ΚΟΥΙΖ

Ποιός είναι η Φιλιππινέζα - αυλοκόλαξ του αυτοκράτορα που όλα έχουν μεθοδευθεί για να εισπράττει κι αυτός το μισθό του και να κάνει καθημερινούς ύμνους στον αφέντη του; Οι πληροφορίες θέλουν να προσλαμβάνεται ως ειδικός γραμματέας. Ορθογραφία πάντως δεν ξέρει! Ο ένας μετά τον άλλο αργά και με σταθερό ρυθμό βολεύονται για χρήμα…
Καλά, αξιοπρέπεια δεν υπάρχει ή τι είναι υτό;
(310811)




Είπαν…

«Τι σημαίνει η αλλαγή στάσης, πού το πάει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου Γιώργος Κακαβάς
(310811)




Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΚΑΒΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟ ΣΩΟΥ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΑΑΚΗ
ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΕΥΗΚΟΟΝ ΟΥΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δύο εικόνες είχε η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου.
Η πρώτη, αφορά τον Κωστάαακη, που εμφανίσθηκε σαφέστατα πιο βελτιωμένος στις καλλιτεχνικές του υποχρεώσεις ως ηθοποιός που αντιλαμβάνεται τη συνεδρίαση ως θεατρική παράσταση και νομίζει ότι πρωταγωνιστεί - ευτυχώς που δεν επιτρέπεται το χειροκρότημα, η δε δεύτερη, αφορά τους επικεφαλής των συνδυασμών που τον σφυροκόπησαν ως άλλωστε αναμενόταν, ομαδόν.
Προβλέψιμος ήταν και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Κακαβάς, που έδωσε τον καλύτερο εαυτό του να μην μείνει εκτεθειμένος ο Κωστάαακης, επιχειρώντας και προσπαθώντας να τηρήσει τις προβλέψεις του κανονισμού λειτουργίας του σώματος. Ορθά, πρέπει να τηρείται ο κανονισμός, ωστόσο, για να γίνεται αυτό, επιβάλλεται το δημοτικό συμβούλιο να συνεδριάζει πιο τακτικά.
Οι επικεφαλής των συνδυασμών και προς τιμήν τους, σεβόμενοι τον κανονισμό, αναγκάσθηκαν να αναφερθούν στην προ ημερησίας συζήτηση επιγραμματικά στα θέματα, χωρίς να μπουν στην ουσία, αλλά και χωρίς να προλαβαίνουν εκ των πραγμάτων να αναφερθούν στον μεγάλο αριθμό που είχαν κατά νου. Η δημοτική αρχή είτε δεν παράγει, είτε αυτό που παράγει έχει αρνητικό αποτέλεσμα, με φυσική συνέπεια να εγείρει πλήθος αρνητικών αντιδράσεων, τις οποίες δεν προλαβαίνουν να παρουσιάσουν και να αναπτύξουν οι επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης.
Πολύ ορθά, ο Γιώργος Γκιώνης πριν ξεκινήσει τις επισημάνσεις του, τόνισε ότι αυτό που γίνεται στην ουσία περισσότερο μοιάζει με φίμωση της αντιπολίτευσης για να προστατεύεται η δημοτική αρχή, ενώ από την πλευρά του ο Γιώργος Κακαβάς επικαλείτο τις προβλέψεις του κανονισμού.

