ΚΟΥΙΖ

Κώωτση, ποιοι σύμβουλοί σου, ακόμη και συγχωριανοί σου, έχουν σπεύσει και καπαρώσει από τώρα θέσεις στα ψηφοδέλτια είτε του Παύλου Παύλου, είτε του Γιώργου Γκιώνη;
(120412)




Είπαν…

«Είναι μοναδική και ανεπανάληπτη η ικανότητα του Κώωτση να δημιουργεί ένα μοναδικό μπάχαλο σ’ ολόκληρο το φάσμα των δραστηριοτήτων και λειτουργιών του δήμου Λουτρακίου και των φορέων του…»
(120412)




ΚΩΩΤΣΗ, ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΟΥΜΠΑ ΤΗ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ
ΤΩΝ ΚΟΥΤΜΟΥ - ΠΑΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

Ι Κώωτσης με το στενό του περιβάλλον -μυστικοσυμβούλους του κι «εξαπτέρυγα»- παρουσιάζουν μια περίεργη συμπεριφορά αντιδράσεων ως προς τα γεγονότα και πως αυτοί τ’ αντιλαμβάνονται.
Δεν εξηγείται αλλιώς. Οι άνθρωποι μάλλον βρίσκονται υπό την επήρεια κάποιας ουσίας. Κάτι ενδεχομένως να παίρνουν… Ληγμένα χάπια; Οι ίδιοι μόνο το γνωρίζουν και αφορά αυτό το στενό κύκλο.
Κώωτση, πείτε μας τι πίνεται και δεν μας δίνεται;..
Η αναφορά αυτή γίνεται μ’ αφορμή τις αντιδράσεις και πως επιχειρείται Κώωτσης και «βαλσαμωμένα πουλιά» να αναστρέψουν το σε βάρος τους διαμορφωθέν κλίμα, μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Παύλος Παύλου μαζί με το κορυφαίο και πιστό στέλεχός του Εβίτα Κούτμου, για τη δωρεάν παραχώρηση δημοτικής περιουσίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, προκειμένου να προσπορισθούν κέρδος.
Το εν λόγω team της δημοτικής πλειοψηφίας, προεξάρχοντος του Κώωτση, διακινεί την ιδέα κι ενδεχομένως να ’χουν αρχίσει να τη διοχετεύουν προς τα έξω, ότι η κίνηση αυτή -η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς- θα αποβεί μπούμερανγκ για τον Παύλο Παύλου. Στηρίζουν αυτή την άποψη και προβάλλουν ότι ο επικεφαλής του συνδυασμού Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω, απολαμβάνει της στήριξης συλλόγων και φορέων της πόλης, με την προσωπική πρωτοβουλία που πήρε και το ρίσκο που ανέλαβε.
Είναι να απορεί κανείς πώς προβάλλονται αυτοί οι ισχυρισμοί, δεδομένου ότι παραπέμπουν σ’ ανθρώπους που δεν διαθέτουν τη στοιχειώδη λογική και δεν σέβονται θεσμούς και νόμους. Δεν πιστεύουν μ’ άλλα λόγια στη συντεταγμένη πολιτεία. Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις ποινικές ευθύνες που απορρέουν από τις ενέργειές τους.
Η προσωπική απόφαση, όπως φαίνεται του Κώωτση, κατόπιν υπόδειξης του μυστικοσυμβούλων του, παραπέμπει σε βαριά ποινικά αδικήματα που ζημιώνουν το δημόσιο συμφέρον και παραπέμπουν σε έκπτωση από το δημοτικό αξίωμα.
Σκοπός της μήνυσης ήταν κατ’ εξοχήν η προστασία του δημοσίου - δημοτικού συμφέροντος, έτσι ώστε το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λουτρακίου να μπορεί σύννομα να λειτουργεί, να αποφέρει έσοδα, ενώ παράλληλα να είναι δυνατόν να το απολαμβάνουν και οι δημότες. Δεν είναι δυνατόν τονίζεται από στελέχη του Παύλου Παύλου ι Κώωτσης να διαθέτει όπου αυτός επιθυμεί τη δημοτική περιουσία, ο δήμος να μην καρπούται τίποτε κι όσοι το εκμεταλλεύονται να αποκομίζουν οικονομικό όφελος. Το γεγονός αυτό από μόνο του, όταν υπάρχει οικονομική συναλλαγή και χρηματικό όφελος δεν εγείρει υποψίες τι μπορεί να συμβαίνει;
Σκοπός της μηνυτήριας αναφοράς ήταν αφενός να σταματήσει από το περασμένο καλοκαίρι η πιστά επαναλαμβανόμενη τακτική του Κώωτση, αφετέρου να αντιμετωπισθούν και να δοθεί λύση σε μικροτεχνικά προβλήματα που τεχνηέντως παραμένουν άλυτα, για να μην είναι εφικτό να εκδοθεί άδεια λειτουργίας του και στη συνέχεια να δοθεί σε διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό.
Αυτό που επεσήμαιναν στελέχη της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης και τους έχει εξοργίσει, ήταν ο τρόπος, η ηρεμία και φυσικότητα που στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ι Κώωτσης έλεγε ψέματα και τον είχαν πιστέψει. Δεν ήθελαν μέχρι εκείνη την ώρα να πιστέψουν τις αποκαλύψεις του loutraki-press ότι ι Κώωτσης είναι τσακωμένος, είναι εχθρός του η αλήθεια κι όχι μόνον…
Τώρα, έγιναν μάρτυρες κι άλλων «αρετών» του Κώωτση που θα γίνουν αντιληπτές και από την κοινή γνώμη το αμέσως επόμενο διάστημα.
Η επόμενη κίνηση των στελεχών της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης, είναι να υποβληθεί αναφορά στην περιφέρεια Πελοποννήσου, ως επιβάλλει η θεσμική ακολουθία.
(120412)




