ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΛΥΨΗ ΚΩΣΤΑΑΑΚΗ Σ’ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΕΘΕΣΑΝ
ΚΑΙ ΔΙΕΣΥΡΑΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟ
Υ


Της πλήρους κάλυψης για την περαιτέρω συνέχιση του διασυρμού του δήμου Λουτρακίου, απολαμβάνει από τον ανύπαρκτο Κωστάαακη ο αντιδήμαρχος Αγ. Θεοδώρων Δημήτρης Δέδες.
Αυτό προέκυψε στη χθεσινή συγκέντρωση των αιρετών του συνδυασμού «Με τους Συγγενείς και τα Συμφέροντα Μπροστά και τους Πολίτες Πίσω», που συνήλθαν ενόψει της σημερινής συνεδρίασης -χωρίς ουσιαστικό θέμα- του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press, δεν μπήκαν στην ουσία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν κι αντιμετωπίζει ο δήμος γενικότερα, ενώ δεσμεύθηκαν ότι θα… προσπαθήσουν από Σεπτέμβριο.
Αυτό που προκύπτει πολιτικά, είναι ότι δεν έχουν πάρει στην κυριολεξία χαμπάρι σε τι δεινή κι άσχημη θέση έχει περιέλθει πλέον ο δήμος Λουτρακίου επιδεικνύοντας κι αποδεικνύοντας καθημερινά ότι πρόκειται, σχεδόν στο σύνολό τους, για ανθρώπους κατώτερους των περιστάσεων.

Ένταση προβλέπεται στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου
Όλα δείχνουν ότι η σημερινή συνεδρίαση προβλέπεται, όπως εκτιμούν τοπικοί παρατηρητές, ότι θα έχει έντονο ενδιαφέρον, καθ’ ότι η περίοδος χάριτος κι ανοχής στον Κωστάαακη, σε συνδυασμό με τις προκλητικότατες σε βάρος της αντιπολίτευσης ενέργειές του, προκαλούν, με συνέπεια σήμερα να δεχθεί σφοδρότατη επίθεση.
Όλα δείχνουν, οι εκτιμήσεις συγκλίνουν, ότι το φορτίο θα κληθεί να σηκώσει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου -γνωστός ισορροπιστής με αναπάντητα ερωτήματα γιατί παρέχει στον Κωστάαακη τέτοιου είδους ασυλία, όταν και ο ίδιος έχει βιώσει στο δεύτερο όροφο της Ιάσωνος τον καθημερινό τραγέλαφο- Γιώργος Κακαβάς, επιλέγοντας και τηρώντας σκληρή στάση με το χρόνο του κάθε ομιλητή.
Προκειμένου να παράσχει την απαιτούμενη προστασία στον Κωστάαακη, με πρόσχημα το επίπεδο της συνεδρίασης, ο Γιώργος Κακαβάς δεν θα διστάσει να συγκρουσθεί σκληρά, έστω κι αν πνιγούν αλήθειες, για να μην αλλοιωθεί η ψευδεπίγραφη εικόνα που φαντάζεται ότι δημιουργεί η δημοτική αρχή.
Όσοι κάνουν παρεμβάσεις, ειδικότερα οι δημοτικοί σύμβουλοι, θα πρέπει να προσανατολιστούν σε μία πυκνή επιγραφική ομιλία, που θα επιδεικνύουν τις ανεπάρκειες, αδυναμίες, καθυστερήσεις και τελικά τις επιπτώσεις από την παρουσία της σημερινής δημοτικής αρχής. Επίσης, πιο δύσκολα θα είναι τα πράγματα στις παρεμβάσεις των πολιτών που εκεί τα χρονικά περιθώρια θα είναι πιο ασφυκτικά.
Η οκτάμηνη παρουσία του Κωστάαακη, έχει δημιουργήσει μια μπουτίκ θεμάτων, με συνέπεια να δίνεται η δυνατότητα να ακουσθούν όσο το δυνατόν περισσότερα θέματα, είτε για τις δύο επιταγές του Κωστάαακη και μαζί του ποιοι άλλοι πήραν, είτε για τα € 15.000 + 7.000 ευρώ καθαρισμού της παραλίας Λουτρακίου για δύο μήνες, με τη βάρκα να παραμένει δεμένη στο λιμάνι και το χειριστή της να τον ψάχνουν στο καφενείο - συνέβη πριν λίγες ημέρες, είτε την παντελώς εγκαταλελειμμένη πόλη, είτε τους αγιοθοδωρίτες αντιδημάρχους Σπύρο Νικολάου και Δημήτρη Δέδε που εξέθεσαν πανελληνίως το δήμο Λουτρακίου, είτε για τον ίδιο λόγο τον Κωστάαακη κι άλλα πολλά θέματα που θα ακουσθούν στην αίθουσα και θα δημιουργήσουν αίσθηση.
(300811)




ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ,
ΤΗ ΔΕΥΑΛ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Του Γιώργου Μπάκου*

Στις 20 Αυγούστου είχα αναρτήσει ένα άρθρο με θέμα: "Κύριε Δήμαρχε. Θα ασχοληθεί κάποιος -επιτέλους- με το πολυτιμότερο αγαθό του Λουτρακίου;" Ας γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι στο τόσο σημαντικό και σπουδαίο αυτό θέμα που συνεχίζω να λέω ότι, μαζί με τον τουρισμό και την ανάπτυξη, θα έπρεπε να είναι τα πρωταρχικά θέματα για την δημοτική αρχή.
Γιατί έως σήμερα αυτό που έχει φανεί είναι ότι δεν αποτελούν προτεραιότητα, ενώ θέματα όπως π.χ. τα blogs, απασχολούν το δημοτικό συμβούλιο και τους αρχηγούς των συνδυασμών, ή για το θέμα με τα χημικά έχουμε κλείσει δρόμους και έχουμε καταφερθεί κατά θεσμών και προσώπων. Προς Θεού δεν θέλω να υποβαθμίσω τη σπουδαιότητα του θέματος των χημικών, απλά να τονίσω ότι αν θέλει μια δημοτική αρχή κάνει. Και για άλλα όπως πχ το νερό, δεν έχει κάνει ούτε τα απαιτούμενα.
Κατ’ αρχήν ας αποσαφηνίσουμε κάποια θέματα προς αποφυγή παρερμηνειών.
1 Η ΔΕΥΑΛ δεν έχει κάποια σχέση με την προστασία του νερού εκτός από αυτά που της έχουν ανατεθεί από το Δημοτικό συμβούλιο το οποίο έχει την ευθύνη,
2 Υπεύθυνος διαχείρισης για το ιαματικό νερό είναι ο Δήμος, και όπου είναι αρμοδιότητα της η Λουτράκι Α.Ε (π.χ υδροθεραπευτήριο),
3 Όταν αναφέρομαι στο προηγούμενο άρθρο για "διαχείριση" δεν αναφέρομαι σε διοικητική διαχείριση λειτουργίας, αλλά στην απαραίτητη ολοκληρωμένη μελέτη διαχείρισης υδάτινων πόρων και στην υλοποίηση και εφαρμογή της, και τέλος
4 Επ’ ουδενί δεν θέλω να μηδενίσω τις προσπάθειες των προηγούμενων δημοτικών αρχών και των διοικήσεων της ΔΕΥΑΛΠ. Και π.χ. η μελέτη για τα διαθέσιμα της λεκάνης του υδροφόρου ορίζοντα επί δημαρχίας Π. Παύλου ήταν χρήσιμη και απαραίτητη (που όμως έκτοτε δεν επικαιροποιήθηκε), και η αλλαγή του δικτύου επί δημαρχίας Γιώργου Γκιώνη ωφέλησε σημαντικά γιατί αποδεδειγμένα μείωσε κατά πολύ τις απώλειες υδάτων, και η προσπάθεια και η έτοιμη μελέτη για την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού σε τριτοβάθμιας επεξεργασίας ήταν σημαντική, άσχετα αν κόλλησε σε νέες διατάξεις από το ΥΠΕΚΑ (μέρος του τότε ΥΠΕΧΩΔΕ).
Ωραία. Και τώρα;
- Γιατί δεν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες επικαιροποίησης της μελέτης για τα διαθέσιμα της λεκάνης του υδροφόρου ορίζοντα, ούτως ώστε να γίνεται καλύτερη πρόβλεψη διάθεσης και πώλησης;
- Γιατί δεν έχει ξεκινήσει ο έλεγχος των εγκατεστημένων αποχετεύσεων επί και πλησίον του υδροφόρου ορίζοντα από τα εκατοντάδες αυθαίρετα που έχουν κτιστεί; Ορισμένες εκτιμήσεις αναφέρουν για άνω των 750 τέτοιων μη ελεγμένων και αδειοδοτημένων αποχετεύσεων που ένας Θεός ξέρει τι ζημιά προκαλούν.
- Γιατί δεν προχωρούν οι κατατεθημένες από ΔΕΥΑ μελέτες σε ωρίμανση για να ενταχθούν σε αναπτυξιακά, ΕΣΠΑ (σάμπως ήμασταν εκεί στις συναντήσεις) κλπ, όπως ο βιολογικός, η τριτοβάθμια κλπ; Που σκοπεύουμε να βρούμε του χρόνου 6.5 εκατομμύρια ευρώ για την υποχρεωτική συντήρηση και αναβάθμιση του βιολογικού;

