ΚΟΥΙΖ

Γιατί ι Κώωτσης έχει καταφέρει ακόμη να εξοργίζει και τους δικούς του ανθρώπους οι οποίοι πλέον είναι έτοιμοι να τον αδειάζουν ανοικτά;

(191211)




Είπαν…

«I Κώωτσης αν και δεν πρέπει, ωστόσο, δεν μπορεί να αξιολογήσει με ποιά πολιτικά κριτήρια πρέπει να κάνει κολεγιές και να διατηρεί στενές σχέσεις, με συνέπεια να υπάρχουν και σε μεσοπρόθεσμες επιπτώσεις στο δήμο.»
(191211)




Ι ΚΩΩΤΣΗΣ ΕΧΕΙ ΟΠΛΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΝ
ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ!


Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Σε λίγες ημέρες, σε δύο εβδομάδες για την ακρίβεια, ι Κώωτσης ολοκληρώνει τον πρώτο χρόνο της θητείας του, με την αντιπολίτευση να αδυνατεί να κεφαλαιοποιήσει αφενός την αναποτελεσματικότητα και την εμφανέστατη αδυναμία του διοίκησης, αφετέρου την αποσύνθεση που παρατηρείται μέχρι σήμερα να μπορέσει να τη διαχύσει και να γίνει αντιληπτή από την τοπική κοινωνία.
Ι Κώωτσης, έχει ένα ταλέντο να πλησιάζει τους πολίτες και κάνοντας χρήση της γλώσσας του σώματος, αλλά και της μοναδικής ευκολίας του να μην λέει την αλήθεια με απόλυτα φυσικό τρόπο, διατηρώντας ζωντανή την ελπίδα στον κάθε ανυποψίαστο που δεν έχει ικανοποιήσει, αλλά είχε εναποθέσει τις προσδοκίες του στο πρόσωπό του, πειθόμενος ότι ο δήμαρχος θα είναι εντάξει στις υποσχέσεις του.
Ι Κώωτσης, ως «νάρκισσος» του χειροκροτήματος και των επαίνων, αξιοποιεί στο έπακρο τη μοναδική ευκολία να μην λέει την αλήθεια με απόλυτα φυσικό τρόπο, γεγονός που έχει συνέπεια να μην θυμάται τι έχει υποσχεθεί στον κάθε ένα που… αναζητεί μια θέση στον ήλιο, άσχετα αν το αίτημά του μπορεί να υλοποιηθεί ή όχι και κυρίως αν υπάρχει ανυπέρβλητο κώλυμα λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας.
Στον ένα χρόνο της θητείας Κώωτση που παρέρχεται σε λίγες ημέρες, όποιος το ’χει αντιληφθεί, ι Κώωτσης αδυνατεί να διαχειρισθεί ακόμη και το χρόνο της καθημερινότητάς του με συνέπεια να απασχολείται χωρίς προσανατολισμό επί ώρες ολόκληρες με δημοτικά θέματα και υποθέσεις, αλλά να μην παράγει αποτέλεσμα κι όλες οι εκκρεμότητες να μεταφέρονται σ’ επόμενο χρονικό διάστημα.
Αυτή άλλωστε είναι και η αιτία που τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει ασφυκτικά για ένα πλήθος ζητημάτων που δεν πρόκειται να υλοποιηθούν ή αν τελικά ευοδωθεί μια τέτοια προσπάθεια θα είναι πρόχειρη και στο πόδι με επιπτώσεις στο συμφέρον του τόπου, ένα γεγονός που αποδεικνύεται και από τη συσσώρευση του κάθε είδους εγγράφων στο γραφείο του.
Η σημερινή αντιπολίτευση, όλοι οι συνδυασμοί που τη συγκροτούν, ως ώρας δεν έχουν αξιοποιήσει ακόμη το γεμάτο όπλο που τους έχει δώσει ι Κώωτσης να τον πυροβολήσουν, παριστάνοντας ο ίδιος το σταθερό στόχο.
Φαίνεται, ως να αδυνατούν να αξιολογήσουν, αλλά πολύ περισσότερο είναι ως να δείχνουν αδυναμία πώς θα χρησιμοποιήσουν το γεμάτο όπλο προκειμένου να αποκομίσουν τα οφέλη που θα αποφέρει η χρήση του.
Το μυστικό εδώ κρύβεται στη λέξη επικοινωνία και πώς θα αξιοποιηθεί. Σύμπασα η αντιπολίτευση, χωρίς να έχει πρόβλημα να αντιμετωπίσει ή να ανατρέψει κάποιο γεγονός λόγω του μηδενικού αποτελέσματος της δημοτικής αρχής, θα πρέπει κι επιβάλλεται να προβάλλει και να αναδεικνύει μέχρι και στον τελευταίο πολίτη ότι ι Κώωτσης καθ’ έξιν δεν λέει την αλήθεια και παρέχει φρούδες ελπίδες, οι οποίες ποτέ δεν είναι δυνατόν εκ των πραγμάτων να έχουν αντίκρισμα.
Το κυριότερο δε να αντιληφθεί και ο τελευταίος πολίτης το σπαραξικάρδιο ύφος του και το θέατρο που του παίζει προκειμένου να τον πείσει για να παραμένουν ζωντανές οι ελπίδες του.
Αν αυτό το επιτύχουν τα στελέχη της αντιπολίτευσης, θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι ι Κώωτσης και ο μεταλλαγμένος συνδυασμός Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Μπροστά, όχι μόνον δεν θα έχουν καμία τύχη κι αποδοχή στην κοινή γνώμη, αλλά μόνοι τους θα έχουν τεθεί στο περιθώριο, στη συνείδηση της κοινής γνώμης, με συνέπεια να μην είναι υπολογίσιμοι ως αντίπαλος στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση.

(191211)
Return top