του και απαιτείτο αντικατάστασή του προκειμένου να διασφαλισθούν τα συμφέροντα του δήμου Λουτρακίου.
Ο θεωρών τον εαυτό του «πονηρό», Κώωτσης, εμπλέκει στην υπόθεση το συνεργαζόμενο στο γραφείο του «συγγενούς» - κουμπάρου του Δημήτρη Κονομόδη, Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου, ο οποίος ξεκινάει νομικές διαδικασίες, χωρίς να γνωρίζει ποιες νομικές ενέργειες έχουν προηγηθεί, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει μ’ ενδεχόμενη δικαστική απόφαση ανεπανόρθωτη βλάβη στα συμφέροντα του δήμου Λουτρακίου.
Επισημαίνεται ότι ο Γιώργος Πέτρου αναγκάσθηκε να παραιτηθεί από το χειρισμό της υπόθεσης στις 1/2/2012 αν του είχε ανατεθεί εκ νέου ο χειρισμός της υπόθεσης, ενώ σχετικά τμήματα είχαν δοθεί εν αγνοία του πρώτου και στον Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου.
Με δεδομένη λοιπόν την εμπειρία από τα ασφαλιστικά μέτρα και το ξεπούλημα των συμφερόντων της Λουτράκι Α.Ε. για τα οποία όλως περιέργως δεν λέει λέξη η αντιπολίτευση, αποτελεί ζητούμενο που το πάει ι Κώωτσης και τι επιδιώκει μέσα από τις πολλαπλές αναθέσεις κι εμπλοκή διαφόρων δικηγόρων οι οποίοι περιστρέφονται περί του νομικού γραφείου του «συγγενούς» κουμπάρου Δημήτρη Κονομόδη.

Τι λέει στην επιστολή καταγγελία του Κώωτση ο νομικός Γιώργος Πέτρου
Αποκατάσταση της αλήθειας στου ισχυρισμούς της δημοτικής αρχής που είναι αντίθετοι με την πραγματικότητα και δηλώνουν άγνοια αποφάσεων δημαρχιακής επιτροπής και νομικών δεδομένων.
Ως δικηγόρος που είχα ορισθή νομίμως από την τότε δημαρχιακή επιτροπή για την υπόθεση Λέκκα και ενώ είχα ασκήσει και αγωγή αναγνωριστική κυριότητος κατά των αντιδίκων Λέκκα επληροφορήθηκα τυχαίως,ότι σε άλλες σχετικές δίκες (αγωγή νομής και αιτήσεις αναγνώρισης δικαιούχων λοιπών αντιδίκων της υπόθεσης αυτής) διορίσθηκε άλλος δικηγόρος χωρίς να γνωρίζει,(όπως μου δήλωσε όταν τον ενημέρωσα), ότι είχε ασκηθή η άνω αγωγή κυριότητος με αποτέλεσμα να υπήρχε κίνδυνος να δημιουργηθή με κάποια απόφαση πρόκριμμα για την έκβαση της αγωγής κυριότητος και έτσι αναγκάσθηκα με την από 1.2.2012 δήλωση παραίτησής μου να παραιτηθώ από την υπόθεση Λέκκα, η οποία πρωτοκολλήθηκε στο δήμο με αριθμό πρωτοκόλλου 2616/6.2.2012 πριν καν μου κοινοποιηθή η απόφαση 2547/3.2.2012, με την οποία επαναδιοριζόμουν με τον συνάδελφο Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου του γραφείου Δημήτρη Κονομόδη και εν τούτοις, ενώ μου κοινοποιήθηκε η υπ’ αριθ. 30/17.2.2012 απόφαση της Οικονομικής επιτροπής με την οποία έκαναν δεκτή την με αριθμό πρωτ. 2616/6.2.2012 δήλωση παραίτησής μου από την υπόθεση ο δήμαρχος στο προτελευταίο δημοτικό συμβούλιο με αφορμή ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Παν. Βαρελά για την υπόθεση Λέκκα προέβη εν γνώσει του σε ανακριβείς δηλώσεις.
