ΚΟΥΙΖ

Γιατί δεν παρέστησαν στον εορτασμό του Αγ. Ιωάννη οι δύο αντιδήμαρχοι Θανάσης Μουζάκης και Γιώργος Δέδες; Μήπως κάποιος τους υπέδειξε να μην πάνε στην εκκλησία;

(010911)




Είπαν…

«Ο μη μυημένος στα δημοτικά πράγματα κόσμος, θ’ αρχίσει να αντιλαμβάνεται τον Κωστάαακη, μόνον όταν θα αρχίσει η δημοσιοποίηση των πρακτικών συνεδριάσεων δημοτικών συμβουλίων και θα αποτυπώνεται τι έλεγε για το ίδιο θέμα σε μία και τι έλεγε σε επόμενη συνεδρίαση».

(010911)




ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ

Του Δημήτρη Καραπατά*

Ο αψεγάδιαστος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, με την παρουσία του ισοσκελίζει και κρατά αντίβαρα στην ανεπάρκεια πολιτικών προσώπων, σαν και αυτή των αντιδημάρχων του Κώστα Λογοθέτη.
Ο Πέτρος Τατούλης με την πεμπτουσία της χρηστής διοίκησης που ασκεί, δεν παρασύρεται στο χαμηλό επίπεδο που θέλουν να τον παρασύρουν κάποιοι, παραμένει ψύχραιμος και διαχειρίζεται αποτελεσματικά και τις πιο δύσκολες καταστάσεις.
Επιβεβαιώνει ότι είναι μια ισχυρή πολιτική προσωπικότητα, αναβαθμίζοντας παράλληλα το κύρος του θεσμού που υπηρετεί και διασφαλίζει αφενός τον πρωταγωνιστικό ρόλο που θα διαδραματίσει η περιφέρεια και αφετέρου το φημισμένο brand name της Πελοποννήσου.
Ο περιφερειάρχης, μένει σταθερά προσηλωμένος στον πυρήνα των προεκλογικών του εξαγγελιών κι έχει καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα να μεταλαμπαδεύσει την εμπιστοσύνη των πολιτών σε δημιουργικό οίστρο, ξεβαλτώνοντας κρίσιμα και χρήσιμα ζητήματα για την περιφέρεια Πελοποννήσου.
Το αδιάβλητο της χρηστής διοίκησης που ασκείται από τον Πέτρο Τατούλη είναι ευκολαπόδηχτο και αναμφισβήτητο.
Το εκτόπισμα του, το πολιτικό αλλά κυρίως το ανθρώπινο, είναι τα καλύτερα εχέγγυα για την ανοδική πορεία που ακολουθεί και θα συνεχίσει να ακολουθεί η περιφέρεια Πελοποννήσου από τούδε και στο εξής.
Οι Ηράκλειες προσπάθειες που κάνει συνεχώς σε όλα τα πεδία των μαχών κερδίζονται καθημερινά προς όφελος των Πελοποννήσιων, κερδίζοντας ταυτόχρονα τις μάχες στο πεδίο των εντυπώσεων.
Η πανδαισία της Δημοκρατίας που τον διακρίνει, η ευρηματικότητα, η διορατικότητα, η οξυδέρκεια, ο βελτιστοποιημένος κοινωνικός του χαρακτήρας, καθώς και ο πλουραλισμός ικανών συνεργατών με αιχμή του δόρατος τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γιώργο Δέδε, συνθέτουν το παζλ της επιτυχίας, το οποίο είναι ανεπίδεκτα πάσης παρερμηνείας.
Στην αντίπερα όχθη ο Κώστας Λογοθέτης με τους κακόηχους συνεργάτες του που προωθούν πολιτικές της κατεδάφισης, της υπονόμευσης δημοκρατικών διαδικασιών που διαλύουν και εκθέτουν τον δήμο Λουτρακίου σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.
Ευτυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία της πόλης, μέσα από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, μέσα από τους φορείς της πόλης, αλλά και απλών δημοτών διαφοροποιούνται με την στάση τους και είναι κάθετα αντίθετοι με τέτοιου είδους απρεπέστατες και απολίτιστες συμπεριφορές, ενάντια σ’ ένα τέτοιο άνθρωπο όπως ο Πέτρος Τατούλης.
Αυτού του είδους οι συμπεριφορές, δεν μπορεί, παρά να προκαλούν την αποστροφή και την αγανάκτηση όλων των υγιώς σκεπτόμενων πολιτών του δήμου.
Εγείρουν τεράστια ερωτήματα για τη σκοπιμότητα τους και προκαλούν κύματα οργής και ανησυχίας στους πολίτες, με άμεσο αντίκρισμα το πάγωμα της εμπιστοσύνης προς τη δημοτική αρχή - άτακτη διμοιρία του Κώστα Λογοθέτη.
Μια δημοτική αρχή που αποδεικνύεται πολύ κατώτερη των περιστάσεων κι έχει προπολλού μετατραπεί σ’ άσυλο εξουσιομανών, δεν αφουγκράζεται την κοινωνία και απονομιμοποιείται, γιατί κανείς δεν τη ψήφισε να εκφράζει τέτοιες συμπεριφορές.
Ο τραμπουκισμός στο δημόσιο διάλογο προκαλεί προβλήματα και θεσμική ανωμαλία που δεν βοηθάνε την διεύρυνση της Δημοκρατίας. Ενέχουν σοβαρούς κινδύνους διοικητικής διαίρεσης με τον πυρήνα της τοπικής αυτοδιοίκησης που είναι η περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ο Πέτρος Τατούλης είχε δίκιο που υπέγραψε την αδειοδότηση της εν λόγω χημικής βιομηχανίας. Και πως θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά αφού η ΜΠΕ είχε εγκριθεί από το ΥΠΕΚΑ και κάθε άρνηση του περιφερειάρχη θα ήταν παράτυπη και παράνομη με νομικές συνέπειες και για τον ίδιο.
Αυτοί που πρέπει να λογοδοτήσουν στους πολίτες, είναι όσοι συναγελάζονται στη δημοτική αρχή Λογοθέτη, η οποία θα πρέπει να εξηγήσει, γιατί μετά τις καταγγελίες του περιφερειάρχη για μια ακόμη επέκταση άλλης μεγάλης χημικής βιομηχανίας στην ίδια περιοχή, η οποία γνωστοποιήθηκε και με επιστολή του Πέτρου Τατούλη προς τον Κώστα Λογοθέτη, ο δεύτερος σωπαίνει;
Σωπαίνει επικίνδυνα και δεν αντιδρά με τον ίδιο τρόπο που αντέδρασε για την περίπτωση της πρώτης βιομηχανίας. Κι αν δεν αντιδράσει στο άμεσο μέλλον, είναι ηλίου φαεινότερον τι συμβαίνει. Γιατί οι οικολογικές και περιβαλλοντολογικές ανησυχίες δεν μπορούν να έχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά και δεν μπορεί να είναι επιλεκτικές. Όταν αυτό συμβαίνει, τότε εγείρουν τη φαντασία και προκαλούν υποψίες.
Ο δήμαρχος, όταν διαψεύσθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο από τον περιφερειάρχη, δεν αντέδρασε και είναι έκθετος και υπόλογος για αυτή του την συμπεριφορά.
Κλείνοντας, ως επίλογο, εκφράζουμε την πεποίθηση, ότι όσο ο περιφερειάρχης παραμένει αταλάντευτος στις ηθικές αρχές που έχει γαλουχηθεί, όσο δεν δέχεται καμία είδους χειραγώγηση, όσο προωθεί το αδιάβλητο της χρηστής διοίκησης και βασίζεται στην δημοκρατία των κοινωνιών παραμένοντας σταθερά προσηλωμένος στο καθήκον και στις συμφωνηθείσες με τους πολίτες στοχεύσεις, τόσο οι πολίτες ολόκληρης της Πελοποννήσου θα μεγαλώνουν την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους στο πρόσωπο του Πέτρου Τατούλη.
Υποδαυλίζοντας και υποσκελίζοντας πολυθρήνητες παρωχημένες και νοσηρές συμπεριφορές που στόχο έχουν να εξοβελίσουν το δίκιο, το ωφέλιμο το κρίσιμο και το χρήσιμο του πολίτη.

