ΚΟΥΙΖ

Ποιό είναι το πρωταρχικό και κύριο μέλημα καθημερινά των αιρετών της δημοτικής αρχής, για να αποφασίσουν στη συνέχεια με τι θα ασχοληθούν;
(270811




Είπαν…

«Ο Κωστάαακης θα πρέπει να έχει υπόψη του ότι μέχρι τις 15 Οκτωβρίου θα μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα στη λαϊκή. Μετά από αυτή την ημερομηνία επιστρέφει συγκεκριμένο πρόσωπο, που θα τον ανταμείψει δεόντως για τις μπαμπεσιές του!» Το φετινό φθινόπωρο, προβλέπεται να έχει εξαιρετικό και συναρπαστικό ενδιαφέρον…

(270811)



ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ

Από… τα έντεκα βήματα η Πρωτοβουλία Πολιτών για την έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Λουτράκι, «εκτελεί» τον Κώστα Λογοθέτη, στα μάτια του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.
Το πιο σημαντικό είναι ότι στην εν λόγω επιστολή τονίζεται ότι το έργο του προαστιακού σιδηροδρόμου βαλτώνει τεχνηέντως, αποδεικνύοντας τους ισχυρισμούς σύμφωνα με αποφάσεις θεσμικών οργάνων, εισηγήσεις υπηρεσιών, παρεμβάσεις φορέων, αλλά και των ίδιων των πολιτών που ζητούν την έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι.
Όλα δείχνουν ότι με τη σημερινή δημοτική αρχή δεν πρόκειται να προχωρήσει κανένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για τον τόπο και είναι επιβεβλημένο, οι πολίτες με οργάνωση να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να δημιουργηθούν ομάδες εργασίας που θα απευθύνονται στα θεσμικά όργανα της πολιτείας, μήπως καταστεί εφικτό να προωθηθούν σοβαρότατα θέματα που απασχολούν τον τόπο και η δημοτική αρχή του Κωστάαακη, των συγγενών και φίλων, αλλά και των συμφερόντων, περί άλλων τυρβάζει.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής που βρίσκεται ήδη στα χέρια του Πέτρου Τατούλη, έχει ως ακολούθως:
«Αξιότιμε κ. περιφερειάρχα,
με την παρούσα επιστολή βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε το δήμαρχο Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων Κώστα Λογοθέτη διότι «Παρά το ευνοϊκό των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί υπέρ της έλευσης του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι, σε συνδυασμό με:
α την εξαγγελία αρμόδιων υπουργών προώθησης όλων των σιδηροδρομικών έργων της χώρας ως μοχλός ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας,
β την ένταξη της επέκτασης του προαστιακού προς Λουτράκι στο νέο ρυθμιστικό της Αθήνας από το ΥΠΕΚΑ που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Νίκο Σηφουνάκη,
γ το έγγραφο απάντησης του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων σε ερώτηση βουλευτή του νομού Κορινθίας, που βλέπει θετικά το συγκεκριμένο ζήτημα και αναγνωρίζει τα οφέλη για την ευρύτερη περιοχή της πόλης του Λουτρακίου,
δ την αναγγελία του υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι το έργο μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, που ως γνωστόν έχει περάσει στην αρμοδιότητα των αιρετών περιφερειαρχών και μάλιστα με την εθνική συμμετοχή να είναι μόλις 5%,
ε τη σιδηροδρομική μελέτη που διαθέτει ο δήμος και φτάνει ως την είσοδο της πόλης του Λουτρακίου και απαιτείται μια μικρή συμπληρωματική μελέτη για να πάει 800μ πιο κοντά στην πόλη, όπως ζήτησε σε δημόσια διαβούλευση ο Ο.Σ.Ε. και συμφώνησαν όλοι οι φορείς της πόλης, η Πρωτοβουλία Πολιτών για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο που αριθμεί περισσότερα από 2.000 μέλη με ονοματεπώνυμο, καθώς και το δημοτικό συμβουλίου του ως άνω δήμου με την πλέον πρόσφατη απόφασή του.
Δυστυχώς, ο δήμαρχος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων Κώστας Λογοθέτης, παρά το γεγονός ότι με το από 18-3-2011 19794 έγγραφο της η ΕΡΓΟΣΕ μας προειδοποιεί ότι βρισκόμαστε οριακά εντός της τρέχοντος περιόδου του ΕΣΠΑ και ενώ όλοι οι φορείς τον έχουν καλέσει δημόσια να εκτελέσει τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, αγνοεί όλα τα παραπάνω, καθώς και το 52% των ψηφοφόρων του ως άνω δήμου που ενέκριναν το πρόγραμμα του, στο οποίο έχει συμπεριλάβει και τον προαστιακό σιδηρόδρομο.
Ωστόσο, βαλτώνει τεχνηέντως ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο που σε μια δύσκολη συγκυρία θα βοηθούσε την προσβασιμότητα συμβάλλοντας καταλυτικά στην οικονομική, τουριστική, οικιστική, οικολογική ανάπτυξη του δήμου και θα έλυνε σημαντικό κομμάτι του κυκλοφοριακού που ταλανίζει την πόλη και υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών της.
Τέλος, εμποδίζει την εύκολη και οικονομική επικοινωνία των πολιτών των Αγ. Θεοδώρων και του Λουτρακίου, ξεθεμελιώνοντας, κατακερματίζοντας και ισοπεδώνοντας τα συμφέροντα των πολλών για λογαριασμό των ολίγων.