Ήτοι ο δήμαρχος και ενώ εγνώριζε, ότι είχα δηλώσει παραίτηση από την υπόθεση Λέκκα ισχυρίσθηκε ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου όλως αναληθώς, ότι δήθεν άλλαξαν τον δικηγόρο που χειριζόταν την υπόθεση αποκρύβοντας, ότι ο δικηγόρος είχα υποβάλει Δήλωση παραίτησης. Και εν συνεχεία των ανακριβειών δηλώνει περί «ευθυνών» του νομικού για μη άσκηση έφεσης, όταν εγνώριζε, ότι ποτέ δεν είχε κοινοποιηθή τοιαύτη απόφαση στον Δικηγόρο για άσκηση έφεσης, διότι απλούστατα το δημοτικό συμβούλιο με την υπ’ αριθ. 393/7.12.2009 απόφασή του εν όψει μερικής εκκαθάρισης της πράξης αναλογισμού με πρόταση του τότε αρχηγού της μείζονος αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισε την μη έγκριση της προσωρινής εκκαθάρισης για τον λόγο, ότι το εν λόγω ακίνητο δεν είναι απαραίτητο πλέον για τον δήμο. Εν συνεχεία και πάλιν το δημοτικό συμβούλιο με την υπ’ αριθ. 129/7.6.2010 απόφασή του και μετά από πρόταση και του δημοτικού συμβούλου Νικολάου Λόη για πλάνη περί τα πράγματα για ανάκληση της υπ’ αριθ. 2/2007 πράξης αναλογισμού απεφασίσθη η ανάκληση ολοσχερώς της άνω πράξης αναλογισμού για τους εν αυτή λόγους και ειδικώτερα για λόγους δημοσίου συμφέροντος και ωφελείας και του συμφέροντος του δήμου και των δημοτών.
Όταν δε παρενέβη η δημοτική σύμβουλος Εβίτα Κούτμου ούσα δικηγόρος και γνώστρια από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο της υπόθεσης, υπενθύμισε στον δήμαρχο ότι η υπ’ αριθ. 2/2007 Πράξη Αναλογισμού είχε ανακληθή δύο(2) φορές από το δημοτικό συμβούλιο και επί πλέον η υπ’ αριθ. 2/2007 πράξη αναλογισμού λόγω σφάλματος και παράβασης του νόμου είχε ανακληθή με την υπ’ αριθ. 19360/22.10.2010 απόφαση του νομάρχη Κορινθίας. Η απόφαση δε αύτη επεδόθη από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών στους αντιδίκους.
Μετά ταύτα ο δήμαρχος εδήλωσε, ότι δεν το ενγνώριζε αυτό, αλλά εγνώριζε ότι ανεκλήθη η Πράξη Αναλογισμού για ένα μικρό τμήμα, ως να επηρεάζει την ανάκληση το μικρό ή το μεγαλύτερο τμήμα εδάφους, που από λάθος είχε υπολογισθή.
Πώς λοιπόν ένας δήμαρχος που οφείλει να γνωρίζει πλήρως μία υπόθεση προβαίνει σε δηλώσεις, που θίγουν και προσβάλλουν δημόσια επιστήμονα εκτός βέβαια, εάν αυτό προκύπτει, διότι ο συγκεκριμμένος δικηγόρος είναι Λουτρακιώτης και υπήρξε δικηγόρος επί δημοτικής αρχής Γ. Γκιώνη και θα πρέπει να βληθή ο εν λόγω πρώην δήμαρχος.
Στο τελευταίο δε δημοτικό συμβούλιο της 27.3.2012 και πάλιν ελέχθησαν ανακρίβειες περί δήθεν ερήμην δικών του δήμου στην υπόθεση Λέκκα και απορίας άξιον είναι, πώς η δημοτική αρχή πότε δια του δημάρχου και πότε δια του αντιδημάρχου προβαίνει σε δηλώσεις, που απέχουν παρασάγγας της πραγματικότητος, γιατί το κάνουν αυτό; και όταν γνωρίζουν ότι η υπόθεση Λέκκα είναι ακόμη εκκρεμής στα Πολιτικά Δικαστήρια.
