ΚΟΥΙΖ

Γιατί ι Κώωτσης τις προηγούμενες ημέρες τα είχε με το δημοτικό του σύμβουλο Γιάννη Κακούρο;
(130412)




Είπαν…

«Ι Κώωτσης δεν θέλει βοήθεια. Το στόμα του δεν κρατάει τίποτε… Όλα τα μαρτυράει, όλα τα αποκαλύπτει μόνος του. Είναι ο καλύτερος και πιο ασφαλής "κοριός" της Ιάσωνος…»
(130412)




ΚΩΩΤΣΗ, ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΤΟ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΘΕΤΗ
ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΝΤΗΡΙΔΑ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ...

Του Δημήτρη Καραπατά*

Στο ισόχρονο περίπου της θητείας, μέσα από την θαλπωρή των πολυτελών τους γραφείων αυτοί που αποτελούν την δημοτική αρχή με τις εύθρυπτες αποφάσεις τους παραπέμπουν τα συμφέροντα του τόπου στις καλένδες.
Ταυτόχρονα, η ημέρα εκλογής τους στο ανώτατο αξίωμα, αποδείχθηκε σε αποφράδα ημέρα, αφού το προκατακλυσμιαίο, μ’ άλλες επιλογές από τις προεκλογικές εξαγγελίες που καθαιρέθηκαν πρόωρα, μόρφωμα του Κώστα Λογοθέτη, σέρνει το δύσκαμπτο κορμό του κι απλώνει σ’ ολόκληρη την ενδοχώρα του δήμου την επικίνδυνη ανεπάρκεια του.
Χωρίς πολυκεντρικό σχεδιασμό, κατευθυντήριο πρόγραμμα, κεντροβαρική λειτουργία, αλλά με σωρεία σκανδάλων -Λουτράκι Α.Ε., δημοτικό κολυμβητήριο, προαστιακός- αλλά και ανομιών -παράβαση καθήκοντος, απιστία σε βάρος του δήμου για λογαριασμό τρίτων, παρακώλυση συγκοινωνιών, συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση του περιφερειάρχη, εξύβριση με δελτία Τύπου - οπερέτες κατά πολιτών και φορέων του δήμου- καθώς επίσης και εξαπάτηση του εκλογικού σώματος με την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.
Η πολιτική αβουλία, δυσκινησία και ωκεάνια παράλυση για την αντιμετώπιση προβλημάτων που ταλανίζουν τον πολίτη είναι κυρίαρχα της ημερήσιας διάταξης. Με αέναες πολιτικές διασταυρώσεις άδηλων κέντρων εξουσίας, ο γαλαντόμος σε υποσχέσεις, διασταλτικές ερμηνείες και αναλήθειες δήμαρχος, αφήνει ανέγγιχτα κατάσπαρτα προβλήματα και δεν συνεισφέρει στην ευρωστία του δήμου. Αντίθετα, γιγαντώνει και διασπείρει νέα πολυμορφικά προβλήματα που αποδρομολογούν τον τόπο από την πρόοδο και όχι μόνο τον κρατάνε εγκλωβισμένο στην υστέρηση και τον αναχρονισμό, αλλά και τον αμαυρώνουν.
Ο Κώστας Λογοθέτης που σταχυολόγησε τις δεσμεύσεις του, δεν σέβεται τη λογοδοσία και πλέον θυμίζει χασανιώτη δήμαρχο που στήνει νυχτέρια στα συμφέροντα των πολιτών σ’ αγαστή συνεργασία και σ’ εκπληκτική συζυγία με δημοσιογράφους που δεν αντέχουν σοβαρής κριτικής.
Ο Κώστας Λογοθέτης όχι μόνο δεν σφύζει αναφορών για καμία φουτουριστική προεκλογική του δέσμευση, αλλά πνέει και τα μένεα κατ’ αυτών και δεν επιδιώκει την κοινωνική του γείωση θυμίζοντας τώρα βραχυκυκλωμένο δρομέα που πελαγοδρομεί.
