ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΣ ΧΑΡΗΣ ΤΗΣ





ΚΟΥΪΖ

Ποιος είναι ο προσφάτως έμμισθος αυλοκόλαξ του δευτέρου ορόφου της Ιάσωνος που έλεγε: «Αυτός (εννοώντας τον αυτοκράτορα) θα μας εκθέσει όλους, πρέπει να κρυβόμαστε και την κατάλληλη στιγμή πριν τις επόμενες εκλογές να τον εγκαταλείψουμε…»

(150811)




Η ΠΑΤΡΩΑ ΓΗ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΒΛΑΣΤΑΡΙ ΤΗΣ
ΓΥΡΙΣΕ… ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑΑΑΚΗ

Κανείς δεν θα μπορούσε να φαντασθεί πέραν των Περαχωριτών την υποδοχή που θα επεφύλασσαν στο συγχωριανό τους δήμαρχο στο χθεσινό εορτασμό της Μεγαλόχαρης.
Οι εκπλήξεις για τον Κωστάαακη άρχισαν άμα τη αφίξει του στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου για πρώτη φορά μετά από δεκαεπτά χρόνια δεν ανέμενε το δήμαρχο η Φιλαρμονική Περαχώρας προκειμένου να αποδώσει τις δέουσες τιμές. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που μεταφέρθηκαν στο loutraki-press, τα μέλη της Φιλαρμονικής Περαχώρας προέκριναν αυτή τη στάση, δεδομένου ότι ο Κωστάαακης δεν τους είχε πει κατά την προσφιλή του τακτική αλήθειες και με ευκολία κι άνεση είχε δεσμευθεί με το νέο σλόγκαν «έχε μου εμπιστοσύνη» (για να βουλιάξετε παρέα;) ότι θα τους πληρώσει, αλλά αναμένουν στο ακουστικό τους. Επισημαίνεται ότι και σ’ αυτή την περίπτωση, χωρίς να γνωρίζει καλά την υπόθεση κινήθηκε με το γνώριμό του διαίρει και βασίλευε…
Παρ’ όλα αυτά, τα μέλη της Φιλαρμονικής Περαχώρας, φιλοτιμίαν ποιούμενοι, έπαιξαν κανονικότατα σ’ ολόκληρη τη διάρκεια λιτάνευσης της εικόνας.
Ο Κωστάαακης αφίχθη στον ιερό ναό για τον Εσπερινό, την Αρτοκλασία και την περιφορά της ιερής Εικόνας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και τον αυτοβούλως πρόθυμο για όλα Χάρη Μαρίνη, που φαίνεται να ζει το δικό του έργο…
Παρέστησαν επίσης ο τέως δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Σωτήρη Πέρρα, και ο πρώην δήμαρχος Παύλος Παύλου ο οποίος είχε στο πλευρό του τον πρώην δημοτικό σύμβουλο και Περαχωρίτη Γιάννη Γιαννούλη, που είναι πάντοτε παρών, σεβόμενος τους συγχωριαν ούς του που τον τιμούν.
Στη λιτάνευση της εικόνας της Μεγαλόχαρης, παρευρίσκοντο επίσης οι Περαχωρίτες δημοτικού σύμβουλοι Δημήτρης Πέτρου και Παναγιώτης Βαρελάς οι οποίοι φρόντιζαν και κρατούσαν διακριτές αποστάσεις από τον Κωστάαακη. Έλαμψαν δια της απουσίας τους ο Περαχωρίτης αναπληρωτής του δημάρχου αντιδήμαρχος Γιώργος Γλυκοφρύδης και ο συγχωριανός του, εξάδελφος του δημάρχου, Κώστας Δόσχορης, ο οποίος φαίνεται να είναι υπέρ του δέοντος σίγουρος για την εκλογική του πελατεία.
Με την ολοκλήρωση της Θείας λειτουργίας ο Κωστάαακης με τη σύζυγό του και την οικογενειακή της φίλη, δημοτική σύμβουλο Αγ. Θεοδώρων Σταυρούλα Λέζου, πήγαν σε ταβέρνα.
Ερωτήματα διατυπώθηκαν για την απουσία δημοτικών συμβούλων, ιδιαίτερα Περαχωριτών, που δεν παρέστησαν στο χθεσινό εορτασμό κι μοιραία γίνονταν συγκρίσεις σε σχέση με τον περσινό εορτασμό που ήταν κι εκλογική χρονιά.
Επίσης, απορία δημιούργησε στους μυημένους, η απουσία των έμμισθων αυλοκολάκων του Κωστάαακη και διερωτώντο αν τους πληρώνει μόνο να επευφημούν τον αυτοκράτορα, αν και καταρρέει…

Υ.Γ.: Κωστάαακη, κάποιος από όλους αυτούς που πληρώνεις θα έπρεπε να σου είχε πει όταν αναφερόμαστε σε νεκρό, ποτέ δεν τον προσφωνούμε κύριο, όπως έκανες δύο φορές με τον αείμνηστο Λάκη Τσούγκο.

(150811)
Return top