ΑΥΡΙΟ ΣΚΑΕΙ Η ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΩΤΣΗ




ΚΟΥΙΖ

Ποιό «εξαπτέρυγο του Κώωτση έλεγε για μέλος του συνδυασμού που είναι δυσαρεστημένο από τη συμπεριφορά του «αυτοκράτορα» στο πρόσωπό του έλεγε: Αυτός λίγο ψυχοθεραπεία θέλει και χωρίς προσπάθεια είναι πάλι κοντά μας;
(270212)




Είπαν…

«Η "εθνική Περαχώρας" διοικεί το δήμο Λουτρακίου μέσω της οικονομικής επιτροπής. Έφυγαν… τον Κώωτση απ’ εκεί γιατί δεν κάνει ούτε για πάρεδρος στην Περαχώρα κι εμείς τον κάναμε δήμαρχο Λουτρακίου!..»
(270212)




ΑΛΛΗ Μ ΙΑ ΓΚΑΦΑ ΟΛΚΗΣ ΤΟΥ ΚΩΩΤΣΗ, ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΕ ΑΚΟΜΗ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Ευτυχώς και το φετινό καρναβάλι, παρά την οικονομική κρίση και λαμβανομένου υπόψη ότι οι ανεγκέφαλοι της δημοτικής αρχής δεν το ήθελαν, ενώ ήταν και πολέμιοί του, απέδωσε τα μέγιστα για την πόλη.
Μπορεί ο κόσμος που επισκέφθηκε την πόλη να ήταν σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ελέω της κρίσης λιγότερος από τον περσινό, ωστόσο στην πόλη μπήκε κόσμος, κάθισε στα μαγαζιά και «ζέστανε» λίγο τα ταμεία των επιχειρήσεων που έχει καταστρέψει η πολιτική του Γιωργάκη.
Αισιόδοξο στοιχείο ήταν, διασφαλίζοντας το θεσμό και γγια τα επόμενα χρόνια η αθρόα συμμετοχή καρναβαλιστών από ολόκληρη την Κορινθία. Τι καρναβάλι Λουτρακίου, έχει γίνει πλέον θεσμός και δεν πρέπει να χαθεί με τίποτε, κόντρα στην άποψη των ανεγκέφαλων της δημοτικής αρχής του Κώωτση.

Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη λέει ο θυμόσοφος λαός μας… Μιας και υπήρχαν κάμερες το μικρόφωνο πήρε και ι Κώωτσης, που ευχήθηκε στον κόσμο να χαμογελάσει κι ορθώς μέχρις εδώ για όσους δεν τον ξέρουν. Φυσικά, στην ευχή του περιλαμβάνονταν και οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, που δεν γέλασαν, αλλά μειδίασαν με τα χάλια της δημοτικής αρχής του.
Γιατί μόλις χθες, όλοι γίναμε μάρτυρες και μάθαμε τα νέα όρια του κεντρικού ιστού της πόλης του Λουτρακίου επί της κεντρικής λεωφόρου. Χθες λοιπόν, όλοι πληροφορήθηκαν ότι επί της δημοτικής αρχής Κώωτση, τα όρια του κέντρου της πόλης φθάνουν μέχρι την πλατεία ΟΣΕ. Δηλαδή, πιο μέσα κι από αυτά που ίσχυαν στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’60, τα οποία κι ενθυμείτε ο γράφων.
Το παραπάνω συμπέρασμα, προκύπτει από το γεγονός, ότι τα ηχεία είχαν τοποθετηθεί μέχρι την πλατεία ΟΣΕ, αφήνοντας εκτός πνεύματος καρναβαλιού την υπόλοιπη κεντρική λεωφόρο.
Αυτός ήταν και ο λόγος που εξόργισε επιχειρηματίες και μάλιστα πρόσωπα που είχαν στηρίξει προεκλογικά τη δημοτική αρχή Λογοθέτη. Ήταν η πληρωμή τους. Ήταν το ευχαριστώ του Κώωτση και των ανθρώπων του, γιατί σήμερα απολαμβάνουν μηνιαίου μισθού κι ενισχύουν τα εισοδήματά τους, ενώ δεν διαθέτουν το 20% όπως είχαν δεσμευθεί δημόσια προεκλογικά, υπέρ των απόρων.
Χαρακτηριστικά επιχειρηματίας, σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press, ήταν σφόδρα δυσαρεστημένος, επιτέθηκε φραστικά στα δύο «εξαπτέρυγα» του Κώωτση, αλλά αυτών δεν ιδρώνει με τίποτε το αυτί!
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν άκρως επιτυχής η επιλογή του Κώστα Μακεδόνα που συγκέντρωσε τον κόσμο στη συναυλία και ο οποίος ανταποκρίθηκε και διασκέδασε μ’ όλη του τη ψυχή.
Η πρόταση των ανθρώπων του Κώωτση, ευτυχώς που έπεσε στο κενό, δεδομένου ότι επρόκειτο για άλλο ένα ναυάγιο, από τα συνηθισμένα της δημοτικής αρχής.
(270212)




ΠΕΡΙΠΑΙΚΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ...