Την δε 30η.3.2012 στο συμβούλιο της Λουτράκι Α.Ε. ο δήμαρχος και πρόεδρος έθεσε το θέμα της υπόθεσης Λέκκα και το συσχέτισε με την αντιδικία με την άλλοτε υπάλληλο Φωτεινή Λέκκα και δήλωσε άγνοια για την Αγωγή του Δήμου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Κορίνθου στην οποία αναγκαστικά συμπεριλήφθηκε ως ενάγουσα και η Λουτράκι Α.Ε., διότι οι αντίδικοι Λέκκα εστρέφοντο με έγγραφά τους και στην Λουτράκι Α.Ε. και επί πλέον εμπόδιζαν, διετάρασσαν την Λουτράκι Α.Ε. προκειμένου να εισέρχονται συνεργεία εργαζομένων στον Βόρειο χώρο όπισθεν του Υδροθεραπευτηρίου για διάφορες εργασίες ακόμη και να καθαρίσουν τον χώρο. Η αγωγή δε (Αναγνωριστική Κυριότητος) που ασκήθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Κορίνθου και εξεδικάζετο την 25.1.2012, ότε και ανεβλήθη για την δικάσιμο της 23.5.2012, είχε αποφασισθή να ασκηθή με την υπ’ αριθ. 89/2010 απόφαση της δημαρχιακής επιτροπής και αναφέρεται και στην υπ’ αριθ. 129/7.6.2010 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία ανεκλήθη η υπ’ αριθ. 2/2007 Πράξη Αναλογισμού.
Σημειωτέον ότι στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 7.6.2010 που ελήφθη η υπ’ αριθ. 129/2010 απόφαση Ανάκλησης ο Νίκος Λόης δημοτικός σύμβουλος και δικηγόρος μεταξύ άλλων είχε δηλώσει για το θέμα αυτό «κρίνεται απαραίτητη η Ανάκληση της υπ’ αριθ. 2/2007 πράξης αναλογισμού, λόγω πλάνης περί τα πράγματα, καθ’ ότι ο δήμος μας θεμελιώνει εμπράγματο δικαίωμα κυριότητος επί της απαλλοτριωθείσας εκτάσεως, το οποίο εκ παραδρομής δεν έλαβε υπ’ όψιν της η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου κατά την σύνταξη της εν λόγω πράξης.
Πέραν τούτων, όμως, η υπ’ αριθ. 2/2007 πράξη αναλογισμού λόγω σφάλματος και παράβασης του νόμου Ανεκλήθη με την υπ’ αριθ. 19360/22.10.2010 απόφαση του νομάρχη Κορινθίας. Η απόφαση δε αύτη επεδόθη από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών στους αντιδίκους.
Η άνω αγωγή κυριότητος ασκήθηκε από τον δήμο, αλλά αναγκαστικά και από την Λουτράκι Α.Ε. (τότε ΔΕΤΑΛ-Π) στην οποία είχε παραχωρηθή από το 1988 από τον δήμο το οικόπεδο επί της λεωφόρου Γεωργίου Λέκκα, στο οποίο υπήρχαν τα Λουτρά Πολυτελείας και έχει οικοδομηθή στο δυτικό τμήμα του το Υδροθεραπευτήριο μετά του λοιπού χώρου Βορείως των κτισμάτων, όπου υπήρχαν αποθήκες των λουτρών πολυτελείας, λεβητοστάσιο και λοιποί βοηθητικοί χώροι, καθώς και οι δεξαμενές υδρομάστευσης των ιαματικών νερών, διότι οι αντίδικοι διετάρασσαν την Λουτράκι Α.Ε. προκειμένου να εισέρχονται συνεργεία εργαζομένων στον Βόρειο χώρο όπισθεν του Υδροθεραπευτηρίου για διάφορες εργασίες ακόμη και να καθαρίσουν τον χώρο.
Σημειωτέον δε ότι ο άνω χώρος όπισθεν του Υδροθεραπευτηρίου και των Λουτρών Πολυτελείας είναι επίδικος με την άνω αγωγή και είναι εκκρεμής η αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Κορίνθου, όπου θα εκδικασθή την 23η.5.2012 και δεν νοείται καμμία πιθανή σκέψη περί παραιτήσεως του δικογράφου της αγωγής εκ μέρους της Λουτράκι Α.Ε., καθόσον δεν είναι πλήρως εξακριβωμένο τοπογραφικά ποίο τμήμα πέραν του οικοδομηθέντος τμήματος Βορείως ανήκει στην Λουτράκι Α.Ε. με την παραχώρηση του Δήμου προς αυτήν το 1988 και ποίο υπόλοιπο τμήμα ανήκει στον Δήμο και αφ’ ετέρου θα ηδύνατο κάθε παραίτηση δικαιώματος να θεωρηθή ως απεμπόληση δικαιωμάτων της Λουτράκι Α.Ε.
