Ο ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΤΟ loutraki-press
ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΜΟΖΟΥΣΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Σ’ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ

Άμεση ήταν η αντίδραση του επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Παύλου Παύλου στην πρωινή ανάρτηση του loutraki-press που τον εμπλέκει σε αναφορές για δικαστική δίωξη του πρώην αντιπροέδρου της Λουτράκι Α.Ε. Δημήτρη Κοντού.
Το loutraki-press ως οφείλει παραθέτει αυτούσια την αντίδραση του πρώην δημάρχου και αντιδρά σε όσα σε βάρος του γράφοντος καταμαρτυρεί με τη «διάψευσή» του ο Παύλος Παύλου.

Η επιστολή διάψευσης του loutraki-press από τον Παύλο Παύλου
«Ανεξαρτήτως της εμπάθειας στο πρόσωπο μου, που διακατέχει τον υπογράφοντα τα κείμενα του "loutraki-press", ο δημοσιογράφος της ΕΣΗΕΑ έπρεπε να διασταυρώσει την πληροφορία,-έστω με ένα τηλεφώνημα -, πριν το σημερινό (16/2/2012) δημοσίευμα του, σχετικά με δήθεν "απειλές".
Η φιλία που τον συνδέει με τον θιγόμενο κύριο, δεν αποτελεί δικαιολογία να διαστρεβλώνει την αλήθεια και να διαχέει στην κοινή γνώμη, πρακτικές για «συμπεριφορές» μου που δεν συνάδουν, ούτε με την ηθική, αλλά ούτε με τον χαρακτήρα μου. Αλλά η τακτική του είναι γνωστή, απέναντι και στις τρείς δημοτικές αρχές από το 2006. Κανείς δεν του κάνει
Όσον αφορά τις συμβουλές για τον τρόπο της ασκούμενης αντιπολίτευσης, τον πληροφορούμε ότι αυτό το αποφασίζει μόνο η ομάδα της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης,
Λυπούμεθα που δεν πολιτευόμαστε κατά παραγγελία του.»
Π. Παύλου

Η θέση του γράφοντος και του loutraki-press
Κατ’ αρχήν δεν υπάρχει καμία απολύτως εμπάθεια στο πρόσωπο του Παύλου Παύλου. Απόδειξη τούτου, αν κι έχω διωχθεί αστικά -προκειμένου να πάθω οικονομική ζημία αν καταδικασθώ κι όχι να τιμωρηθώ για παράνομη συμπεριφορά μου, ενώ επισημαίνεται ότι ουδέποτε διέψευσε κάποιο από τα επίδικα κείμενά μου, αλλά προσέφυγε απευθείας στην αστική μου δίωξη- ότι συνομιλώ μαζί του, ενώ έχει τύχει βράδυ να έχουμε καθίσει πολλές φορές στο ίδιο τραπέζι με παρέα για ποτό.
Πολύ περισσότερο δε, δεν έχω διστάσει να αναδείξω -αν και διωχθείς- θέματα που πρόβαλε ή ανέδειξε και προήγαγαν το κοινό συμφέρον κι ανταποκρινόντουσαν στην πραγματικότητα. Τις συγκεκριμένες αναφορές μου από την πλευρά του ο Παύλος Παύλου δεν δίστασε να τις στρέψει σε βάρος μου κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας για να υποστηρίξει την αστική του απαίτηση.

Ο καθένας από αυτή του την κίνηση ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
Όσον αφορά την πληροφορία που ισχυρίζεται, δεν πρόκειται για πληροφορία, αλλά για γεγονός που επικρατεί στο εσωτερικό μιας οικογένειας από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας, με μία μητέρα πολλών δεκαετιών να έχει αιτία των πιο πάνω αναφορών φόβο κι αγωνία μην πάθει ο υιός της κάποια ζημιά, ενώ ανάλογος είναι και ο φόβος που επικρατεί στη γυναίκα του.

