ΚΟΥΙΖ

Γιατί ο Κώωτσης έχει άγχος μετά τους ψιθύρους που διαρρέονται σκόπιμα από την Ιάσωνος με τον επιχειρηματία - δημοτικό σύμβουλο που του είχε δώσει τις επιταγές και τελικά καλύφθηκαν από τον επιχειρηματία;
(020911)




Είπαν…

«Η παντελής ανυπαρξία της δημοτικής αρχής έχει και τις επιπτώσεις με την εγκατάλειψη στην τύχη της κατά πρώτιστο λόγο της Λουτράκι Α.Ε. και κατά δεύτερο των επιχειρήσεών της, ειδικότερα μετά τις καρατομήσεις που έγιναν στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ότι για λογαριασμό του Thermal Spa Λουτρακίου και τα ιαματικά νερά, ήταν χθες προσκεκλημένος στο στούντιο πρωινής εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας, ο τέως αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών, Ηλίας Κοφινάς
Κωστάαακη μήπως θα πρέπει ν’ αναλάβει κανένας άλλος, μπας και δει ο τόπος άσπρη ημέρα;

(020911)




Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ
ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΙΚΉ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΕΘΑ ΠΑΝΟΥ ΜΠΕΓΛΙΤΗ


Τη δραστική παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη, ο οποίος εξ’ αρχής και ξεκάθαρα έχει τοποθετηθεί υπέρ της έλευσης του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Λουτράκι, ζητά η Πρωτοβουλία Πολιτών για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο.
Άκρως στοχευμένη η επιστολή, ζητείται η μεσολάβηση του Κορίνθιου πολιτικού, έτσι ώστε να χρηματοδοτηθεί η μελέτη του έργου, δεδομένου ότι η υλοποίηση του είναι εφικτή να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, λαμβανομένου υπόψη ότι η εθνική συμμετοχή περιορίζεται μόλις στο 5%. Κατά την εκτίμηση της Πρωτοβουλίας Πολιτών, η παρούσα φάση θεωρείται η πλέον ενδεδειγμένη, καθ’ ότι η συγκυρία είναι η πλέον θετική, λόγω και των εξαγγελιών του αρμόδιου υπουργείου.
Να επισημανθεί, ότι ο Πάνος Μπεγλίτης λόγω των στενών προσωπικών του σχέσεων με τον Γιώργο Παπανδρέου, έχει τη δυνατότητα να ασκήσει πιέσεις εξεύρεσης πόρων για τη χρηματοδότηση της μελέτης, για το οποίο η Κομισιόν δεν πρόκειται να φέρει την παραμικρή αντίρρηση, δεδομένου ότι προωθεί τα συγκοινωνιακά μέσα σταθερής τροχιάς.
Αν πραγματικά θέλει ο Κορίνθιος υπουργός Πάνος Μπεγλίτης, μπορεί να υπερκεράσει την ανεξήγητη και σκόπιμη κωλυσιεργία της δημοτικής αρχής κόντρα σε δύο αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου του πρώην δήμου Λουτρακίου Περαχώρας, στο πλαίσιο του ευρύτερου αναπτυξιακού έργου της κυβέρνησης, έχοντας ως εφαλτήριο το ρυθμιστικό σχέδιο για την Αθήνα.
Στον πλήρη φάκελο της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Λουτράκι, που απεστάλη στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη, γίνεται αναλυτική ενημέρωση για το τι έχει προηγηθεί και σε ποιο σημείο βρίσκεται σήμερα η τύχη του έργου, ενώ συνημμένα έχουν υποβληθεί και οι προτάσεις ειδικών συγκοινωνιολόγων για τον τρόπο χάραξης του έργου.