- Γιατί δεν αναθέτονται πρωτοβουλίες στην διοίκηση της ΔΕΥΑ για τα προγράμματα αυτά; Στο κάτω κάτω έχουν αποδείξει εαυτόν αφού επί παραδείγματι η διείσδυση υλοποίησης στο τεχνικό πρόγραμμα της ΔΕΥΑ για το 2011 (συνεχιζόμενα και νέα), είναι καλύτερη της προβλεπόμενης σε αντίθεση με άλλα τεχνικά προγράμματα.
- Γιατί έγινε τόσο αδέξιος και αναποτελεσματικός χειρισμός σε επίπεδο δημοτικής αρχής για την εισήγηση της ένταξης στο ΕΣΠΑ του διαδημοτικού βιολογικού, με αποτέλεσμα αφενός την απώλεια της ευκαιρίας και αφετέρου την πολύ κακή εντύπωση λόγω αδυναμίας σωστής ενημέρωσης των δημοτών και των πολιτικών αρχηγών και των δημοτικών συμβούλων;
Εν κατακλείδι: Από αρχαιοτάτων χρόνων η περιοχή μας ήταν γνωστή σε όλη την Ελλάδα και έως πρόσφατα Πανευρωπαϊκά για το μεταλλικό και το ιαματικό νερό.
Σε μια περιοχή όπου το ιαματικό νερό που άλλοι θα παρακαλούσαν να έχουν εμείς το διοχετεύουμε άκοπα, ανώφελα και απρόσκοπτα στα δημόσια ντους της παραλίας, χωρίς να εκμεταλλευόμαστε το παραμικρό για αυτό.
Σε μια περιοχή όπου άλλα αντίστοιχα νερά (π.χ το γαλλικό Hepar) λόγω της περιεκτικότητας σε μεταλλικά στοιχεία και κυρίως το μαγνήσιο πωλείται αντί 3,5 - 5,0 ευρώ το λίτρο, εμείς έχουμε το νερό σε ανυποληψία πρεσβεύοντας πια ένα πολύ μικρό ποσοστό της αγοράς του νερού.
Σε μια εποχή που το νερό προβλέπεται παγκοσμίως να είναι το Νο1 εμπορεύσιμο υλικό (σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές διανομέων και ιδιοκτητών super market), εμείς αφήνουμε άλλους (π.χ. Ορεινή Κορινθία) να κερδίζουν συνεχώς έδαφος στην αγορά.
Σε μια εποχή που ο Θερμαλισμός, ο Ιαματικός τουρισμός, ο Ιατρικός τουρισμός, ο Γαστρονομικός και ο Αθλητικός τουρισμός ανθούν και η τάση παγκοσμίως αυξάνεται, εμείς έχουμε βάλει την πολιτική υδάτων σε τρίτη μοίρα, ενώ παράλληλα έχουμε εκχωρήσει τα δικαιώματα προβολής και οργάνωσης του τουρισμούς αυθαίρετα και χωρίς πρότερη συζήτηση και έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου στους ιδιώτες.
Προτάσεις... άπειρες! Οι προτάσεις όμως δεν είναι πανάκεια. Η οργάνωση, η πολιτική απόφαση για να καταστεί το θέμα του νερού ως βασική προτεραιότητα, η αποτελεσματικότητα, η σωστή ενημέρωση δημοτών και δημοτικών συμβούλων και ο σωστός συντονισμός είναι τα απαιτούμενα. Εκεί πονάμε και εκεί θέλει επικέντρωση.
Όλα τα άλλα είναι έπεα πτερόεντα, φρου φρου κι αρώματα. Ο τόπος επιτέλους θέλει ουσία, αποτέλεσμα, διαχείριση και πολιτική τόλμη.

