Είπαν…

Ο Κωστάαακης, άνοιξε το συρτάρι της επιχείρησής του κι έδωσε € 15.000 για ένα σκάφος που υποτίθεται θα καθάριζε τη θάλασσα, όπως γινόταν τα δύο προηγούμενα χρόνια και η ακρογιαλιά ήταν καθαρή, να μένει δεμένο στο μώλο. Αφενός έσπασε το έργο για να κάνει απευθείας ανάθεση, αφετέρου μέχρι σήμερα καθαρή θάλασσα δεν έχει δει κανείς στο Λουτράκι. Μιας και πληρώθηκε που πληρώθηκε η βάρκα, δεν την παίρνει ο Κωστάαακης με ΄τρεις τέσσερις που έχει μαζέψει γύρω του να πάνε όλοι μαζί Βορειοδυτικά, μπας και πιάσουν τόπο τα λεφτά;

(140811)




Ο ΚΩΣΤΑΑΑΚΗΣ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΙΟ!

Η υπερβολή και τα ψέματα του Κωστάαακη δεν έχουν προηγούμενο.
Έχει την αίσθηση όταν ομιλεί σε ακροατήριο, όλοι οι υπόλοιποι είναι χαχόλοι.
Τι είπε το στόμα του χθες το βράδυ στο Ηραίο, στην πολύ σύντομη ομιλία του στο εναρκτήριο της συναυλίας της βραδιάς πανσελήνου, δεν έχει τολμήσει να τα εκστομίσει ούτε ο βαρόνος Μινχάουζεν, ο γνωστός παραμυθάς.
Πραγματικό διαζύγιο με την αλήθεια. Αντίθετα, συστατικό που πρέπει να διαθέτει ο κάθε ηγέτης, προκειμένου να εμπνέει το σεβασμό στους πολίτες και να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης τους.
Είπε ότι θα φτιάξει θέατρο στο Ηραίο! Δηλαδή, θα κάνει όχι μόνο ήπια, αλλά βαρύτατη παρέμβαση σε αρχαιολογικό χώρο, όταν δεν επιτρέπεται από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, να μετακινήσεις ούτε ένα πετραδάκι.
Κατά δεύτερο λόγο καπηλεύθηκε κατά την προσφιλή του τακτική τα έργα και τις δημιουργίες άλλων, όπως είναι η βραδιές πανσελήνου, αδειάζοντας όχι μόνο την προηγούμενη διοίκηση του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Λουτρακίου (ΠΠΚΛ), με την οποία ο Κωστάαακης έχει εμπάθεια λόγω Μιχάλη Δρίτσα, αλλά και το σημερινό πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης και Περιβάλλοντος Νίκο Λόη, ο οποίος τύγχανε να είναι αντιπρόεδρος της προηγούμενης διοίκησης.
Για την αποκατάσταση της πραγματικότητας και της αλήθειας οι βραδιές πανσελήνου τις οποίες σκοπίμως λόγω Μιχάλη Δρίτσα ξεχνάει ο Κωστάαακης, αποτελούσαν απόφαση για διενέργεια του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Λουτρακίου, η οποία διαβιβάσθηκε στην τότε νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Κορίνθου. Επισημαίνεται ότι ουδέποτε χρηματοδοτήθηκαν από τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Κορίνθου οι βραδιές πανσελήνου του Λουτρακίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Κωστάαακης δεν κατάβαλε προσπάθεια να διοχετευθεί έστω κι ένα ευρώ στο ΠΠΚΛ, ενώ στις συγκεκριμένες συζητήσεις, λόγω άγνοιας του θέματος ήταν ο τελευταίος τροχός...