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.

(010911)




Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΤΟ ΙΚΑ

Στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας κι εκτός πραγματικότητας κινήθηκαν δημοσιεύματα που ήθελαν ο ορθοπεδικός ιατρός Μάριος Σταματάκης, να αναλαμβάνει διευθυντής του ΙΚΑ Κορίνθου.
Το loutraki-press επικοινώνησε με το σημερινό διευθυντή Δημήτρη Πρωτονοτάριο, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει επίσημο έγγραφο της διοίκησης του ΙΚΑ, που να επιφέρει αλλαγή στη διεύθυνση του ιδρύματος στο νομό.
Στη συνομιλία του, ο διευθυντής του ΙΚΑ Κορίνθου με το loutraki-press, επεσήμανε ότι με την κείμενη νομοθεσία, απαιτείται για την κατάληψη της θέσης εικοσαετής προϋπηρεσία. Λαμβάνοντας υπόψη την τελευταία προκήρυξη, απαιτείτο δεκατριετής προϋπηρεσία. Επιπρόσθετα οι κρίσεις διευθυντών στο ίδρυμα έγιναν μόλις προ διμήνου.
Ο συνάδελφος Μάριος Σταματάκης έχει μόνο δέκα χρόνια προϋπηρεσία. Κατά συνέπεια, να δεχθούμε ότι τα δημοσιεύματα είναι προάγγελος εξελίξεων, θα πρέπει να γίνει παρανομία!

(010911)




ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ Π.Ν. ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΠΑΡΚΟ

Συναυλία για τον εορτασμό των εκατό χρόνων του θωρηκτού «Γεώργιος Αβέρωφ» θα δοθεί αύριο το βράδυ στις 8 στο παραλιακό πάρκο Λουτρακίου, από τη φιλαρμονική του Πολεμικού Ναυτικού.
Η συναυλία διοργανώνεται από το δημοτικό οργανισμό Πολιτισμού - Αθλητισμού & Περιβάλλοντος «Προμηθέας», στα πλαίσιο των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεών του.

(010911)
Return top