Ο ΚΩΣΤΑΑΑΚΗΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ
ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΕ ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Βούιξε χθες το βράδυ στα πολιτικά στέκια το Λουτράκι. «Ι Κώωτσης είναι άνδρας και θα κάνει μηνύσεις!»
Ο λόγος για την επιμονή των ιστολογίων, στην κλοπή που διενεργήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο κυλικείου του δημαρχείου Λουτρακίου, στο οποίο βρέθηκε η πόρτα σπασμένη.
Ο Κωστάαακης με τη σούπερ ηθική, που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, θεωρεί ότι θίγεται το δημαρχιλίκι του και σαν άνδρας, αφού κάποιοι επιμένουν στο γεγονός, αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να προσφύγει σε μηνύσεις κατά ιστολογίων γιατί υποστηρίζουν ένα "ψευδές" γεγονός.
- Αλήθεια, πότε είπε ο Κωστάαακης αλήθεια στη ζωή του για τελευταία φορά;
- Ο Κωστάαακης που θίγεται η ηθική του, θα κάνει μήνυση και κατά αυτού που πλήρωσε προσωπική του υποχρέωση με επιταγή απόρων; (Εδώ υπάρχουν και κάποιες άλλες πληροφορίες που καίνε…)
Χθες, το loutraki-press, απάντησε στην κατάπτυστη, κακοηθέστατη, καθ’ όλα παραπλανητική, ψευδέστατη και συκοφαντική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, δημοσιοποιώντας από την υπόθεση περισσότερα στοιχεία.
Επελέγη το παραμύθι με τους δράκους που εφηύρε η δημοτική αρχή να μην δημοσιοποιηθεί, δεδομένου ότι θα εμπλέκοντο σώματα ασφαλείας.
Επειδή είναι ακατανόητο τι θέλει να επιδείξει ο Κωστάαακης, αν και έβαλε τους βλάκες του να υβρίζουν, είναι ώρα λοιπόν να δημοσιοποιηθεί το παραμύθι που στήθηκε για να εμπλακούν και οι υπηρεσίες για να γελάσει και ο κάθε πικραμένος.
Η σπασμένη πόρτα στο κυλικείο ήταν γεγονός.
Το παραμύθι έχει ως εξής: Εκείνο το βράδυ οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος που έκαναν τη βάρδια τους στην παραλία Λουτρακίου (δεν πιστεύεται να έχει δει κανείς πεζή περιπολία νύχτα) δίψασαν και δεν μπορούσαν να βρουν νερό να πιουν! Έτσι αναγκάσθηκαν να σπάσουν την πόρτα του κυλικείου για να μπουν μέσα και να πιουν νερό. Δηλαδή προτίμησαν όντας σε υπηρεσία να προβούν σε μια ενέργεια που σηματοδοτεί διάρρηξη και δεν πήγαν στην κεντρική λεωφόρο που υπάρχουν ανοικτά καταστήματα να πιουν από δύο τρία ποτήρια νερό ή ακόμη να αγοράσουν από ένα μπουκαλάκι;
Σε ποιους νομίζετε ότι απευθύνεσθε που θέλετε να σας πιστέψουν;

(200811)




ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ...

