ΚΟΥΙΖ

Ποιοί στήνουν το Νίκο Λόη από την πλειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο του «Προμηθέα» για να αποτύχουν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, επειδή είναι αντίθετοι δογματικά στο συγκεκριμένο θεσμό που όλα τα προηγούμενα χρόνια έφερνε επισκέπτες στην πόλη και έδινε οξυγόνο στις τοπικές επιχειρήσεις;
(130212)




Είπαν…

«Κώωτση, μόνο μην βγεις να πεις -γιατί είσαι ικανός- ότι εσύ με τη στάση σου συνέβαλες να τα βρουν οι δύο μεγαλοεπενδυτές της Club Hotel loutraki S.A. κι έτσι θα εκτονωθεί το κλίμα κι όλα είναι προς όφελος του Λουτρακίου… Εμ δεν είναι έτσι…»
(130212)




ΤΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΕΝΝΕΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ
Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Είναι άκρως περίεργο με ποίον τρόπο οι ταγοί του τόπου σε πλειοψηφία και αντιπολίτευση τον οδηγούν, αλλά και τι επιδιώκουν ο καθένας για τον εαυτό του και το λεγόμενο «καλό του τόπου», όπως αυτοί το αντιλαμβάνονται...
Ο λόγος για τη ματαιωθείσα τελικά ή πιο ορθά αναβληθείσα επ’ αόριστον μετά από δύο διακοπές ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τη Λουτράκι Α.Ε. που προκλήθηκε με συγκέντρωση δέκα υπογραφών υπό τον Παύλο Παύλου και θέμα: «Εξέταση αιτήματος δέκα (10) δημοτικών συμβούλων για συζήτηση και λήψη απόφασης επί της ακολουθητέας πολιτικής του δημάρχου - προέδρου και μελών της πλειοψηφίας της δημοτικής επιχείρησης «ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.». Πρόκειται για μία πρόταση η οποία στην ουσία αποτελούσε πρόταση μομφής στο πρόσωπο του Κώωτση.
Η όλη εξέλιξη και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα έχουν αφήσει αναπάντητα ερωτήματα τα οποία πλανώνται στην κοινή γνώμη, κατ’ αρχήν στους υποψιασμένους και στη συνέχεια θα γίνουν κοινωνοί τους κι ευρύτερες κοινωνικές μάζες και κοινωνικά στρώματα του δήμου Λουτρακίου.
Το πρώτο θέμα που προκύπτει είναι: Ο Παύλος Παύλου προκάλεσε με πρωτοβουλία του αυτή την ειδική συνεδρίαση με στόχο να ληφθεί μία απόφαση που θα καταδικάζει -προφανώς- λόγω του ερωτήματος την πολιτική Κώωτση στη Λουτράκι Α.Ε.
- Η εξέλιξη της συνεδρίασης τον ικανοποιεί;
- Πήρε την απάντηση που επεδίωκε;
- Τι σκέπτεται να κάνει;
