ΚΟΥΙΖ

Με ποιόν μιλάει γεμάτος αγωνία, επί πολλές ώρες για χρήματα -όχι για δημοτικές ανάγκες- ι Κώωτσης;
(240412)




Είπαν…

«Ενθυμείσθε πώς εκόπτετο ο mr. αμαρτωλή ΔΗΚΕΠΑΘ, για την υπερψήφιση σύστασης της παράνομης θυγατρικής της Λουτράκι Α.Ε.; Όμοιος ομοίω, αεί πελάζει…»
(240412)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΚΩΩΤΣΗ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΩΡΕΑΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ

Καλός φίλος, αναγνώστης του loutraki-press κάλεσε πρωί - πρωί στο τηλέφωνο το γράφοντα για να του… φτιάξει την ημέρα ή καλύτερα να του τινάξει τα νεύρα παραπέμποντάς τον να επισκεφθεί το ιστολόγιο perahora.gr και να δει τις on camera δηλώσεις του απίστευτου κι άνευ συναγωνισμού Κώωτση για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λουτρακίου.
Για τους αδαείς και τους μη γνωρίζοντες τον Κώωτση, όσους δηλαδή δεν τον έχουν παρακολουθήσει, αν κι έχει πλέον χειροτερέψει δραματικά το επίπεδο της ηθοποιίας του, δεδομένου ότι τον έχει αντιληφθεί σημαντική μερίδα της κοινής γνώμης για τα ψέματα που λέει, με συνέπεια πάρα πολλοί να μην του δίνουν πλέον και σημασία, μέσα σε 2.12 λεπτά που ομιλούσε για το κολυμβητήριο διέψευσε ο ίδιος τον εαυτό του φάσκων κι αντιφάσκων.
Ι Κώωτσης στο πρώτο μισό λεπτό ισχυρίζεται ότι: «προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα με πάρα πολλούς τρόπους να είναι ασφαλές και να βρούμε τη διαδικασία να λειτουργήσει και να μπορούν να κάνουν χρήση οι δημότες μας». Ενάμισι λεπτό μετά στις ίδιες δηλώσεις ο απίστευτος Κώωτσης λέει:
«Αυτό που έχω να βεβαιώσω είναι ότι το κολυμβητήριο θα λειτουργήσει, έχουμε δημιουργήσει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα έχουμε και την ποιότητα του νερού κα την ασφάλεια στις εγκαταστάσεις, προκειμένου οι επισκέπτες στο κολυμβητήριο να έχουν την ελάχιστη ασφάλεια για τη χρήση του και θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε το κολυμβητήριο».
Ο καθένας από αυτή τη διπλή τοποθέτηση μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για την ποιότητα των προθέσεων κι ενεργειών Κώωτση κι όπως του υποδεικνύουν και τον καθοδηγούν οι σύμβουλοί του προκειμένου να εξυπηρετούνται ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα, χωρίς να έχει κανένα απολύτως όφελος ο δήμος και τα συμφέροντα του τόπου.
Ι Κώωτσης για να δικαιολογήσει τις καραμπινάτες παρανομίες του και παραβάσεις καθήκοντος επέλεξε το πατινάζ προβάλλοντας ισχυρισμούς αφενός που σε βγάζουν από τα ρούχα σου, αφετέρου ζητάει εμμέσως πλην σαφώς και μπράβο για τις συγκεκριμένες παρανομίες, που ως θεματοφύλακας των θεσμών ο ίδιος καταπατάει τη νομιμότητα.
Το απύθμενο θράσος του Κώωτση φθάνει στο επαίσχυντο επίπεδο να ισχυρίζεται χαρακτηρίζοντας δημαγωγία την αναγκαιότητα να λειτουργήσει το κολυμβητήριο κι ενώ ο ίδιος κάνει προσπάθειες, έστω κι αν είναι παράνομες, από την άλλη καταγγέλλεται στη Δικαιοσύνη.