Του Δημήτρη Καραπατά*

Κούφια λόγια και λόγια της ασυνέπειας αποδεικνύονται τα όσα προεκλογικά υποσχέθηκε ο Κώστας Λογοθέτης, αφού στην πράξη είχε αρχίσει να ναρκοθετεί τις στρατηγικές του δεσμεύσεις.
Φτιασιδώνει προβλήματα, ψάχνει για άλλοθι προκειμένου να αποσχιστεί από τον πυρήνα των υποσχέσεων του και με τις πολιτικές του εκφάνσεις δείχνει ότι βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με τα συμφέροντα των λίγων, θρυματίζοντας τα συμφέροντα των πολλών.
Ταλαιπωρεί και ταλανίζει το δήμο, χωρίς ο Κώστας Λογοθέτης να αναλαμβάνει τις ευθύνες του.
Αρνείται πεισματικά να κάνει το δήμο ορόσημο έναντι των άλλων δήμων όπως υποσχέθηκε και προφανώς έχει αλλάξει ρότα κι έχει δώσει σ’ άλλα θέματα προτεραιότητα.
Δεν μπορεί να αναστρέψει το κλίμα της υπάρχουσας κατάστασης, καθώς δεν διαθέτει ισχυρό πολιτικό προφίλ.
Δεν έχει δυναμική βιωσιμότητα και το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να αραδιάζει λόγια, λόγια, λόγια.
Μετά και το ξεγύμνωμα που του έκανε ο περιφερειάρχης, κυοφορούνται σοβαρά ερωτήματα για το αν είναι αυτόλογες ή όχι οι πολιτικές του επιλογές.
Αν διαλύει(;) συνειδητά το δήμο και αν έχει γύρω του πολιτικούς ηγέτες ή πολιτικά κουμάσια; Αν έχει γύρω του ικανές πολιτικές προσωπικότητες, γιατί δεν αντιδρούν μπροστά στο διαφαινόμενο στρεβλό, οξύμωρο;
Πλανώμεθα πλάνην οικτράν, αν δώσουμε άφεση αμαρτιών σε σωρεία άστοχων και ανεπαρκών επιλογών στα σοβαρά θέματα της πόλης, όπως ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