Τραγωδία, η στάση του πρώτου πολίτη του δήμου
Ο Κωστάαακης, άλλη μια φορά, απέδειξε στην πρωτολογία - τοποθέτησή του ότι είναι σπιθαμιαίος ως επικεφαλής συνδυασμού, δεδομένου ότι παρέσχε, όπως άλλωστε αναμενόταν ότι τελικά θα πράξει, πλήρη κάλυψη στους αντιδημάρχους εξ Αγ. Θεοδώρων Σπύρο Νικολάου και Δημήτρη Δέδε, για τις απρεπέστατες συμπεριφορές τους προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη.
Προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, να στρογγυλέψει τα πράγματα προκειμένου να κλείσει και να μην επαναλαμβάνεται το θέμα, περισσότερο οι θέσεις προκαλούσαν το γέλωτα, παρά έπειθε για τα ευτράπελα που ήθελε να σκεπάσει κάτω από το χαλί…
Τελικά, αποδέχθηκε τον πλήρη διασυρμό του δήμο Λουτρακίου σε πανελλήνια εμβέλεια, αδιαφορώντας αφενός και μη αντιλαμβανόμενος αφετέρου το πλήγμα που υπέστη στη φήμη και την αίγλη του, προκειμένου να μη δυσαρεστήσει τους δύο αντιδημάρχους, λόγω των διαβεβαιώσεων που του έχουν παράσχει.
Με πρώτο στο βήμα τον Παύλο Παύλου που απλά αναφερόταν στα θέματα που έπεσαν βροχή, ενώ στο ίδιο μοτίβο συνέχισε ο Γιώργος Γκιώνης κι ακολούθησαν οι Γιώργος Πετρίτσης και Παναγιώτα Φόρτη, όλοι σφυροκόπησαν τον Κωστάαακη και τη δημοτική αρχή και κανείς λογικά δεν πρέπει να ικανοποιήθηκε από τις απαντήσεις του Κωστάαακη.

Γιατί έχει απήχηση μέχρι σήμερα η ψευδεπίγραφη εικόνα
Καλά προετοιμασμένος ο Κωστάαακης, έχοντας γνώση ότι όλα σχεδόν τα κρίσιμα κυρίως θέματα κατά πρώτο λόγο και χαμηλότερης αξίας κατά δεύτερο λόγο, είναι είτε παρατημένα στη μέση, είτε απλά τα έχει «πασαλείψει», με το γνωστό του ύφος, έδειχνε και προσπαθούσε να πείσει ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο, απασχολούν σε βάθος τη δημοτική αρχή, δεδομένου ότι εργάζεται πάνω σ’ αυτά.
Μια εικόνα που ακόμη έχει απήχηση στον απλό πολίτη, δεδομένου ότι δεν αντιλαμβάνεται λόγω του πρώιμου του χρόνου ότι είναι ψευδεπίγραφη και οι ισχυρισμοί του Κωστάαακη εκστομίζονται και μόνον για να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα. Ο Κωστάαακης είναι ένα πρόσωπο που δεν διαθέτει τη δυνατότητα να σπάσει αυγά, να προκαλέσει ρήξεις, να δυσαρεστήσει κόσμο για να φτάσει σ’ αποφάσεις. Επιδιώκει όλα να είναι στρογγυλεμένα, να μην υπάρχει δυσαρεστημένος, αδυνατώντας να αντιληφθεί, να ερμηνεύσει και να αξιολογήσει ποιες είναι οι προτεραιότητες από τη θέση που κατέχει.
Όσοι έχουν γνώση των θεμάτων, γνωρίζουν ότι δεν έχει προχωρήσει τίποτε, ανέμεναν ότι δεν πρόκειται να πάρουν ουσιαστική απάντηση, αλλά ο Κωστάαακης θα κάνει τα πάντα για να… παίξει με τη μη γνώση σε βάθος των θεμάτων, από την πλευρά του φιλοθεάμονος κοινού.
Αυτό δεν γνωρίζει και αδυνατεί να αντιληφθεί ο Κωστάαακης είναι ότι τα θέματα σύντομα θα αρχίσουν να σκάνε και τότε τα ψέματα κατά την προσφιλή του τακτική θα προσπαθούν να καλύψουν ψέματα και το γαϊτανάκι που μόνος του ξεκίνησε, θα μεταβληθεί σε βρόγχο που θα τον αφήσει έκθετο στα μάτια της κοινωνίας.

