ΚΟΥΙΖ

Ποιός είναι ο δημοτικός σύμβουλος που θέλει να κάνει ορθά και τυπικά το έργο που του έχουν αναθέσει και του φέρνει προσκόμματα ο δεύτερος όροφος της Ιάσωνος με τα «βαλσαμωμένα πουλιά», ενώ ι Κώωτσης τον «δουλεύει» ασταμάτητα και γελάει μαζί του μόλις γυρίσει την πλάτη του;
(160212)




Είπαν…

«Χέρι, χέρι που λέει ο λόγος εθεάθησαν χθες το βράδυ στο στέκι της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών οι Χαράλαμπος Γεωργίου και Γιώργος Ρουμελιώτης. Δεν φαινόντουσαν να έχουν κλονισθεί από τις πρόσφατες αποκαλύψεις, καθ’ ότι και οι δύο θεωρούν ως δεδομένους τους σταυρούς που λαμβάνουν στις εκλογικές αναμετρήσεις.»
(160212)




ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΝΤΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ
ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕ ΔΙΑΡΡΟΗ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ!

Μια ανοίκεια επίθεση κατά του τέως αντιπροέδρου της Λουτράκι Α.Ε. Δημήτρη Κοντού, έχει ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Παύλος Παύλου.
Πιο συγκεκριμένα την αντίδρασή του ο Παύλος Παύλου στην προσωπική αντιπαράθεση των δύο ανδρών τη διαχέει στα συγγενικά του πρόσωπα, μητέρα και σύζυγο, με την απειλή υποβολής μηνύσεων και αγωγών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα τον κάνω να μου πληρώσει όσα πλήρωσε και ο Νίκος Μανός».
Αιτία αυτής της σκληρής αντιπαράθεσης, σύμφωνα με πρώην κορυφαίους θεσμικούς παράγοντες και δημοτικούς παρατηρητές, η γνωμοδότηση Τσοβόλα, για την οποία φοβάται ο «Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη». Γνωμοδότηση, που το επόμενο διάστημα θα βγει από το συρτάρι της Θέμιδας και οι δικαστικοί λειτουργοί θα πράξουν τα δέοντα, λαμβανομένου υπόψη ότι συγκεντρώνονται και θα προστεθούν και νέα στοιχεία.
Είναι αδιανόητο, ο επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης, για τα προσωπικά πολιτικά προβλήματα του, να ακολουθεί αυτή την τακτική και να προκαλεί τρόμο στην ηλικιωμένη μητέρα του, καθώς επίσης και στη γυναίκα του, με συνέπεια να επικρατεί αναταραχή στο εσωτερικό της οικογένειάς του, για θέματα με τα οποία δεν έχουν γνώση, σχέση και το κυριότερο ουδεμία ανάμειξη.
Πρόκειται για απαράδεκτες τακτικές, ιταμές, καθ’ ότι ο Παύλος Παύλου τον ξέρει πάρα πολύ καλά το δρόμο της Δικαιοσύνης -παθών και ο γράφων- γεγονός που θα μπορούσε να βαδίσει τα γνώριμά του χνάρια και να επιλέξει τα ένδικα μέσα που επιθυμεί.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Κοντός τον προκαλεί και τον προτρέπει: «Αν θέλει να ακολουθήσει το γνώριμό του δρόμο και να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη, γιατί δεν έχει το θάρρος και τον πολιτικό ανδρισμό να αντιπαρατεθεί σε πολιτική βάση».
Πέραν της προσωπικής πολιτικής αντιπαράθεσης των δύο ανδρών, αν λάβουμε υπόψη μας την ακολουθούμενη πρακτική του Παύλου Παύλου, η τακτική του στα τοπικά πολιτικά πράγματα γεννά ένα μείζον διπλό ερώτημα:

- Αφού αρέσκεται να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την επίλυση πολιτικών διαφορών ή της πολιτικής κριτικής όπως για παράδειγμα στο γράφοντα, γιατί δεν πράττει το ίδιο και κατά του Κώωτση, όταν μάλιστα ι Κώωτσης τον προκαλεί διαρκώς με τη σύζυγό του;
- Τι αλήθεια κρύβει αυτή η αναγκαστική σιωπή και τι φοβάται και δεν αντιδρά σ’ αυτές τις προκλήσεις ο Παύλος Παύλου;
Γιατί, αν ο Παύλος Παύλου ήθελε κι είχε σκοπό να αντιδράσει, θα είχε πάρει και σηκώσει τον Κώωτση από το ύφος και το μένος του επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης. Επιπρόσθετα, ο Παύλος Παύλου δεν θα απουσίαζε από κρίσιμα δημοτικά συμβούλια και μέλη του συνδυασμού του να ερωτούν και τους δημοτικούς συμβούλους που είναι ο Παύλος ή να ζητούν από δημοτικούς συμβούλους άλλων συνδυασμών να τον καλέσουν στο τηλέφωνο και να του ζητήσουν να παρευρεθεί.

