Είπαν…

«Μια έκπτωση της τάξης 70% βρωμάει σκάνδαλο ή όχι; Γιατί ή στημένος είναι ο διαγωνισμός να τον πάρει συγκεκριμένος εργολάβος και να μην ολοκληρώσει όπως πρέπει το έργο αν είναι φυσιολογικές οι τιμές ή το έργο υπερκοστολογείται για να βγουν μίζες και τους την έπεσε κάποιος "αλεξιπτωτιστής" ή αν όλα είναι καλώς καμωμένα τότε μ’ έκπτωση 70% που βάζει σίγουρα τον επιχειρηματία μέσα, κάτι άλλο μεθοδεύεται;

(211211)




ΓΙΑΤΙ Ι ΚΩΩΤΣΗΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ Θ’ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΕ!

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Με αφορμή ερώτημα σε ανάρτηση του loutraki 1 για τη συνάντηση του γράφοντος με τον Κώωτση στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στην εύκολη ατάκα του «έλα να τα’ αλλάξουμε όλα», εστάλη στον Γιώργο Μπάκο σχετική απάντηση για να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους και κάποιοι ούτε να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους, αλλά και ούτε να στουθοκαμηλίζουν.
«Αγαπητέ Γιώργο,
γιατί με βάζεις να γράφω;
Κατ’ αρχήν Χρόνια Πολλά, καλά, με υγεία στους αναγνώστες σου, σε σένα προσωπικά και την οικογένειά σου.
Ήταν ευθύς εξ’ αρχής μια καταδικασμένη συνάντηση που δεν είχε καμία απολύτως τύχη και προοπτική, γιατί απλά ο άνθρωπος έστω κι αν δεν αντιλαμβάνεται, είναι εξ’ ίσου βέβαιο ότι δεν αλλάζει και ειδικά ι Κώωτσης. Ι Κώωτσης, δεν πρόκειται να κάνει καμία απολύτως προσπάθεια για τη βελτίωση της εικόνας του, τουλάχιστον και στο φέρεσθαί του… γιατί για τα άλλα δεν τίθεται θέμα συζήτησης.
Πήγα να πιω τον πικρό καφέ, όχι ενδίδοντας, αλλά μετά από υπερβολική πίεση και να διαπιστώσω ποιά ήταν η αιτία για να υφίσταμαι επί μακρόν, αυτή την πίεση.
Από το πρώτο δευτερόλεπτο βρέθηκα απέναντι σ’ έναν άνθρωπο που δεν είχε εποικοδομητικό -αντίθετα επιθετικό- σκοπό μέσα από αυτή τη συνάντηση και στην κυριολεξία ερμηνεύοντας τη στάση του, έδειχνε ότι «εγώ δεν ήθελα τη συνάντηση, αλλά μου την επέβαλλαν»;.. Εικάζω, κάποιος άνωθεν…
Τώρα, ποιός είναι αυτός που του την επέβαλε, αν είναι άνωθεν ή δίπλα και για ποιό λόγο ενέδωσε;.. Μόνον ι Κώωτσης μπορεί να απαντήσει…
Απ’ όσα μου είπε στη συγκεκριμένη συζήτηση -καλώς για μένα, κακώς για εκείνον- δεν μπόρεσα να πιστέψω ούτε ένα σημείο, δεδομένου ότι ο άνθρωπος δεν έχει μόνο του χαρακτηριστικό ότι λέει ψέματα, αλλά επειδή έχει κουρασθεί χωρίς αποτέλεσμα, έχει γίνει πλέον και πολύ κακός ηθοποιός.
Αγαπητέ Γιώργο, όπως πολύ καλά γνωρίζεις είμαι άνθρωπος που δεν βάζω νερό ούτε στο κρασί μου, ούτε στο ουίσκι, αλλά ούτε και στο τσίπουρο, πολύ δε περισσότερο σε αρχές και ιδέες.
Το ολίγον έγκυος, δεν με αφορά, δεν το διαχειρίζομαι και πολύ περισσότερο δεν το υιοθετώ στη ζωή μου.
