ΚΟΥΙΖ

Ποιός είναι ο δημοτικός σύμβουλος - έμπιστος, που παίζει με τον Κωστάαακη εκβιάζοντάς τον με το προκλητικό: «Ελέγχω 5 - 6 συμβούλους και θα δεις τι πάθεις αν δεν κάνεις αυτό που λέω;»
(040811)




ΤΣΙΡΚΟ ΚΩΣΤΑΑΑΚΗ…

Δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά της τοπικής αυτοδιοίκησης, τα όσα διημείφθησαν στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, με τον Κωστάαακη να συμπεριφέρεται σαν να έχει την αίσθηση ότι τα έδρανα του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου, είναι θεατρικό σανίδι, δίνοντας μια αποτυχημένη παράσταση, η οποία σήμανε συναγερμό και κινητοποίησε σύσσωμη την αντιπολίτευση, η οποία αντέδρασε ως μια γροθιά!
Χαρακτηριστική η επισήμανση του αρχηγού της αντιπολίτευσης Γιώργου Γκιώνη, -σημειωτέον πραγματοποίησε μια καταπληκτική παρέμβαση- ο οποίος ζήτησε από τον πρόεδρο του σώματος ολιγόλεπτη διακοπή για να συνεννοηθεί η αντιπολίτευση για την περαιτέρω στάση της.
Στην κυριολεξία, ο αιφνιδιασμός του σώματος από τον Κωστάαακη -αλλάζοντας τη γνώμη του ως σημαία ευκαιρίας- με τις μπαμπέσικες καρατομήσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Λουτράκι Α.Ε. σε διάστημα τριάντα επτά ημερών, τρόμαξε την αντιπολίτευση ακούγοντας τον Κωστάαακη να αναγγέλλει νέα σύνθεση του σώματος.

Ο προβληματισμός στους τρεις επικεφαλείς της αντιπολίτευσης, ήταν να μη νομιμοποιήσουν τέτοιου είδους αποφάσεις, αλλά παράλληλα απεφάσισαν να συμμετέχουν -πολύ ορθά- ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Λουτράκι Α.Ε., προκειμένου να είναι παρόντες και να αντιδρούν εκ των έσω, αυτοστιγμής. Αξιοσημείωτο είναι ότι με τους Γιώργος Γκιώνη και Παύλο Παύλου ταυτίσθηκε και ο Γιώργος Πετρίτσης, που θα μπορούσε να ακολουθήσει μια μοναχική πορεία εκμεταλλευόμενος πολιτικά την κατάσταση. Ωστόσο, αντιλαμβανόμενος τους κινδύνους που προδιαγράφονται επέλεξε να ταυτισθεί με τους άλλους δύο επικεφαλείς και να καταλήξουν σε ενιαία θέση.
Από σήμερα, με τον Κωστάαακη στο τιμόνι του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων ξημέρωσε μια νέα ημέρα και ο Θεός να βάλει το χέρι του, δεδομένου ότι όλοι ομιλούσαν για την επικινδυνότητα πλέον του Κωστάαακη, κάνοντας το σταυρό τους να μην συμβεί κάτι στο δήμο.