Υ.Γ.: Παύλε Παύλου η πολιτική αντιπαράθεση γίνεται πρόσωπο με πρόσωπο κι όχι στο γνώριμό σου δρόμο της προσφυγής στη Δικαιοσύνη.
(160212)




Η… ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΟΥ «ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ ΜΙΣΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ»

Με νέα σκληρή ανακοίνωση απάντησε το βράδυ η Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών στην απογευματινή αντίδραση της δημοτικής αρχής του Κώωτση κι ο καθένας από εκεί και πέρα μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Το loutraki-press θα σχολιάσει την απάντηση κατ’ αρχήν του Κώωτση, γιατί οι ανεγκέφαλοι σύμβουλοί του και τα «βαλσαμωμένα πουλιά» νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με τις λέξεις και τα νοήματα και να πείθουν στα μέτρα τους την κοινή γνώμη, σύμφωνα πάντοτε και με τις επιδιώξεις τους.
Κατ’ αρχήν ενδιαφέρον έχει να θυμηθούμε την αρχική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, για την οποία ο γράφων μόλις την είχε αναγνώσει, επιεικώς είχε νιώσει την πλήρη αηδία κι αποστροφή για το ποιόν του Κώωτση και των ανθρώπων του.
Η ανακοίνωση του δήμου Λουτρακίου στο σχετικό απόσπασμα λέξη προς λέξη ανέφερε:
«Να σημειωθεί ότι το έργο κατετέθη προς ένταξη στο ΕΣΠΑ από τη Δημοτική Αρχή του Κώστα Λογοθέτη στις 20/9/2011 και αφού προηγουμένως τροποποιήθηκε η προηγούμενη στατική μελέτη από την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου και συγκεκριμένα από τον μηχανικό Γιάννη Καπετανόπουλο.
Κατά γενική ομολογία το έργο της κατασκευής του Νηπιαγωγείου υπήρξε αίτημα των Δημοτών επί σειρά ετών το οποίο τελικά η Νέα Δημοτική Αρχή σήμερα το πραγματοποιεί.»
Η ανακοίνωση αυτή με τον τρόπο που έχει συνταχθεί παραπέμπει -τουλάχιστον ο γράφων με τα λίγα ελληνικά που γνωρίζει- ότι το έργο κατετέθη προς ένταξη στο ΕΣΠΑ για πρώτη φορά, ως να μην έχει υπάρξει παρελθόν και διαδικασίες.

Ακόμη, όσον αφορά την τροποποίηση της προηγούμενης στατικής μελέτης, φαίνεται ως να μην είχε γίνει σωστά από τις υπηρεσίες του δήμου Λουτρακίου και χάρις στην παρέμβαση της σημερινής δημοτικής αρχής, που όλα τα αντιλαμβάνεται και τα προλαβαίνει, παρενέβησαν στο μηχανικό Γιάννη Καπετανόπουλο να την τροποποιήσει.
Στην Τρίτη του παράγραφο το συγκεκριμένο απόσπασμα αναφέρει ότι «υπήρξε αίτημα των δημοτών επί σειρά ετών το οποίο τελικά η Νέα Δημοτική Αρχή σήμερα το πραγματοποιεί», λες και οι προκάτοχοί τους δεν είχαν κάνει απολύτως τίποτε.
Όπως αντιλαμβάνεται ο κάθε καλόπιστος αναγνώστης οι άνθρωποι συλλήβδην είναι για τα… μπάζα που λέει κι ο λαός μας.
Σ’ αυτές τις επισημάνσεις είναι προφανές ότι εξέδωσε την πρωινή ανακοίνωσή της η Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών στην οποία ι Κώωτσης με τα «βαλσαμωμένα πουλιά» απάντησαν με νέα ανακοίνωση ευελπιστώντας ότι θα εμπαίξουν το πόπολο.