Δεδομένων δε όλων αυτών και κυρίως, ότι έχει επέλθη ανάκληση της υπ’ αριθ. 2/2007 πράξης αναλογισμού λόγω σφάλματος και παράβασης του νόμου με την υπ’ αριθ. 19360/22.10.2010 απόφαση του νομάρχη Κορινθίας και η απόφαση αύτη έχει επιδοθή από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών στους αντιδίκους, πώς οι αντίδικοι τολμούν και απαιτούν αποζημίωση για έκταση που απαλλοτριώθηκε με πράξη αναλογισμού που όμως εκ των υστέρων ανεκλήθη και ούτως ελλείπει το νομικό υπόβαθρο της αποζημίωσης.
Και όταν μάλιστα η έκταση για την οποία θέλουν να αποζημιωθούν οι αντίδικοι είναι επίδικη και εκκρεμής η διάγνωση της κυριότητας αυτής στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Κορίνθου.
Πώς λοιπόν ο δήμος υποχρεούται νομικά να αποζημιώσει κάποιους αντιδίκους του, όταν αυτή καθ’ αυτή η επίδικη έκταση δεν έχει καταληφθή σήμερα από τον δήμο, αλλά επί πλέον αύτη είναι επίδικη αμφισβητουμένης της κυριότητος της από τους αντιδίκους και όταν η υπ’ αριθ. 307/2010 διαταγή πληρωμής που έχουν εκδώσει ελέγχεται για την νομιμότητά της και έχει ασκηθή ανακοπή κατ’ αυτής από τον δήμο, αλλά επί πλέον αύτη στηρίζεται σε ανύπαρκτη σήμερα Πράξη Αναλογισμού, η οποία ανεκλήθη, πώς λοιπόν θα αποζημιώσει ο δήμος τους αντιδίκους δεδομένων όλων των ανωτέρω, όταν κάτι τέτοιο θα στερείται νομίμου βάσεως.
Όταν δε όλα τα ανωτέρω τα γνωρίζουν οι αντίδικοι, πώς επιδιώκουν είσπραξη αποζημίωσης; με αναγκαστική εκτέλεση και όταν με την από 1.2.2012 δήλωσή μου προς την οικονομική επιτροπή έχω είπει:
«Να σας ενημερώσω επί του παρόντος, ότι η όποια εκ νέου επίδοση της διαταγής πληρωμής προς τον δήμο από τους αντιδίκους και η όποια απόπειρα για αναγκαστική εκτέλεση με βάση την άνω διαταγή πληρωμής για την πράξη αναλογισμού 2/2007, η οποία έχει πλέον ανακληθή, ήτοι είναι ανύπαρκτη και δεν μπορεί να παράγει έννομες συνέπειες και γνωρίζουν τούτο επισήμως οι αντίδικοι με την επίδοση της ανακλητικής απόφασης του νομάρχη Κορινθίας, τούτο αποτελεί ποινικό αδίκημα και θα πρέπει να αντιμετωπισθή αναλόγως.»
Αυτά προς αποκατάσταση της αληθείας.

Η επιστολή παραίτησης προς την Οικονομική Επιτροπή του δήμου
«Κύριοι, είμαι δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Κορίνθου από την δεκαετία του 1980 και είμαι γηγενής Λουτρακιώτης και διαμένω στον γενέθλιο τόπο μου με την οικογένειά μου.
Επί δημοτικής αρχής Ιωάννη Γιωτάκη υπήρξα δικηγόρος του δήμου, έχοντας χειρισθή πάμπολλες υποθέσεις εκ των οποίων σε πολλές δεν έχω αμειφθή εισέτι.