Καρατομήσεις, πριν το ολοκληρωτικό ναυάγιο του συνδυασμού
Με τις καρατομήσεις στις οποίες προέβη ο Κωστάαακης απέδειξε ότι οι πρακτικές του διακρίνονται από αγνωμοσύνη και αχαριστία, δεν συμπεριφέρεται ως άνδρας που τιμά τα παντελόνια του -γιατί την υπογραφή του και το λόγο του τα έχει απαξιώσει- εμπαίζοντας το δημόσιο αίσθημα ειρωνευόμενος και τους καρατομηθέντες, όταν ισχυρίσθηκε ότι επέτυχαν στην αποστολή τους, τους ευχαριστεί δημόσια για το έργο τους και τους ανταμείβει καθαιρώντας τους!.. Πρακτικές ολοκληρωτικών καθεστώτων περασμένων δεκαετιών που χρεοκόπησαν μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα. Απλά, με τις πρωτοβουλίες αυτές είχαν επιτύχει να παρατείνουν το ναυάγιό τους, πριν την ολοκληρωτική βύθιση του σκάφους…
Αξιοσημείωτο είναι, ότι τα φασιστοειδή του δευτέρου ορόφου της Ιάσωνος πανηγύριζαν για τις αλλαγές, αφού γνωρίζουν ότι είναι υπόθεση χρόνου ο σφετερισμός της εξουσίας με τις αλλαγές που προέβη ο επικεφαλής του συνδυασμού Με τους Πολίτες «Πίσω», μετά τις δραματικές επιλογές του.
Η δραματική εικόνα του Κωστάαακη ήλθε κι έδεσε, δεδομένου ότι προηγουμένως είχε επισημάνει στον επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Παύλο Παύλου, (ποιος μιλάει που αλλάζει γνώμη από πρόσωπο σε πρόσωπο), ότι είναι ακατανόητο για ένα πολιτικό πρόσωπο και δη επικεφαλής συνδυασμού, να αλλάζει την τοποθέτησή του με τόση ευκολία σε διάστημα μόλις ενός μηνός και κάποιων ημερών και πριν αλέκτωρ λαλείσαι, ήλθε και επιβεβαίωσε το ασταθές του χαρακτήρα του και την έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό του, καθαιρώντας ικανά στελέχη από την Λουτράκι Α.Ε.
Επιβάλλεται να επισημανθεί ότι ο Κωστάαακης ναι μεν μπορεί να αιφνιδίασε, ωστόσο, μετά την παραίτηση Γιώργου Κακαβά από τη Λουτράκι Α.Ε. και το «σπάσιμο» του μετώπου των τριών -Κοντός, Κακαβάς, Δοσσαράς- φυσική συνέπεια ήταν να οδηγηθούν στην έξοδο οι άλλοι δύο. Ακόμη, ο Γιώργος Γλυκοφρύδης λαμβάνοντας υπόψη του την παραίτηση κακαβά, ήταν υπέρ του δέοντος σίγουρο ότι προτιμούσε να είναι μακριά για τα όσα έπονται στην εταιρεία.
Τους τρεις και τον παραιτηθέντα Κακαβά, ο αυτοκράτορας αναπλήρωσε με τους Δημήτρη Λογοθέτη - συγγενή του, τον οποίο έχρισε αντιπρόεδρο, τον Κώστα Δόσχορη - συγγενή του και τους Σπύρο Νικολάου και Γιάννη Κακούρο.
Η Λουτράκι Α.Ε., μετατρέπεται σε οικογενειακή υπόθεση του Κώστα Λογοθέτη, αφού κυριαρχούν οι συγγενείς και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πλέον ποιες είναι οι αποφάσεις που θα ληφθούν;
Από εδώ και πέρα, ας λυπηθεί τον τόπο, την προοπτική και το μέλλον του, ο καλός Θεός.

(040811)




ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΠΑΡΑΞΙΚΑΡΔΙΟΣ ΚΩΣΤΑΑΑΚΗΣ

Την ουρά στα σκέλια, υποβοηθούμενος από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Κακαβά, έβαλε στη χθεσινή συνεδρίαση του σώματος, ο διακρινόμενος για τη δραματική του ανυπαρξία Κωστάαακης, όπως επεσήμαινε χθες στο loutraki-press πρώην κορυφαίος θεσμικός παράγοντας.
Ενώ υπάρχουν στον αέρα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τον τόπο και ζέουν, αποφασίσθηκε να μην πραγματοποιηθεί συζήτηση για θέματα προ ημερησίας διάταξης, προκειμένου να μείνει ο Κωστάαακης στο απυρόβλητο και να παίζει με το δημόσιο αίσθημα. Πολύ κακώς, ο Γιώργος Κακαβάς έβαλε πλάτη σ’ αυτή την κατεύθυνση προσφέροντας άπλετη κάλυψη στον επικεφαλής του συνδυασμού του.
Μ’ αυτή την τακτική, ο Κωστάαακης απέφυγε να τοποθετηθεί στις επικρίσεις και ευθείες βολές του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη για επιλεκτικές αντιδράσεις έναντι των επενδυτικών σχεδίων βιομηχανιών στους Αγ. Θεοδώρους.
Απεναντίας, έχει επιλέξει αύριο να πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου για την Soussaki Logistics A.E., όπου θα προσπαθήσει μέσα από ένα μονόλογο και απαντώντας ενδεχομένως σε επιλεκτικές ερωτήσεις, να προσπαθήσει να ωραιοποιήσει την κατάσταση, προβάλλοντας κυρίως νέο γύρο κινητοποιήσεων, παίζοντας με το δημόσιο αίσθημα των κατοίκων των Αγ. Θεοδώρων.
Ακόμη, ο σπιθαμιαίος δήμαρχος, κρύφτηκε για να μην δώσει απάντηση στα ερωτήματα που αφορούν τον τρόπο διάθεσης σε δημοτικούς του συμβούλους των επιταγών της Motor Oil, την αυθαίρετη παραχώρηση σε ιδιώτη του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λουτρακίου, την υπόθεση με τους «στρατηγούς της μπουλντόζας», για την οποία γελάει σύσσωμη η Περαχώρα.
Η δραματική πολιτική κατάσταση του Κωστάαακη, αναδεικνυόταν με τις δικαιολογίες που ψέλλιζε για να υποστηρίξει τις αμοιβές μαμούθ στον κουμπάρο του δικηγόρο, για υποθέσεις που δεν στέκουν και δεν μπορούν να έχουν απήχηση.
Δυστυχώς, αυτό είναι σήμερα το πολιτικό ανάστημα του πρώτου πολίτη του δήμου.