Η απάντηση των «βαλσαμωμένων πουλιών» του Κώωτση
«Κύριε Γκιώνη,
Ή δεν έχετε τη δυνατότητα να αντιλαμβάνεστε αυτά που γράφουμε στις ανακοινώσεις μας ή κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε αφού όλα είναι γραμμένα σε απλή Ελληνική γλώσσα.
Η νέα Δημοτική Αρχή δεν αρνήθηκε ποτέ ότι και οι προηγούμενες Δημοτικές αρχές είχαν κάνει ενέργειες όχι μόνο για την κατασκευή του νέου Νηπιαγωγείου αλλά και για πολλά άλλα έργα του Δήμου μας.
Αυτό που εμείς γράψαμε και είναι η απόλυτη ΑΛΗΘΕΙΑ ήταν:
"Να σημειωθεί ότι το έργο κατετέθη προς ένταξη στο ΕΣΠΑ από τη Δημοτική Αρχή του Κώστα Λογοθέτη στις 20/9/2011 και αφού προηγουμένως τροποποιήθηκε η προηγούμενη στατική μελέτη από την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου και συγκεκριμένα από τον μηχανικό Γιάννη Καπετανόπουλο."
Συνεπώς δεν υποτιμά και δεν υποβαθμίζει κανένα έργο της Τεχνικής Υπηρεσίας και των υπαλλήλων του Δήμου μας.
Βασική μας αρχή είναι ποτέ να μην λασπολογούμε, όπως δυστυχώς εσείς πολύ συχνά κάνετε εντελώς αδικαιολόγητα.
Αυτό που οφείλετε να κάνετε είναι καλοπροαίρετη κριτική και υποβολή ορθών προτάσεων έτσι ώστε όλοι μαζί να βελτιώσουμε την ζωή των Δημοτών μας. Με το να χρησιμοποιείτε βαρύγδουπα επίθετα κατά της Δημοτικής Αρχής, το μόνο που πετυχαίνετε είναι να υποτιμάτε τον εαυτό σας με αποτέλεσμα κανείς πλέον να μη σας παίρνει στα σοβαρά.»
Μάλλον πρέπει να ’χετε σοβαρότατο πρόβλημα όλοι μαζί στην Ιάσωνος, αν νομίζετε ότι μπορείτε να εμπαίζεται την κοινή γνώμη, επειδή για πρώτη φορά κατορθώσατε να γράψετε ή μάλλον κάποιος τρίτος σας έγραψε ένα έξυπνα στημένο κείμενο -γιατί στους δεκατέσσερις μήνες έχετε δώσει εξετάσεις για τις ανύπαρκτες ικανότητές σας- προκειμένου να προσπεράσετε την πραγματικότητα από το… πλάι.
Όσον αφορά δε τη λάσπη, αν κρίνει κανείς κι έχει γνώση όλων αυτών των παρασίτων που έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους μέσω των ιστολογίων ως ανώνυμοι σχολιαστές και είναι εγκατεστημένα στην Ιάσωνος, έχει γευθεί τους τόνος λάσπης τους ακόμη και χάριν γούστου. Η ανικανότητα και η ανυπαρξία είτε σας αρέσει είτε όχι είναι χαρακτηριστικό ιδίωμά σας, έχετε την αίσθηση ότι είναι προσόν και δεν κρύβεται μ’ όση λάσπη κι αν εξαπολύετε.

Η απάντηση Γκιώνη στο «βασιλιά της μισής αλήθειας»
Μ’ ένα πολιτικά συγκροτημένο κείμενο ήλθε η σκληρή ανταπάντηση της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών, που στην ουσία αδειάζει τον «αυτοκράτορα» υπεραμυνόμενη των εργαζομένων στο δήμο Λουτρακίου, εκθέτοντας έτι περαιτέρω τον Κώωτση, ότι το μόνο που κάνει είναι να βρίσκεται κλεισμένος στο γραφείο του.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως ακολούθως:
«Ενοχλήθηκε ο "αυτοκράτορας" που του είπαμε ότι τσακώθηκε με την αλήθεια;
Πειράχτηκε ο "βασιλιάς της μισής αλήθειας";
Νομίζει ότι είναι σε θέση να κάνει υποδείξεις, αντί να κάνει σωστά την δουλειά του;
Οι εποχές έχουν αλλάξει. Ας το καταλάβει ότι τη δουλειά των εργαζομένων του δήμου και τα έργα που είναι για τους συμπολίτες δεν μπορεί να τα καπηλεύεται καμία δημοτική αρχή.
Αρχή της χρηστής διοίκησης είναι η αντικειμενικότητα και η δικαιοσύνη - και η δημοτική αρχή Λογοθέτη πόρω απέχει από αυτές. Η απλή παράθεση γεγονότων απέδειξε ότι η οικειοποίηση της δουλειάς άλλων δεν περνά. Γι’ αυτό η δημοτική αρχή αναγκάσθηκε να καταφύγει σε έμμεση αποκατάσταση της πραγματικότητας.
Αφού ο Κώστας Λογοθέτης δεν αρνείται την προσφορά όλων των δημοτικών αρχών και κυρίως όλων των εργαζομένων στην Τεχνική Υπηρεσία, γιατί "ξέχασε" να το γράψει στο δελτίο Τύπου; Έπρεπε να του το θυμίσουμε εμείς;
Τώρα για το αν υποτιμά το έργο της Τεχνικής Υπηρεσίας και των υπαλλήλων του δήμου μας, υπογραμμίζοντας την συμβολή μόνο ενός υπαλλήλου, ας ρωτήσει τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας πως το εξέλαβαν. Επειδή ο δήμαρχος είναι κλεισμένος στο γραφείο του, του υπενθυμίζουμε ότι η Τεχνική Υπηρεσία είναι στον πρώτο όροφο του δημαρχείου.»

(160212)
Return top