Κώωτση, το κολυμβητήριο πρέπει να λειτουργήσει, απολύτως νόμιμα, για να αποσβέσει σημαντικό μέρος των επενδεδυμένων κεφαλαίων κι όχι σε βάρος της δημοτικής περιουσίας ο οποιοσδήποτε να γίνεται πλουσιότερος.
Προκειμένου να δικαιολογηθεί, ι Κώωτσης προβάλλει το γεγονός, κατά πόσο είναι αλήθεια - να δεχθούμε ότι είναι, ότι δεν υπάρχουν αδειοδοτημένα κολυμβητήρια. - Δηλαδή, αφού και οι άλλοι παρανομούν, είναι ευκαιρία να παρανομούμε κι εμείς για να μπορούμε να κάνουμε τις μπίζνες μας;
Γιατί φανερά μπορεί να φαίνεται ότι δεν υπάρχει συναλλαγή, στο παρασκήνιο τι γίνεται όμως, όταν δύο σύμβουλοι του Κώωτση έχουν σχέση με τα εν λόγω επιχειρηματικά συμφέροντα, σύμφωνα πάντοτε με την κυριαρχούσα άποψη στο Λουτράκι;
Τ’ άλλα κολυμβητήρια έστω και να δεχθούμε ότι δεν είναι αδειοδοτημένα, δεν χορηγούνται αυθαίρετα ως να είναι η προσωπική επιχείρηση σε ιδιώτες για να αποκομίζουν οικονομικό όφελος εκμεταλλευόμενοι τη δημοτική περιουσία;
Ι Κώωτσης δικαιολογούμενος, έκανε λόγο στα εγγενή προβλήματα που υπάρχουν αφενός της αναγκαιότητας πρόσληψης προσωπικού (αλήθεια ο επονομαζόμενος και «πισινάρχης» από ποιόν αμείβεται και πώς Κώωτση;), αφετέρου την έλλειψη πόρων για την τοποθέτηση στις δεξαμενές πετρελαίου, προφανώς για να δικαιολογήσει τη χωρίς καμία απόφαση πλήρωσης της δεξαμενής δημοτικών εγκαταστάσεων με καύσιμο από συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Ι Κώωτσης επί δεκαέξι μήνες συνεχίζει και διατηρεί, όπως συμβαίνει σ’ ολόκληρο το εύρος των δραστηριοτήτων του δήμου Λουτρακίου, το θολό τοπίο και το ίδιο όπως είναι φυσικό κάνει και για το δημοτικό κολυμβητήριο.
Έκανε λόγο στις δηλώσεις του ότι έχει προκαλέσει τεχνοοικονομική μελέτη. Κάλλιο αργά παρά ποτέ μετά από δεκαέξι μήνες κι αφού προηγουμένως η υπόθεση έχει φθάσει και στη Δικαιοσύνη. Τρέχει ασθμαίνοντας πίσω από τα γεγονότα και τις εξελίξεις για να θεραπεύσει τις αμαρτίες του.
- Τη μελέτη με ποια κριτήρια την έχει προκαλέσει και πάνω σε ποια βάση και σε ποιο πλαίσιο;
- Τη μελέτη ποιός τη διενεργεί και με ποια κριτήρια του έχει ανατεθεί;
- Τη μελέτη γιατί δεν την προκάλεσε και δεν την προκήρυξε πέρυσι τον Ιούλιο, αλλά περίμενε πρώτα να υπάρξουν εντονότατες αντιδράσεις, δεδομένου ότι είχε διαθέσει το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λουτρακίου χωρίς απολύτως καμία νομιμότητα σε συγκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα και τις δύο φορές;
Κώωτση, ας ελπίσουμε ότι τη μελέτη δεν τη διενεργούν αυτοί που σ’ έβαλαν να μιλάς για θυγατρική εταιρεία της Λουτράκι Α.Ε. ή για την κατάθεση των άκρως γελοίων ασφαλιστικών μέτρων και των νέων αγωγών που συνέβαλαν η εταιρεία να απολέσει εξαιτίας σου τα € 664.000 τόκων, που ήταν πέραν του δέοντος διασφαλισμένα.
Πόση ζημιά θα συνεχίσετε να προκαλείται στον τόπο;