Η «ΟΛΥΜΠΙΑ» ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ ΔΙΑΣΩΖΕΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ!

Του Δημήτρη Καραπατά*

Ένα έργο απόλυτα περιβαλλοντολογικό και οικολογικό που εξασφαλίζει την αειφορία της ευρύτερης περιοχής της Μαντινείας, εντέχνως από κάποιους αμαθείς και σημαιοφόρους του λαϊκισμού, (που σημειωτέον με τον ίδιο ακριβώς τρόπο πρωτοστάτησαν και στα επεισόδια που αμαύρωσαν την εικόνα του δήμου Λουτρακίου σ’ ολόκληρη την περιφέρεια), ήταν και πάλι η θρυαλλίδα των σφοδρότατων επεισοδίων που έγιναν στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο της Πελοποννήσου.
Στόχος τους ήταν η κατάλυση της Δημοκρατίας και η αμαύρωση των θεσμών. Η στόφα ηγέτη, όμως, του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, η πολιτική του εμπειρία, η ακατέργαστη αξιοπρέπεια, ο πολιτικός πολιτισμός του, αλλά πάνω απ’ όλα η «ολύμπια» ψυχραιμία του, απέτρεψαν τα χειρότερα και διέσωσαν το κύρος του περιφερειακού συμβουλίου και της Δημοκρατίας. Κι όλα αυτά, μέσα σε συνθήκες ακραίου χουλιγκανισμού και τραμπουκισμού.
Ο ατσαλάκωτος περιφερειάρχης πλαισιωμένος από ικανότατα στελέχη του περιφερειακού συμβουλίου, όπως οι αντιπεριφερειάρχες Γιώργος Δέδες, Λάκης Παπαφωτίου και Ντίνα Νικολάκου, αλλά και ο επικεφαλής της Συμπολιτείας του Μοριά Οικολόγος Πράσινος Λάμπρος Μπούκλης, περιφρούρησαν την αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου, προστάτεψαν το θεσμό και δεν έκαναν το χατίρι στους βάνδαλους να τραπούν σε άτακτη φυγή παραδίδοντας την αίθουσα στα χέρια των εισβολέων.
Μάλιστα, ο Λάμπρος Μπούκλης τις τελευταίες ημέρες από τους γνωστούς πολιτικούς χώρους έχει δεχτεί μπαράζ ενορχηστρωμένων συκοφαντικών και εξυβριστικών επιθέσεων με κατάπτυστα δελτία Τύπου που δεν προάγουν ήθος, Δημοκρατία και πολιτισμό και δικαιώνουν στο έπακρο την μικρή ακτίνα δράσης και απήχησης που έχουν στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.
Αλγεινή εντύπωση κι απόδειξη απύθμενου πολιτικού θράσους είναι και το γεγονός, πως ένας εξ αυτών ζήτησε να παρέμβει εισαγγελέας για την επιχειρηματολογία του περιφερειάρχη για την αναγκαιότητα του έργου. Ο Πέτρος Τατούλης άκουσε με μεγάλη προσοχή και με σεβασμό τις θέσεις της τοπικής κοινωνίας και δέχθηκε το υπόμνημα των κατοίκων με τις περαιτέρω τροποποιήσεις στην περιβαλλοντολογική μελέτη και μάλιστα σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της περιφέρειας τις υιοθέτησε. Μάλιστα, την άποψη που εκφράζουν πολλοί για προαποφασισμένα και κατευθυνόμενα επεισόδια, ενισχύουν και τα γεγονότα επίθεσης και σε περιφερειακούς συμβούλους που δεν υπερψήφισαν την πρόταση της πλειοψηφίας, αλλά και οι περίεργες κι επαναλαμβανόμενες διακοπές, όταν το λόγο είχε ο περιφερειάρχης. Για την εγκαθίδρυση της τάξης και της αποτροπής τέτοιων εγχειρημάτων στο μέλλον, επιβάλλεται η παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την παραδειγματική τιμωρία των ηθικών και φυσικών αυτουργών των επεισοδίων που είχαν αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό αθώων ανθρώπων.