* Ο Γιώργος Μπάκος, είναι πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λουτρακίου Περαχώρας.

(300811)




ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΑΙ ARSENAL ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ
ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ «ΠΕΛΕ»

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στις ακαδημίες του Ποδοσφαιρικού Αθλητικού Ομίλου Λουτράκι και αφορούν ηλικίες από 6 έως 16 ετών.
H ακαδημία ποδοσφαίρου του ΠΑΟ Λουτράκι που ανήκει στη μεγάλη παρέα των σχολών ποδοσφαίρου της Arsenal, μιας ομάδας με μακριά παράδοση στην εκπαίδευση και αξιοποίηση νεαρών ποδοσφαιριστών παγκόσμια, φιλοδοξούν από κοινού και σε συνεργασία με τους γονείς να φέρουν κοντά στο ποδόσφαιρο όσα περισσότερα παιδιά μπορούν.
Σκοπός, τα νεαρά ταλέντα του ποδοσφαίρου να παίξουν, να κοινωνικοποιηθούν , να μάθουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου και τέλος να αναδείξουν το ταλέντο τους, να γνωρίσουν το πρωταθλητισμό.
Μαζί σας, με όχημα την ομάδα της Arsenal και με την εμπειρία που έχει αποκομισθεί η ακαδημία θα αναπτυχθεί, ώστε να προσφέρει στα παιδιά ποιοτική μάθηση και ψυχαγωγία.
Σύνθημα των σχολών Arsenal Soccer School είναι: «Play the Arsenal Way».
Με σχεδιασμένες και άρτια οργανωμένες υποστηρικτικές ενέργειες.
Με ένα δομημένο, πρωτοποριακό αναπτυξιακό πρόγραμμα.
Με Τεχνικό Διευθυντή τον Λάκη Παπαϊωάννου, έναν από τους καλύτερους Έλληνες παίκτες που αγωνίστηκαν ποτέ στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Σήμερα, λειτουργούν περισσότερες από 100 σχολές ποδοσφαίρου στην Μεγάλη Βρετανία και σε 17 χώρες με σχολές ποδοσφαίρου Arsenal.
Στην Ελλάδα λειτουργούν 25 σχολές ποδοσφαίρου, 5 σχολές στην Κύπρο και από τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά, ανοίγουν νέες σχολές στην Σερβία και την Κροατία.
Οι εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 3.00 μ.μ. έως στις 9.00 μ.μ. στην Γραμματεία του SportCamp στο Λουτράκι.
Τηλ. επικοινωνίας 27440 66860 και 27440 23999.

(300811)
Return top