ΚΟΥΙΖ

Ποιά ήταν η δικαιολογία του Παναγιώτη Βαρελά που αρνήθηκε να ψηφίσει στο δημοτικό συμβούλιο, όσα είχε υπερψηφίσει στην οικονομική επιτροπή;
(151211)




Είπαν…

«Ι Κώωτσης, αν θέλει να ισχυρίζεται ότι κάνει σωστά τη δουλειά του και δεν πουλάει φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες, σε σχέση πάντοτε με τις διεκδικήσεις από την Club Hotel Loutraki S.A., θα πρέπει κι επιβάλλεται να συμμορφωθεί με τη γνωμοδότηση Τσοβόλα και να υποβάλλει αγωγές από το 1996. Τότε και μόνον τότε θα είναι σωστός απέναντι στον τόπο. Για να έχει δε πραγματικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να ασκήσει μηνύσεις σε φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς που εμπλέκονται πίσω από κάθε διεκδικούμενο ποσό»!
(151211)




«ΠΑΙΖΟΥΝ» ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΑΜΕΑ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ;

Σύμφωνα με την καταγγελία που έφθασε χθες το βράδυ στο loutraki-press, η δημοτική αρχή του Κώωτση, δεν υπολογίζει τίποτε και δεν διστάζει ακόμη να παίζει με την αγωνία και τον πόνο ανθρώπων με ειδικές ανάγκες.
Φυσικά, πίσω από αυτό το παιχνίδι υποκρύπτονται σκοπιμότητες και ικανοποίηση προσωπικών ρουσφετιών που όλα αυτά μάλλον έχουν και κάποιο τίμημα.
Όπως προκύπτει από την καταγγελία της μητέρας του ΑΜΕΑ Στέλλας Τουρνά, η υπόθεση «αναβλύζει δυσωδία» που ακουμπάει τόσο τον Κώωτση, όσο και τον αντιδήμαρχο Αγ. Θεοδώρων Δημήτρη Δέδε.
Το loutraki-press θέλει να πιστεύει ότι η όλη κατάσταση οφείλεται στην ασταμάτητη(;) δουλειά -ούτε ρολόι να ήταν- του Κώωτση, που δεν προλαβαίνει ο άνθρωπος να πάρει ανάσα…
Ας δούμε τι λέει απευθυνόμενη στο loutraki-press η Στέλλα Τουρνά:
«Είμαι δημότης και μόνιμος κάτοικος Αγίων Θεοδώρων. Μετά από πολύ σκέψη και αφού πέρασε αρκετό διάστημα, ώστε να υπάρχει το περιθώριο χρόνου έκδοσης μιας απόφασης δημάρχου, αποφάσισα να δημοσιοποιήσω το παρακάτω θέμα, το οποίο με αφορά προσωπικά:
Στις 31/5/2011 στο δήμο Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων αναρτήθηκε η υπ΄αριθμ.11190/31-5-2011 ανακοίνωση - πρόσκληση για παραχώρηση μιας (1) άδειας περιπτέρου στους Αγ. Θεοδώρους. Η υποβολή αιτήσεων έληγε στις 20-06-2011.
Για την ιστορία του θέματος σας αναφέρω ότι:
Κατατέθηκαν δύο (2) αιτήσεις οι οποίες εξετάσθηκαν από την επιτροπή ελέγχου δικαιολογητικών εκμετάλλευσης περιπτέρων, για την εισήγηση της οποίας εκλήθη το δημοτικό συμβούλιο του δήμου στις 13/7/2011 να γνωμοδοτήσει. Το θέμα αναβλήθηκε ομόφωνα προκειμένου να συζητηθεί εκτενώς σ’ επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, καθώς προέκυψαν νεότερα στοιχεία τα οποία έχρηζαν περαιτέρω διερεύνησης.
Στις 13/10/2011 εκλήθη το δημοτικό συμβούλιο να γνωμοδοτήσει για το εν λόγω θέμα και με την υπ΄αριθμ.300/2011 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου γνωμοδότησε αρνητικά ως προς την υπ΄αριθμ.2/4-10-2011 εισήγηση της επιτροπής ελέγχου δικαιολογητικών εκμετάλλευσης περιπτέρων.
Κι ενώ μετά την παρέλευση τριάντα (30) ημερών από το Δ.Σ. ο δήμαρχος πρέπει να εκδώσει απόφαση για τη χορήγηση της αδείας του περιπτέρου μέχρι και σήμερα 14-12-2011 και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μου και τις δικές του διαβεβαιώσεις, δεν έχει προβεί ακόμα στην έκδοση της απόφασης.
Και δικαιολογημένα διερωτώμαι:
Για ποιο λόγο ο δήμαρχος καθυστερεί να εκδώσει την απόφαση για μία τόσο ξεκάθαρη υπόθεση μεταξύ δυο (2) υποψηφίων και με την επισήμανση ότι μετά την αρνητική γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου στις 13/10/2011 ο εναπομείναντας ένας υποψήφιος είναι ένας κι αυτός είναι ο υιός μου;
Ευχαριστώ
Στέλλα Τουρνά
(151211)




ΕΚΘΕΤΟΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΙ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ «ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ»
ΓΙΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ - ΠΑΝΟΥ ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Χθες, ως γνωστόν, τουλάχιστον για μεγάλη μερίδα των εμπλεκόμενων στα δημοτικά πράγματα, συζητήθηκε η αγωγή του ενάγοντος Παύλου Παύλου κατά του εναγόμενου Πάνου Ηλιακόπουλου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Κορίνθου, διεκδικώντας υλική αποζημίωση, θεωρώντας εαυτόν θιγόμενο από δημοσιεύματα του γράφοντος κατά την προεκλογική περίοδο του 2006.
Το ποσόν του αιτούντος για την ηθική του ικανοποίηση ανερχόταν στις € 300.000 και χθες την ώρα της ακροαματικής διαδικασίας υποχώρησε στις € 60.000.
Η χθεσινή συζήτηση είναι απάντηση στους κατευθυνόμενους κακοήθεις, λασπολόγους και «παπαγαλάκια» οι οποίοι επί χρόνια διέδιδαν και μάλιστα με ιδιαίτερο στόμφο ότι ο Ηλιακόπουλος τα έχει βρει με τον Παύλου, πήγε παρακαλώντας και πάρα πολλά άλλα φαιδρά, που αν και είχαν γνώση της πραγματικότητας, αποκλειστικός γνώμονάς τους ήταν να πλήξουν τόσο τον επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης, όσο και το γράφοντα.
Επιβάλλεται να διευκρινισθεί προς πάσα κατεύθυνση, ότι στα τρία και πλέον έτη που μεσολάβησαν από την κατάθεση της αγωγής, ουδέποτε έγινε προσπάθεια τόσο από τη μία, όσο και την άλλη πλευρά για ύπαρξη συμβιβασμού, άσχετα αν στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού μπορεί να υπήρχαν συζητήσεις κι ανταλλαγή απόψεων ή ακόμη και κάποιο ποτό με παρέα μετά το τέλος κάποιου δημοτικού συμβουλίου. Όμως, ποτέ οι συζητήσεις δεν περιεστράφησαν γύρω από την εκκρεμούσα αγωγή.
Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω για την άψογη μέχρι κεραίας υπερασπιστική γραμμή που ακολούθησε ο συνήγορός μου, έγκριτος νομικός Κορίνθου Σωτήρης Γαλάνης, επικουρούμενος από τη συνεργάτιδά του, επίσης έγκριτη νομικό Σταυρούλα Κουτή.
Τις ευχαριστίες θέλω να διατυπώσω δημόσια και προς το μάρτυρα υπεράσπισής μου, πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Μάρκελλο.
Πάνος Ηλιακόπουλος
(151211)
Return top