ΚΟΥΙΖ

Γιατί ι Κώωτσης ήταν άκρως εξοργισμένος και με ποιόν χθες το πρωί στην Ιάσωνος, ζητώντας εδώ και τώρα την κεφαλή του επί πίνακι;

(090212)




Είπαν…

«Ξυπνάει η αντιπολίτευση και δεν περνάει το θέατρο που παίζει ι Κώωτσης, με συνέπεια να έχει δημιουργηθεί από τις παρανομίες του πανικός και στα μέλη του συνδυασμού Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω.»

(090212)




Ι ΚΩΩΤΣΗΣ ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ «ΒΑΛΣΑΜΩΜΕΝΑ ΠΟΥΛΙΑ»
ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ ΚΑΤΑ ΤΡΙΩΝ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ


Επικινδυνότητα, ανικανότητα κι αδιέξοδα είναι αυτά που ωθούν στην ανάπτυξη άλλου είδους επιλογών και πολιτικών, όχι για την εξεύρεση λύσεων και προώθησης προβλημάτων, αλλά για τη δημιουργία μιας εικονικής πραγματικότητας, προκειμένου να είναι αρεστή στους πολίτες, να εξαπατώνται κι όλοι να νομίζουν ότι όλα βαίνουν καλώς.
Στο πλαίσιο αυτό, ι Κώωτσης και η παρέα του ή πιο ορθά τα ανεγκέφαλα «εξαπτέρυγά του» - όσο εισπράττουν μισθό, έχουν επιλέξει και προκρίνουν ως μεθοδολογία τον άκρατο φασισμό της «καρμανιόλας». Δηλαδή, όποιος δεν προσαρμόζεται στο «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» αποκεφαλίζεται για να βρεθεί κάποιος άλλος «yes man».
Ι Κώωτσης και τα πρώτα τη τάξει κορυφαία «βαλσαμωμένα πουλιά», έχουν συντάξει τη λίστα των καρατομήσεων και αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της αδρανούς καθημερινότητάς τους, θεωρώντας ότι το έργο παράγεται με τρικ και τεμπελιά κι όχι σε βάθος επίπονη κι επίμονη εργασία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε όταν κάποιος ακούει τον Κώωτση ή κάποια «εξαπτέρυγά» του να λένε προσπαθούμε ή δουλεύουμε σκληρά, το πρώτο κλισέ που έρχεται στα χείλη της κοινής γνώμης για αντίδραση είναι: «Σιγά μην σκίσετε κανένα καλτσόν…»
Κρίνοντας από τα πρόσωπα που έχουν επιλεγεί κι εκφράζουν εντελώς ανεξήγητα μια λυσσαλέα έχθρα, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι ι Κώωτσης και οι άνθρωποί του, πέραν του γεγονότος ότι είναι ανίκανοι κι επικίνδυνοι, είναι εμπαθείς κι αχάριστοι. Και τούτο, γιατί τα δύο από τα τρία πρόσωπα που στοχοποιούνται, αν αξιολογήσει κανείς την παραγωγικότητα της δημοτικής αρχής, θα διαπιστώσει ότι είναι και τα μόνα που έχουν παράξει το όποιο έργο, εν αντιθέσει με τη δημοτική αρχή, που προχωρά μ’ ένα χαλασμένο αυτόματο πιλότο.
Δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε ότι τα συγκεκριμένα δύο πρόσωπα διαθέτουν ένα πρόσθετο ειδικό βάρος, δεδομένου ότι έχουν παίξει ένα ουσιαστικό ρόλο πέραν όλων των άλλων, δίνοντας πολιτική ταυτότητα σε παιδιά χωρίς πολιτικό νου και σκέψη. Συνέβαλαν δηλαδή να έχουν γίνει αξιωματούχοι, να τους έχει δοθεί εξουσία στα χέρια την οποία δεν αξιοποιούν παραγωγικά για τους πολίτες και τον τόπο, αλλά μόνο κάνοντας βαβούρα, δίκην διαφήμισης και αυτοπροβολής, προσπαθώντας να προσθέσουν πόντους στο σχεδόν ανύπαρκτο ειδικό πολιτικό τους βάρος…
Πρώτος στη λίστα για καρατόμηση, ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού - Αθλητισμού - Περιβάλλοντος ο «Προμηθέας» Νίκος Λόης. Ο «Προμηθέας» είναι ο ένας από τους δύο φορείς του δήμου Λουτρακίου που δικαιούται και μπορεί να ομιλεί για όποιο έργο… Ο Νίκος Λόης ως μέλος του Κινήματος Ενεργών Πολιτών συνεργάσθηκε προεκλογικά και κατήλθε με το ίδιο ψηφοδέλτιο, δίνοντας στο προεκλογικό μπουλούκι του Κώωτση για μια χούφτα ψήφους να περάσει στο δεύτερο γύρο.
Δεύτερος στη λίστα για καρατόμηση, όποτε δοθεί η ευκαιρία, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Λουτρακίου Μπάμπης Δοσσαράς. Η ΔΕΥΑΛ έχει σχεδιασμό και αναπτυξιακό πρόγραμμα που έρχεται από το παρελθόν και συνεχίζει και με νέα προγράμματα και πρωτοβουλίες την αναπτυξιακή της πορεία.
Από την πλευρά του ο Μπάμπης Δοσσαράς ήταν αυτός που έπαιρνε στην πλάτη τον αδύναμο να στηριχθεί στα πόδια του και να ανταπεξέλθει των προεκλογικών απαιτήσεων Κώωτση, ανεβάζοντάς τον… μέχρι και το γραφείο του.
Τρίτος στη λίστα για καρατόμηση, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Κακαβάς, ο οποίος επίσης προσέδωσε με την παρουσία του πόντους και ειδικό βάρος στο προεκλογικό μπουλούκι του Κώωτση. Όσον αφορά το Γιώργο Κακαβά, αναμένουν να ολοκληρώσει τη θητεία του, καθ’ ότι αν και δεν το αντιλαμβάνονται, έχει εκτεθεί πάρα πολλές φορές να τους προσφέρει στήριξη και κάλυψη.
Το ουσιαστικό και μεγάλο πρόβλημα σ’ αυτό τον άτακτο στρατό των είκοσι πέντε περίπου ατόμων που συγκροτεί τη δημοτική αρχή, είναι ότι δεν έχουν διάθεση να προσφέρουν έργο και να δώσουν λύσεις στα προβλήματα του τόπου, αλλά μόνον να βολέψουν για να πάρουν χρήμα συγγενείς και φίλους.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ι Κώωτσης τελευταία, για να «κοιμίσει» τους τρεις, έχει επιδοθεί σε μια επίθεση κάλπικης φιλίας, επιδιώκοντας ένα «βελούδινο» διαζύγιο, χωρίς αναταράξεις κι όσο το δυνατόν πιο σύντομα…

(090212)
Return top