Υ.Γ.: Θα ακολουθήσουν κι άλλα κείμενα από τη χθεσινή συνεδρίαση.
(040811)




ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΣΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΟΣΗ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ BLOGS…


Του Γιώργου Μπάκου*

Το μυστικό των blogs στο Λουτράκι.
- Ποιοί και πως «απογείωσαν» τα blogs στην περιοχή;
- Γιατί έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος της κάθε σύσκεψης;
- Ποιές πρακτικές και τακτικές ήθελαν να υιοθετήσουν και δεν τους βγαίνει;
- Γιατί στην Ιάσονος τα περισσότερα γραφεία έχουν μόνιμα ανοιχτά τα blogs;
- Ούτε καν αυτό δεν μπορούν να κάνουν σωστά οι επικοινωνιακοί φωστήρες του δήμου;
- Ποιές θέσεις κατείχαν τα blogs στην κατάταξη επισκεψιμότητας στην Ελλάδα;

Αν μπορούσε ο δήμαρχος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων Κώστας Λογοθέτης και το δημοτικό συμβούλιο να ασκούν διοίκηση, να σχεδιάζουν, να αποφασίζουν και να εκτελούν έργο με την αποτελεσματικότητα που έχουν στην προβολή, προώθηση και ανάπτυξη των blogs της περιοχής, τότε ένα είναι σίγουρο: Θα ήταν η καλύτερη δημοτική αρχή που έχει περάσει ποτέ.
Μετά και τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, είναι πια σαφές ότι όλοι και όλα κινούνται με γνώμονα τα blogs. Τι είπαν, τι διέρευσαν, τι απόφαση πήρε η εκτελεστική του δήμου ή το συμβούλιο της Λουτράκι Α.Ε. με γνώμονα τα γραφόμενα των blοgs, ενώ και η αντιπολίτευση στην συντριπτική της πλειοψηφία έχουν ανάγει τα blogs ως μέσο σχεδίασης αντιπολιτευτικού λόγου;
Δεν είναι απορίας άξιον γιατί η κυβέρνηση ΓΑΠ έχει ξεκινήσει ανελέητο πόλεμο κατά των blogs, αφού θεωρεί ότι είναι η μοναδική πραγματική διέξοδος ενημέρωσης και τους χαλάει την σούπα στον έλεγχο των ειδήσεων;
Θα έλεγαν οι ειδήσεις των «μεγάλων» καναλιών ή θα έγραφαν οι μεγάλες εφημερίδες, όλα κρατικοδίαιτα, ότι π.χ. σαν σήμερα πριν από 2 χρόνια ο ΓΑΠ φώναζε και κατηγορούσε τον Καραμανλή για ξεπούλημα επειδή πούλησε το 3% του ΟΤΕ αντί 442 εκατ. ευρώ, την στιγμή που πριν λίγες μέρες ο ίδιος και η κυβέρνηση του πούλησαν το 10% του ΟΤΕ αντί 391 εκατ. ευρώ;
Όχι δεν θα το έλεγαν, ούτε έκαναν τηλεδικαστήρια, ούτε πάνελς, ούτε καν ένα bold τίτλο. Αυτά το «κωλοblogs» όμως;

Λένε την αλήθεια κι όχι την κατευθυνόμενη ενημέρωση...
Έτσι κι εδώ στον δήμο. Αντιγράφοντας πιστά τις πρακτικές του κόμματος, έχει γίνει προσπάθεια ελέγχου των ειδήσεων, μέχρι που τα blogs άρχισαν να χαλάνε πολύ την σούπα, γιατί έβγαζαν, βγάζουν και θα συνεχίσουν να βγάζουν τις ειδήσεις όπως πραγματικά είναι.

Γιατί άνθρωποι που αρθρογραφούν, μεταφέρουν τις απόψεις τους, έτσι όπως πραγματικά ένας απλός δημότης τις αντιλαμβάνεται.
Γιατί άνθρωποι που ασκούν διοίκηση, ελέγχουν την εξουσία και αυτό ενοχλεί.
Γιατί τα blogs μεταδίδουν σε όλους τα δημοτικά συμβούλια και επιτρέπουν το σχολιασμό των δημοτών, κι αυτό αλλοιώνει την διατήρηση της γνώσης των ειδήσεων, αφού μέχρι πρότινος μόνο όσοι μπορούσαν να πάνε στην αίθουσα του Δ.Σ. παρακολουθούσαν, κι αυτοί μετά άντε να έλεγαν κάτι στο καφενείο ή στους φίλους.

