ΚΩΩΤΣΗ ΕΠΟΝΤΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΗΧΗΡΕΣ ΒΟΜΒΕΣ




Είπαν…

«Ι Κώωτσης, είναι σαν τον άνθρωπο που ανεβαίνει στην κορυφή των Γερανείων, μαγεύεται από τη μοναδική θέα που έχει μπροστά του και παίρνει φορά να πηδήξει στο κενό για να την πιάσει…»
(291211)




«ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟ "ΣΦΥΡΙ"
ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.;»

Ο… κλώνος του Γιώργου Παπανδρέου Κώωτσης, συμπεριφέρεται ως να ακολουθεί κατά πόδας την πεπατημένη που ακολούθησε ο τέως πρωθυπουργός της χώρας.
Εκείνος, σκόπιμα και μεθοδευμένα οδήγησε σε υποδούλωση την Ελλάδα στα ξένα συμφέροντα και τους διεθνείς τοκογλύφους, τούτος έχει πρόθεση(;) να υποδουλώσει το Λουτράκι σε εγχώρια οικονομικά συμφέροντα, που δεν ταυτίζονται με το συμφέρον του τόπου και των πολιτών του.
Οι δημοτικοί παρατηρητές βλέπουν μπροστά τους έναν άνθρωπο που δεν καταλαβαίνει τι πραγματικά συμβαίνει στο Λουτράκι και σε ποια επικίνδυνη ισορροπία έχει φέρει τον τόπο, αλλά παράλληλα δεν τον αφήνει και η πολιτική μυωπία να δει στο μέλλον ποιες ακριβώς θα είναι οι επιπτώσεις των πράξεών του.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press, ι Κώωτσης, έχει δεχθεί κι αποδεχθεί εισηγήσεις συμβούλων του, να εκχωρήσει σε ιδιώτες -προκειμένου να «σώσουν»- τα περιουσιακά στοιχεία της Λουτράκι Α.Ε., γιατί με την πάροδο ενός έτους απέδειξε ότι δεν μπορεί, αλλά και δεν ξέρει τι να τα κάνει.
Πρόκειται για το Thermal Spa Λουτρακίου, το «Αλεξάνδρειο» Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, το περιουσιακό στοιχείο του δήμου, το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λουτρακίου και τα ξένα πλέον ακίνητα, την Ιαματική Πηγή Λουτρακίου και τα Ιαματικά Λουτρά (υάλινο κτίριο), κυριότητας περιφέρειας Πελοποννήσου.
Οι δημοτικοί παρατηρητές τις πρωτοβουλίες αυτές τις χαρακτηρίζουν «μέγα σκάνδαλο» του Κώωτση, καθ’ ότι δεν έχει προηγηθεί καμία απολύτως μελέτη για να αναλυθεί και να διαπιστωθεί ποιές στην πραγματικότητα είναι οι δυνατότητες αυτών των μοναδικών εγκαταστάσεων τουριστικής υποδομής.

Γιατί έφτασε ι Κώωτσης στο αδιέξοδο…
Ι Κώωτσης έχει φτάσει σ’ αυτό το αδιέξοδο και του προτείνεται η «εκποίησή» τους ως μονόδρομος, δεδομένου ότι επί ένα ολόκληρο χρόνο δεν ασχολήθηκε με τίποτε σοβαρά και επί της ουσίας προκειμένου να δώσει λύση, με συνέπεια οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις να λειτουργούν με τον αυτόματο πιλότο και σήμερα πλέον να είναι άκρως παθητικά, ενδεχομένως και ασύμφορα για το δήμο Λουτρακίου. Γιατί απλά, ένας νουνεχής άνθρωπος - κι αυτό δεν το διαθέτει ι Κώωτσης, θα προβληματιζόταν εντονότατα από την πρώτη στιγμή κιόλας που ανέλαβε την εξουσία, πώς θα αξιοποιήσει για να αποκομίσει θετικά οφέλη από μοναδικές υποδομές όχι μόνο στον ελλαδικό χώρο, αλλά σχεδόν σ’ ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Στο πλαίσιο αυτό, οι πληροφορίες του loutraki-press θέλουν επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο Λουτράκι στον τουριστικό κλάδο, είναι αυτός που έχει αναζητήσει και συνομιλεί με ενδιαφερόμενους συναδέλφους του, με συγκεκριμένη δραστηριότητα - εξειδίκευση, έτσι ώστε να τα αναλάβουν για ένα μακροπρόθεσμο διάστημα με ορίζοντα εικοσαετίας, ως συνήθως γίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις.
Λέγεται δε, ότι κάτω από αυτό το πρίσμα, έγινε η απόπειρα ή έχει υποβληθεί το ερώτημα να δημιουργηθεί θυγατρική της Λουτράκι Α.Ε. στην οποία θα μεταφερθούν τα βάρη της -προσωπικό και υποχρεώσεις- όπως τα αντιλαμβάνονται οι σύμβουλοι του Κώωτση, ο οποίος έχει αφήσει στους συγκεκριμένους εν λευκώ τις πρωτοβουλίες.

Κεραυνός εν αιθρία στην Ιάσωνος
Την τραγωδία βίωσαν στην κυριολεξία στην Ιάσωνος, όταν ανέγνωσαν το νέο νόμο του υπουργείου Πολιτισμού στο ιστολόγιο e-korinthos, σύμφωνα με τον οποίο η κυριότητα της Ιαματικής Πηγής Λουτρακίου και τα Ιαματικά Λουτρά (υάλινο κτίριο) περνούν στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Κατά συνέπεια, οι όποιες συζητήσεις κι αν έγιναν, ως ώρας, για τα δύο ακίνητα κι όποια πρόοδος κι αν έχει σημειωθεί εκ των πραγμάτων παραπέμπεται στην περιφέρεια Πελοποννήσου που εκεί είναι υπέρ του δέοντος σίγουρο ότι θα τοποθετηθούν άλλου είδους κριτήρια κι άλλη βάση διαπραγμάτευσης με τους τυχόν ενδιαφερομένους.
Επισημαίνεται ότι στην κυριότητα της περιφέρειας Πελοποννήσου περνάει και η οικοπεδική έκταση εκτάσεως περίπου 27 στρεμμάτων, πάνω στην οποία είναι κτισμένο το ξενοδοχείο του καζίνο.
(291211)
Return top