ΚΟΥΙΖ

Ποιός είναι ο αντιδήμαρχος «εξαπτέρυγο» του Κώωτση που έλεγε κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ότι δεν μπορεί άλλο γιατί κουράστηκε από τα ψέματα;
(290412)




Είπαν…

«Με τον Κώωτση, τους συμβούλους και τους ανθρώπους του, λόγω των παρανομιών και των σκανδάλων, ο τόπος θα ταλαιπωρηθεί για πάρα πολλά χρόνια στις δικαστικές αίθουσες, τόσο στα ποινικά όσο και στα πολιτικά δικαστήρια.»
(290412)




ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΩΩΤΣΗ;

ΜΕ ΔΙΟΡΙΣΜΟ(;) ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΙΜΩΣΕΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΑΚΟ!

«Πρέπει να τελειώσω και με τον Μπάκο», έλεγε προχθές το πρωί στην Ιάσωνος ι Κώωτσης, γιατί προφανώς οι τοποθετήσεις και οι παρεμβάσεις του τόσο στο δημοτικό συμβούλιο όσο και κατά την άσκηση των καθηκόντων του στη δημοτική κοινότητα, του δημιουργούν πρόβλημα και τον φέρνουν σε αδιέξοδο, ενώ τον θεωρεί υπεύθυνο ότι παρασύρει και τον αντιπρόεδρο Άρη Μαρίνη, υιό του άλλοτε υπέρ του δέοντος πιστού συνεργάτη του Χάρη Μαρίνη, τον οποίο άδειασε, γιατί προφανώς δεν είχε κάτι περισσότερο να πάρει απ’ αυτόν.
Όσον αφορά τον Γιώργο Μπάκο έλεγε ότι: «Αφού δεν έχει πτυχίο, θα τον βάλω σ’ έμμισθη θέση να σταματήσει!»
Κώωτση, ο Γιώργος Μπάκος σου έχει δώσει την αίσθηση ότι δεν είναι αξιοπρεπής άνθρωπος;
Σου έχει δώσει την εντύπωση ότι είναι σαν τους περισσότερους που έχεις μαζέψει γύρω σου;
(280412)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




«ΑΦΑΝΤΟΙ» ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΗΝ CHCL ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ
ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΣΕ

«Κλειστές πόρτες» για να υποβάλλει το σχέδιο πλαίσιο αντιπρότασης για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) που θα εξασφαλίζει την ομαλή συνύπαρξη, την αγαστή συνεργασία και θα εγγυάται τη μακροημέρευση της Club Hotel Casino Loutraki (CHCL) έχει βρει μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι αράδες το Σωματείο Εργαζομένων Λουτρακίου (ΣΕΚΑΛ).
Το ΣΕΚΑΛ, αν κι έχει επιχειρήσει ν’ έρθει σ’ επαφή με τους διοικούντες την CHCL, αυτό δεν έχει καταστεί δυνατό, δεδομένου ότι ο γενικός διευθυντής Shmuel Ephron βρίσκεται στο Ισραήλ κι όσες φορές κι αν επιχειρήθηκε δεν ήταν εφικτή η επικοινωνία μαζί του, ενώ κλήσεις έγιναν και στο διαχειριστή Νικόλαο Δαούλη Ρεμαντά, ο οποίος ούτε απάντησε, αλλά και ούτε επεδίωξε επικοινωνία.
Δηλαδή, διαπιστώνεται, σύμφωνα με ισχυρισμούς απλών εργαζομένων ένα «κρυφτούλι» που στόχο έχει το ροκάνισμα του χρόνου για να ολοκληρωθεί και το υπόλοιπο διάστημα των δεκαπέντε ημερών της μετενέργειας, προκειμένου να βρεθούν οι εργαζόμενοι την 15 Μαΐου 2012, ξεκρέμαστοι στον αέρα…
Από την ώρα που το ΣΕΚΑΛ παρέλαβε την πρόταση της διοίκησης, έχει επιδοθεί σ’ ένα μαραθώνιο να ενημερώσει άτυπα, όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων, έτσι ώστε στη γενική συνέλευση να είναι άπαντες ενημερωμένοι και το σώμα να ασχοληθεί μόνο με προτάσεις που θα βγάλουν την εταιρεία από το αδιέξοδο που έχει περιέλθει.
Πέραν από τους συνδικαλιστές που είναι αντίθετοι σε απολύσεις κατ’ αρχήν για λόγους αρχής, έξαλλοι με τη διοίκηση είναι και απλοί εργαζόμενοι οι οποίοι ισχυρίζονται ότι: «Επιδίωξή τους είναι να μας βάλουν να σκοτωθούμε μεταξύ μας, να έχουμε ο ένας με τον άλλον εχθρικές σχέσεις και να υπονομεύει ο ένας τον άλλον. Μ’ αυτόν τον τρόπο, ενδεχομένως, επιδίωξή τους είναι να θέλουν να στρατολογήσουν "κουκουλοφόρους", για να στύψουν στην κυριολεξία όλους τους "αντιφρονούντες" στη διοίκηση».
Τα παραπάνω προκύπτουν από συνομιλίες του loutraki-press με απλούς εργαζομένους απ’ όλα τα τμήματα, αλλά και σύνθεσης μηνυμάτων που έχουν φθάσει στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ιστολογίου, που χαρακτηρίζουν εξοντωτική την πρόταση της διοίκησης, ενώ θεωρούν ότι οι μέτοχοι τα θέλουν όλα δικά τους και δεν δίνουν καμία απολύτως σημασία στον ανθρώπινο παράγοντα. Έλεγαν χαρακτηριστικά ότι η προχθεσινή αναθεωρημένη πρόταση του Νικόλαου Δαούλη Ρεμαντά, είναι ισοδύναμη μ’ αυτή του Αντώνη Στεργιώτη πριν τέσσερις μήνες, αλλά πρόσθετα περιλαμβάνει τριακόσιες απολύσεις.
Αυτό που προσδοκούν οι εργαζόμενοι είναι ο Shmuel Ephron να επιστρέψει από το Ισραήλ με αναθεωρημένες έναντι του Νικόλαου Δαούλη Ρεμαντά θέσεις, δεδομένου ότι σε διαφορετική περίπτωση οι μεγαλομέτοχοι οδηγούν την υπόθεση σε σκληρή και βαθιά ρήξη με τους εργαζομένους που σχεδόν στο απόλυτο σύνολό τους συγκροτούν ενιαίο μέτωπο, με συνέπεια η σύγκρουση να είναι παρατεταμένη μέχρι και είναι όλοι τους αποφασισμένοι ακόμη και για το κλείσιμο της επιχείρησης, αφού θεωρούν ότι πλέον δεν έχουν να χάσουν τίποτε.
(290412)