Ποιά ήταν η κατάταξη των blogs πριν ένα χρόνο και ποιά σήμερα;
Λίγο πριν τις εκλογές, αρθρογραφούσα στους καλούς φίλους του loutrakiblog, το οποίο ήταν και παραμένει το πιο δημοφιλές σε επισκεψιμότητα στην περιοχή. Τότε, το loutrakiblog κατείχε μια θέση μεταξύ του 6.300 - 6.800 στην Ελληνική κατάταξη επισκεψιμότητας με βάση το Alexa.com. Σήμερα, το loutrakiblog, είναι στις θέσεις 880 - 950 στην Ελληνική κατάταξη με βάση πάλι το Alexa, φιγουράροντας ως το 2ο μεγαλύτερο σε επισκεψιμότητα στην περιφέρεια Πελοποννήσου.
Να δούμε άλλα παραδείγματα; Το loutraki-press ήταν πριν ένα έτος στην θέση 24.000 στην Ελλάδα και τώρα έχει πάει στο 4.500 - 5.000.
Το loutraki One, δεν υπήρχε έως τον Μάρτιο του 2011, και ήδη φιγουράρει στην 1.950 θέση στην ελληνική κατάταξη, έχοντας γίνει το μεγαλύτερο καθαρά προσωπικό blog (ένας διαχειριστής) στην Κορινθία, ξεκινώντας από την θέση 100.000 στις αρχές Απριλίου.
Νέα ιστολόγια όπως το New Loutraki έχουν εκτιναχτεί σε διάστημα μόλις 2 μηνών σε θέσεις κάτω του 5.000 της ελληνικής κατάταξης, ενώ και άλλα έχουν μπει στο ΤΟΡ 10.000 κάτι που έως πέρυσι φάνταζε απίθανο ακόμα και για το 2ο μεγαλύτερο σε επισκεψιμότητα που ήταν τα Δημοτικά Σχόλια.
Εκτός από την αδιαμφισβήτητα καλή δουλειά που κάνουν οι διαχειριστές π.χ. του loutrakiblog, μπορεί κανείς να πεi ότι ξαφνικά στο Λουτράκι βρέθηκε η μαγική συνταγή της επιτυχίας για τα blogs;
Ακόμα και ο υπογράφων, έχοντας μια εμπειρία πολλών ετών ως διαχειριστής και συντάκτης μεγάλων εθνικών blogs που περιλαμβάνονται στα TOP 20 στην Ελλάδα, δεν μπορούσε να φανταστεί τέτοια διείσδυση.


Εφαλτήριο το ανύπαρκτο επικοινωνιακό επιτελείο Λογοθέτη
Συμπέρασμα;
Η επικοινωνιακή ένδεια της δημοτικής αρχής (και ίσως σε ορισμένο βαθμό και της προηγούμενης), έδωσε το έναυσμα στους δημότες και στους επισκέπτες να αναζητήσουν την αλήθεια, την πληροφόρηση και τις ειδήσεις.
Η προσπάθεια δημιουργίας επιτελείου με μη γηγενείς και με νομικούς, κόλλησε στο γεγονός των χαμηλών μισθών που προσφέρει από 1/1/11 ο Καλλικράτης. Η προσπάθεια φίμωσης εντός του συνδυασμού με απειλές τύπου παλαιού ΠΑΣΟΚ και με προσπάθεια δημιουργίας κομματικής πειθαρχίας, έπεσε στο κενό γιατί υπάρχουν σύμβουλοι που πρώτον σέβονται τους δημότες, δεύτερον σέβονται τον εαυτό τους και τρίτον θέλουν να προσφέρουν στον τόπο και όχι να τροφοδοτήσουν το αρρωστημένο εγώ και την ροπή προς την εξουσία.
Κύριε δήμαρχε, η προσπάθεια ΓΑΠ με εκφραστή τον υπουργό Παπαϊωάνου εδώ θα πέσει στο κενό. Και ξέρεις γιατί; Γιατί εδώ ΟΛΑ τα blogs είναι επώνυμα.
Εκ μέρους των blogs θέλω θερμά να εκφράσω τις ευχαριστίες μας για την ανιδιοτελή και καταπληκτική καμπάνια προώθησης όλων ανεξαιρέτως των τοπικών ιστολογίων. Η πορεία και η θεαματική αύξηση δημοτικότητας είναι ένα αποτέλεσμα που πρέπει να σας κάνει περήφανους.
Μακάρι να υπήρχε τέτοια ζέση, τέτοια βούληση και τέτοια αποτελεσματικότητα στο έργο και της δημοτικής αρχής. Θα μένατε στην ιστορία, όχι μόνο της περιοχής, αλλά της Ελλάδας.

* Ο Γιώργος Μπάκος, είναι πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λουτρακίου. Το παρόν άρθρο αναρτήθηκε στο προσωπικό του ιστολόγιο loutraki 1 κι αναδημοσιεύεται.

(040811)

Return top