Με την σύσταση της Δημοτικής Επιχείρησης Τουριστικής Ανάπτυξης Λουτρακίου - Περαχώρας (ΔΕΤΑΛ-Π) με την υπ’ αριθ. 68032/30.11.1988 απόφαση του υπουργού Εσωτερικών επελέγην από τον τότε δήμαρχο Ιωάννη Γιωτάκη, ως μέλος του πρώτου διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΤΑΛ-Π το έτος 1989.Με την ιδιότητα του δικηγόρου ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΤΑΛ-Π ανέλαβα αμισθί να μεταγράψω στις 4.5.1989 στον τόμο 221/145 του Β! Υποθηκφυλακείου Κορίνθου τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης που της διέθεσε ο δήμος. Επίσης, επιμελήθηκα της παράτασης του χρόνου του χρησιδανείου του ΕΟΤ προς την επιχείρηση της Ακτής Απόλλωνος, πρώην πλάζ ΕΟΤ για 50 χρόνια από τα 25, εκεί όπου σήμερα ευρίσκεται το ξενοδοχείο του καζίνο, την προκήρυξη διαγωνισμού για το καζίνο κ.α.
Επί της δωδεκαετούς αρχής του δήμου μας χειρίσθηκα μόνον δύο (2) υποθέσεις για τις οποίες ακόμη και σήμερα δεν έχω πληρωθή, παρ’ ότι επί των ημερών αυτής της δημοτικής αρχής δικηγόρος Κορίνθου για τις αμοιβές της είχε κινήσει αναγκαστική εκτέλεση κατάσχεσης κινητών του δήμου μέχρι που της εδόθη επιταγή για την πληρωμή της αμοιβής της, ότε και ανεστάλη η αναγκαστική εκτέλεση.
Επί της δημοτικής αρχής του Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη το 2007 εκλήθηκα και πάλιν ως Λουτρακιώτης δικηγόρος να αναλαμβάνω υποθέσεις του δήμου. Και όντως ανέλαβα αρκετές υποθέσεις για τις οποίες μέχρι σήμερα δεν έχω πληρωθή και επιφυλάσσομαι προς τούτο.
Πλήν όμως, με την ανάληψη της δημοτικής αρχής το 2011 από τον Κωνσταντίνο Λογοθέτη δεν μου έχει δοθεί ούτε μία υπόθεση, παρότι δίδονται υποθέσεις σε αρκετούς δικηγόρους και επί το πλείστον εκτός Λουτρακίου. Το όποιο δήθεν επιχείρημα και ισχυρισμός περί μη αναφοράς της εξέλιξης κάθε υπόθεσης από τους δικηγόρους, είναι όλως αβάσιμο και ανεδαφικό, καθόσον η επιχειρηθείσα διαδικασία αποστολής αναφορών των συνεργατών δικηγόρων του δήμου στις αρχές του 2011, με την συμβουλή δικηγόρου εξ Αθηνών, που ευελπιστούσε να διορισθή νομική σύμβουλος του δήμου με πάγια αντιμισθία, αλλά εν τέλει δεν θέλησε τούτο, δεν ευοδώθηκε, εκτός από δύο μόνον συναδέλφους που είχαν χειρισθή ελάχιστες υποθέσεις. Αυτή η επιχειρηθείσα διαδικασία κατά τα πρότυπα των Τραπεζών, δεν μπορεί να εφαρμοσθή σε ελεύθερους επαγγελματίες, καθόσον δεν υπάρχει κατ’ αρχάς νομική υπηρεσία για να «αναφερθούν» οι συνεργάτες δικηγόροι, παρά μόνον υπάλληλοι του δήμου και εξ’ άλλου ουδέποτε κάτι τέτοιο είχε εφαρμοσθή στον δήμο μας τα τελευταία 30 χρόνια, πέραν του ότι τούτο είναι δυσχερές για ένα δικηγόρο που χειρίζεται αρκετές υποθέσεις να ενημερώνει, κι όταν ακόμη δεν έχει πληρωθή.
Ούτως εχόντων των πραγμάτων, ήτοι της μη ανάθεσης ούτε μίας υποθέσεως από την ανάληψη της παρούσας δημοτικής αρχής σε εμένα, προφανώς για τους ιδικούς σας λόγους και ίσως επειδή είμαι Λουτρακιώτης Δικηγόρος και ο συγκεκριμμένος δικηγόρος, που μεταξύ άλλων επελέγην από τον Γεώργιο Γκιώνη, ως δικηγόρος συνεργάτης του δήμου, τιμώντας με ως Λουτρακιώτη επιστήμονα σε αντίθεση με την προηγούμενη δωδεκαετή δημοτική αρχή,διότι προφανώς και τότε είχα προϋπάρξει δικηγόρος - συνεργάτης του δήμου επί των ημερών του Ιωάννη Γιωτάκη.