Η επιστολή στον υπουργό Εθνικής Άμυνας
Το πλήρες κείμενο της επιστολής της Πρωτοβουλίας Πολιτών έχει ως ακολούθως:
«Αξιότιμε κ. υπουργέ,
με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι ένα σημαντικό έργο υποδομής, όπως πολύ σωστά αναγνωρίσατε και εσείς με την εύστοχη ερώτηση σας στις 20-7-2009, αλλά και με τις δηλώσεις στη συνέχεια στον τοπικό Τύπο εκκρεμεί κι έχει καθυστερήσει για την πόλη του Λουτρακίου.
Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, όλοι οι φορείς, καθώς και το δημοτικό συμβούλιο με νέα του απόφαση υπ’ αριθ. 303 της 8-10-09 αναμένει να κάμετε πράξη τη δέσμευσή σας να προχωρήσει αυτό το υψίστης σημασίας έργο, όχι μόνο για το Λουτράκι, αλλά και για τη διασύνδεση των Αγ. Θεοδώρων, δεδομένου ότι θα συμβάλλει στη γρήγορη, οικονομική και ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων ανάμεσα στους δύο πόλους του Καλλικρατικού δήμου.
Η χρηματοδότηση της μελέτης είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα του έργου, αφού με ώριμη μελέτη μπορεί, όπως έχετε δηλώσει και εσείς στο παρελθόν, να αντλήσει πόρους από το ΕΣΠΑ και να υλοποιηθεί με την εθνική συμμετοχή να διαμορφώνεται στο 5%.
Πιστεύουμε, ότι τώρα είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή να πραγματοποιηθεί η δέσμευση σας, καθώς εκτός από τα παραπάνω, έχουμε τις εξαγγελίες του πρώην υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα και των αρμόδιων υφυπουργών Γιάννη Μαγκριώτη και του τέως Σπύρου Βούγια, που ομιλούν ευθαρσώς για την αναγκαιότητα προώθησης όλων των σιδηροδρομικών έργων της χώρας, αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα που διαθέτη η Ελλάδα. Αλλά και την ένταξη της επέκτασης του προαστιακού για Λουτράκι στο νέο ρυθμιστικό της Αθήνας που δόθηκε προσφάτως στην δημοσιότητα από το Υ.Π.Ε.Κ.Α. του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Σηφουνάκη.
Αξιότιμε κ. Πάνο Μπεγλίτη,
προεκλογικά η Πρωτοβουλία Πολιτών για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο σας στήριξε δημόσια, γιατί πήρατε την πιο ξεκάθαρη και υπέρ των συμφερόντων των πολιτών και της πόλης του Λουτρακίου θέση.
Ευελπιστούμε τόσο εμείς η Πρωτοβουλία Πολιτών για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο, όσο και οι φορείς, καθώς επίσης και περισσότεροι από δύο χιλιάδες δημότες με τις υπογραφές τους από ολόκληρο το δήμο, με το πολιτικό εκτόπισμα που διαθέτετε, να συμβάλετε άμεσα και καθοριστικά στην υλοποίηση της απόφασης του ανώτατου θεσμικού οργάνου του δήμου, εξασφαλίζοντας κατ’ αρχήν τη χρηματοδότηση της μελέτης του έργου από το αρμόδιο υπουργείο.
Σας αποστέλλουμε συνημμένα τα πιο σημαντικά στοιχεία που θα βοηθήσουν στη διεξοδική σας ενημέρωση και στην αποτροπή παραπληροφόρησης από ορισμένα κέντρα.»

(020911)




ΠΛΟΥΣΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πλούσια είναι για σήμερα το βράδυ η πολιτιστική δραστηριότητα του δημοτικού οργανισμού Πολιτισμού - Αθλητισμού - Περιβάλλοντος «Ο Προμηθέας» του δήμου Λουτρακίου, στα πλαίσιο των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Έτσι, σήμερα, υπάρχουν σε τρία διαφορετικά σημεία εκδηλώσεις που καλύπτουν μουσική, θέατρο και ένα άλλου είδους παραδοσιακό θέατρο. Πιο συγκεκριμένα:
Στις 8 μ.μ. στο παραλιακό πάρκο θα παίξει η φιλαρμονική του Πολεμικού Ναυτικού για τον εορτασμό των εκατό χρόνων του θωρηκτού «Αβέρωφ».
Στις 9 μ.μ. στο πάρκο Δεξαμενής το ερασιτεχνικό τμήμα των εργαζομένων της Club Hotel Casino Loutraki ανεβάζει το έργο «Ένας ήρωας με παντούφλες» των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου.
Την ίδια ώρα, στο λύκειο Λουτρακίου δίνεται μια μοναδική παράσταση, από το Εθνικό Μαύρο Θέατρο της Πράγας.

(020911)
Return top