Υ.Γ.: Το loutraki-press διευκρινίζει ότι δεν έχει τίποτε με τα εν λόγω επιχειρηματικά συμφέροντα, ούτε είναι αρνητικά διακείμενο στο επιχειρείν, αντίθετα είναι υπέρ και ο κάθε επιχειρηματίας πολύ καλά πράττει δεδομένου ότι σκοπός του είναι το κέρδος. Ο λόγος των αναφορών έγκειται στις συνεχείς παρανομίες και τη μη χρηστή διοίκηση του δήμου και των φορέων του από τον υποτιθέμενο θεματοφύλακα των θεσμών Κώωτση.
(240412)




ΠΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΕΝΑΣ 18ΧΡΟΝΟΣ

Της Τόνιας Μ.*

Σ’ αυτές τις εκλογές οι νέοι άνθρωποι οφείλουν να συμμετάσχουν μαζικά. Δυστυχώς δεν μπορώ να ψηφίσω, είμαι μόνο 16 ετών. Θα ήθελα όμως να ψηφίσει ένας 18χρονος σύμφωνα με όσα θέλω να του πω σήμερα.
Θα ήθελα να ψηφίσει με σύνεση και αναλογιζόμενος τι έχει να αντιμετωπίσει η χώρα από εδώ και πέρα. Η «γοητεία» των άκρων, όπως της Χρυσής Αυγής, δεν πρέπει να τον παρασύρουν γιατί δεν μπορούν να είναι λύση εκείνοι που ασπάζονται τον φασισμό και το ναζισμό. Υπάρχουν και τα κόμματα της αριστεράς όπως και τα πρόσφατα ιδρυμένα κόμματα που νομίζω ότι εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα και στις ανάγκες της χώρας. Είναι κόμματα χωρίς κατεύθυνση, χωρίς περιεχόμενο. Η αριστερά, από την πλευρά της, είναι τόσο διασπασμένη και διαχωρισμένη που πριν λύσει τα προβλήματα της χώρας, μάλλον πρώτα θα επιδιώξει να λύσει τις δικές της εσωτερικές διαφορές και διαφωνίες. Και χρόνος για τέτοιες θεωρητικές αναζητήσεις δεν υπάρχει. Δυστυχώς.
Δεν πρέπει οι νέοι να εμπιστευτούν τα κόμματα που είναι μόνο μεγάλα, δήθεν επαναστατικά, λόγια ή λόγια που δεν θα γίνουν ποτέ πράξεις. Οι νέοι νομίζουν ότι «επαναστατούν» ψηφίζοντας ένα κόμμα σαν αυτά που περιέγραψα, αλλά θα μετανιώσουν αν κάποιο από αυτά κυβερνήσει για διάφορους λόγους. Αυτά τα κόμματα μπορεί να καυτηριάζουν τα προβλήματα και να είναι κόμματα καταγγελίας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να λύσουν προβλήματα με ουτοπικές ή αδιέξοδες λύσεις. Άλλωστε για μερικά, η ίδρυσή τους σε αυτούς τους καιρούς υποδηλώνει ότι δεν ιδρύθηκαν παρά για να υπηρετήσουν τη ματαιοδοξία του κάθε αρχηγού τους, την επιθυμία του να είναι κάπου «πρόεδρος».
Το μέχρι πρότινος κυβερνητικό κόμμα περίμενε μέχρι την έσχατη στιγμή, δηλαδή αυτή των εκλογών, για να παραδεχτεί τα ανεπανόρθωτα σφάλματά του, που οδήγησαν την χώρα σε ένα πρωτοφανές αδιέξοδο και τους πολίτες σε αγανάκτηση και οικονομική δυσχέρεια. Δυστυχώς πρόκειται και πάλι όμως για ένα ψέμα, ανάλογο του «λεφτά υπάρχουν» που βιώσαμε την προηγούμενη προεκλογική περίοδο ! Ας μην αφήσουμε τους θύτες να ισχυριστούν ότι είναι τα θύματα για άλλη μια φορά υποτιμώντας την νοημοσύνη μας την ώρα που οι «ήρωές» τους μπαίνουν στον Κορυδαλλό. Το κόλπο αυτό πάλιωσε ! Δεν θα ξεφύγουν πάλι με αναλήθειες και κούφιες υποσχέσεις. Ας δώσουμε την ευκαιρία σε πολιτικούς που νωρίς διέκριναν το αδιέξοδο καταθέτοντας προτάσεις και που σήμερα τις ασπάζονται σχεδόν όλοι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εκείνους που οι διαχρονικές τους θέσεις σήμερα αποτελούν τον οδηγό επιβίωσης. Ας κάνουμε κάτι για το κοινό καλό ψηφίζοντας όχι αυτούς που μας χαϊδεύουν τα αυτιά, αλλά αυτούς που λένε την αλήθεια με το όνομα της και με την σαφήνεια που πρέπει αυτή να εκφράζεται.
Ωστόσο η αλήθεια είναι σκληρή και πολλές φορές δεν μας αρέσει, γι’ αυτό και λίγοι πολιτικοί την ξεστομίζουν. Αυτούς πρέπει να εμπιστευτούμε, διότι αυτοί μας είπαν την αλήθεια και την προηγούμενη φορά. Δεν την ανακάλυψαν μόλις ένιωσαν να χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους, τις καρέκλες και τα υπουργεία τους.
Σ’ αυτές τις εκλογές είμαστε όλοι συμμέτοχοι σε μια πολύ λεπτή διαδικασία που θα κρίνει το μέλλον της χώρας μας και το δικό μας, των νέων παιδιών που σήμερα είμαστε 15,16,17 ετών. Ελπίζω, αν όχι όλοι, οι περισσότεροι νέοι να σκεφτούν όσα γράφω σήμερα και να ψηφίσουν για το καλύτερο της χώρας μας, για όλους εμάς. Να ψηφίσουν για το συμφέρον όλων των πολιτών. Πιστεύω πως μόνο έτσι θα βρούμε μια έξοδο από τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκύψει. Το αποτέλεσμα της κάλπης θα κρίνει την εξέλιξη μας ως λαό, γι’ αυτό και πρέπει να πάρει την σωστή κατεύθυνση. Την κατεύθυνση της αξιοπρέπειας, της ελπίδας, της προοπτικής, της ανατροπής, της ανάπτυξης. Την κατεύθυνση εκείνων που παρέμειναν σταθεροί στο ευρωπαϊκό μέλλον της πατρίδας μας και δεν το αναζήτησαν προκειμένου να το ρημάξουν, αφού πρώτα το είχαν καταδικάσει. Την κατεύθυνση της ορμής προς ένα καλύτερο ευρωπαϊκό αύριο. Αυτό είναι «επανάσταση» σήμερα, αυτό είναι «αντίσταση».

