ΚΟΥΙΖ

Ποια σύζυγος αξιωματούχου του δήμου γυρνάει αριστερά και δεξιά στην πόλη του Λουτρακίου και λέει ότι είχα μάθει να ζω με περισσότερα λεφτά, τώρα δεν μου φθάνουν και τι θα κάνω;
Να κάνουμε έρανο;

(250811)




Είπαν…

«Τι ήθελες ν’ ανέβει ο Κώωτσης στο χωριό; Για να μας φλομώσει στο ψέμα; Όταν σας τα λέγαμε, γιατί εμείς τον ξέρουμε, δεν μας ακούγατε! Τώρα να δούμε πώς θα ξεμπερδέψετε;»

(250811)




ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΑΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΩΝ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΠΟΥ ΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ


«Να αποπέμψει εδώ και τώρα τον αντιδήμαρχο Αγ. Θεοδώρων Δημήτρη Δέδε. Δεν υπάρχει περιθώριο για δεύτερες σκέψεις. Διοικεί το δήμο μια ομάδα ανθρώπων της οποίας τα μέλη συναγωνίζονται μεταξύ τους ποιος θα είναι αυτός συμπεριλαμβανομένου και του Κωστάαακη -όπως πολύ ορθά τελικά τον αποκαλείται- που θα ευτελίσει περισσότερο ένα τόπο προικισμένο και με ιστορία».
Αυτό τόνισε χθες το βράδυ σε επικοινωνία του με το loutraki-press ιδιαίτερα οργισμένος, πρώην δήμαρχος, με αφορμή όσα είχαν διαδραματισθεί νωρίτερα σε κομματική οργάνωση, που άφησαν άφωνη μια ολόκληρη περιφέρεια.
Δεν είναι δυνατόν, επισημαίνει ο πρώην πρώτος πολίτης του τόπου, να επιτίθεσαι με ανεπίτρεπτο κι απαράδεκτο τρόπο για δεύτερη φορά (ανεπίτρεπτη φυσικά και η πρώτη, αλλά ας δεχθούμε ότι έγινε λόγω φόρτισης) μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, κατά του επικεφαλής της προϊσταμένης σου αρχής Πέτρου Τατούλη. Φυσικά, σπεύδει να προλάβει τους «έξυπνους», δεν νοείται ότι η ευπρεπής συμπεριφορά ισοδυναμεί με σπάσιμο της μέσης.
«Είναι αυτονόητο, αλλά και πόσο βλάκες πρέπει να είναι για να μην το αντιλαμβάνονται, ότι αύριο που θα επιδιώκεις μια υποστήριξη ή την προώθηση ενός έργου από τον περιφερειάρχη, γιατί να το κάνει; Για ποιο λόγο να σε διευκολύνει; Όταν σε βάρος του, έχουν προηγηθεί αυτού του είδους οι κανιβαλισμοί και ο Κωστάαακης τους υποθάλπει;

»Κανονικά, αν ο Κωστάαακης διέθετε ως προσωπικότητα το ειδικό βάρος να κουβαλάει στους ώμους του τον τίτλο του δημάρχου και να μην γονατίζει όπως συμβαίνει σήμερα, θα έπρεπε να έχει ήδη καρατομήσει τον Σπύρο Νικολάου και σήμερα (χθες) τον Δημήτρη Δέδε.
»Αυτό είναι το εκ των ων ουκ άνευ, για έναν που θέλει να είναι πραγματικά επικεφαλής ενός συνδυασμού, ενός κόμματος κ.λπ., αλλά εδώ, δυστυχώς, έχουμε να κάνουμε με τον Κωστάαακη που άγεται και φέρεται από συγκεκριμένα άτομα.»
Χθες το βράδυ, μετά το συμβάν, ο ανύπαρκτος Κωστάαακης έπαιρνε τηλέφωνο δημοτικούς συμβούλους αδειάζοντας τον Δημήτρη Δέδε, ισχυριζόμενος ότι άλλα είχαμε συμφωνήσει να πει και να πράξει κι άλλα έκανε, εκθέτοντάς με.
Κώωτση, αν έχεις κότσια και μπορείς, καρατόμησέ τον. Ξέρεις εσύ καλά από αυτό το σπορ που σε κατευθύνουν οι ανεγκέφαλοι πρασινοκόκκινοι σύμβουλοί σου…
Ευκαιρία να κάνεις αντιδήμαρχο την οικογενειακή σου φίλη!

Κι άντε μετά ο συνδυασμός θα ονομασθεί «Με τους Συγγενείς, τους Φίλους και τα Συμφέροντα Μπροστά και τους Πολίτες Πίσω».

