ΚΟΥΙΖ

Με ποιόν αντιδήμαρχο τα ’χει σπάσει πλέον ι Κώωτσης και θα τον θέσει εκτός, στον επικείμενο ανασχηματισμό;
(181211)




Είπαν…

«Κώωτση, δεν μπορείς να φαντασθείς τι μπορεί να σου σκάσει την προσεχή Δευτέρα; Κι αν σκάσει; Ως συνήθως θα τρέχεις και δεν θα φθάνεις, πίσω από γεγονότα κι εξελίξεις, αδυνατώντας να φτιάξεις ένα σενάριο για να παίξεις ένα μικρό ρολάκι…»
(181211)




ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Ι ΚΩΩΤΣΗ;

ΤΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕΣ ΠΑΛΙ ΚΑΤΙ, ΤΣΙΜΠΗΣΕ ΚΙ ΕΧΕΙ ΤΡΕΛΑΘΕΙ;..

Αγανάκτησαν την Παρασκευή υπάλληλοι του δήμου από συγκεκριμένο δημοτικό σύμβουλο του μεταλλαγμένου συνδυασμού Με τους συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω, που γυρνούσε γύρω - γύρω στα γραφεία κι έλεγε εγώ με τον …… στην ουσία εκθέτοντάς τον γιατί είναι καλό παιδί.
Με τη συμπεριφορά και την έπαρση που έχει αποκτήσει, φαίνεται ι Κώωτσης να του έχει υποσχεθεί ότι θα τον κάνει μάλλον αντιδήμαρχο. Αν γίνει κι αυτό τότε θα πέσει το ατελείωτο γέλιο και μην δούμε τους υπαλλήλους να απεργούν αιτούντες την απαγόρευση εισόδου του στο δημαρχείο;
Ίδωμεν…
(181211)




ΕΠΙ ΚΩΩΤΣΗ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΕΙ
ΟΥΡΑΓΟΣ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΟ ΘΕΡΜΑΛΙΣΜΟ