- Θα επαναφέρει το θέμα ή όχι;
Πάντως, αυτό που προκύπτει είναι ότι με τη σημερινή ρευστή κατάσταση, εμμέσως πλην σαφώς, δίνεται το «πράσινο φως» στον Κώωτση να συνεχίζει μαζί με τους ανεγκέφαλους συμβούλους του την καταστροφική πολιτική σε βάρος της Λουτράκι Α.Ε.
Το δεύτερο, άκρως σοβαρότατο θέμα, είναι η ανάδειξη και δημοσιοποίηση από ιστολόγιο -δεν έχει καμία απολύτως σημασία ποιο είναι αυτό- των πλαστών υπογραφών πάνω σε δύο δικόγραφα του έγκριτου νομικού Δημήτρη Τσοβόλα.
Το συγκεκριμένο θέμα, την ώρα της συνεδρίασης, ήταν σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press, τόσο σε γνώση των επικεφαλής συνδυασμών της αντιπολίτευσης, όσο και στελεχών τους, καθώς επίσης και κορυφαίων μελών της πλειοψηφίας.
- Άκουσε κανείς, έχει κανείς υπόψη του το συγκεκριμένο θέμα να υποβλήθηκε ως ερώτημα στον Κώωτση, αν και υπάρχουν νομικοί στη σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου, να ρωτήσουν στοιχειωδώς αν είναι αλήθεια ή όχι όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας;
- Μόνο από το γεγονός ότι δεν πρόκειται για την υπογραφή Τσοβόλα, αυτό δεν γεννά εύλογα ερωτήματα;
- Δεν έπρεπε να προκληθεί ι Κώωτσης και να τοποθετηθεί με σαφήνεια -μεταξύ των ψευδών αιτιάσεων που θα επικαλείτο- έτσι ώστε να γνωρίζει κατ’ αρχήν το σώμα και κατ’ επέκταση η κοινωνία αν έχει διαπραχθεί το βαρύτατο αδίκημα της πλαστογραφίας σε βαθμό κακουργήματος;
- Δεν απαιτείται λοιπόν, διαλεύκανση και σαφής τοποθέτηση του Κώωτση, όταν μάλιστα αναγκάσθηκαν να υποβάλλουν νέα δικόγραφα, χωρίς την υπογραφή Τσοβόλα;
Το τρίτο θέμα
είναι κατ’ εξοχήν πολιτικό, αλλά εμπλέκει και προσωπική υπόθεση.
Ο λόγος για τον Παύλο Παύλου και την προκλητικά παθητική στάση που έχει τηρήσει έναντι του Κώωτση, ο οποίος για να τον χτυπήσει και να τον κοντύνει πολιτικά, έβαλε στο στόχαστρο με τους ανεγκέφαλους συμβούλους του τη σύζυγό του.
- Πώς είναι δυνατόν, διερωτώνται πρώην κορυφαίοι θεσμικοί παράγοντες, ο Παύλος του οποίου το χαρακτήρα γνωρίζουμε όλοι άριστα, να δέχεται να βάλλεται από ένα πρόσωπο που στα μάτια του φαντάζει σαν κουρελόχαρτο, όταν μάλιστα τον έχει εξαπατήσει και παράλληλα προσπαθεί να τον εκθέσει και με κάποια ακόμη εκτός πραγματικότητας στοιχεία;
(130212)




