ΚΟΥΙΖ

Ποιός είναι αυτός από την κουστωδία των ανεγκέφαλων του Κωστάαακη που είπε στην εκδήλωση του Φλοίσβου ότι μετά το δήμαρχο είμαι εγώ και παρ’ ολίγον να λιποθυμήσουν οι μισοί συγκεντρωμένοι; Γέλαγαν και οι πέτρες… Ε, καβγάς που έχει να πέσει με το δήμαρχο μαϊμού;

(220811)




ΕΝΑΣ ΘΙΑΣΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Ο Κωστάαακης γράφει τη δική του μοναδική ιστορία, δεδομένου ότι περιλαμβάνει νεωτερισμούς κι επιτυχίες που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί στο άμεσο κι απώτερο παρελθόν ότι μπορούν να συμβούν στο δήμο Λουτρακίου.
Ο σπιθαμιαίος δήμαρχος κι ούτε καν πολιτικός νάνος, επέτυχε να γεφυρώσει το χάσμα που επικρατούσε για δεκαέξι ολόκληρα χρόνια μεταξύ Γιώργου Γκιώνη και Παύλου Παύλου, καθώς επίσης και να συγκεράσει την παράλληλη πορεία Παύλου Παύλου με τον Γιώργο Πετρίτση.
Ο Κωστάαακης επέτυχε στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων της Τετάρτης 3 Αυγούστου να φέρει στο ίδιο μέτωπο τους τρεις επικεφαλείς των συνδυασμών της αντιπολίτευσης, ενώ επιβεβαιώθηκε εκ μέρους τους η αλλαγή της μέχρι πρότινος στάσης τους, προκειμένου να φανεί στην πράξη το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε από τις γκάφες του Κωστάαακη στην πολιτική πραγματικότητα του τόπου.
Ο Κωστάαακης, ζώντας τον εκτός τόπου και χρόνου μύθο του στον κόσμο της 7ης Τέχνης κατά τη φαντασία του, στην εισήγησή του νόμιζε ότι απευθυνόταν σ’ ένα ακροατήριο χαμηλότερης νοημοσύνης από τον ίδιο, ενώ η πραγματικότητα είναι εκ διαμέτρου αντίθετη. Αυτός ήταν και ο λόγος που εξόργισε τους τρεις επικεφαλείς των συνδυασμών, οδηγώντας τους στη διαμόρφωση μετώπου σε βάρος του.
Ο Κωστάαακης, μπορεί ναι μεν να να νομίζει ότι πέρασε κι αυτό τον κάβο, αλλά βγήκε ολομόναχος στ’ ανοιχτά, χωρίς να έχει τη δυνατότητα, αλλά και τη γνώση να οδηγήσει το σκάφος σ' ένα ταξίδι με ήρεμα νερά. Λαμβανομένου υπόψη ότι ο ίδιος είναι διαλυτικό στοιχείο, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προκαλέσει στο σκάφος του ρήγματα, θα διαρρήξει τη σημερινή επίπλαστη συνοχή, θα χάσει οριστικά κι αμετάκλητα την πλειοψηφία και θα μεταβληθεί σε καρικατούρα, που δυστυχώς για τον ίδιο δεν θα απολαμβάνει ακόμη ούτε και της συμπάθειας συμπολιτών του, που μέχρι πρότερα τον στήριζαν με πάθος.
Πολύ δε πιθανό για τον Κωστάαακη, καθ’ ότι δεν αντιλαμβάνεται τις επιπτώσεις πράξεων και πρωτοβουλιών του, είναι ότι από την αδηφαγία και τις πιέσεις των αυλοκολάκων κολλητών του, να βρεθεί μπλεγμένος σε δυσάρεστες για τον ίδιο καταστάσεις που δεν θα μπορεί εκ της σοβαρότητας τους ούτε να τις αποτρέψει, αλλά ούτε και να τις αναστρέψει.
Όποιος δεν τον αντιλαμβάνεται σήμερα, με την εικόνα που περνάει στον τηλεθεατή, μπορεί να επηρεάζει θετικά, καθ’ ότι ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό σε ευρεία κλίμακα τα ψέματα που λέει ακαταλήπτως και ανερυθρίαστα, όπως πλέον καταγγέλλεται ανοικτά στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Η τοπική κοινωνία θα το αντιληφθεί αυτό όταν θα διαπιστώσει ότι υποσχέσεις και δεσμεύσεις του ήταν για το θεαθήναι, δεδομένου ότι γνώριζε εκ των προτέρων -στην προκειμένη περίπτωση ούτε η ανοησία δεν συγχωρείται- ότι οι υποσχέσεις του δεν μπορούν να υλοποιηθούν, λόγω της κείμενης νομοθεσίας.