Αλλά επί πλέον η παρούσα δημοτική αρχή δια μέσω της Οικονομικής Επιτροπής που διαθέτει την πλειοψηφία προέβη και σε αφαίρεση υποθέσεων που χειριζόμουν, ήτοι πληροφορήθηκα ότι αναθέσατε τον χειρισμό της υπόθεσης αγωγής νομής στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κορίνθου της Νικολέτας Λέκκα κατά του δήμου σε άλλον συνάδελφο εκ Κορίνθου, χωρίς να τον ενημερώσετε, ότι είναι σε εξέλιξη η από 19.1.2011 Αρνητική Αναγνωριστική Αγωγή Κυριότητος του δήμου κατά των αντιδίκων Λέκκα, την οποία έχω ασκήσει κατόπιν εντολής της δημαρχιακής επιτροπής του δήμου και μεταξύ αυτών και της Νικολέττας Λέκκα, με ορατό τον κίνδυνο, εφ’ όσον ο συνάδελφος δεν το γνώριζε, να υπάρξει απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κορίνθου που θα επηρεάσει άμεσα την άνω Αγωγή Κυριότητος. Όταν πληροφορήθηκα τούτο από μόνος μου ενημέρωσα τον συνάδελφο για την ύπαρξη αυτής της αγωγής. Και επίσης πληροφορήθηκα ότι του αναθέσατε και μία υπόθεση πάλιν σχετική με την άνω υπόθεση Λέκκα, ήτοι μία αίτηση αναγνώρισης δικαιούχων, στην οποία θα έπρεπε να προβληθεί η αμφισβήτηση της ιδιοκτησίας τους από εμάς, προκειμένου να μην δημιουργηθή αρνητικό δεδικασμένο για την εξέλιξη της αγωγής μας.
Για τους λόγους αυτούς και με την επιφύλαξη παντός δικαιώματός μου…
Σας δηλώνω, ότι οι άνω ενέργειές σας, ήτοι να μην έχετε αναθέσει σε εμένα ούτε μία υπόθεση του δήμου, ως να μην έχω καμία σχέση με τον Δήμο ή να μην έχω καμμία εμπειρία, όταν ασχολούμαι με υποθέσεις του δήμου από τη δεκαετία του 1980 και να αναθέτετε επί το πλείστον υποθέσεις σε δικηγόρους εκτός Λουτρακίου, αλλά και επί πλέον να προβαίνετε σε αφαίρεση υποθέσεων που μου είχαν ανατεθή και χειριζόμουν ή και όταν ακόμη είναι σε εξέλιξη μία υπόθεση, όπως αυτή των αντιδίκων Λέκκα κ.λπ. να αναθέτετε παράλληλα σε άλλον δικηγόρο μερικώτερη υπόθεση που θα μπορούσε εν δυνάμει να προκαλέσει αρνητικό δεδομένο για την ασκηθείσα αγωγή κυριότητος, εφόσον δεν εγνώριζε τούτο ο συνάδελφος, συνεπώς οι ενέργειές σας αυτές πέραν του ότι θα μπορούσαν να δημιουργήσουν αρνητικό αποτέλεσμα στον χειρισμό της υπόθεσης της αγωγής κυριότητος υπ’ εμού, είναι και προσβλητικές της προσωπικότητός μου και της επιστημοσύνης μου και σας δηλώνω, ότι δεν προτίθεμαι να δεχθώ οιαδήποτε υπόθεση ευαρεστηθείτε ποτέ να μου αναθέσετε, ενθυμούμενοι, ότι είμαι δημότης επιστήμονας δικηγόρος με προσφορά στον δήμο και τις επιχειρήσεις του.
Κατόπιν τούτων είμαι υποχρεωμένος να σας παραδώσω τον φάκελλο με την υπόθεση των αντιδίκων του δήμου Γεωργίου Λέκκα κ.λπ. καθόσον ήδη έχει ανατεθή η από 26.3.2008 σχετική αγωγή νομής και αναγνώριση δικαιούχων στον δικηγόρο Κορίνθου Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου.