Μόνο επί Κώωτση θα μπορούσε να γίνει το αρνητικό κατόρθωμα από leader στο θερμαλισμό να μετατραπείς σε ουραγό και να είσαι εκτός της επιτροπής λήψης αποφάσεων αν και ήσουν το πρώτο ιδρυτικό μέλος! Αλλά φαίνεται αυτό είναι το ιδίωμα, αλλά και προσόν των ανθρώπων και στελεχών του μεταλλαγμένου συνδυασμού Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω.
Ο λόγος για το θερμαλισμό και το γεγονός ότι το αναγνωρισμένο πλέον Λουτράκι με την πρώτη παραδεκτή ιαματική πηγή από τη σύσταση του νέου ελληνικού κράτους, δεν εκπροσωπείται στο συγκεκριμένο σύνδεσμο από άνθρωπό του, αλλά από άλλη κοινότητα που διεκδικεί κι αυτή την αναγνώρισή της!..
Και δεν είναι μόνον αυτό. Η δημοτική αρχή Λουτρακίου, λόγω της ανικανότητάς της, επειδή ο Αλέκος Πνευματικός ήταν πιο αποτελεσματικός, του δημιούργησαν αντιπερισπασμό για να του διαλύσουν την ημερίδα, με τη διοργάνωση την ίδια ημέρα και ώρα της εκδήλωσης παράδοσης από τον ΕΟΤ των δύο κτιρίων του στο Λουτράκι.
Το θράσος όμως του Κώωτση δεν σταματά εδώ. Μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, όπου πραγματοποιήθηκε η εκχώρηση των δύο κτιρίων, ι Κώωτσης από το βήμα κλείνοντας το λόγο του εξαπέλυσε τις αερολογίες και τις κούφιες διαβεβαιώσεις του, ότι η επόμενη ημερίδα για το θερμαλισμό θα γίνει στο Λουτράκι, σπεύδοντας στη συνέχεια να διορθώσει ότι θα φροντίσει να γίνει στο Λουτράκι, χωρίς προηγουμένως να έχει ρωτήσει ή να έχει συνεννοηθεί με το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας.
Στην προχθεσινή ημερίδα για το θερμαλισμό που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί στο «Αλεξάνδρειο» Συνεδριακό Κέντρο και οικοδεσπότης να είναι ο δήμος Λουτρακίου, το Λουτράκι συνεπεία της σημερινής δημοτικής αρχής, έχει επιτύχει το ακατόρθωτο. Να μην είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας και αφέθηκε να το εκπροσωπεί στην Εκτελεστική Επιτροπή ο πρώην δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Λέκκας, ο οποίος παράλληλα είναι και δημοτικός σύμβουλος του δήμου Κορινθίων.
Ένα γεγονός που αξιοποίησε στο έπακρο, έναντι των ορθίως κοιμωμένων της δημοτικής αρχής Λουτρακίου, ο πανέξυπνος δήμαρχος Κορίνθου Αλέκος Πνευματικός, επιτυγχάνοντας η συγκεκριμένη ημερίδα να πραγματοποιηθεί στην πόλη του, έναντι ημών που υπήρχε η δυνατότητα να την διοργανώσουμε ακόμη και μέσα στις εγκαταστάσεις του Thermal Spa Λουτρακίου.
Στη συγκεκριμένη ημερίδα αναγνωρίσθηκε η προσφορά και βραβεύθηκε ο πρώην δήμαρχος Λουτρακίου Γιάννης Γιωτάκης, δεδομένου ότι είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε το Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας.
Επίσης, στην ίδια εκδήλωση βραβεύθηκε και επίκουρος καθηγητής χημικός μηχανικός του ΑΠΘ Μανασσής Μήτρακας, που έχει απομονώσει το αρσενικό από τις πηγές υδάτων. Πρόκειται για πατέντα, για την οποία έχει βραβευθεί και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η παρέμβαση της βουλευτού Αικατερίνης Φαρμάκη Γκέκη
«Πέραν των αναμφισβήτητων θεραπευτικών του ιδιοτήτων και δυνατοτήτων, ο θερμαλισμός έχει και αναπτυξιακή προοπτική, δημιουργώντας πλήθος θέσεων εργασίας και οικονομικών δραστηριοτήτων πέριξ των ιαματικών πηγών. Δυνατότητα που χωρίς αμφιβολία, είναι ιδιαίτερα σημαντική για την τοπική ανάπτυξη και την εθνική οικονομία, στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε.
Ειδικότερα, είναι σαφές ότι ο θερμαλισμός συνδέεται με τον πολιτισμό του τόπου μας, αναδεικνύει την ιδιαιτερότητα στη φυσιογνωμία του τοπικού περιβάλλοντος, αξιοποιεί το θερμό νερό ως ανανεώσιμο ενεργειακό πόρο με πολλαπλά οφέλη και θέτει σε κίνηση πολυάριθμες δραστηριότητες -κοινωνικές, εμπορικές, πολιτιστικές, εκπαιδευτικές- και νέα επαγγέλματα, που δίνουν ώθηση στην τοπική ανάπτυξη.
Έχει δε, το πλεονέκτημα ότι μπορεί να δώσει επιμήκυνση στην τουριστική περίοδο, προσφέροντας πολλαπλά οικονομικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες, όπως διαρκή οικονομική δραστηριότητα λόγω επισκεπτών μακράς παραμονής με τη δημιουργία ενός πλέγματος ποικίλων εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων γύρω από τις ιαματικές πηγές, νέες θέσεις απασχόλησης, ανάπτυξη υπηρεσιών αγοράς και εστίασης, ζήτηση αγαθών για περισσότερους μήνες το χρόνο, βελτίωση των υπηρεσιών στον τομέα μεταφορών και βελτίωση των ιαματικών εγκαταστάσεων με σύγχρονη υποδομή και εξοπλισμό υψηλού επιπέδου.
Ειδικότερα στην Κορινθία, ο θερμαλισμός αποτελεί παραδοσιακά σημαντικό πυλώνα του τοπικού τουρισμού.»
(181211)
Return top