Είπαν…

«Απογοητευμένος είναι ο Κωστάαακης έχοντας καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι ανεπαρκής και ο δήμαρχος μαϊμού και ήδη κάλεσε άλλο πρόσωπο να αναλάβει την επικοινωνία του, αλλά δέχθηκε ευγενικά αρνητική απάντηση.
Ποιός σοβαρός άνθρωπος που πληροφορείται για τα όσα διαδραματίζονται στη Ιάσωνος, πηγαίνει να μπλέξει μαζί τους για να εκτεθεί; Σοβαρός; Κανένας.»
Υπενθυμίζεται, ότι ο δήμαρχος μαϊμού προ ημερών βρέθηκε στο στόχαστρο ιστολογίου που κάνει τη βρώμικη δουλειά και λέγεται ότι ανήκει είτε σε έμπιστο αντιδήμαρχο του Κωστάαακη, είτε σε έμπιστο αυλοκόλακά του.
(230811)




ΓΙΑΤΙ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΗΚΕΠΑΘ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ;

Ηχηρότατο χαστούκι από το γενικό γραμματέα της αποκεντρωμένης περιφέρειας Πελοποννήσου Τάσο Αποστολόπουλο, ήχησε στη δημοτική αρχή των Μινχάουζεν του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, σε σχέση με την τύχη των εργαζομένων στη ΔΗΚΕΠΑΘ κι άλλες υπηρεσίες.
Όπως άλλωστε αναμενόταν και πολύ ορθά είχε προβλεφθεί και καταγραφεί σε συγκεκριμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, η απόφαση για απορρόφηση των εργαζομένων από το σημερινό δήμο, ήταν πλασματική κι εκ του πονηρού, μόνο και μόνο για να εμπαίξει τους εργαζομένους ότι υπάρχει η πρόθεση από την πλευρά του δήμου, δεδομένου ότι ο ισχυρισμός που θα ακολουθήσει είναι: «Εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε, αλλά δεν φταίμε!»
Για κάθε εχέφρονα άνθρωπο -εξαιρείται η δημοτική αρχή- το αυτονόητο ήταν η γενική γραμματεία της αποκεντρωμένης περιφέρειας Πελοποννήσου να απορρίψει τη χωρίς κανένα απολύτως νομικό έρεισμα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ενώ πλέον τίθεται ξεκάθαρα το ερώτημα: Γιατί ο γενικός γραμματέας Τάσος Αποστολόπουλος, δεδομένου ότι έχει λάβει πλέον πλήρη γνώση της υπόθεσης, ξέρει για τη «μαύρη τρύπα» ότι είναι πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, δεν την παραπέμπει στον αρμόδιο εισαγγελέα;

Συνέχισαν ακάθεκτοι το θέατρο του παραλόγου
Ωστόσο, το θέατρο του παραλόγου συνεχίσθηκε και χθες σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσαν στο e-istos ο δήμαρχος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων Κώστας Λογοθέτης και ο αντιδήμαρχος Αγ. Θεοδώρων Δημήτρης Δέδες.
Κατ’ αρχήν να επισημανθεί η αλγεινή εντύπωση που προκάλεσε η παρουσία των δύο μπροστά στον τηλεοπτικό φακό. Αρχής γενομένης από τον αντιδήμαρχο που κάπνιζε αρειμανίως κι έπινε τον καφέ του ως να μη συμβαίνει τίποτα και μη τη τηρώντας στοιχειωδώς τους τύπους, όσο και από τον πρώτο πολίτη που συμπεριφερόταν σαν να ήταν πρωταγωνιστής παράστασης κι έκανε παιχνίδια με το φακό.
Τόσο ο δήμαρχος, όσο και ο αντιδήμαρχος για άλλη μια φορά δεν είπαν την αλήθεια στα θύματα εργαζομένους, ότι δεν έχουν καμία απολύτως τύχη και προοπτική είτε με προσφυγή κι ενστάσεις στη γενική γραμματεία της αποκεντρωμένης περιφέρεια Πελοποννήσου, είτε με προσφυγή στην ελληνική Δικαιοσύνη. Παρ’ όλα αυτά, δεν δίστασαν ανέξοδα να τους διαβεβαιώσουν ότι θα είναι στο πλευρό τους και θα τους συμπαρασταθούν σ’ όλους τους αγώνες τους μέχρι τη δικαίωσή τους, που στην ουσία δεν υπάρχει!

Κωστάαακη και Δέδε ποιος θα τους λύσει το οικονομικό πρόβλημα;
Οι εργαζόμενοι με την υφιστάμενη νομοθεσία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν έχουν καμία απολύτως τύχη και δεν πρόκειται να δικαιωθούν από κανένα δικαστήριο, φθάνοντας ακόμη και στον Άρειο Πάγο. Λύση δεν μπορούν να τους δώσουν ούτε ο Κωστάαακης ούτε ο Δέδες που τους έχουν εγκλωβισμένους χωρίς προοπτική. Απαιτείται νομοθετική πρωτοβουλία, καλόν θα είναι αντιπροσωπεία τους, χωρίς Δέδε και τους λοιπούς να απευθυνθεί στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, αλλά η προοπτική λόγω τρόικας και ΔΝΤ είναι ζοφερή.
Κωστάαακη και Δέδε ωραία τα λέτε, αλλά το οικονομικό πρόβλημα επιβίωσης των ανθρώπων που είναι το κυρίαρχο και το ουσιαστικό, πώς θα το επιλύσετε για όσο διάστημα θα διαρκούν προσφυγές και δικαστήρια;


Υ.Γ.: Εκ παραδρομής ανεγράφη αρχικά, λόγω της πεπατημένης και της συχνής αναφοράς τελευταία στην περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Πέτρο Τατούλη, ότι η απόρριψη της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου προήλθε από την προϊστάμενη αιρετή αρχή κι όχι από τη γενική γραμματεία της αποκεντρωμένης περιφέρειας Πελοποννήσου.
(230811)




ΝΤΟΜΙΝΟ ΨΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΘΗΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ
ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ!