* Η Τόνια Μ. είναι μαθήτρια Α' Λυκείου σε σχολείο της Κορινθίας.
(240412)




ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Με τέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξή της θα συνεδριάσει τη Δευτέρα το μεσημέρι στις 12 μ. η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, μεταξύ των οποίων και η δημιουργία χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων στην παραλία Λουτρακίου κι επί της οδού Ποσειδώνος 51.
Το προεκλογικό πρόγραμμα του μεταλλαγμένου συνδυασμού Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω για τη δημιουργία του παραλιακού πεζόδρομου, είναι κι αυτό σαν όλες τις άλλες υποσχέσεις του Κώωτση και πήγε περίπατο;
1 Περί της σκοπιμότητας δημιουργίας υπαίθριου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων επί της οδού Ποσειδώνος 51 στο Λουτράκι κατόπιν αιτήματος του Παναγιώτη Λυκογιάννη.
2 Εισήγηση επί των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην οδό Καραντάνη στο Λουτράκι.
3 Περί καθορισμού νέων θέσεων περιπτέρων, βάσει των διατάξεων του Π.Δ. 37/09, στη Δημοτική Ενότητα Λουτρακίου - Περαχώρας.
4 Εισήγηση επί της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων υφιστάμενου συνεργείου αυτοκινήτων - βουλκανιζατέρ, ιδιοκτησίας Σοφοκλή Μπελεχρή, ευρισκομένου επί της οδού Λ. Αθηνών 104 στη Δ.Κ. Λουτρακίου - Περαχώρας δήμου μας.
(240412)
Return top