Να σας ενημερώσω δε, ότι η ασκηθείσα κατόπιν απόφασης της δημαρχιακής επιτροπής αγωγή κυριότητος από 19.1.2011 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Κορίνθου, η οποία έχει μεταγραφεί νομίμως και εμπροθέσμως στο Β! Υποθηκοφυλακείο Κορίνθου και έχει επιδοθή εμπροθέσμως και νομίμως στους επτά αντιδίκους ήτο να συζητηθή στην δικάσιμο της 25.1.2012, αλλά κατόπιν αναβολής ορίσθηκε δικάσιμος προς συζήτηση για την 23η.5.2012
Στην άνω αγωγή έχει συμπεριληφθή ως ενάγουσα και η Λουτράκι Α.Ε. η οποία παρεμποζίζετο από τους αντιδίκους να εισέρχεται στο βόρειο τμήμα του Υδροθεραπευτηρίου για τις όποιες εργασίες της, πλην όμως η αγωγή ως αναγνωριστική κυριότητος αφορά πρωτίστως και κυρίως τον δήμο για τον χώρο όπισθεν του Υδροθεραπευτηρίου, που θα διανοίγετο οδός με πράξη αναλογισμού ,η οποία ανεκλήθη.
Επειδή για το επίδικο τμήμα της αγωγής είχε εκδοθή η υπ’ αριθ. 2/2007 πράξη αναλογισμού για την διάνοιξη οδού. Επί δε της από 18.4.2008 αίτησης των αντιδίκων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κορίνθου για καθορισμό προσωρινής τιμής μονάδος αποζημιώσεως με αιτούμενη τιμή ανά τ.μ. εδάφους το ποσό των 2.000 ευρώ. Κατά την συζήτηση της άνω αίτησης υπέβαλα ένσταση ιδίας κυριότητος του επιδίκου τμήματος. Επί της αιτήσεως αυτής εξεδόθησαν οι υπ’ αριθ. 129/2009 και η υπ’ αριθ. 186/2009 (διορθωτική) αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κορίνθου με καθορισθείσα τιμή μονάδος το ποσό των 1.300 ευρώ.
Οι αντίδικοι κατόπιν τούτου εξέδοσαν την υπ’ αριθ. 307/2010 διαταγή πληρωμής ακολουθούντες μη επιτρεπόμενη τοιαύτη διαδικασία κατά των Δήμων που απολαμβάνουν των προνομίων του Δημοσίου σύμφωνα με το άρθρο 904 Κ. Πολ. Δ. και του νόμου 3301/2004.
Το δημοτικό συμβούλιο με την υπ’ αριθ. 393/7.12.2009 απόφασή του εν όψει μερικής εκκαθάρισης της πράξης αναλογισμού με πρόταση του αρχηγού της μείζονος αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισε την μη έγκριση της προσωρινής εκκαθάρισης για τον λόγο, ότι το εν λόγω ακίνητο δεν είναι απαραίτητο πλέον για τον δήμο. Εν συνεχεία και πάλιν το δημοτικό συμβούλιο με την υπ’ αριθ. 129/7.6.2010 απόφασή του και μετά από πρόταση και του δημοτικού συμβούλου Νικολάου Λόη για πλάνη περί τα πράγματα για ανάκληση της υπ’ αριθ. 2/2007 πράξης αναλογισμού απεφασίσθη η ανάκληση ολοσχερώς της άνω πράξης αναλογισμού για τους εν αυτή λόγους και ειδικώτερα για λόγους δημοσίου συμφέροντος και ωφελείας και του συμφέροντος του Δήμου και των δημοτών.
Πέραν τούτων όμως η υπ’ αριθ. 2/2007 πράξη αναλογισμού λόγω σφάλματος και παράβασης του νόμου ΑΝΕΚΛΗΘΗ με την υπ’ αριθ. 19360/22.10.2010 απόφαση του νομάρχη Κορινθίας. Η απόφαση δε αύτη επεδόθη από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών στους αντιδίκους.
Κατά της άνω διαταγής πληρωμής ασκήσαμε την με αριθμό καταθέσεως 88/ΠΤΑΝ 88/2010 από 2.6.2010 Ανακοπή μας.