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.
(120412)




Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΜΕ ΚΑΛΟ ΜΑΤΙ ΑΥΤΟΥΣ
ΠΟΥ ΧΡΟΝΟΤΡΙΒΟΥΝ ΟΤΑΝ Η ΡΩΜΗ ΦΛΕΓΕΤΑΙ...

Η ευεπίφορη προς τον φασισμό , την ανομία και την ύβρη, μια άμορφη μάζα λουλακιάς απόχρωσης με φρικτές υποψίες ότι καθοδηγείται από παραπολιτικά και περιθωριακά κυκλώματα με εκτεταμένο πλέγμα χαμηλής ηθικής και επιπέδου, με επαίσχυντες πράξεις και με πραξικοπηματικό τρόπο, αποπειράθηκε να καταλύσει τη Δημοκρατία και να αμαυρώσουν τους θεσμούς, ευτυχώς, χωρίς επιτυχία.
Μέσα από το πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο, έγινε ορατό, ποιοί είναι οι πραγματικοί πλειοδότες της έντασης, που μειοδοτούν σε πολιτισμό και δημοκρατία κι επιδιώκουν την άναρχη μεγέθυνση των προβλημάτων, τις διανεμητέες ζημιές, τον διεμβολισμό της έννομης τάξης, αλλά και την αποσύνθεση και την παρακμή ολόκληρης της κοινωνίας της περιφέρειας, προλειαίνοντας το έδαφος και για άλλα ευαγγέλια καταστροφής.
Οι προαποφασισμένες κ ενορχηστρωμένες επιθέσεις κατά της δημοκρατίας και των θεσμών, από ένα πολιτικό μοντέλο που δεν είναι το πιο ποιοτικό, δημιουργεί βαθύτατο θεσμικό πρόβλημα που ναρκοθετεί το αυτοδιοίκητο της περιφέρειας Πελοποννήσου. Η εικόνα τους, παραπέμπει σ’ ένα πολιτικό σύστημα που κατέρρευσε και κυοφορεί συνειρμική συσχέτιση με εικόνες μιζέριας, δυστυχίας, τρέλας, και κακομοιριάς.
Η ανασύνθεση τέτοιων υλικών κάνει το αναπαλαιωμένο μίγμα που προκύπτει εξαιρετικά επικίνδυνο. Γαλαντόμοι στον λαϊκισμό, ακατάπαυστα πλανητικοί, χωρίς λογική στα επιχειρήματα τους, με απροσμέτρητη θεατρικότητα και φαιδρότητα συνομολογούν μια κάκιστη συμφωνία - συγχορδία με πλούσιο ρεπερτόριο ατοπημάτων και αβελτηριών που επιδιώκουν την αποτροπή κοινωνικών και πολιτικών μετασχηματισμών, καθαρά για μικροπολιτικούς και ιδιοτελείς σκοπούς που δεν συνάδουν με το δημόσιο συμφέρον.
Αυτά τα πολιτικά σκορποχώρια με τους μπαχαλόμαγκες, δεν εκπροσωπούν κανένα σώφρονα πολίτη. Το πολιτικό τους πέρασμα είναι επιβλαβές. Αρνούνται να δούν εντέχνως το βουνό προβλημάτων που δημιουργούν, αλλά και την κορωνίδα του, αφήνοντας πίσω τους δυσεπίλυτα προβλήματα να ταλανίζουν τον πολίτη.
Κρύβονται πίσω από την κινδυνολογική και λαϊκίστικη εκστρατεία τους, που είναι αιτία τραγικών γεγονότων και ασύμμετρων απειλών, όχι μόνο για τους πολίτες, αλλά και για τους θεσμούς. Στο βωμό του πολιτικού τους μικρομεγαλισμού, που βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, με παντελή άγνοια και εξαιρετική υποκρισία, ξεπερνούν τα όρια της δικαιοδοσίας τους κι έχουν διαβεί το Ρουβίκωνα. Δεν αποτελούν λυτρωτικούς παράγοντες και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κατηγορούν ιδέες και σκέψεις που αποτελούν εργαλεία για τον τόπο και τους πολίτες.
Αυτοί οι αρνητές των πάντων, φυγάδες της πραγματικότητας, δεν έχουν καμία σχέση με την διαύγεια και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν διαδραστικά στις απαιτήσεις των καιρών.
Οι πολίτες θα πρέπει να καταργήσουν τις θνησιγενείς πολιτικές, καθώς και τις αφύσικες πολιτικές θέσεις και να επιδιώξουν τον εξοβελισμό τους από την πολιτική σκηνή της περιφέρειας.
Οι πολίτες δεν θα πρέπει να επιτρέψουν περαιτέρω κινητικότητα μέσα από το φάσμα της διολίσθησης.

