ΚΟΥΙΖ

Ποιό δίδυμο από τα «βαλσαμωμένα πουλιά» του Κώωτση, έχει σπάσει τελευταία και γιατί;
(2020212)




Είπαν…

«Δεν θα πρέπει κάποια στιγμή οι φιγούρες του Καρεκλά κατά κόσμον Κώστα Νταμαδάκη από το θέατρο Σκιών του Λουτρακίου, να επιστραφούν στο Λαογραφικό Μουσείο Λουτρακίου, δεδομένου ότι αποτελούν παράδοση του τόπου; Ειδικότερα δε, εκείνη τη βαλίτσα που κάποιος την έχει σπίτι του και η οποία περιείχε το μεγαλύτερο μέρος από όσες φιγούρες είχε φτιάξει ο αείμνηστος καραγκιοζοπαίκτης, δεν είναι καλύτερα να την παραδώσει; Αλήθεια τι να την κάνει; Και να θέλει να την πουλήσει πόσα χρήματα θα πάρει και τι νομίζει ότι θα κάνει; Θα σωθεί;»
(200212)




ΠΩΣ ΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΩΩΤΣΗ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΟΙΚΙΣΤΩΝ

Η καθημερινότητα στο δήμο Λουτρακίου και η κατ’ ευφημισμόν χρηστή διοίκηση για τη σημερινή δημοτική υπάρχουν μόνο για το θεαθήναι και να πιστεύει το πόπολο ότι ι Κώωτσης τα κάνει όλα καλώς καμωμένα.
Η πραγματικότητα, ωστόσο, απέχει παρασάγγας, τόσο από τη μεγαλομανία του Κώωτση που νομίζει ότι είναι «αυτοκράτορας», όσο και από το γεγονός που έχει την αίσθηση ότι ο δήμος και τα νομικά του πρόσωπα είναι η προσωπική του επιχείρηση, μπορεί να λειτουργούν όπως τον καθοδηγεί ο μέντορά τους αλλά να πληρώνονται, όμως, με δημοτικό χρήμα...
Ακόμη το ίδιο συμβαίνει επειδή νομίζει ότι στο δήμο μπορεί να προσλάβει τον οποιονδήποτε για να βγάλει από πάνω του είτε συμφωνίες, είτε υποχρεώσεις του παρελθόντος.
Το κυριότερο και το πιο ανησυχητικό είναι, ότι δεν σέβεται τους θεσμούς, τη λειτουργία και την εφαρμογή τους, όντας πρώτος πολίτης, ως οφείλει αφού είναι ο θεματοφύλακας για την εφαρμογή και την πλήρη ορθή λειτουργίας τους.
Για του λόγου το αληθές ας θυμηθεί ο καθένας το ρόλο που έχει παίξει τόσο το "παρεάκι του στάβλου", όσο και η τελευταία πρόσληψη ειδικού συμβούλου -το loutraki-press δεν τον γνωρίζει και δεν έχει τίποτε με τον άνθρωπο- για τον οποίο λέγεται ότι είναι έμπιστος άνθρωπος του βουλευτή και πρώην υφυπουργού της κυβέρνησης του Γιωργάκη που ξεπούλησε με σκοπιμότητα τη χώρα, για να εκδικηθεί και να ισοπεδώσει όλους τους Έλληνες.
Έναντι λοιπόν αυτής της καθημερινότητας και ζοφερής πραγματικότητας, σε πρώην κορυφαίους θεσμικούς παράγοντες, αλλά και δημοτικούς παρατηρητές, έχει τεθεί ο προβληματισμός κι έχουν γεννηθεί τα ερωτήματα πώς είναι δυνατόν ι Κώωτσης -«να πέφτει ο αυτοκράτορας τόσο χαμηλά»- να συνομιλεί με τους εκπροσώπους των οικισμών. Κι όχι μόνον να συνομιλεί, αλλά μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων να συναντηθεί δύο φορές μαζί τους;
Όλα έχουν την εξήγησή τους και γιατί ι Κώωτσης επέλεξε να πραγματοποιήσει μέσα σε λίγες ημέρες δύο συναντήσεις με τα ίδια πρόσωπα. Οι οικισμοί και οι σύλλογοι είναι αυτοί που έχουν ψήφους, επηρεάζει η συμμετοχή τους το εκλογικό αποτέλεσμα και το κυριότερο θέλουν και δικαιούνται (άλλως να βρεθούν λύσεις που υπάρχουν) να απολαμβάνουν (προκειμένου να σταματήσει η ομηρεία τους γιατί είναι απάνθρωπο) κοινωνικών παροχών.
Ι Κώωτσης με το σπαραξικάρδιο ύφος του, αντιμετώπισε η καλύτερα έγιναν οι οικιστές βούτυρο στο ψωμί του, καθ’ ότι υποσχέσεις και δεσμεύσεις τις μοιράζει αφειδώς… πιστεύοντας ότι δεν έχουν κόστος.
Αξιοσημείωτο είναι ότι στην εν λόγω συνάντηση παρευρίσκοντο οι δύο πειθήνιοι σύμβουλοί του, τα δύο «εξαπτέρυγά» του, οι αντιδήμαρχοι Θανάσης Μουζάκης και Γιώργος Δέδες. Θεσμικά έπρεπε κι επιβαλλόταν να παρευρίσκεται και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Γιώργος Μπάκος κι αν ήταν απασχολημένος ο αντιπρόεδρός του. Ωστόσο, επειδή το ενδιαφέρον του Κώωτση σε πρώτο πλάνο δεν είναι η αντιμετώπιση και η επίλυση προβλημάτων, αλλά η πολιτική του εικόνα κι επιβίωση, επέλεξε να παρίστανται μόνο οι πλέον έμπιστοί του, οι οποίοι σύμφωνα και με τις πληροφορίες του loutraki-press κατευθύνονται καθημερινά και από το μέντορα του Κώωτση.
(200212)
Return top