Έλλειψη τρόπων και παιδείας από τον Κωστάαακη
Σύμφωνα το πρωτόκολλο, σε μια εκδήλωση, σε μια συναυλία, είθισται ο πρώτος πολίτης να κάθεται στην πρώτη σειρά και σε διακριτή θέση. Με την τιμή που του γίνεται, εκ των πραγμάτων επιβάλλεται κι αυτός να τιμά αναλόγως τους συντελεστές της εκδήλωσης ή της συναυλίας, αλλά και το φιλοθεάμον κοινό.
Ωστόσο, ο Κωστάαακης λόγω έλλειψης τρόπων και παιδείας, είχε στήσει πηγαδάκι με τους παρακαθήμενούς του, επιδεικνύοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι αδιαφορεί για τους συντελεστές της συναυλίας κι ευρίσκεται στον κόσμο του. Ακόμη και πρώτο τραπέζι πίστα αν καθόσουν Κωστάαακη, όταν ο τραγουδιστής θα ερχόταν πάνω από το τραπέζι σου, για στοιχειώδεις λόγους ευγενείας, διακόπτεις τη συζήτηση και σιγοψιθυρίζεις το τραγούδι που λέει εκείνη την ώρα ο καλλιτέχνης.
Ειρήσθω εν παρόδω, ο πρώτος πολίτης όταν πηγαίνει σε μια νεκρώσιμη ακολουθία δεν εμφανίζεται με timberland και λυμένα κορδόνια, ούτε με τα γυαλιά ηλίου καρφωμένα σαν στέκα στο κεφάλι. Ή σε ανάλογη τελετή προ καιρού, να μασάει εντός της εκκλησίας την τσίκλα σαν κατσίκα.
Δυστυχώς, Κωστάαακη, αυτά τα πράγματα αν και απλά σου λείπουν κι είναι αυτά που κάνουν τον πρώτο, προκειμένου να είναι παράδειγμα προς μίμηση. Γνωστή η ρήση του λαού μας: «Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους κ…..». Γι’ αυτό εσύ γλιστράς και βρίσκεσαι συνέχεια στο πάτωμα…
Κωστάαακη δεν κάνει ο θεσμός τον άρχοντα. Αντίθετα ο πραγματικός άρχοντας αναδεικνύει το θεσμό.
Εκεί που μοιράζεις σε συγγενείς και φίλους το δημοτικό χρήμα, δώσε και σε κάποιον που ξέρει από τρόπους και φέρεσθαι να σ’ εκπαιδεύσει, γιατί με τη στάση σου εκθέτεις ολόκληρη την πόλη.

(140811)




ΑΝΤΑΞΙΑ ΤΗΣ ΠΕΝΗΝΤΑΧΡΟΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΗΤΑΝ
ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΗΡΑΙΟ Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Με τον καλύτερο τρόπο, παίζοντας σε πολύ υψηλά επίπεδα, η Φιλαρμονική Λουτρακίου τίμησε τα πενήντα χρόνια λειτουργίας της, στο πλαίσιο των βραδιών πανσελήνου, στον αρχαίο χώρο του Ηραίου, όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, χάρις στην πρωτοβουλία του τέως προέδρου του πρώην Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Λουτρακίου Μιχάλη Δρίτσα.
Περισσότεροι από τριάντα μουσικοί, πλαισίωναν με τον καλύτερο τρόπο την τραγουδίστρια Φωτεινή Δάρα, η οποία ωστόσο, δεν μπορούσε να τους συνεπάρει, παρά τις διαρκείς προσπάθειες του Πελοπίδα Μαυρόπουλου για το παραπάνω. Όλοι οι μουσικοί, αν και απλήρωτοι από τον περασμένο Δεκέμβριο -γιατί ο Κωστάαακης καθυστερούσε τη σύσταση του νομικού προσώπου- έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, επιδεικνύοντας ότι μπορούν να σταθούν σε υψηλά επίπεδα και υψηλές απαιτήσεις.
Πάντως, αυτή η ορχήστρα δεν θα πρέπει να σταματήσει με τίποτε να δουλεύει. Επιβάλλεται, να βρεθούν τα χρήματα να εξοφληθούν όλοι οι μουσικοί και από τη Φιλαρμονική Περαχώρας, να μελετούν όλοι μαζί με την προσθήκη μουσικών κι από τους Αγ. Θεοδώρους, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας κλιμακίων κάλυψης παράλληλων εκδηλώσεων. Αν υπάρχουν διαφορές επιπέδου, αυτές μπορούν να καλυφθούν για όποιον το επιθυμεί με συνεχή μελέτη.
Πάντως, καλόν θα είναι, να αρχίσει να μπαίνει ο προβληματισμός η Φιλαρμονική Λουτρακίου, να πλαισιωθεί κι από έγχορδα κλασικά όργανα για παραστάσεις και συναυλίες.
(140811)
Return top