Ας δούμε μαζί την προσπάθεια που γίνεται σε αυτό τον τομέα
Βράδυ της εκλογικής του νίκης ο Κώστας Λογοθέτης δηλώνει μεταξύ των άλλων -ελάτε να κάνουμε 1 μεγάλο έργο το έχει ανάγκη ο τόπος.
Στο πρόγραμμά του έχει 3 μεγάλα έργα. Εκτός από την επέκταση του σχεδίου πόλης, περιλαμβάνει τη μαρίνα Λουτρακίου και τον προαστιακό σιδηρόδρομο.
Έμμεσα, μετά την υφαρπαγή των ψήφων από τους δημότες, παραδέχτηκε ότι μαρίνα και προαστιακός ήταν προπαγάνδα για να βγει δήμαρχος.
Ένα μήνα μετά, πάει εν κρυπτώ σε συνάντηση με τον τότε υφυπουργό Μεταφορών, χωρίς να συνοδεύεται από κάποιον που έχει άριστη γνώση του θέματος, εν αντιθέσει με την Πρωτοβουλία Πολιτών για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο, που τον καλούσε να παρίσταται όταν πετύχαινε την πραγματοποίηση σημαντικών συναντήσεων, όπως αυτή πού έγινε πέρσι στην Τρίπολη. Αμέσως μετά, του παρασχέθηκε η ανάλογη προβολή, δεδομένου ότι τότε πιστεύαμε ότι εννοεί αυτά που έλεγε!
Το γιατί πήγε μόνος ο Κώστας Λογοθέτης στη συνάντηση, το καταλάβαμε πολύ καλά λίγες ημέρες αργότερα, που δύο κομματικοί φίλοι του βουλευτές, προωθούν στο Κοινοβούλιο απόψεις που έρχονταν σε αντίθεση με όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες που προηγήθηκαν (δημόσια διαβούλευση, αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου, αποφάσεις φορέων, εισηγήσεις τεχνικής υπηρεσίας πρώην δήμου Λουτρακίου Περαχώρας).
Ο Κώστας Λογοθέτης, παρά το γενικό ξεσηκωμό φορέων, πολιτικών προσώπων και πολιτών που του ζητούσαν να πάρει θέση, κάνει πλάτες στους βουλευτές και μετατρέπει σε σκουπίδια τις αποφάσεις του ανώτερου θεσμικού οργάνου του δήμου.
Ο ψευδεπίγραφος δημοκράτης δήμαρχος, δεν παίρνει θέση, ούτε όταν ο γράφων τον καλεί εντός του δημοτικού συμβουλίου να δεσμευθεί ότι δεν θα γίνει σταθμός στη θέση Βασιλόπουλου, αλλά στη διακλάδωση και το τραίνο θα έρθει μέσα στο Λουτράκι.
Μετά από συνεχείς πιέσεις, πανικόβλητος, ο τραγικός δήμαρχος, για να αμβλύνει τις κάκιστες εντυπώσεις που έχει αφήσει η στάση του, ανακοινώνει ότι μέσα Μαρτίου έρχεται στο Λουτράκι ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Σπύρος Βούγιας. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, με αποτέλεσμα να αυτογελοιοποιηθεί.
Στη συνέχεια προτείνουμε στον Κώστα Λογοθέτη, τη διεξοδική ενημέρωση των εκλεκτών μελών που απαρτίζουν τη δημοτική του παράταξη από έγκριτους συγκοινωνιολόγους του ΕΜΠ κι αυτή την πρόταση την απορρίπτει, με αποτέλεσμα σύμβουλοί του όχι μόνο να λένε δημόσια άλλα από αυτά που υποσχέθηκαν, αλλά στην κυριολεξία απορρίπτουν και χλευάζουν το προεκλογικό τους πρόγραμμα με απόψεις του τύπου: «Ούτε στον Ισθμό, ούτε στο Λουτράκι. Υπάρχει σταθμός στους Αγ. Θεοδώρους.»
Δίδεται στο δήμαρχο προσωπικό τηλέφωνο του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Λουτρακιώτη Γιάννη Μιχόπουλου, που δηλώνει πρόθυμος να βοηθήσει αν το ζητήσει ο δήμαρχος. Ούτε και σ’ αυτό συναινεί ο δήμαρχος. Ξέρει καλά πως ο δήμος έχει εκπονήσει σιδηροδρομική μελέτη σε μελετητικό γραφείο, προτείνεται να τεθεί υπόψη της ΕΡΓΟΣΕ και σε περίπτωση που συμφωνεί με τα τεχνικά χαρακτηριστικά να εκπονηθεί μια συμπληρωματική μελέτη μεταξύ Παπανικολάου και Αιγαίου για να ολοκληρωθεί και να υποβληθεί ολοκληρωμένη η μελέτη προς ένταξη στο ΕΣΠΑ, προκειμένου να αντληθούν πόροι και να πραγματοποιηθεί το έργο.
Δεν χρειάζεται κανείς να είναι μάντης για να καταλάβει ότι πάλι αρνήθηκε ο υποστηριχτής του προαστιακού Κώστας Λογοθέτης.
Τον επισκέπτεται ο περιφερειακός σύμβουλος Λάμπρος Μπούκλης για τον προαστιακό σιδηρόδρομο και ο Κώστας Λογοθέτης δείχνει ότι δεν έχει συναίσθηση των λεγομένων του, αφού στην ίδια συζήτηση στην αρχή λέει ότι πρέπει να πείσουμε την κοινωνία για την αναγκαιότητα του έργου του προαστιακού και στη συνέχεια λέει πως από την στιγμή που με την ψήφο τους οι δημότες επέλεξαν το προεκλογικό του πρόγραμμα, έχουν εγκρίνει το έργο του προαστιακού.
Στην ημερίδα της 5-7-09 που τότε ο Κώστας Λογοθέτης ήταν ένας απλός νομαρχιακός σύμβουλος, παίρνει το λόγο -μετά από ενημέρωση, απαντήσεις σε ερωτήματα και μακρά ανταλλαγή απόψεων- και απευθυνόμενος στους διευθυντές του ΟΣΕ λέει επί λέξει: «Βλέπετε κύριοι κανένα που δεν θέλει σε αυτή την αίθουσα τον προαστιακό στο Λουτράκι;»
Βέβαια αν μπορούσαμε να γυρίζαμε το χρόνο πίσω, σ’ εκείνη τη στιγμή, θα του απαντούσα: Βλέπουμε κύριε Λογοθέτη εσένα. Και η φαρσοκωμωδία συνεχίζεται, καθώς οι αρμόδιοι υπουργοί ανακοινώνουν ότι στα πλαίσια αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ προωθούνται όλα τα σιδηροδρομικά έργα της χώρας, ως μοχλός ανάπτυξης αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα που διαθέτει η χώρα ρίχνοντας ένα ηχηρό σκαμπίλι στα μούτρα του απεχθούς δημάρχου που δύο ημέρες πριν, ύφαινε υφαντό ψεμάτων στην εκπομπή του Βαγγέλη Σπινθάκη, που όλοι οι φορείς τον καλούσαν να κάνει το έργο κι αυτός έλεγε ότι ο ΟΣΕ είναι σε αναδιάρθρωση και είναι δύσκολη η συγκυρία.
Λίγες ημέρες αργότερα έρχονται ένα ακόμα γεγονός να εξανεμίσει τα τελευταία ψήγματα αξιοπιστίας του Κώστα Λογοθέτη. Το ΕΣΠΑ περνά στους αιρετούς περιφερειάρχες και απαιτείται μόλις 5% εθνική συμμετοχή.
Το ΥΠΕΚΑ εντάσσει στο νέο ρυθμιστικό της Αττικής την επέκταση του προαστιακού για Λουτράκι και το μόνο που περιμένουμε να ακούσουμε από το σπιθαμιαίο δήμαρχο είναι ότι χάρις σε αυτόν εντάχτηκε, για να γελάσουν… και οι πεθαμένοι.
Είναι ξεκάθαρο ότι ο Κώστας Λογοθέτης οδηγεί την ανάπτυξη του τόπου σε μόρτα και μαζί με αυτήν του την προσπάθεια αρχίζει ταυτόχρονα και η αποκαθήλωση του από την θέση του δημάρχου.

Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο όταν η εξουσία έχει άδικο.
Βολτέρος

* Ο Δημήτρης Καραπατάς είναι επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι.
(200811)





ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ
ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ, ΤΟ ΝΕΡΟ;


Του Γιώργου Μπάκου*

Παρακολούθησα με ενδιαφέρον τις αναφορές για τα θέματα, τις προτάσεις και τις εισηγήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πρόσφατη διοργάνωση του συνεδρίου της Διεθνούς Οργάνωσης Νερού (IWA) και του Διεθνούς Ινστιτούτου Νερού της Στοκχόλμης (SEWI).
Αναγνωρισμένοι καθηγητές και ερευνητές από μεγάλα πανεπιστήμια της Αμερικής, του Καναδά, της Ευρώπης και της Ασίας παρουσίασαν τις εργασίες τους και τις καινοτόμες δράσεις που μπορούν να εφαρμοστούν σε μια πόλη με το νερό ως βασικό παράγοντα υγείας, κοινωνικής και οικονομικής ευεξίας, βιώσιμης ανάπτυξης και αειφορίας.
Αυτό που έγινε κατανοητό από όλους (και που βέβαια ακόμα στο Λουτράκι το ψάχνουμε), ήταν ότι σχεδιασμός του παρόντος και του μέλλοντος δεν αφορά μόνο την ποσότητα, την ποιότητα και την επάρκεια του πόσιμου νερού, αλλά υιοθετεί στρατηγικές αξιοποίησης κάθε είδους νερού, δηλ. του βρόχινου ή και των ακαθάρτων, τα οποία με τα κατάλληλα συστήματα προηγμένης τεχνολογίας αξιοποιούνται και συμβάλλουν δυναμικά σε ένα καλύτερο αστικό περιβάλλον, σε μια καλύτερη αστική ζωή.

Χάθηκε ο στόχος, για τη σωστή διαχείριση και την προστασία
Βλέπεις όμως εδώ στο Λουτράκι, αντί να καθίσουμε όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και να συζητήσουμε για την βελτίωση της χημικής επεξεργασίας των λυμάτων και την αναβάθμιση σε τριτοβάθμια επεξεργασία που θα προσφέρει νερό για δευτερεύουσες χρήσεις, αναλωθήκαμε σε μικροπολιτικές και αντιπολιτευτικές πρακτικές (σύσσωμο το σώμα του Δ.Σ.) και χάθηκε ο στόχος, που δεν είναι άλλος από τη σωστή διαχείριση και την προστασία του πολυτιμότερου αγαθού της περιοχής, το νερό.
Είδαμε σχέδια γειτονιάς όπου το νερό έπαιζε τον πρώτο ρόλο: Με κανάλια ανοιχτά, δίπλα σε πλατείες με μοντέρνα σιντριβάνια γεμάτα νερό βροχής, όπου τα παιδιά μπορούσαν ακόμα και να παίζουν μέσα, με επαναχρησιμοποιημένα ακάθαρτα νερά που είχαν μεταμορφώσει ολόκληρες υποβαθμισμένες συνοικίες σε οικολογικούς «παραδείσους» όπου όλοι θέλουν να ζουν και να δουλεύουν.
Και σκέφτηκα, πόσο αναβάθμιση θα μπορούσε να προσφερθεί σε ορισμένες περιοχές του Λουτρακίου και ειδικότερα στις όμορες περιοχές και στους οικισμούς; Πόσο πολύ θα μπορούσε να ωφεληθεί η ανάπτυξη των αγροτικών καλλιεργειών με το νερό από την τριτοβάθμια επεξεργασία; Αλλά φευ…
Επίσης, είδα πώς αντιμετωπίζουν τα απόβλητα με σύγχρονες μορφές διαχείρισης, όπου η περιβαλλοντική προστασία είναι ο πρωταρχικός ρόλος και εντάσσεται στη γενικότερη διαχείριση υλικών και ενεργειακών πηγών.
Και είδα πόσο μεγάλη σημασία δίνουν στην πρόληψη και στην ενημέρωση, αρχίζοντας με παρουσίαση των θεμάτων νερού ως βασικό μάθημα στα παιδιά ηλικίας 4 - 11 χρονών μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και εικόνες.
- Δεν θα μπορούσαμε και εμείς να αναθέσουμε σε νέους άνεργους απόφοιτους σχολών ή και σε φοιτητές να εφαρμόσουν στα παιδιά ενημερωτικό πρόγραμμα με θέμα το νερό;
- Δεν θα μπορούσαμε -επιτέλους- να φτιάξουμε ένα μουσείο νερού, με σκοπό την προβολή του μοναδικού πιστοποιημένου μεταλλικού νερού, αλλά και των εξ αρχαιότητας γνωστών ιαματικών ιδιοτήτων;