Υ.Γ.: Σ’ αυτές τις ιστορίες το χειρότερο τέρας, είναι ο παραμυθάς.
Δ. Κ.
(120412)




ΤΑ 7 ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΕΣΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Μετά την παρέμβαση προέδρου πρωτοβάθμιου συνδικαλιστικού σωματείου στο Λουτράκι, η Ομοσπονδία Επιχειρησιακών Σωματείων Ιδιωτικών Καζίνο (ΟΕΣΙΚ), πληροφορήθηκε για την ύπαρξη του ιστολογίου loutraki-press και χθες το μεσημέρι απέστειλε την ανακοίνωσή της για τη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων σ’ όλα τα casino της χώρας για το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.
Στην προχθεσινή ανακοίνωση αναφέρονται τ’ ακόλουθα:
«Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΕΣΙΚ κατά τη συνεδρίαση της 9ης Απριλίου 2012, εκτιμώντας την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργασιακές σχέσεις στον κλάδο (σχεδόν σε όλες τις επιχειρήσεις casino), αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας, μ’ έναρξη το Μ. Σάββατο 14.4.2011 και ώρα 06.00 π.μ. και λήξη τη Δευτέρα του Πάσχα 16.4.2011 και ώρα 06.00 π.μ., με τ’ ακόλουθα αιτήματα:
- Υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σ’ όλα τα casino της χώρας.
- Ανάκληση της εκ περιτροπής εργασίας στα casino Ξάνθης, Πόρτο Καρράς και Σύρου.
- Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας στα casino με πλήρη και σταθερή εργασία.
- Άμεση απόσυρση κάθε σχεδιασμού της διοίκησης του casino Λουτρακίου για μείωση μισθών.
- Άμεση ενεργοποίηση της Επιτροπής Εποπτείας Casino στην κατεύθυνση της προστασίας των εργασιακών συμφερόντων και των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου.
- Αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες των casino.
- Απόσυρση νόμου για τα τυχερά παιχνίδια.»
Πέραν των ορθών και δικαιολογημένων εργασιακών αιτημάτων που απορρέουν από τη δυσβάσταχτη σε βάρος των εργαζομένων κατάσταση, αξιοσημείωτη στα αιτήματα της ομοσπονδίας είναι η επισήμανση «Άμεση ενεργοποίηση της Επιτροπής Εποπτείας Casino στην κατεύθυνση της προστασίας των εργασιακών συμφερόντων και των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου».
Τι προειδοποιούν οι εργαζόμενοι ότι μπορεί να συμβαίνει και να ζημιούται το ελληνικό δημόσιο από τις επιχειρήσεις των casino;
(120412)
Return top