ΚΟΥΙΖ

Με ποιόν δημοτικό παράγοντα έχει στενές σχέσεις ιδιοκτήτης ακινήτων πλησίον της οδού Νικολοπούλου και γι’ αυτό λήφθηκε η απόφαση μεταφοράς του ΚΤΕΛ σ’ αυτή την τοποθεσία;
(250212)




Είπαν…
«Αν ι Κώωτσης βάζοντάς το στα πόδια νομίζει ότι δουλεύει ολόκληρο το Λουτράκι, είναι μακριά νυχτωμένος… Τώρα που αρχίζουν τα δύσκολα ποιός τον εμπιστεύεται, την ώρα που όλοι τον χαρακτηρίζουν ανίκανο κι επικίνδυνο;»
(250212)




ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΚΥΝΙΣΜΟ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΤΕΛ

Του Δημήτρη Καραπατά*

Η δημοτική αρχή απότοκος συγκυριών του Κώστα Λογοθέτη, για άλλη μια φορά, εκ διαμέτρου αντίθετα από το φυσικό της ρόλο, που είναι η στοχευμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών, κυοφόρησε με πολιτική έπαρση και αλαζονεία νέα δεινά και προβλήματα για τον τόπο.
Στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης, ως γνωστόν, προχώρησε σε λήψη απόφασης για μεταφορά της ρεμίζας λεωφορείων του ΚΤΕΛ, από τη σημερινή τους θέση, σε χώρο κοντά στο Α.Τ. Λουτρακίου, απόφαση που εγείρει κεφαλαιώδη ερωτήματα και υποψίες για τη σκοπιμότητά της, καθώς φαλκιδεύει με τον πιο αισχρό και επαχθή τρόπο τα συμφέροντα των πολιτών.
Σε μια ακραία δυσμενή οικονομική συγκυρία, που η οικονομική δυνατότητα των πολιτών έχει κατακερματιστεί, έρχεται η ανάλγητη δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη για να αναγκάσει το μέσο Λουτρακιώτη πολίτη να δαπανήσει περιττά χρήματα για να προσεγγίσει την αφετηρία των λεωφορείων.
Η εν λόγω απόφαση στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης, καθώς δεν έχει συμπεριληφθεί στο προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού του Κώστα Λογοθέτη και, συνεπώς, δεν έχει υπερψηφιστεί και εγκριθεί απ’ το εκλογικό σώμα. Επιπλέον, δεν έχει προκύψει από κυκλοφοριακή μελέτη, και μοιάζει περισσότερο με γονατογραφία, προκειμένου και πάλι (όπως στο θέμα του Προαστιακού Σιδηροδρόμου) να εξυπηρετηθούν τα συμφέρονται των λίγων.
Είναι κοινά αποδεκτό, ότι η σημερινή θέση των ΚΤΕΛ προκαλεί όχληση στην εύρυθμη λειτουργία του κυκλοφοριακού της πόλης. Όμως, αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει, σε καμιά των περιπτώσεων, πειστικό άλλοθι για να εξυπηρετηθούν ύποπτα σχέδια, που στρέφονται εναντίον των πολιτών.
Στο δρόμο της πολιτικής διολίσθησης που επέλεξε να κινηθεί ο συνδυασμός του Κώστα Λογοθέτη, ευτυχώς για τους πολίτες του Λουτρακίου, δεν τους ακολούθησαν οι επικεφαλής των δύο μεγάλων δημοτικών παρατάξεων του δήμου, Παύλου Παύλου και Γιώργου Γκιώνη, οι οποίοι καταψήφισαν τη γονατογραφία του Κώστα Λογοθέτη.
Μέσα στα πεδία της Δημοκρατίας, μπορούν να εμφιλοχωρήσουν προτάσεις κοινής αποδοχής για λύσεις και της κυκλοφοριακής όχλησης που προκαλεί η σημερινή θέση, αλλά και της εύκολης και ανέξοδης πρόσβασης των πολιτών.
Η δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη είναι υπόλογη και θα λογοδοτήσει στο επόμενο χρονικό διάστημα και για ένα άλλο ύποπτο γεγονός που σχετίζεται με την εκπληκτική συζυγία και όσμωση του δήμαρχου της πόλης και δήθεν «δημοσιογράφου» που ελεεινολογεί και υβρίζει πολίτες και φορείς και ήδη έχει δικαστεί για συκοφαντικές δυσφημίσεις και εκκρεμούν εις βάρος του και άλλες μηνύσεις, αφού ο Κώστας Λογοθέτης φέρεται να εκτελεί τις διαταγές του εν λόγω, κατ’ επίφασιν «δημοσιογράφου» πολύ πριν ληφθεί απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα.
Ο Κώστας Λογοθέτης, με τη στάση του ξεχνά ότι ο δήμος δεν είναι προτεκτοράτο κανενός. Η δημοτική αρχή, αντί να ασχολείται με το να διεκδικεί τη διαχείριση της κοινοπραξίας του καζίνο, είναι φρόνιμο να επαναπατρισθεί στην ομαλότητα και τη σωφροσύνη και να καταβάλει βέλτιστες προσπάθειες για να επιλύσει προβλήματα των πολιτών.
Ο Κώστας Λογοθέτης και οι συνεργάτες του δεν αυστηροποιούν το ηθικό πολιτικό πλαίσιο και υπερσυσσωρεύουν στον τόπο και τους πολίτες αμέτρητα δεινά και συμφορές.
Ο αντιλαϊκός κυνισμός τους, ντυμένος σε ένα εύηχο, πλουμιστό περιτύλιγμα, ελαχιστοποιεί το κοινωνικό όφελος, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την πολιτική ένδεια που τσαλαπατάει τα συμφέροντα των πολιτών και τους καθιστά έμφορτους προβλημάτων, μετατρέποντας τους εντέχνως σε έποικους τρίτης χώρας.

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.
(250212)
Return top