Αξιότιμε κ. Πέτρο Τατούλη,
όπως πολύ εύστοχα παρατηρήσατε και στην υπόθεση της αποθήκευσης των χημικών στο Σουσάκι, ο εν λόγω δήμαρχος έχει επιλεκτικές ευαισθησίες με συγκεκριμένα συμφέροντα, όπως σαφέστατα φαίνεται και στην περίπτωση του προαστιακού σιδηροδρόμου.
Δυστυχώς, για εμάς τους πολίτες του Λουτρακίου, έχουμε από καιρό διαγνώσει ότι η παρούσα δημοτική αρχή έχει φανερώσει πρόωρα σημεία και δήγματα γραφής που δεν συνάδουν με το κοινό δημόσιο συμφέρον κι έχει παρεκκλίνει πρόωρα από τον πυρήνα των προεκλογικών της δεσμεύσεων. Αδυνατώντας να κατανοήσουν τα στεντόρεια μηνύματα που έρχονται από πάσα κατεύθυνση, κλονίζοντας με τις ανεδαφικές του πολιτικές το αίσθημα εμπιστοσύνης του πολίτη και αποτελούν το μεγαλύτερο ανάχωμα για την πρόοδο του δήμου μας κρατώντας τον αγκυλωμένο στον αναχρονισμό και την υστέρηση.

Αξιότιμε κύριε περιφερειάρχα,
Με την επιστολή μας αυτή και τα στοιχεία που συνημμένα σας υποβάλλονται, επιθυμούμε αφενός τη διεξοδική σας ενημέρωση και την αποτροπή παραπληροφόρησής σας από συγκεκριμένους κύκλους, αφετέρου την καταγγελία μας κατά του δημάρχου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων Κώστα Λογοθέτη, που δεν εκτελεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου του τέως δήμου Λουτρακίου Περαχώρας.
Συνημμένα σας αποστέλλονται:
1 Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας 2011, καθώς επίσης και τοππ προγενέστερο 2009 επί υπουργίας Γιώργου Σουφλιά, τα οποία περιλαμβάνουν την επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου προς Λουτράκι.
2 Θετική απάντηση του αρμόδιου υπουργείου σε ερώτηση βουλευτή νομού Κορινθίας.
3 Έγγραφο της ΕΡΓΟΣΕ που προειδοποιεί ότι βρισκόμαστε οριακά εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ.
4 Την υπ’ αριθ. 303/8-10-09 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας που καλεί τον ΟΣΕ να φέρει τον προαστιακό σιδηρόδρομο στο Λουτράκι.
5 Σφραγίδες όλων των φορέων της πόλης και τις υπογραφές περισσότερων των δύο χιλιάδων πολιτών που ζητούν από το δήμαρχο της πόλης να εκτελέσει την απόφαση για την έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι.
6 Επιστολές που εστάλησαν στον πρωθυπουργό της χώρας και τον αρμόδιο υπουργό.
7 Η εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας του πρώην δήμου Λουτρακίου Περαχώρας που είναι βασισμένη σε μελέτη και χαρακτηριστικά είναι αρνητική για το σταθμό Ισθμού στη θέση Βασιλόπουλου, προκρίνοντας ως ενδεδειγμένη θέση τη διακλάδωση των γραμμών του προαστιακού για Λουτράκι με τον κεντρικό άξονα, θέση Παράδεισος - Φιλοθέη.
8 Αναλυτικές γραπτές προτάσεις έγκριτων συγκοινωνιολόγων καθηγητών του ΕΜΠ.
9 Ερωτήσεις στην Βουλή και δηλώσεις υπέρ της έλευσης του προαστιακού στο Λουτράκι, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη και του βουλευτή Κορινθίας της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Κόλλια.
10 Ερώτηση στο ευρωκοινοβούλιο του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλου.
11 Δήλωση του πρώην υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Αναστάση Παπαληγούρα ότι θα έπραττε σύμφωνα με τις αποφάσεις των φορέων της πόλης του Λουτρακίου και του δημοτικού συμβουλίου.
12 Όλες τις υπογραφές της νομαρχιακής επιτροπής του ΛΑΟΣ για την έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι.
13 Αφίσα της Πρωτοβουλίας Πολιτών με το αίτημα της σύνδεσης της πόλης με τον προαστιακό.
14 Η προεκλογική δέσμευση του Κώστα Λογοθέτη που δεν την τηρεί.»
(270811)




ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΜΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΘΕΜΑΤΑ


Κανονικά όλοι θα πρέπει να ευχαριστήσουν τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Κακαβά, που παρά το γεγονός ότι μαγειρευόταν συνεδρίαση του σώματος για μετά την 8η Σεπτεμβρίου. Τελικά, αποφασίσθηκε η συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη, έτσι ώστε όσοι παρευρεθούν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δημοτικών παρατηρητών, να περάσουν ένα αλησμόνητο βράδυ.
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης δεν διακρίνονται για το υψηλό πολιτικό τους ενδιαφέρον, ωστόσο, το ενδιαφέρον στρέφεται στα προ ημερήσιας διάταξης, όπου οι εκκρεμότητες είναι πάρα πολλές, ακόμη και πριν από δύο δημοτικά συμβούλια.
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι τα ακόλουθα:
1 Έγκριση πίστωσης για κάλυψη δαπανών εορτασμού του Γενέσιου της Θεοτόκου. Διάθεση πίστωσης.
2 Έγκριση πίστωσης για επέκταση δημοτικού φωτισμού στον οικισμό Όαση Λουτρακίου. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων. Αναμόρφωση προϋπολογισμού.
3 Απευθείας ανάθεση εκτέλεσης προμήθειας ειδών του 1ου τμηματικού προϋπολογισμού «είδη ατομικής υγιεινής & καθαριότητας» της υπ’ αριθ. 20/2011 μελέτης.
4 Απευθείας ανάθεση εκτέλεσης προμήθειας ειδών του 2ου τμηματικού προϋπολογισμού «είδη οδικής σήμανσης» της υπ’ αριθ. 19/2011 μελέτης.
5 Λήψη απόφασης περί της αναγκαιότητας ανάθεσης παροχής υπηρεσίας για την εφαρμογή αντιρρυπαντικής τεχνολογίας σε επιφάνειες κοινοχρήστων χώρων του Δήμου. Αναμόρφωση προϋπολογισμού.
6 Εξέταση αιτήματος Ευλαμπίας Βαρβαρίγου για επιστροφή ποσού, από τέλος ύδρευσης στη Δημοτική Ενότητα Αγ. Θεοδώρων, ως αχρεωστήτως καταβληθέντος.
7 Διαγραφή ή μη χρεών από βεβαιωτικούς καταλόγους τελών Νεκροταφείου, ετών 2008 & 2009, στη δημοτική κοινότητα Ισθμίας.
8 Εξέταση αιτήματος Ιωάννη Μαργέτη για διαγραφή ποσού από βεβαιωτικό κατάλογο Τελών Νεκροταφείου έτους χρήσης 1995.
9 Έγκριση μετακινήσεων δημάρχου εκτός έδρας (Σεπτέμβριος).
(270811)

Return top