ΠΡΟΤΑΣΗ ΛΟΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ
ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Τη δική του πρόταση, θεωρώντας τη ολοκληρωμένη που εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Λουτρακίου κατέθεσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού - Αθλητισμού - Περιβάλλοντος ο «Προμηθέας» και συνεργαζόμενος με το μεταλλαγμένο συνδυασμό Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω Νίκος Λόης.
Πιο συγκεκριμένα ο Νίκος Λόης ισχυρίσθηκε ότι το ετήσιο κόστος λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λουτρακίου να συγκρατηθεί στα € 240.000 περίπου με τη μεγάλη πισίνα να λειτουργεί μόνο στο διάστημα Απρίλιος Οκτώβριος και τα έσοδά του από τη διαφαινόμενη ως πρώτη πελατεία, μπορεί να υπερβούν και τα € 200.000.
Όσον αφορά το προσωπικό, ισχυρίσθηκε ότι είναι εφικτή η πρόσληψη δεκαπέντε ατόμων με δίμηνες ανταποδοτικές συμβάσεις, οι οποίοι θα χωρισθούν σε πεντάδες και θα καλύψουν ένα διάστημα έξι μηνών. Στη συνέχεια σε συνεννόηση με το υπουργείο Εσωτερικών, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε νέο κύκλο ετήσιων συμβάσεων, σε συνεννόηση πάντοτε με το υπουργείο.
Ο Νίκος Λόης κατέκρινε στην ίδια συνεδρίαση την προσφυγή των Παύλου Παύλου κι Εβίτας Κούτμου στη Δικαιοσύνη ως παλαιοκομματική ενέργεια, υποστηρίζοντας ότι δεν θα έχει άμεσο αποτέλεσμα και η υπόθεση θα συζητηθεί μετά τέσσερα ή πέντε χρόνια.
Στην επικοινωνία του Νίκου Λόη με το loutraki-press του ετέθη το ερώτημα τι έπρεπε να κάνουν, υπενθυμίζοντάς του και την επισήμανση της συναδέλφου του νομικού Εβίτας Κούτμου «τους μιλάς και οι άνθρωποι δεν σταματούν τις παρανομίες», ο πρόεδρος του «Προμηθέα» ισχυρίσθηκε ότι έπρεπε να προσέφευγαν στους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης στην Τρίπολη κι αυτοί να προβούν στις δέουσες ενέργειες.
Το ερώτημα ήταν κι εσύ γιατί δεν το κάνεις; Αλλά σιγή ιχθύος…
Κατά την άποψη του loutraki-press, αλλά και του γράφοντος θα επαναληφθεί άλλη μία φορά, ότι Παύλος Παύλου κι Εβίτα Κούτμου πάρα πολύ ορθά έπραξαν και κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά, δεδομένου ότι όταν υπάρχει σκάνδαλο και παρανομία , αρμόδιος να επιληφθεί πάντοτε πρώτα και κυρίαρχα είναι ο οίκοθεν εισαγγελέας. Άλλως, όταν ποινικά αδικήματα υποπίπτουν στην αντίληψη όχι μόνον της αντιπολίτευσης, αλλά και την πλειοψηφίας και δεν καταγγέλλονται, τότε υπάρχει άλλον ποινικό αδίκημα όπως πολύ ορθά γνωρίζει ο έγκριτος νομικός Νίκος Λόης, της συγκάλυψης και της υπόθαλψης.
Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί κι έχουν υποχρέωση Παύλος Παύλου κι Εβίτα Κούτμου να προσφύγουν στον προϊστάμενο περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, καθώς επίσης και τους αρμόδιους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, όπως υποδεικνύει από την πλευρά του και ο Νίκος Λόης.
(290412)
Return top