Επί πλέον με την άνω Ανακοπή ασκήσαμε και την από 21.9.2010 Αίτηση Αναστολής με χορήγηση προσωρινής διαταγής μέχρι τη συζήτηση. Πλην όμως λόγω αποχής των Δικηγόρων την 24.1.2011 εματαιώθη η αίτηση αναστολής και ούτως ασκήθηκε εκ νέου η από 10.2.2011 Αίτηση Αναστολής μας επί της οποίας εδόθη και πάλιν προσωρινή διαταγή περί μη εκτελέσεως της διαταγής πληρωμής μέχρι την συζήτηση της Αίτησης στις 6.6.2011.
Πλήν όμως η ανακοπή μας ορισθείσα για συζήτηση την 1η.3.2011 συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κορίνθου και ούτως εξέλειπε η συζήτηση της Αίτησης Αναστολής στις 6.6.2011 ,αφού ήδη είχε συζητηθή η Ανακοπή μας επί της οποίας εξεδόθη η υπ’ αριθ. 53/2011 απόφαση με την οποία παραπέμπεται η συζήτηση της Ανακοπής στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Κορίνθου, την οποία θα πρέπει να αναθέσετε σε άλλον συνάδελφο να επιμεληθή του προσδιορισμού δικασίμου με κατάθεση αίτησης κλήσης.
Να σας ενημερώσω επί του παρόντος, ότι η όποια εκ νέου επίδοση της διαταγής πληρωμής προς τον Δήμο από τους αντιδίκους και η όποια απόπειρα για αναγκαστική εκτέλεση με βάση την άνω διαταγή πληρωμής για την πράξη αναλογισμού 2/2007, η οποία έχει πλέον Ανακληθή, ήτοι είναι ανύπαρκτη και δεν μπορεί να παράγει έννομες συνέπειες και γνωρίζουν τούτο επισήμως οι αντίδικοι με την επίδοση της Ανακλητικής απόφασης του Νομάρχη Κορινθίας, τούτο αποτελεί Ποινικό αδίκημα και θα πρέπει να αντιμετωπισθή αναλόγως.

Υ.Γ.: Συνημμένως με την παρούσα μου παραδίδονται τα σχετικά έγγραφα του φακέλλου της υπόθεσης Λέκκα κ.λ.π. με το πρωτότυπο της αγωγής, την ανακοπή, την αίτηση αναστολής, την υπ’ αριθ. 53/2011 απόφαση και λοιπά έγγραφα.
(020412)




O LOUTRAKI TOURISM ORGANIZATON ΤΕΘΗΚΕ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ο Loutraki Tourism Organization τέθηκε υπό την αιγίδα της περιφέρειας Πελοποννήσου, έχοντας τη δυνατότητα πλέον να προβάλλεται στις ενέργειες προβολής - προώθησης και γενικότερης επικοινωνίας που πραγματοποιεί η περιφέρεια όπως εκθέσεις τουρισμού, εκδόσεις εντύπων, ιστοσελίδα, διαφημιστικές καταχωρήσεις κ.α. Επίσης, η αιγίδα σηματοδοτεί τη γενικότερη συνεργασία μεταξύ LTO και περιφέρειας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος σχετικά με την χάραξη τουριστικής στρατηγικής σε επίπεδο περιφέρειας.
O περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ανταποκρίθηκε θετικά στον αίτημα του οργανισμού, ενέργεια η οποία έχει τόσο συμβολικό όσο και ουσιαστικό χαρακτήρα.
Η συμμετοχή του LTO στις εκθέσεις θα προσδώσει σημαντικά οφέλη προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης του τουρισμού της περιοχής, μέσω της προβολής του προορισμού «Λουτράκι» και του τουριστικού του προϊόντος σε διεθνείς αγορές - στόχους.
Η εξέλιξη αυτή ενισχύει την πρωτοβουλία ίδρυσης του LTO και επιταχύνει σημαντικά τη διαδικασία επίτευξης των στόχων του, επιδιώκοντας ταυτόχρονα να αποτελέσει ένα επιτυχημένο υπόδειγμα Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού στην Πελοπόννησο.
(020412)
Return top