Η γελοιοποίηση του Λουτρακίου από τη σημερινή δημοτική αρχή, φαίνεται ότι δεν έχει τελειωμό, αλλά και ζητούμενο αποτελεί, ποιός είναι αυτός που μπορεί να τους συνετίσει και να τους κρατάει σε μια αξιοπρεπή πορεία, δεδομένου ότι οι παρεκτροπές είναι από τα κυρίαρχα συστατικά της παρούσας δημοτικής αρχής.
Στη χθεσινή ανάρτηση του loutraki-press είχε αναφερθεί ότι θα ήταν καλό να μην τύχει κάποιος από το Λιμενικό Σώμα και διαβάσει το παραμύθι με τους δράκους της δημοτικής αρχής για τη σπασμένη πόρτα στο κυλικείο.
Δυστυχώς, αυτό έγινε, με συνέπεια χθες το πρωί, σύμφωνα πάντοτε με τις πληροφορίες του loutraki-press, να εκδηλωθεί έντονη αντίδραση από εκπρόσωπο του Λιμενικού Σώματος (δεν έγινε γνωστό αν προερχόταν από το Λιμεναρχείο Κορίνθου ή από το αρχηγείο), με τη δημοτική αρχή να προβαίνει σε ανακυβίστηση λέγοντας ότι ποτέ δεν ισχυρίσθηκε ο δήμος ότι συνέβη αυτό το γεγονός και πολύ περισσότερο να έχει εμπλακεί ένστολο προσωπικό του Λιμενικού. Ψέματα στα ψέματα, νομίζοντας ότι έτσι μπορούν να διοικήσουν την πόλη.
Ωστόσο, κι ενώ από τη μία δίνονταν αυτές οι διευκρινίσεις, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, πολιτικό πρόσωπο που απευθύνθηκε σε αξιωματούχο της Ιάσωνος και ρωτούσε να πληροφορηθεί για το συγκεκριμένο γεγονός, του αναπτύχθηκε το παραμύθι με τους δράκους.
Τέλος πάντων, εκεί στην Ιάσωνος σοβαρευτείτε και δεν είναι δυνατόν να διασύρεται το δήμο Λουτρακίου κατ’ αυτόν τον τρόπο.
Πάντως, αν θέλετε, το παραμύθι σας με τους δράκους, μπορεί να διερευνηθεί πιο ενδελεχώς κι από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος. Να διαπιστωθεί αν την ημερομηνία του συμβάντος υπήρχε περίπολο του Λιμενικού Σώματος που εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στην παραλία Λουτρακίου, να γίνουν γνωστά τα στοιχεία των ενστόλων και να διενεργηθεί ΕΔΕ.
(230811)




ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΩΩΤΣΗΣ, ΟΕΟ;..

Δήμαρχο ακούνε και δήμαρχο δεν βλέπουν στην Περαχώρα. Στο τριήμερο των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκε στην Περαία Γη, εντύπωση μεγάλη προκάλεσε η απουσία του Κωστάαακη, που δεν βρήκε χρόνο ούτε για λίγα λεπτά να ανηφορίσει μέχρι το χωριό του, ενώ τα πικρόχολα σχόλια έδιναν κι έπαιρναν.
Αξιοσημείωτο είναι, ότι το χωριό το επισκέφθηκαν, πέραν από τους εκπροσώπους όλων των δημοτικών συνδυασμών και οι επικεφαλής, εν αντιθέσει με τον Κωστάαακη που έλαμψε δια της απουσίας του, ενώ την πιο μικρή αριθμητικά παρουσία σημειώθηκε από εκπροσώπους του συνδυασμού «Με τους Συγγενείς και τα Συμφέροντα Μπροστά και τους Πολίτες Πίσω».
Πρόσωπα που τον γνωρίζουν καλά και από παλαιά ισχυρίζονταν ότι: «Η απουσία του οφείλεται στην αίσθηση που έχει δημιουργήσει στο μυαλό του ότι είναι… αυτοκράτορας με συνέπεια να αντιμετωπίζει τους πάντες και τα πάντα αφ’ υψηλού… Εδώ στο χωριό τον γνωρίζουμε και δεν μας κάνει εντύπωση! Μήπως διαπιστώσατε να τον αναζητά κανείς;»
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αντιδράσεις και δυσφορία εκδηλώθηκε και από τα μέλη της Φιλαρμονικής Περαχώρας, στα οποία ο Κωστάαακης είχε δεσμευθεί πριν περίπου τρεις μήνες, προσωπικά ότι θα τους πληρώσει κι ακόμη περιμένουν, ενώ παράλληλα εκείνη τη στιγμή σε γνώση του άδειαζε στην κυριολεξία τον πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού - Άθλησης - Περιβάλλοντος «Προμηθέας» Νίκο Λόη, ο οποίος ευθαρσώς είχε ξεκαθαρίσει ότι χρήματα διαθέσιμα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν κι αυτό θα γίνει μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία με το νομικό πρόσωπο και υπάρξει προϋπολογισμός.
Ο Νίκος Λόης τότε είχε πει, απλά, την αλήθεια και κατηγορήθηκε!
Ωστόσο, ενθουσιασμός είχε δημιουργηθεί από τις κούφιες υποσχέσεις…
Ως αποδεικνύεται έντιμη ήταν η στάση του Νίκου Λόη με τις καθαρές κουβέντες.

(230811)
Return top