Το κρυφτούλι του Κωστάαακη από τους συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ
Στην πανπελοποννησιακή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ ενόψει της 3ης Σεπτέμβρη, είχε προσκληθεί να παρίσταται ο δήμαρχος, αλλά ο Κωστάαακης γνωρίζοντας ότι στη νομαρχιακή οργάνωση Κορινθίας πνέουν μένεα εναντίον του και δεν θέλουν ν’ ακούνε γι’ αυτόν, λόγω των μεγάλων και συγκλονιστικών υστερήσεων -κι όχι έργου- του δήμου Λουτρακίου, προτίμησε και κατέφυγε στο κρυφτούλι, στέλνοντας απεσταλμένο, έναν αξιωματούχο, όπως αποδείχθηκε, κατώτερο των περιστάσεων.
Μετά το συμβάν στην περιφέρεια Πελοποννήσου με τον αντιδήμαρχο Σπύρο Νικολάου, ο ανύπαρκτος Κωστάαακης που μεθοδευμένα και σκόπιμα τελευταία αποφεύγει τη δημόσια έκθεσή του, κατέφυγε στην επιλογή του Δημήτρη Δέδε, καθ’ ότι το τσικό των αντιδημάρχων Θανάση Μουζάκη και Γιώργου Δέδε είναι κατώτεροι των περιστάσεων για τέτοιου επιπέδου πολιτικές συναντήσεις, τον Γιώργο Γλυκοφρύδη να αποφεύγει τις κακοτοπιές, με συνέπεια πρόθυμος να είναι μόνον ο καθοδηγητής του στους Αγ. Θεοδώρους.
Ο Δημήτρης Δέδες, πριν εμφανισθεί στο εσωτερικό της αίθουσας, είχε μαζί του και μερικές δεκάδες άτομα από τους Αγ. Θεοδώρους με πανό, προκειμένου να κάνουν γνωστό το δίκαιο αίτημά τους για την αποτροπή εγκατάστασης της Soussaki Logistics S.A. στην περιοχή Σουσακίου.
Ωστόσο, στην αίθουσα της συνδιάσκεψης, σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Ισθμού, ο Δημήτρης Δέδες συμπεριφερόμενος ως πολιτικός κατσαπλιάς, επετέθη με σκαιότατο τρόπο κατά του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, προσβάλλοντάς τον βάναυσα, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν επιφέρουν πολιτικό αποτέλεσμα, αλλά είναι μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων και το «χάιδεμα αυτιών» όσων συγχωριανών του τον είχαν ακολουθήσει.
Ο Δημήτρης Δέδες ισχυρίσθηκε ότι ως αντιδήμαρχος εκπροσωπεί τους Αγ. Θεοδώρους κι ως απεσταλμένος του δημάρχου το Λουτράκι και πολύ ορθά, μετά την προσβλητική συμπεριφορά του που ευτέλισε το δήμο Λουτρακίου, παρενέβη ο πρόεδρος Εμπόρων και Επαγγελματιών Λουτρακίου Γιώργος Μαρίνης και υπερασπιζόμενος τη φήμη και την αίγλη του τόπου του, του είπε ότι εκφράζει μόνον τον εαυτό του!

Κωστάαακη θα απαντήσεις στο ερώτημα μαζί με… το πρωτοπαλίκαρο;
Ο Κωστάαακης -που τον έχει κατηγορήσει για επιλεκτικές ευαισθησίες ο Πέτρος Τατούλης- μαζί με το Δημήτρη Δέδε μπορούν να πουν ποιες είναι οι αντιδράσεις τους έναντι της Motor Oil, στην οποία προσέρχονται με ανοικτή παλάμη σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press, ιδίως για να καλυφθεί σημαντικό μέρος από τη «μαύρη τρύπα» της ΔΗΚΕΠΑΘ των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ;

(250811)




ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΑΑΚΗΣ ΠΟΥ... ΘΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΤΟ 2014