Έχω καταθέσει πολλάκις την άποψη ότι το Αλεξάνδρειο Συνεδριακό κέντρο είναι άνευ αντικειμένου, λόγω κατασκευής (μικρή χωρητικότητα) και λόγω τρόπου λειτουργίας.
Η πρόταση -και είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να την εντάξουμε στα αναπτυξιακά ή περιφερειακά προγράμματα χρηματοδοτήσεων- είναι να δημιουργήσουμε διπλό μουσείο στο χώρο του συνεδριακού, ένα μουσείο Νερού και ένα μουσείο για την Διώρυγα του Ισθμού.
Κύριε δήμαρχε και κύριοι αρχηγοί των παρατάξεων. Είστε υποχρεωμένοι να συνεργαστείτε για την ταχύτατη δημιουργία μελέτης των υδάτινων πόρων της περιοχής μας. Πρέπει να γνωρίζουμε τα αποθέματα, την ποιότητα και τις πιθανές χρήσεις. Είστε υποχρεωμένοι να συνεργαστείτε για την σωστή συντήρηση της υφιστάμενης υποδομής και την αναβάθμιση σε τριτοβάθμια επεξεργασία λυμάτων. Χωρίς φανφάρες, χωρίς κρυφές ατζέντες, χωρίς να έρχεται για συζήτηση τα ξημερώματα λες και είναι ένα θέμα της σειράς.
Κύριε δήμαρχε, είσαι υποχρεωμένος να ανοίξεις το θέμα για να προχωρήσουν τάχιστα τα ανωτέρω. Και αυτή τη φορά να βρεις τον τρόπο να ενημερωθούν όλοι σωστά και να κατατεθεί το βέλτιστο για να μπορέσει να υπάρξει όχι μόνο συναίνεση, αλλά κοινή προσπάθεια.
Γιατί την άλλη φορά κύριε δήμαρχε, η προσπάθεια απέτυχε παταγωδώς. Λες και το θέμα είναι "απλά πολιτικό" και δεν αφορά όλη τη πόλη και τους δημότες της.

* Ο Γιώργος Μπάκος, είναι πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λουτρακίου Περαχώρας.

(200811)




ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ
ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΚΑΤΣΟΥ

Μια σπουδαία πολιτιστική παράσταση με μουσικούς, τραγουδιστές και χορωδούς σ’ ένα μοναδικό μουσικό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Γκάτσου, διοργανώνει αύριο στις 8 το βράδυ στην πλατεία Σημίτη των Αγ. Θεοδώρων, ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού-Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων «Προμηθέας».
Πρόκειται για μια παράσταση για την Ελλάδα του πολιτισμού και του ονείρου, από το μουσικό σύνολο Ρωμιοσύνη υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Τεό Λαζάρου.

(200811)
Return top