Εκτός πλέον αν ο Παύλος Παύλου θέλει να ισχυρισθεί ότι οι άνθρωποι έχουν φαντασιώσεις και δημιουργούν μυθεύματα ή ενδεχομένως να επιδιώκουν να τον συκοφαντήσουν;
Σε καμία περίπτωση ο γράφων δεν θα διαστρέβλωνε την αλήθεια ακόμη και για προσωπική του υπόθεση, εκτός αν αυτό οφειλόταν και είχε πέσει θύμα παραπληροφόρησης, σπεύδοντας αυτοστιγμή και χωρίς δεύτερη σκέψη αν αυτό είχε συμβεί, να αποκαταστήσει την πραγματικότητα.
Όσον αφορά τις αγωγές είναι γνωστό στην πόλη εναντίον ποίων προσώπων έχουν ασκηθεί αγωγές, καθώς επίσης και οι αναφορές στην περιφέρεια για έκπτωση των πολιτικών του αντιπάλων, εκ των οποίων η μία απορρίφθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Αν λοιπόν η απειλή μηνύσεων κι αγωγών δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καλόν θα είναι ο Παύλος Παύλου να διαλευκάνει την υπόθεση με τα μέλη του συνδυασμού του που διακινούν αυτού του είδους τις απειλές.
Όσον αφορά την τακτική του γράφοντος έναντι των δημοτικών αρχών και των δημάρχων ειδικότερα, καλόν θα είναι ο Παύλος Παύλου να ανατρέξει στα αποτελέσματα των εκλογικών αναμετρήσεων τόσο του 2006, όσο και του 2010. Όσον αφορά δε το εκλογικό αποτέλεσμα του 2010, καλόν θα ήτο να τον έχει προβληματίσει γιατί το ποσοστό των σαράντα δύο και πλέον ποσοστιαίων μονάδων του 2006, κατέρρευσε στο 24% περίπου. Επίσης, η προηγούμενη δημοτική αρχή καταψηφίσθηκε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, ενώ για τη σημερινή δημοτική αρχή η δυσφορία της κοινής γνώμης είναι έκδηλη σε ολόκληρη την επικράτεια του δήμου Λουτρακίου.
Επομένως, ο γράφων δεν επιβάλλει την άποψη του, αλλά αποτυπώνει την άποψη της κοινής γνώμης για τις πρακτικές που έχουν ακολουθήσει οι τρεις τελευταίες δημοτικές αρχές ή τουλάχιστον τα μέλη τους.
Τώρα αν ο Παύλος Παύλου ενοχλείται γιατί δημοσιοποιούνται τα πάντα ή τουλάχιστον όσα υποπίπτουν στην αντίληψη του loutraki-press, τι να γίνει υπάρχει διαφορετική προσέγγιση αποτύπωσης της πραγματικότητας. Σε καμία δεν περίπτωση δεν υπέχουν οι αποκαλύψεις θέση εισαγγελέως, ως ήθελε ο Παύλος Παύλου να προσδώσει τη συγκεκριμένη ταυτότητα στο γράφοντα, σε παλαιότερη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Η κοινωνία πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ενημερωμένη κι όχι να τροφοδοτείται με κατευθυνόμενη πληροφόρηση ή να τις αποκρύπτονται γεγονότα κι εξελίξεις. Ακόμη, μέσα κι από κείμενα που υποκρύπτουν την υποκειμενικότητα του εκάστοτε συντακτη, ακόμη αν θέλετε και του γράφοντος, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να τα αξιολογήσουν, να τα φιλτράρουν και να κρατήσουν αυτό που κατά τη γνώμη τους είναι το ορθό. Απεναντίας η κατευθυνόμενη πληροφόρηση συνιστά συνταγές ολοκληρωτικών καθεστώτων.
Όσον αφορά την ασκούμενη αντιπολίτευση είτε του συνδυασμού σας, είτε όλων των συνδυασμών, ο γράφων δεν παρέχει συμβουλές, ούτε την επιδίωξη έχει να επιβάλλει τις απόψεις του στη δημοτική του ομάδα του Παύλου Παύλου και οποιουδήποτε άλλου συνδυασμού. Απλά, ο γράφων, θέτει ερωτήματα, προβάλλει και συγκρίνει γεγονότα με ανάλογες περιπτώσεις του παρελθόντος, στις οποίες για παράδειγμα η προσωπική αντίδραση του Παύλου Παύλου ήταν υπερβάλλουσα, ενώ σήμερα με καραμπινάτες υποθέσεις κακουργηματικού χαρακτήρα ο Παύλος Παύλου και ολόκληρη η δημοτική του ομάδα, ούτε είδαν, ούτε άκουσαν, ούτε αντιλήφθηκαν γεγονότα.
Επομένως, για κάποιον που δημοσιολογεί, δεν γεννάται εύλογα το ερώτημα για τη σημερινή προσωπική στάση του Παύλου Παύλου και της δημοτικής του ομάδας έναντι του σημερινού δημάρχου και την παραβατική συμπεριφορά του;
Είναι πολύ εύκολο να υπενθυμίσω τι έχει πει ι Κώωτσης σε βάρος του προσώπου του Παύλου Παύλου. Αυτό όμως θα περιείχε πραγματικά εμπάθεια, δεδομένου ότι δυσφημείται ο επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης. Πρόκειται για κατηγορίες στις οποίες ο Παύλος Παύλου απλά αντέδρασε σε χαμηλή πτήση κι ούτε καν σε πολιτικό επίπεδο, ως θα όφειλε, δεδομένου ότι θίγετο βάναυσα.
Τέλος, όσον αφορά το φίλο μου Δημήτρη κοντό, ο Παύλος Παύλου θα πρέπει να γνωρίζει ότι τη φιλία αφενός τη σέβομαι και την τιμώ, αφετέρου αν ο φίλος υποπέσει σε ολίσθημα, είμαι ο πρώτος που θα τον καταδικάσω, χωρίς να κάνω τα στραβά μάτια.

(160212)
Return top