Παράλληλα, η αναποφασιστικότητα και η αναβλητικότητα του, μεταθέτουν διαρκώς τη λύση των προβλημάτων, η οποία εξελίσσεται σε χιονοστιβάδα, παράμετροι της οποίας θα προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες στον τόπο με το κόστος μερικής διόρθωσης να είναι δυσθεώρητο και να κατατρέχεται ο τόπος στο διηνεκές.
Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο Κωστάαακης ομιλούσε με σπαραξικάρδιο ύφος προκειμένου να συγκινήσει, για μεγάλο -μόνο στη φαντασία του- έργο ή για μεγάλη προσπάθεια, αναφερόμενος σ’ επιτυχίες που είτε δεν είναι δικές του, αλλά απλώς παρίστατο όπως συνέβη με την υπόθεση του δανείου της Εθνικής Τράπεζας, είτε με την επιστροφή του ΦΠΑ ή την είσπραξη των κονδυλίων από τον αναπτυξιακό νόμο. Ο Κωστάαακης είπε ότι τρέχουμε νύκτα ημέρα, αλλά αποτέλεσμα δεν υπάρχει. (Και οι Κενυάτες τρέχουν στο στίβο Κωστάαακη!) Μόνη όαση στην έρημο που δημιουργεί ο σπιθαμιαίος δήμαρχος είναι το παράθυρο που επιχειρεί να ανοίξει με προσλήψεις μέσω Λουτράκι Α.Ε., λόγω του αναπτυξιακού της χαρακτήρα. Σ’ αυτή την προσπάθεια υπάρχει μόνο ένας γνώμονας. Εάν θα επιτευχθεί να γίνουν προσλήψεις, αυτό έχει την αίσθηση ότι μεταφράζεται σε ψήφους που ίσως συμβάλλουν στη βελτίωση των ποσοστών του συνδυασμού Με τους Συγγενείς και τα Συμφέροντα Μπροστά και τους Πολίτες «Πίσω», μαζί και τους Αυλοκόλακες Μπροστά, ευελπιστώντας ότι θα μπορέσουν να επανεκλεγούν στις δημοτικές εκλογές του 2014. Είναι ο ένας στόχος για τον οποίο δουλεύει ο Κωστάαακης, αλλά ξεχνάει ότι οι συμβάσεις είναι οριοσμένου χρόνου και μετά οι εξυπηρετηθέντες(;) θα περάσουν και πάλι στην ανεργία. Όσον αφορά το δεύτερο, θα αποκαλυφθεί εν καιρώ…
Όλο το κακό συναπάντημα που συναγελάζεται στο δεύτερο όροφο της Ιάσωνος αδυνατεί να αντιληφθεί και φυσικά να το μεταφέρει στον ανύπαρκτο ηγέτη του, ότι ο κόσμος που τους εμπιστεύθηκε τη δεύτερη Κυριακή τους έχει ήδη γυρίσει την πλάτη, με μόνη εξαίρεση κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις που προσδοκούν σε κάποια βόλεψη, που ποτέ, δεν θα έλθει! Παρ’ όλα αυτά, έχουν επιτύχει να τους έχουν σε ομηρία και συνεχώς να τους ανανεώνουν την προσδοκία, δεδομένου ότι είναι περιορισμένου ορίζοντος.
Απώλειες ο συνδυασμός Με τους Συγγενείς και τα Συμφέροντα Μπροστά και τους Πολίτες «Πίσω», μαζί και τους Αυλοκόλακες Μπροστά, έχει και μεταξύ όχι μόνο των ψηφοφόρων του, αλλά ακόμη και των υποψηφίων δημοτικών του συμβούλων, που τους έχουν γυρίσει την πλάτη, όταν διαπίστωσαν μετά τους πρώτους μήνες το σαθρό τοπίο που έχει διαμορφωθεί και πόσο επικίνδυνη για τον τόπο είναι η σημερινή δημοτική αρχή.
Πέραν όλων των άλλων, αυτός πλέον που καλείται να αναλάβει τις ευθύνες του -καθ’ ότι όσα συμβαίνουν είναι αιτία της σιωπής του- είναι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Κακαβάς, που δεν φθάνει και δεν είναι αρκετό να εκφράζει μόνο τη δυσφορία του για τις πρακτικές του Κωστάαακη ή τις τακτικές των αυλοκολάκων, γιατί πλέον με την πάροδο του χρόνου γίνεται συνένοχος και τελευταία υπάρχουν γεγονότα που φέρει προσωπική ευθύνη!
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, αν θέλει κι επιθυμεί να συνεχίσει την παρουσία του στα πολιτικά πράγματα, θα πρέπει και επιβάλλεται να βάλει το δάκτυλο επί των τύπο των ήλων και να συνεφέρει τη δημοτική αρχή, δίνοντάς της κατ’ αρχήν να αντιληφθεί ότι δεν πρόκειται για πρωταγωνιστές ενός θιάσου, που το μόνο που παράγει είναι ένα αξιοθρήνητο αποτέλεσμα.