ΤΟ ΣΑΡΑΚΙ ΤΗΣ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑΣ...

Του Δημήτρη Καραπατά*

Όταν νοιάζεσαι για τον τόπο σου, τον αγαπάς πραγματικά κι ανιδιοτελώς, δεν συνθηκολογείς και κάνεις ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να τον ωφελήσεις, τότε μοιραία, πρέπει να είσαι αποφασισμένος και για όλα…
Το κακό για όλους αυτούς που είτε από καιροσκοπισμό, είτε από δειλία συνωμοτούν και η συμπεριφορά τους παραπέμπει σε πρακτικές «σπείρας» ενάντια στα συμφέροντα του τόπου, ενώ ταυτόχρονα σφετερίζονται την εμπιστοσύνη και την άγνοια του κόσμου, είναι ότι πίστεψαν πως ο γράφων μπορεί να ξεχάσει τα όσα πρωτόγνωρα έζησε κατά την διάρκεια της σκοτεινής τους θητείας ως διοίκηση και να ενταχθεί σ’ αυτούς.
Έτσι λοιπόν, για ένα και πλέον χρόνο, θεωρώντας με «δικό τους», ομιλούσαν μπροστά μου ελεύθερα. Όλο αυτό το διάστημα, ο γράφων τοποθετούσε τα κομμάτια του παζλ στη θέση τους και τώρα παρουσιάζει γεγονότα που δεν επιδέχονται παρερμηνείας για τη σκοπιμότητα τους και για τους ηθικούς τους αυτουργούς.
Οι πρόσφατες αποκαλύψεις, ως θέσφατο της εκπληκτικής συζυγίας των Χαράλαμπου και Αθανάσιου Γεωργίου και του πρώην αντιδημάρχου πολεοδομίας Γεωργίου Ρουμελιώτη με σκοτεινούς ως προς τον ρόλο τους δήθεν «δημοσιογραφικούς» κύκλους, έρχεται απόψε να ενισχυθεί με νέα γεγονότα που δένουν τις καταγγελίες.
Πέραν του γεγονότος, ότι ο Χαράλαμπος Γεωργίου εμπλέκεται δίνοντας συνδρομές και κάνοντας διανομές της κίτρινης φυλλάδας που στόχο έχει να τσαλακώνει υπολήψεις, να κακοποιεί ανθρώπους και να αμβλύνει στεντόρειες φωνές ώστε να ακούγονται μόνο οι ανορθολογικές τους προσεγγίσεις, ήταν αυτός που όταν του γνωστοποίησα την πρόθεση να υποβάλει μήνυση θιγόμενος εκδότης εφημερίδας, αυτός απάντησε με μειλίχιο ύφος: «Ας τολμήσει και θα δει τι έχει να πάθει»!
Ο Χαράλαμπος Γεωργίου ήταν αυτός, που στις διαμαρτυρίες του πρώην δημοτικού συμβούλου Γιώργου Μάρκελλου (ο οποίος είχε αποσχιστεί από τον συνδυασμό) και δέχονταν επιθέσεις από στρατευμένους «δημοσιογράφους» της παράταξης, που με ύφος αλαζονικό και ειρωνικό απάντησε κατά την ώρα συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου: «Σου κάνουμε διαφήμιση κύριε Μάρκελλε».
Θύμα ενορχηστρωμένων επιθέσεων, έπεσε και συμπολίτης μας, οικογενειάρχης και βαθειά θρησκευόμενος άνθρωπος, που αποκάλυψε πώς πίσω από τα ανώνυμα δυσφημιστικά χαρτιά που ρίχτηκαν προεκλογικά το 2006, κρύβονταν ομογάλακτοι του Χαράλαμπου Γεωργίου.
Τις ίδιες επιθέσεις δέχτηκαν όλοι όσοι διαφοροποίησαν τη στάση τους και αποχωρούσαν λόγω σκοτεινών ενεργειών μελών της παράταξής τους, όπως, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Λόης.