Το παθητικό κληροδότημα του δημάρχου με το σαρδόνιο χαμόγελο και την ευγένεια -που δεν του είναι έμφυτη- που ετεροαπασχολείται με θέματα τα οποία δεν άπτονται του δημόσιου συμφέροντος, όπως η διαχείριση της κοινοπραξίας του καζίνο, έχει σαν στόχο την εξαπάτηση των πολιτών βραχυπρόθεσμα, αλλά και την χρονοαπόσταση του δήμου μας σε σχέση με όμορους δήμους.
Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι η πανσπερμία προβλημάτων θα κλιμακώνεται και θα ενισχύει την παθογένεια, αφού ο δήμαρχος με το σταματημένο ρολόι και τα λαδοφάναρα, διοικεί με αμφιλεγόμενες δέσμες πολιτικών που απέχουν παρασάγγας έναντι όσων υποσχέθηκε.
Με εκτενείς μετασκευές στο ιδεολογικό υπόβαθρο δεν έχει κατακτήσει κανένα βαθμό αντικειμενικότητας, διαύγειας, ειλικρίνειας κι εμφανώς έχει εγκλωβιστεί στον κάναβο εξωθεσμικών επιρροών. Οι ανακοινώσεις της δημοτικής αρχής από τούδε και στο εξής πρέπει να εκλαμβάνονται ως παραπλανητικές εξαγγελίες που πυκνώνουν την αβεβαιότητα, επιμηκύνουν την αποσταθεροποίηση και ελαχιστοποιούν ή και απαλείφουν εντελώς την ευρεσιτεχνία επίλυσης προβλημάτων παρακωλύοντας την εύρυθμη λειτουργία του δήμου.
Ως άλλοι πολιτικοί γαβριάδες εφάμιλλοι του ανενεργού δημάρχου κι όχι ως συντηρητικά πολιτικά όντα, αυτοί που πλαισιώνουν τον Κώστα Λογοθέτη θυμίζουν νεκροπομπή που δεν αντιδρά στις αμέτρητες αβελτηρίες του δήμαρχου. Τα προαναφερόμενα έχουν ως αποτέλεσμα η δημοτική αρχή Λογοθέτη να δέχεται πανταχόθεν τις αποδοκιμασίες των εγχειρημάτων της και αν μερικοί πίστεψαν ότι θα συμμορφώνονται, ανενδοιάστως και μετά παθητικής υπακοής στο κάλεσμα των καιρών, πλανήθηκαν πλάνην οικτράν. Οι πολιτικολήπτες θα πρέπει να είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί και να εμποδίσουν περαιτέρω μετεξέλιξη και μεγιστοποίηση του κυκλωματικού αριθμού επιλογών που θυμίζουν πολιτικό φουργκόνι και που στόχο θα έχουν να μεταπλάσουν δυσμενώς τη κοινωνική ατμόσφαιρα και το πολιτικό σκηνικό. Η ξεγραμμένη δημοτική αρχή με την πολιτική νεκροφάνεια κεφαλαιοποιεί και ανατοκίζει τα δεινά και δεν δύναται εισέτι να λάβει θέση επί σημαντικών ζητημάτων του δήμου.
Στο δια ταύτα δια παν ενδεχόμενων οι πολίτες εις πείσμα της φθοράς και προς απόδειξη της ιδεολογικής αφθαρσίας, πρέπει να καταργήσουν και να αποσύρουν από την διοίκηση του δήμου την δημοτική αρχή και μάλιστα χωρίς κωδωνοκρουσίες, άνευ πομπής ανθέων, λόγων ή έστω κάποιου ενδιαφέροντος για να αρχίσει η λυτρωτική μεταπελευθερωτική περίοδος του τόπου. Ανεπίδεκτο πάσης παρερμηνείας είναι το γεγονός πώς καμία δημοτική αρχή κατοπινών καιρών δεν πρέπει να ζηλέψει την αξιοθρήνητη πορεία της δημοτικής αρχής του Κώστα Λογοθέτη.

Υ.Γ.: Μην μου αφαιρείς αυτό που δεν μπορείς να μου δώσεις…
Πυθαγόρας
* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.
(130412)
Return top