(220811)




ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΓΚΑΤΣΟ

Περισσότερα από τριακόσια άτομα τίμησαν με την παρουσία τους το μοναδικό μουσικό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Γκάτσου, που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στους Αγ. Θεοδώρους.
Το μουσικό σύνολο Ρωμιοσύνη υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Τεό Λαζάρου επί δυόμισι και πλέον ώρες απέδιδε τραγούδια σε στίχους του μεγάλου λογοτέχνη, θεατρικού συγγραφέα, ποιητή και στιχουργού, ενώ είναι ο πρώτος που έβαλε την ποίηση στο τραγούδι.
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού-Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων «Προμηθέας». Δεδομένου ότι ως εκδήλωση είχε καλά κριτήρια στέφθηκε από επιτυχία, με την ανταπόκριση του κόσμου.
Στα παραλειπόμενα της εκδήλωσης, αξιοσημείωτος είναι ο σκοτωμός που είχε προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες, ποια μεταξύ δύο γυναικών θα πάρει το μικρόφωνο να απευθύνει το χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους, προκειμένου να τον πιστώσει σε ψήφους για τις προσεχείς εκλογές.

(220811)




ΑΨΟΓΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ Η ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΤΟΥ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΛΟΙΣΒΟΣ

Μια καταπληκτική εκδήλωση άψογα διοργανωμένη πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Φλοίσβος Λουτρακίου για τα τριάντα χρόνια από την ίδρυσή του.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν περισσότερα από διακόσια άτομα, ενώ το διαρκώς απόντα από εκδηλώσεις αυτοκράτορα Κωστάαακη, εκπροσώπησε ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Κακούρος, ενώ από την πλειοψηφία παρέστη και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λουτρακίου Γιώργος Μπάκος. Από την αξιωματική αντιπολίτευση το παρών έδωσε ο επικεφαλής της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών Γιώργος Γκιώνης συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Σωτήρη Πέρρα, καθώς επίσης και ο επικεφαλής του συνδυασμού Συνένωση Προόδου Νέα Πορεία Γιώργος Πετρίτσης.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο εν λόγω Σύλλογος έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά στο μέτωπο των κοινωνικών δράσεων επιδεικνύοντας έμπρακτα πολλαπλές ευαισθησίες.

(220811)




ΝΑ ΖΗΣΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ

Το εγγονάκι της, το μικρό Γιώργο, βάπτισε το περασμένο Σάββατο από τον ιερό ναό Αγ. Αναργύρων Καλαμακίου, η πανευτυχής γιαγιά, τέως πρόεδρος της κοινότητας Ισθμίων, Μαριάννα Πετροπούλου.
Μετά το μυστήριο, ακολούθησε δεξίωση με συγγενείς και φίλους σε γνωστό κτήμα, όπου όλοι ευχήθηκαν τα καλύτερα για το μικρό Γιώργο.

(220811)
Return top