ΚΟΥΙΖ

Ποιος είναι ο δημοτικός σύμβουλος, -προφανώς θα του είχε υποσχεθεί- επειδή δεν του έχει δώσει κάποιο officio, εκφράζει δυσαρέσκεια και κρατάει πλέον από τον Κώωτση διακριτές αποστάσεις;
(191211)




Είπαν…

«Αμάν με τον αντιδήμαρχο του Κώωτση που μιλάει όλο για λεφτά και πώς θα διορίσει τη γυναίκα του, χωρίς να ενδιαφέρεται για τίποτε άλλο…» κράζουν υπάλληλοι της Ιάσωνος. Εκτιμούν δε, ότι θα μαλώσουν με τον Κώωτση μέχρι το τέλος…
(191211)




ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Ι ΚΩΩΤΣΗ;

«ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ
ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΜΟΥ»

«Ι Κώωτσης είναι χαρακτηριστικός εκφραστής της κακής ελληνικής νοοτροπίας. Αφού δεν έχω εγώ, να ψοφήσει και η κατσίκα του γείτονά μου».
Αυτό επεσήμαινε στο loutraki-press, πρώην κορυφαίος θεσμικός παράγοντας με τη στάση του Κώωτση έναντι της ημερίδας για το θερμαλισμό που πραγματοποίησε ο ομόλογός του και δραστήριος Αλέκος Πνευματικός, για λογαριασμό του δήμου του.
Μόλις ανακοινώθηκε η διοργάνωση της ημερίδας για το θερμαλισμό, ήταν άλλη μία χαρακτηριστική περίπτωση που ι Κώωτσης έτρεχε και δεν έφτανε πίσω από τις εξελίξεις…
Προκειμένου να μπορέσει να καλύψει την αδράνειά του, αλλά και παράλληλα να υποβαθμίσει την επιτυχία του δήμου Κορινθίων, οι ορθίως κοιμώμενοι της δημοτικής αρχής Λουτρακίου, έριξαν μεταξύ ύπνου - ξύπνιου τη μεγάλη ιδέα να εντυπωσιάσουν με μεγάλο συνέδριο για το νερό, οπότε το συνέδριο για το θερμαλισμό θα το «έπνιγαν» τα απόνερα...
Πανικόβλητοι, άρχισαν περίπου το τελευταίο δίμηνο να τρέχουν προς την επίτευξη αυτού του στόχου, αλλά ο χρόνος δεν επαρκούσε, δεδομένου ότι για να γίνει ένα άρτια οργανωμένο επιστημονικό συνέδριο, που θα οδηγήσει σε συμπεράσματα και την επιστημονική κοινότητα, απαιτεί πάρα πολλούς μήνες προετοιμασία κι εργασία σε βάθος που είναι εκ των πραγμάτων αδύνατον να παραχθεί από τα «βαλσαμωμένα πουλιά».
Προς το τέλος του Νοεμβρίου, όταν κατάλαβαν ότι συνέδριο δεν μπορεί να γίνει, εγκατέλειψαν την ιδέα και προσπαθούσαν να βρουν τι είναι αυτό που μπορεί να δημιουργήσει αντιπερισπασμό στον Αλέκο Πνευματικό.
Φαίνεται ότι είχαν γνώση της απόφασης για παράδοση των δύο κτιρίων του ΕΟΤ από το υπουργείο Πολιτισμού - Τουρισμού, πρότειναν την ίδια ημερομηνία κατά την οποία κυβερνητικά στελέχη θα βρίσκονταν στην Κορινθία και στην ουσία το σχέδιο πέτυχε να γίνει ζημία -όχι ως προς την ουσία, αλλά ως προς τον αριθμό των παρευρισκομένων, λαμβανομένου υπόψη ότι ο δήμος Λουτρακίου επιβαλλόταν να είναι παρόν μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών για ένα θέμα μείζονος σημασίας που τον αφορά- στην ημερίδα, λόγω της αποχώρησης σημαντικού αριθμού πολιτικών παραγόντων.
«Αυτό όμως δεν είναι άσκηση πολιτικής κι ενέργειες έντιμων ανδρών. Οι ενέργειες αυτές περισσότερο θυμίζουν τη ζήλια ή τη διχόνοια που βγάζουν οι γυναικουλίτσες της γειτονιάς…» κατέληξε ο πρώην κορυφαίος θεσμικός παράγοντας του Λουτρακίου!
Άλλο ένα ζήτημα που προκύπτει είναι: Καλώς το Λουτράκι παρέλαβε τα δύο κτίρια από τον ΕΟΤ που επεδίωκε να τα αποκτήσει από την εποχή του Γιάννη Γιωτάκη, του Παύλου Παύλου και του Γιώργου Γκιώνη. Όμως η σημερινή δημοτική αρχή είναι ανίκανη να διαχειρισθεί τη Λουτράκι Α.Ε., το Thermal Spa Λουτρακίου, το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λουτρακίου, το «Αλεξάνδρειο» Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Ολοκληρώνεται πλέον ένας χρόνος και δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε προκειμένου να εξεύρει και να δώσει λύσεις. Όλα τα προαναφερόμενα προσθέτουν οικονομική ζημία χωρίς ι Κώωτσης με τα «βαλσαμωμένα πουλιά» του να γνωρίζουν τι μπορούν να κάνουν.
Τώρα στη διαχείρισή τους προστέθηκαν κι άλλα δύο κτίρια τα οποία αφενός απαιτούν σημαντικά κόστη επισκευής, αφετέρου πώς θα τα επανδρώσουν όταν υπάρχει ΑΣΕΠ και είναι περιορισμένη η δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού;
Η μόνη δυνατότητα είναι, τώρα που θα υπάρχουν περισσότερες θέσεις εργασίας, ι Κώωτσης να υπόσχεται ακόμη περισσότερες θέσεις και με ακόμη μεγαλύτερη έμφαση για να μπορεί να γίνεται πιο πιστευτός.
(191211)




Ι ΚΩΩΤΣΗΣ ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ

Πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες το Λουτράκι δεν στολίζει Χριστουγεννιάτικο δένδρο, ενώ τα προηγούμενα χρόνια, για δεκαετίες καλύτερα, το Χριστουγεννιάτικο δένδρο στηνόταν από την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου.
Είμαστε πλέον στην εβδομάδα των Χριστουγέννων και οι πολίτες απορούν γιατί και ποιά είναι η αιτία που καταργούνται πλέον τα έθιμα του τόπου και της πατρίδας μας.
Είναι πρωτοφανές, υποστηρίζεται αυτό που συμβαίνει το 2011, να μην υπάρχει δένδρο στην κεντρική πλατεία της πόλης, η είσοδος της πόλης να μην θυμίζει σε τίποτε ότι είναι Χριστούγεννα.
Ωστόσο, θετικά ήταν τα σχόλια για το νέο στολισμό με μόνη διαφορά ότι δεν υπάρχουν κάποια σχέδια που να θυμίζουν και Χριστούγεννα.
Η προμήθειά τους, πάντως, κόστισε € 15.000, δαπάνη για την οποία κάποιοι γονείς ισχυρίσθηκαν ότι θα μπορούσαν να είχαν δοθεί χρήματα στα σχολεία να ντυθούν τα δένδρα από χειροτεχνίες μαθητών, να μην γίνει νέα δαπάνη και τα υπόλοιπα χρήματα στην περίοδο κρίσης που βιώνει η χώρα να χορηγούντο για την κάλυψη αναγκών των σχολείων.
(191211)
Return top