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στην κοινωνία του Λουτρακίου η πρόθεση του παντελώς ανύπαρκτου κι απόντα από σημαντικά γεγονότα Κωστάαακη, να παραδώσει την τύχη του νερού του Λουτρακίου στα χέρια ενός ξένου για τον τόπο, ο οποίος δεν φημίζεται και για το καλό του παρελθόν, λόγω της αμαρτωλής ΔΗΚΕΠΑΘ και των μετέωρων πρώην εργαζομένων, στους Αγ. Θεοδώρους.
Επώνυμοι κι επιφανείς πολίτες του Λουτρακίου, πρώην αιρετοί, διερωτώντο: «Πώς ο Κωστάαακης έχει βάλει στο μυαλό του αυτό το σκοπό, όταν για την προστασία του νερού του Λουτρακίου προκειμένου να μην το πάρει η Κόρινθος, γιατί δεν επαρκούσε, ο αείμνηστος δήμαρχος Αλκβιάδης Γκιώνης καθαιρέθηκε κι εγκλείστηκε στη φυλακή από την κυβέρνηση των συνταγματαρχών; Αυτό το παιδί ελαφρά τη καρδία τα πράττει όλα; Δεν έχει καθόλου μνήμη; Δεν ξέρει τι έχει συμβεί στον τόπο του; Μόνη σκοπιμότητα είναι να επανεκλεγεί δήμαρχος κι ας πάει και το παλιάμπελο;
»Ο Κωστάαακης, αν έχει πεισθεί ότι μπαίνοντας μπροστά και δίνοντας υποσχέσεις -την ώρα που τον καθυβρίζει η μεγαλύτερη πλειοψηφία του χωριού- στα αιτήματα των Αγ. Θεοδώρων ότι οι δημότες θα τον υπερψηφίσουν και θα τον επανεκλέξουν δήμαρχο πλανάται πλάνην οικτρά. Τρώει το ίδιο παραμύθι σαν αυτό που πουλάει, χωρίς να έχει ιδέα και ν’ αφουγκράζεται τι λέει ο απλός κόσμος για λογαριασμό του.»
Αξιοσημείωτο είναι, ότι όψιμους συμμάχους αποκτά και ο σημερινός πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Μπάμπης Δοσσαράς, ο οποίος αν και απολαμβάνει για το χαρακτήρα του της συμπάθειας μεγάλης μερίδας της τοπικής κοινωνίας, ωστόσο, αν και πολιτικά απέναντί του κάποιοι διερωτώντο να μας πει ο Κωστάαακης δημόσια: «Ποιος είναι ο λόγος που θέλει να τον καρατομήσει; Μήπως γιατί δεν πήρε κι αυτός επιταγές όπως ο ίδιος και κάποιοι άλλοι;»
Επισημαίνεται ότι η υπόθεση έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, μεταφερόμενη από τη φημολογία που επικρατεί στους Αγ. Θεοδώρους ότι ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Δέδες, θα ανασχηματισθεί και θα αναλάβει πρόεδρος στη ΔΕΥΑΛ, προκειμένου ο συνδυασμός «Με τους Συγγενείς και τα Συμφέροντα Μπροστά και τους Πολίτες Πίσω» να κερδίσει τις εκλογές του 2014, λόγω των ενδεχόμενων προσπαθειών για παράνομες παροχές ύδρευσης σε αυθαίρετα κτίσματα.
Στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο, αναμένεται να επικρατήσει ιδιαίτερη ένταση και για το συγκεκριμένο θέμα και δεν είναι λίγα αυτά που πρόκειται ν’ ακούσει ο Κωστάαακης.

(250811)




«ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ… ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.
ΑΠΛΑ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ»