Απαράδεκτη συμπεριφορά εκ νέου από τον Δημήτρη Δέδε
Απολαμβάνοντας της πλήρους κάλυψης του επικεφαλής του συνδυασμού του «Με τους Συγγενείς και τα Συμφέροντα Μπροστά και τους Πολίτες Πίσω», ο αντιδήμαρχος Αγ। Θεοδώρων Δημήτρης Δέδες ήταν άκρως προκλητικότατος, απέδειξε ότι είναι κατώτερος των περιστάσεων και ειδικότερα να προβάλλεται ότι είναι μέλος μιας δημοτικής αρχής με τη φήμη και την αίγλη του Λουτρακίου। «Δυστυχώς, τέτοιες παρουσίες υποβαθμίζουν και υποτιμούν την εμβέλεια του δήμου Λουτρακίου» επεσήμαινε στο loutraki-press πρώην κορυφαίος αξιωματούχος του δήμου Λουτρακίου την ώρα της εξέλιξης της συνεδρίασης।

Τα πάντα στον αυτόματο πιλότο… που χάνει συνέχεια ύψος
Αυτό που διαπιστώθηκε χθες από την αντιπολίτευση είναι ότι με την τακτική που ακολουθεί η δημοτική αρχή δεν πρόκειται να λειτουργήσει τίποτε, δεδομένου ότι δεν μπαίνει στην ουσία των θεμάτων κι ενδιαφέρεται μόνο για τις εντυπώσεις, προκειμένου να συνεπαίρνει το κοινό.
Το μόνο παρήγορο είναι, ότι η τοπική κοινωνία, τουλάχιστον μέχρι σήμερα όσον αφορά τον πρώην δήμο Λουτρακίου Περαχώρας, αντιδρά και τοποθετείται αρνητικά για τον Κωστάαακη, αφού μετά οκτώ μήνες παρουσίας του, έχουν αρχίσει οι συγκρίσεις κι όλοι διαπιστώνουν ότι τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα στο παρελθόν, πριν την 1η Ιανουαρίου 2011.

(310811)




ΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ κ. ΛΟΓΟΘΕΤΗ

Του Γιάννη Λάμπρου*

Εδώ και καιρό στο Λουτράκι η πολιτική και αυτοδιοικητική συζήτηση έχει μεταφερθεί από το δημοτικό συμβούλιο… στα μπλόγκ, αλλά και στα σημεία όπου κανιβαλίζει πολιτικά ο αντιδήμαρχος κ. Δέδες…
Ο δήμαρχος Λουτρακίου κ. Κώστας Λογοθέτης ο οποίος εξελέγη κυριολεκτικά από το πουθενά, θεωρήθηκε ότι θα επαναφέρει στο Λουτράκι την ηθική στον δημόσιο διάλογο.
Τα κουτσομπολιά στα καφενεία και οι χυδαίες φήμες που κυριολεκτικά έλιωναν όποιον στόχευαν θεωρήθηκε ότι θα σταματούσαν λόγω της ευγένειας και του ήθους του κ. Λογοθέτη αλλά και αρκετών από τον συνδυασμό του.
Στην πράξη έγινε ακριβώς το αντίθετο!
Η διάχυση του κουτσομπολιού και της φήμης έχει πάρει μορφή τυφώνα.
Κάθε μέρα παντού βλέπουν το φως απίθανα πράγματα.
Το γραφείο Τύπου ή επικοινωνίας ή ότι άλλο είναι όχι απλά δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση, αλλά ασχολείται μόνο με τους θανάτους των… καλλιτεχνών…
Η δημοτική αρχή του κ. Λογοθέτη δείχνει προς τα έξω να έχει την φθορά μίας δημοτικής αρχής με 12 χρόνια τουλάχιστον θητεία.
Οι συνεργάτες του δημάρχου περισσότερο αντιδικούν με τους προσωπικούς τους αντιπάλους, παρά υπηρετούν τον δήμαρχο.
Οι κ.κ. Σκλίας και Φουντούκης, προφανώς δεν μπορούν να σηκώσουν αυτό το βάρος.
Αλλά και ο κ. Λογοθέτης δεν δείχνει να έχει καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος.
Θέλει έμαθα ο κ. Λογοθέτης να σταματήσει την δράση του αντιδημάρχου κ. Δέδε αλλά… «είναι δίκοπο μαχαίρι»…
Όταν όμως θα πέσει μαζί με τον Δημήτρη Δέδε… θα τον έχει βρει ολόκληρος ο πέλεκυς στο κεφάλι!
Το πρόβλημα είναι μόνο επικοινωνιακό;
Όχι ασφαλώς. Είναι βαθειά πολιτικό. Έχει να κάνει με την ηθική, την αρχιτεκτονική διαμορφώνει στον δήμο ο ίδιος ο Κώστας Λογοθέτης.
Είναι ο υπεύθυνος για την εικόνα που βγαίνει προς τα έξω και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι τον αδικεί..
Όταν ο ίδιος επιτρέπει να αιωρούνται χυδαιότητες ακόμα και για την οικογένειά του θα πληρώσει αναλογικά και το τίμημα.
Όταν δεν μπορεί να βάλει φραγμό σε έναν «αυτοδιοικητικό κανίβαλο» και τρώει τον σεμνό Μπάμπη Δοσσαρά δική του είναι η επιλογή.
Διότι το να στηριχθείς στο λούμπεν προϋποθέτει ότι πρέπει να είσαι λέρα… για να κυβερνάς γαλέρα…!
Στην πολιτική το ήθος του Κώστα Λογοθέτη, μπορεί να κινηθεί για λόγους συνοχής παράλληλα με αυτό του κ. Δέδε, αλλά εδώ ο κ. Δέδες έκανε ίδιον με αυτόν τον Κώστα Λογοθέτη!..
Η νέα του σύγκρουση με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Λουτρακίου Γιώργο Μπάκο, πέρα από τις φιλοδοξίες του δευτέρου, γίνεται με όρους απόλυτης ήττας και μάλιστα καθημερινής για το δήμαρχο.
Σε όλα αυτά επί 8 μήνες σωπαίνει ο Κώστας Λογοθέτης.
Δεν παίρνει θέση ή όταν παίρνει είναι ήξεις αφίξεις!..
Αρνείται να διοικήσει. Δεν θέλει να κάνει τον δήμαρχο και έτσι οδηγεί το καράβι του στην ξέρα!..
Την ίδια στιγμή που η αντιπολίτευση είναι για…τον γάιδαρο καβάλα και προσέχει μην σπάσει κανένα…τακούνι!..
Παίζει μόνος του στο γήπεδο και του βάζουν κάθε μέρα αυτογκόλ οι δικοί του!..
Μ’ αυτά και μ’ αυτά πάλι για χαμένα χρόνια μιλάμε!
Και ο Κώστας Λογοθέτης θα είναι δήμαρχος μίας χρήσης αν δεν κάνει τα αυτονόητα σε χρόνο ελάχιστο…
Ο πιο γελοίος μύθος που ανέδειξε ποτέ στο Λουτράκι ο ιδεολογικός πατέρας του πολιτικού οπορτουνισμού Μιχάλης Δρίτσας είναι αυτός του «καλού παιδιού» για να κάνει τον Γκιώνη δήμαρχο!
Όχι απλά καταρρίφθηκε αλλά ισοπέδωσε το Λουτράκι…
Η ανικανότητα και η μετριότητα είναι εχθροί της προόδου!
Τα καλά παιδιά αποδείχθηκαν καταστροφή!..
Και όλο και περισσότερο ακούγονται φήμες για επαναφορές!..
Έχει πλέον ελάχιστο χρόνο μπροστά του ο κ. Λογοθέτης να διορθώσει όσα ακόμα μπορεί..
Αν τον χάσει και αυτόν θα χαθεί!
Μία απορία: Στο Λουτράκι υπάρχουν εξαίρετοι επιστήμονες, επιχειρηματίες και πολίτες γιατί οι δήμαρχοι γίνονται κολλητοί και συνδιοικούν με τους λούμπεν;

* Ο Γιάννης Λάμπρου είναι ο διαχειριστής του ιστολογίου diogenis-press.

(310811)
Return top