Ο τέως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου Χαράλαμπος Γεωργίου, που επί θητείας του οι συνεδριάσεις του σώματος είχαν μετατραπεί σε τσίρκο, χάβρα Ιουδαίων και αρένα, άφηνε κατά παράβαση κανονισμών «δημοσιογράφο» από την Κόρινθο με ηλεκτρονική εφημερίδα (στην οποία σημειωτέον έχει διαφήμιση της οικογενειακής του επιχείρησης) να κάθεται δίπλα στα έδρανα της δημοτικής του παράταξης.
Αποτέλεσμα των πρακτικών του Χαράλαμπου Γεωργίου ήταν ολόκληρο το πολιτικό Λουτράκι να ομιλεί ειρωνικά για… παραπάνω συμβούλους της παράταξής του.
Το βράδυ της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για τον πολεοδομικό σχεδιασμό, μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο γράφων έχοντας γνώση των ασταθών επιχειρημάτων που εξέφραζε άνθρωπος της Τεχνικής Υπηρεσίας για το θέμα του προαστιακού σιδηροδρόμου, διαμαρτυρήθηκε ως είχε συνειδησιακό χρέος, παρουσία των Χαράλαμπου Γεωργίου και Γιώργου Ρουμελιώτη. Το αποτέλεσμα ήταν, ο προαναφερόμενος «δημοσιογράφος» που στρογγυλοκάθονταν δίπλα από τα έδρανα της παράταξης τους -και ο Χαράλαμπος Γεωργίου έχει διαφημίσεις στην ηλεκτρονική του εφημερίδα- χωρίς να βρίσκεται στον τόπο της φραστικής διαμαρτυρίας να παρουσιάσει το ασήμαντο αυτό γεγονός με αισχρό τρόπο. Που όποιος διάβαζε το κατάπτυστο κείμενο, πίστεψε πως κινδύνεψε η σωματική ακεραιότητα του ανθρώπου της τεχνικής υπηρεσίας.
Χαλκευμένο και ψευδέστατο δημοσίευμα που αποδεικνύεται και από τα γεγονότα, καθ’ ότι δεν υποβλήθηκε έγκλιση εκ μέρους του φερόμενου ως θύμα και οι κάμερες του δημαρχείου κατέγραψαν την αλήθεια. Χωρίς ίχνος δεοντολογίας, αφού δεν ερωτήθηκε η άποψη του γράφοντος και σε διατεταγμένη υπηρεσία από τους προαναφερόμενους εκμαυλιστές του μιντιακού συστήματος, σκοπό είχε να θίξουν την τιμή και την υπόληψη του γράφοντα και να αδυνατήσουν τα γραφόμενα του.
Βέβαια το ίδιο έκανε κι ο Γιώργος Ρουμελιώτης που έσπευσε να ειδοποιήσει το άλλο πειθήνιο όργανο του με την κίτρινη φυλλάδα που πολλές εκδόσεις κοσμούν το εργασιακό του γραφείο.
Αν τα προαναφερόμενα δεν αποτελούν πολιτική αλητεία και όχι μόνον, τότε τι μπορεί να αποτελούν και πώς μπορούν να χαρακτηρίζονται αυτές οι πρακτικές;
Με όλα τα παραπάνω και μετά τον εξοβελισμό του από την πολιτική σκηνή του τόπου, ο Χαράλαμπος Γεωργίου είχε το θράσος να βάλει υποψηφιότητα για το επιμελητήριο Κορινθίας, ενδεχομένως να ξεδιπλώσει κι εκεί τις πολυτάλαντες «αρετές» του.
Φυσικά κι αυτό το εγχείρημα στέφθηκε -και δικαιολογημένα- από απόλυτη αποτυχία!