Του Δημήτρη Καραπατά*

Ο Κώστας Λογοθέτης και τα «εξαπτέρυγα» που αποτελούν την πολιτική ουρά και τα παρακολουθήματα του, δεν συμπορεύονται με το δίκιο και συμπεριφέρονται σαν χορωδία υποκριτών. Με άκαμπτη συμπεριφορά, δυσθεόρατο πολιτικό έλλειμμα, μεγαλοαστική έπαρση, εγείρουν αήθης απαιτήσεις από τους πολίτες.
Σε μια δύσκολη συγκυρία που οι πολίτες όλης της χώρας τείνουν να μετατραπούν σε ρακένδυτοι και πένητες, η δημοτική αρχή αναγκάζει τους πολίτες του Λουτρακίου σε παροξυμένες και άσκοπες δαπάνες προκειμένου να κάνουν χρήση του εργαλείου της δημόσιας συγκοινωνίας.
Με μια χαρτοπαικτική αντίληψη των αποφάσεων της, επιχειρεί να μεταφέρει την αφετηρία των ΚΤΕΛ σε μια χωροθέτηση που δεν είναι εύκολα και ανέξοδα προσβάσιμη. Απόφαση που για μια ακόμη φορά διαχέει συνθήκες αμεριμνησίας για τους πολίτες, είναι ανεφάρμοστη και το μόνο που θα καταφέρει είναι να παραμείνει η ρεμίζα των λεωφορείων στην σημερινή της θέση διαιωνίζοντας το κυκλοφοριακό πρόβλημα.
Ορθής απόφασης είναι να απομακρυνθεί σε χώρο που δεν θα οχλεί και δεν θα αναγκάζει τους αποδέκτες του κοινωνικού αυτού αγαθού σε περιττά έξοδα. Για μια φορά ακόμη η δημοτική αρχή του Λογοθέτη διεμβολίζει το δημόσιο συμφέρον με τον πλέον απεχθή τρόπο, ενώ αναδεικνύονται με τον πιο γλαφυρό τρόπο οι δομικές ατέλειες στην διοίκηση του δήμου. Με αθέμιτες πολιτικές εκφάνσεις που δεν έχουν λαϊκή εντολή, αφού δεν συμπεριελήφθησαν ποτέ σε κανένα προεκλογικό της πρόγραμμα και συνεπώς δεν νομιμοποιούνται δημοκρατικά. Η εν λόγο δημοτική αρχή έχει βαλθεί να άρει το οποιοδήποτε δημοκρατικό κεκτημένο του πολίτη, μεγαλώνοντας την πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει σε ολόκληρο τον δήμο.
Με ύποπτες διαπραγματευτικές αδυναμίες σε σχέση με την διεκδίκηση βέλτιστων λύσεων για μείζον προβλήματα που απασχολούν τον πολίτη, φαντάζουν πλέον με πολιτική λαίλαπα ανεύθυνων πολιτικών που προφανώς δεν θα διστάσουν στο απώτερο μέλλον σε δύσκολες συνθήκες να ρίξουν τις ευθύνες στους πολίτες για να γλιτώσουν από την λαϊκή οργή.
Ο Κώστας Λογοθέτης και οι ομοϊδεάτες που τον πλαισιώνουν μέσα από το φάσμα της διολίσθησης υπερσυσωρεύουν πολιτικά επικινδυνότητα σε μια επώδυνη ανακεφαλαίωση των προεκλογικών τους δεσμεύσεων. Με αποκοτιές και μ’ ένα νεύμα της κεφαλής τους προς τα συμφέροντα των λίγων, λειτουργούν με τρόπο τιμωρητικό προς τους πολίτες, πολώνοντας το εκλογικό σώμα. Με αφοριστικά διλήμματα που καταστρέφουν τον τόπο και δεν περιέχουν λογική, ελαχιστοποιούν την πολιτική ποιότητα και αυξάνουν το κοινωνικό κόστος. Δικαιολογημένα βρίσκονται στα κάγκελα.
Η δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη σε μια υστερόβουλη λογική, δεν ανορθώνει το ανάστημα της και δίνει την εντύπωση ότι λειτουργεί επικουρικά με άλλα κέντρα εξουσίας. Από την αρχή της λειτουργίας της μπήκε στην λογικά της μυθοπλασίας και στη λογική να κατηγορεί και να υβρίζει ιδέες και σκέψεις που αποτελούν χρήσιμα εργαλεία για τον τόπο και ύστερα συρόμενη από τις εξελίξεις να τις υιοθετεί.
Μέσα από κοπιώδης προσπάθειες των πολιτών της που ήδη σε ορισμένα θέματα την έχουν ξεπεράσει, πέτυχε και πάλι να ενωθεί με τον πυρήνα της τοπικής αυτοδιοίκησης που είναι η περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ένα είναι σίγουρο. Η δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη από τα λάθη της έμαθε…
Έμαθε πως να τα επαναλαμβάνει...

Υ.Γ.: Στην πολιτική επιβάλλεται οι πολίτες να πιέζουν τους θεσμούς και να μην υποθάλπτουν διασταλτικές επιλογές που στην ουσία φαλκιδεύουν τα δημόσια συμφέροντα.

* Ο Δημήτρης Καραπατάς είναι επιχειρηματίας.
(270212)
Return top