Αυτό σημαίνει πρακτικά και ουσιαστικά σταθερότατες θέσεις κι απόψεις για ολόκληρο το φάσμα της ζωής μου που πρώτα και κυρίαρχα τις υπηρετώ ο ίδιος και μετά τις συζητώ.
Κατά συνέπεια -έχω άπλετη ευθύνη που δεν διέθετα την προνοητικότητα- δεν μπορώ να συνεργασθώ αφενός μ’ έναν άνθρωπο που μ’ έχει εξαπατήσει μη διστάζοντας να βάλει ακόμη και την υπογραφή του για να πετύχει το στόχο του, αφετέρου, με ανθρώπους που κι αν ευεργετήθηκαν από τη στάση μου και σήμερα απολαμβάνουν χρήματα και εξουσία -γιατί τα προεκλογικά τους χάλια τα συζητούσαμε- είναι οι χειρότεροι υβριστές μου και συκοφάντες, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια και για να επιβιώσουν θέλουν να φέρνουν και τους άλλους στη δική τους ευτελή θέση.
Διαβάζοντας τον Κώωτση μετά τις εκλογές και λίγο πριν αναλάβει τα καθήκοντά του, διαπίστωσα τα ψέματα που έλεγε και τον τρόπο που αντιμετώπιζε κι αντιδρούσε σε κρίσιμα ζητήματα όταν συζητούντο. Αυτό αποδείχθηκε, τα ψέματα, είναι πλέον το κοινό μυστικό της πόλης και μένουν να το μάθουν και οι τελευταίες γυναικουλίτσες στον πιο απόμακρο οικισμό.
Σε συνεργάτη του, στα τέλη Ιανουαρίου του έλεγα ότι ι Κώωτσης λέει ψέματα και μου είχε ανταπαντήσει ότι αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο εγώ θα παραιτηθώ. Αν είδες ή άκουσες κάποια παραίτηση να μου το πεις! Γι’ αυτό είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία ίδιοι…
Είπα, λοιπόν, τότε, στο συνεργάτη του, ότι την ώρα που θα αντιληφθείς εσύ ότι λέει ψέματα, εγώ θα σου αποδείξω ότι ι Κώωτσης έχει κι άλλα «ενδιαφέροντα». Πριν αλέκτωρ λαλήσαι έσκασε η υπόθεση με τις δύο επιταγές των απόρων που είχε διαθέσει στον Παναγιώτη Παλαιολόγο για την εξόφληση προσωπικών του υποχρεώσεων.
Χαρακτηριστικότατο και το όργιο που έγινε χθες με το «διαγωνισμό» για… τον καθαρισμό των δασών. Σε πόσους ανθρώπους έχει πει ψέματα και πόσους έχει κοροϊδέψει, μαζί τους και τα δύο σωματεία πολιτικής προστασίας μόνον στη συγκεκριμένη υπόθεση;
Θα έπρεπε να είχες γνώση τι έλεγαν μετά, οι άνθρωποι της Club Hotel Casino Loutraki όταν ι Κώωτσης είχε πάει στο διαχειριστικό, συνοδευόμενος από τα μέλη της Λουτράκι Α.Ε. και το «συγγενή» - κουμπάρο του που είχε μείνει πίσω…
Ι Κώωτσης κι όλοι αυτοί μαζί, νοιάζονται για την πάρτη τους, τον εαυτό τους κι όχι για τον τόπο, όπως το εννοώ και μαζί μου και κάποιοι λίγοι που μετριούνται -δυστυχώς για το Λουτράκι και το μέλλον του- στα δάχτυλα.
Καλά Χριστούγεννα, καλή Πρωτοχρονιά, με υγεία κι ευτυχία ο νέος χρόνος, που θα είναι πολύ πιο δύσκολος και πολύ πιο εξοντωτικός από αυτόν που φεύγει κι απαιτεί απ’ όλους μας να είμαστε γεροί για να μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι στα δεινά που έρχονται…
Το χειρότερο για τον τόπο είναι, ότι στην πολύ πιο κρίσιμη περίοδο που έρχεται στο τιμόνι του τόπου βρίσκεται ι Κώωτσης και οι συν αυτώ…»

(211211)
Return top