Του Γιώργου Μπάκου*

Ευθύς μετά την ανάρτηση του θέματος για το δημοτικό κολυμβητήριο Λουτρακίου με αφορμή τις δηλώσεις του Γιάννη Λαζαρίδη (δες εδώ), και τα εύλογα ερωτήματα που εγείρονται, δέχθηκα αρκετές κλήσεις από φίλους, γνωστούς και από μέλη του δημοτικού συμβουλίου.
Η επωδός γνωστή το τελευταίο τρίμηνο. Γιατί ρε Γιώργο κάνεις αντιπολίτευση; Γιατί εγείρεις εσύ τα ερωτήματα π.χ. για το κολυμβητήριο και για την περιβόητη πια χρήση του από τους Ρώσους; Όχι αγαπητοί φίλοι. Όχι φίλε δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη. Δεν κάνω αντιπολίτευση, ούτε έχω κάτι προσωπικό ή επί σκοπού με τον δήμαρχο ή με άλλους.
Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι για να γίνει κοινά και επαγωγικά κατανοητό.
Εκπροσωπώ τους δημότες της μεγαλύτερης κοινότητας του δήμου. Εκπροσωπώ τους θεσμούς που άπτονται της αιρετής μου ιδιότητας και της θέσης του προέδρου του κοινοτικού συμβουλίου. Πρεσβεύω τη νομιμότητα, τη διοίκηση της περιουσίας του δήμου και των δημοτών και την άσκηση πολιτικής για τη βελτίωση των συνθηκών των συνδημοτών μου.
Α) Με γνώμονα τα ανωτέρω, έχει σκεφτεί κάποιος ότι π.χ. τι θα συμβεί εάν -ω μη γένοιτο- γινόταν ένα ατύχημα σε έναν εκ των Ρώσων χωρίς να υπάρχει σύμβαση, ασφάλιση, άδεια λειτουργίας, εποπτεία κλπ; Να σου πω εγώ. Πιθανές αγωγές, πιθανή απαίτηση αποζημίωσης έως το προβλεπόμενο ποσό αστικής ευθύνης, διοικητικές κυρώσεις, ποινικές ευθύνες και άλλα υπέροχα. Εναντίον ποιών θα στραφούν αυτοί που θα ασκήσουν τα πιθανά ένδικα μέσα; Εναντίον των μελών του δημοτικού συμβουλίου εφόσον υπάρχει ενημέρωση και απόφαση, ή εναντίον των αρμοδίων εκπροσώπων της δημοτικής περιφέρειας εφόσον δεν υπήρχε απόφαση από το Δ.Σ.
Β) Μήπως ενοχλεί ο έλεγχος της εξουσίας με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων και της περιουσίας του δημότη; Για όσο ορισμένοι δεν λειτουργούν πρωτίστως με γνώμονα την νομιμότητα, το δημόσιο συμφέρον και τον σεβασμό των θεσμών, για τόσο θα δημιουργείται η εντύπωση ότι "λειτουργούμε λες και μας ανήκουν τα πάντα ή ερήμην των θεσμών" και για τόσο εγώ θα "υπενθυμίζω" τους λόγους που ασκούμε δημόσια διοίκηση, καθώς και τους τρόπους που αυτή πρέπει να ασκείται. Και εν πάσει περιπτώσει, στο προκείμενο θέμα του κολυμβητηρίου, εφόσον είναι δημοτικό, δεν προηγούνται οι δημότες;
Γ) Εκτός αν στο μυαλό σας ο εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής σημαίνει ένα πειθήνιο όργανο το οποίο δεν προτείνει, δεν ελέγχει τη σωστή λειτουργία, δεν προειδοποιεί για λάθος ατραπούς, δεν βοηθάει με τις γνώσεις του, την εμπειρία του και την τεχνογνωσία του και εν πάσει περιπτώσει δεν εκπροσωπεί τις απόψεις των δημοτών στην εκτελεστική επιτροπή, στο δημοτικό συμβούλιο και στο κοινοτικό συμβούλιο. Αν έχετε κάτι τέτοιο στο μυαλό σας, συγγνώμη δεν θα το βρείτε στο πρόσωπο μου. Ψάχτε αλλού.
Εμένα με επέλεξε ο δήμαρχος για τις γνώσεις μου και τις δυνατότητες να βοηθήσω το δημοτικό έργο προς όφελος των δημοτών με γνώμονα το δημοσιευμένο προεκλογικά προγραμματικό πλάνο διοίκησης του συνδυασμού του δημάρχου για το οποίο οι δημότες μας επέλεξαν. Παράλληλα, με επέλεξε στην πρώτη εκλόγιμη θέση και με τίμησε το εκλογικό σώμα της εκλογικής περιφέρειας για ακριβώς τους ίδιους λόγους. Τώρα ξαφνικά τι έγινε και πρέπει να αλλάξω;
Όχι κύριε δήμαρχε. Δεν κάνω αντιπολίτευση. Να βοηθήσω θέλω, όπως είχα δεσμευτεί εξ’ αρχής. Εγώ δεν άλλαξα σε κάτι και δεν υπαναχώρησα ούτε σπιθαμή από τις δεσμεύσεις μου. Και για τα θέματα Τουρισμού κι Ανάπτυξης που όχι μόνο έχουν αποκλείνει των προγραμματικών μας δηλώσεων, αλλά εκχωρήθηκαν αυθαίρετα σε ιδιώτες, και για τα θέματα της Άθλησης και του Αθλητικού Τουρισμού για τα οποία δεν υπάρχει ούτε ένας γνώστης στο Δ.Σ. του Προμηθέα, και για τα θέματα του Υδροθεραπευτηρίου και του Συνεδριακού που είναι ζημιογόνα και ορφανά από εμπορικής πλευράς, και τέλος για τα θέματα, τις προτάσεις και τις 30 έως τώρα γνωμοδοτήσεις και αποφάσεις του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Λουτρακίου Περαχώρας που δεν έχουν τύχει κάποιας ανταπόκρισης ή έστω απλής ανάγνωσης.

* Ο Γιώργος Μπάκος, είναι πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λουτρακίου Περαχώρας.

(250811)
Return top