ΕΜΜΕΣΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ;

Μια νέα φιλοσοφία προκειμένου να κρύβονται και να μην βγαίνουν τ’ άπλυτα στη φόρα, φαίνεται να αναπτύσσεται από τη δημοτική αρχή του ανύπαρκτου πολιτικά Κωστάαακη.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πρώην θεσμικών παραγόντων, ο Κωστάαακης προσπαθεί να κάνει λάστιχο το διάστημα που μεσολαβεί από τη μία συνεδρίαση στην άλλη του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, έτσι ώστε να είναι μεγάλος ο αριθμός των θεμάτων προς ημερήσια διάταξη και να μην υπάρχει χρόνος συζήτησης για προ ημερήσιας συζήτησης θέματα.
Τα πρασινοκόκκινα φασιστοειδή του δευτέρου ορόφου της Ιάσωνος φαίνεται ότι την αποστολή τους μόνο προς αυτή την κατεύθυνση μπορούν να τη διεκπεραιώσουν, καθ’ ότι σ’ όλα τα υπόλοιπα η ανικανότητα όλων σε συνδυασμό με τη (συγνώμη από τους φίλους του loutraki-press) βλακεία, είναι τα κυρίαρχα προτερήματά τους.
Στο πλαίσιο αυτό, η επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, έχει αποφασισθεί να πραγματοποιηθεί μετά τον εορτασμό των γενεθλίων της Μεγαλόχαρης. Δηλαδή, θα έχει παρέλθει μήνας, μ’ επιφύλαξη και καθ’ υπέρβαση της νομοθεσίας, σύμφωνα με τον «Καλλικράτη».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press, σύσσωμη η αντιπολίτευση έχει οπλίσει για να εξαπολύσει καταιγισμό πυρών κατά του Κωστάαακη, καθ’ ότι από όλες τις πλευρές ακούγεται δεν πάει άλλο με το ψέμα. Φτάνει πια με τα ψέματα του Κωστάαακη.
Στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο αναμένεται να ακουσθούν θέματα από το μπάχαλο και την πλήρη διάλυση που επικρατεί στην πόλη ως να μην υπάρχει δημοτική αρχή, μέχρι τις υπεξαιρέσεις των επιταγών των απόρων, τη διάρρηξη της πόρτας του κυλικείου, τη δωρεάν εκχώρηση του δημοτικού κολυμβητηρίου (το νέο παραμύθι με τους δράκους του Κωστάαακη) και ουκ έστιν αριθμός των θεμάτων που έχουν σωρευθεί. Κανονικά θα απαιτηθούν σχεδόν δύο ολόκληρες συνεδριάσεις για τα θέματα προ ημερήσιας διάταξης και σε τρίτη συνεδρίαση το σώμα να μπει στη συζήτηση των θεμάτων.
Καλόν θα είναι και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Κακαβάς, αν θέλει να τηρούνται οι χρόνοι και τα χρονοδιαγράμματα, επιβάλλεται να θέσει βέτο προς τη δημοτική αρχή που έχει πλέον εκπέσει στο χαμηλότερο δυνατό σημείο των ορίων της λογικής, εκδίδοντας μάλιστα και ψευδέστατες ανακοινώσεις, κατ’ αρχήν να αποτρέψει αυτό το φαινόμενο και μετά να ζητά σεβασμό των κανόνων, όταν η δημοτική αρχή παραβιάζει στοιχειώδεις κανόνες ηθικής. Γιατί πέραν από πράξεις ποινικά κολάσιμες, το κατάντημα της δημοτικής αρχής έχει φθάσει να εκδίδει και ψευδέστατες και υβριστικές ανακοινώσεις, προκειμένου να αποπροσανατολίσει το πόπολο. Ουαί κι αλίμονο μήπως το loutraki-press το διαβάσουν και λιμενικοί και διενεργηθεί από τα ψέματά τους κάποια ΕΔΕ. Τότε έχει να πέσει πολύ γέλιο, γιατί η ΕΛ.ΑΣ. ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία απολύτως γνώση για το συμβάν;..
Ποιός να πιστέψει ποιόν άραγε; Γιατί το loutraki-press, έχει γίνει δέκτης άλλου περιεχομένου πληροφοριών που τις συζητά και μερίδα δημοτικών παραγόντων στην πόλη του Λουτρακίου!
(210811)




ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΜΕ ΡΩΣΙΚΟ ΜΠΑΛΕΤΟ

Μια ξεχωριστή βραδιά, υψηλού επιπέδου πολιτισμού, βίωσαν όσοι βρέθηκαν το Σάββατο το βράδυ στο ανοικτό θέατρο της Club Poseidon Resort.
Δεκαοκταμελές κλιμάκιο χορευτών κλασσικού μπαλέτου από τη Μόσχα, με επικεφαλής την prima μπαλαρίνα Marina Rzhannikova του Grand Moscow Classical Ballet και μαζί της οι καταπληκτικοί σολίστες Marianna Chemalina και ο Aleksey Konkin του Ρωσικού Εθνικού Μπαλέτου, καθώς και όλα τα μέλη του κλιμακίου, χάρισαν μια καταπληκτική και ανεπανάληπτη βραδιά, στα περισσότερα από τα επτακόσια άτομα που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.
Μια εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού - Άθλησης - Περιβάλλοντος «Προμηθέας» σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελληνορωσικής Φιλίας με έδρα το Λουτράκι και τη ΜΚΟ «Κέδρος».
Τα μέλη του μπαλέτου, μόλις ζεστάθηκαν, καθήλωσαν κι ενθουσίασαν τους περισσότερους από επτακόσιους θεατές -αν και η παράσταση είχε εισιτήριο και δεν λειτούργησε αποτρεπτικά- με την ερμηνεία τους στο κλασσικό πλέον έργο του Ilyich Tchaikovsky «Λίμνη των Κύκνων».
Στο πρώτο μέρος το μπαλέτο ερμήνευσε τη δεύτερη και τέταρτη πράξη του πολυφημισμένου και διαχρονικού έργου, ενώ στο δεύτερο μέρος πιο πολύ έμφαση δόθηκε στην ανάδειξη των καλλιτεχνικών δεινοτήτων των χορευτών σε κομμάτια για δύο, όπως ο καρυοθραύστης ή ο θάνατος του κύκνου.
Πάρα πολύ από τους θεατές συμφώνησαν ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις λείπουν από το Λουτράκι και καλόν θα είναι την επόμενη χρονιά να πληθύνουν. Παράλληλα, ο δήμος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων θα πρέπει να μεσολαβήσει το θέατρο της Club Poseidon Resort κατόπιν συμφωνιών να διατίθεται πιο συχνά στον «Προμηθέα», προκειμένου εκεί να πραγματοποιούνται θερινές υψηλού πολιτιστικού επιπέδου παραστάσεις. Γιατί πολιτισμός δεν είναι μόνο οι επιδόσεις στο τσάμικο και τα κλαρίνα.
Καλώς ή κακώς και μάλλον καλώς, ο πολιτισμός εμπεριέχει ως συστατικό του την κλασσική παιδεία, που δυστυχώς σε μας τους Έλληνες λείπει…

(210811)
Return top