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.
(130212)




Ο ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ...

Όταν φτάνεις στο πολιτικό περιθώριο, έχεις πολιτικά καταρρεύσει και τα ψήγματα της πολιτικής σου αξιοπιστίας έχουν προ πολλού εξανεμιστεί, τότε δεν διστάζεις να χρησιμοποιήσεις ακόμη και τις πλέον κατάπτυστες μεθόδους προκειμένου να αναρριχηθείς και πάλι στο πολιτικό προσκήνιο.
Όταν δεν ενδιαφέρεσαι για να εδραιώνεται η ισονομία και η Δημοκρατία τότε δικαίως πολιτικά καταργείσαι από το εκλογικό σώμα.
Ο λόγος για τον πλέον αποτυχημένο αντιδήμαρχο στην ιστορία του Λουτρακίου Γεώργιο Ρουμελιώτη.
Ένα πολιτικό πρόσωπο, που δεν φτάνει που το όνομα του ακούστηκε αρνητικά με φορολογικές υποθέσεις, που διασπάθισε σε δύσκολους καιρούς επί θητείας του δυο εκατομμύρια για ασφαλτοστρώσεις, ωστόσο, προσπάθησε και κατάφερε με ασταθή επιχειρήματα και τερατουργίες να σταματήσει ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για τον τόπο, αυτό του προαστιακού σιδηροδρόμου.
Αποτέλεσμα, είναι αυτή τη στιγμή η πόλη να μετρά το μεγαλύτερο αριθμό κλειστών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες που διαθέτουν προαστιακό σιδηρόδρομο (Χαλκίδα - Αγ. Θεόδωροι) κι αυτό είναι έργο Ρουμελιώτη (κρίση και Ρουμελιώτης τα πιο επικίνδυνα μίγματα), καθώς, λόγω ανυπαρξίας άρτιων υποδομών, δεν εξασφαλίζεται η οικονομική προσβασιμότητα στην πόλη.
Αξιοσημείωτο είναι, όταν ο γράφων μέσα από τιτάνιες προσπάθειες επέτυχε να κλείσει συνάντηση με τον προηγούμενο περιφερειάρχη Φώτη Χατημιχάλη, ο Γιώργος Ρουμελιώτης έβαζε εμπόδια παρουσία κι άλλων επικεφαλής παρατάξεων (Παύλος Παύλου και Κώστας Λογοθέτης) για να μην γίνει το έργο. Παρά το γεγονός πως υπάρχει ειλημμένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, την περίοδο που ο ίδιος ήταν αντιδήμαρχος.
Ο λόγος προφανής, αν ανατρέξουμε στις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
Ο ψευδεπίγραφα Δημοκράτης Γιώργος Ρουμελιώτης, ήθελε πάση θυσία ο προαστιακός σιδηρόδρομος να τερματίζει σε χώρο κοντά στο καζίνο.
Όλα τα ασταθή του επιχειρήματα σήμερα έχουν καταρρεύσει, ενώ οι ορθές προτάσεις έγκριτων συγκοινωνιολόγων - έχουν υποβάλλει τις τοποθετήσεις επισήμως στην τεχνική υπηρεσία του δήμου Λουτρακίου.
Ο εν λόγω πολιτικός, δεν δίστασε να κάνει επίθεση από τηλεοράσεως χαρακτηρίζοντας τους πολίτες του Λουτρακίου που θέλουν τον προαστιακό «Φίλους του ΟΣΕ» με σαφέστατο αισχρό υπονοούμενο ότι εργάζονται για όφελος του εν λόγου Οργανισμού.
Δεν μας εξηγεί, όμως, αυτός που ήθελε πάση θυσία να τερματίζει σε χώρο κοντά στο καζίνο πως λέγεται; Μήπως φίλος του Καζίνο; Όταν το αναζητά η πολιτική σου φύση η κατρακύλα και ο πολιτικός ξεπεσμός σου δεν έχει τέλος.
Αφού ο εν λόγω πολιτικός και διαιρέτης της λαϊκής κυριαρχίας, προσπαθεί να φαλκιδεύσει τα συμφέροντα του τόπου σε αγαστή συνεργασία με «δημοσιογραφικά» ερείπια που δεν υπηρετούν τους πολίτες, προσπάθησε να εκβιάσει τον γράφοντα -παρουσία τρίτου προσώπου- για διαμεσολάβηση του στο εν λόγω πειθήνιο όργανο του. με προϋπόθεση να γράφω ευνοϊκά για την παράταξη του και να αποχωρήσω από το παρόν ιστολόγιο του δημοσιογράφου Πάνου Ηλιακόπουλου που κι αυτός δεν συνθηκολογεί και δημοσιεύει τις αμαρτίες τους.
Αίτημα, που απορρίφθηκε και καταγγέλθηκε άμεσα δημόσια.
Είναι πλέον ξεκάθαρο, ποιοι έχουν όφελος να παραποιούν την αλήθεια…
- Να κρύβονται πίσω από υβριστικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα και από έμμισθους κόλακες.
- Να αποζητούν τα εύκολα παλαμάκια.
- Να ποιοι δεν διστάζουν να στραφούν ενάντια σε πολίτες, φορείς, που δεν συνεργούν στα πολιτικά τους εγκλήματα.
- Να ποιοι νοιάζονται μόνο για την πολιτική τους επιβίωση και την υπηρέτηση των σκοτεινών τους προθέσεων που δεν υπηρετούν τον πολίτη.
Αλλά το δηλώνω ξεκάθαρα και δημόσια για μια ακόμη φορά. Όλα τα τεκταινόμενα που δεν υπηρετούν τον πολίτη και τον τόπο θα καταγγέλλονται και θα στηλιτεύονται.
Δεν κάμπτομαι της ανεξαρτησίας μου, χαλυβδώνομαι και συνεχίζω.
Το παιχνίδι σας πλέον έχει αντίπαλο.
Σκοπός, πλέον των πολιτών, δεν πρέπει να είναι απλά η θέσπιση αποφάσεων, αλλά η εν τη ουσία εφαρμογή αυτών.
Δ.Κ.
(130212)
Return top