Είπαν…

«Ι Κώωτσης, σύμφωνα με την προεκλογική του δέσμευση, η οποία αφορά και το σύνολο των αμειβομένων της Ιάσωνος, προβλεπόταν ότι θα καταβάλουν το 20% του μισθού τους υπέρ των κοινωνικά αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας. Μέχρι σήμερα κανείς τους απολύτως δεν έχει… ιδρώσει και κατ’ ουσίαν όπως προκύπτει εξαπάτησαν τους συμπολίτες μας πωλώντας τους φρούδες ελπίδες. Οι καθαρές αποδοχές του Κώωτση επί του βασικού μισθού είναι € 3.600Χ20%Χ12= € 8.640 περίπου που πρέπει να καταβάλλει υπέρ των αναξιοπαθούντων συμπολιτών του. Προς αυτή την κατεύθυνση, επιβάλλεται να κινηθούν και οι αμειβόμενοι αντιδήμαρχοι, λαμβανομένου υπόψη ότι προ καιρού αντιδήμαρχος "ελαφρύς" είχε πει: "Θα πάρουν ένα…" αντικατοπτρίζοντας το πνεύμα και τη νοοτροπία των κρατούντων σήμερα την τύχη του τόπου».

(211211)




ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ

Η αναλγησία σε όλο της το μεγαλείο για τη δημοτική αρχή του Κώωτση και τα «βαλσαμωμένα πουλιά» της Ιάσωνος, τα οποία πέραν από την πάρτη τους και τον εαυτούλη τους δεν έχουν και δεν διαθέτουν ίχνος δείγματος κοινωνικής ευαισθησίας.
Εικοσιτετράωρα πριν τη γέννηση του Θεανθρώπου, οι βολεμένοι στο θώκο της εξουσίας δεν γυρίζουν το κεφάλι τους να δουν τι πραγματικά συμβαίνει και ποιό δράμα βιώνουν δίπλα οι συνάνθρωποί τους, αλλά μάλλον τους κοιτάζουν αφ’ υψηλού και αδυνατούν να ασχοληθούν με την… πλέμπα!
Τη Δευτέρα το βράδυ, παρά τη συνεχομένη βροχή ευπρεπείς οικογενειάρχες, θύματα της οικονομικής κρίσης, βρέθηκαν στην ανάγκη κι εντάχθηκαν στην ουρά των εκατόν πενήντα περίπου μέτρων που σταθερά δημιουργείται τελευταία με την ανταπόκριση στο κάλεσμα της Παναγίας Γιάτρισσας και του πρωτοπρεσβύτερου π. Νικόλαου Βασιλόπουλου, για να μπορέσουν να πάρουν το εορταστικό βοήθημα που περιελάμβανε τρόφιμα με κρέας, χρήματα, ρούχα και παιχνίδια για τα παιδιά.
Είναι πρωτοφανές, Άγιες Ημέρες, οι καρεκλοκένταυροι της εξουσίας να μην έχουν να επιδείξουν το παραμικρό δείγμα κοινωνικής ευαισθησίας έναντι των αναξιοπαθούντων συνανθρώπων τους. Να σταθούν στο πλευρό τους να νιώσουν οι συνάνθρωποί μας ότι κάποιος τους σκέφτεται και μπορεί να υπάρχει στις πολύ δύσκολες, δυσκολότατες ημέρες τους, κάποιος που μπορεί να ενδιαφερθεί…
Όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, αντιλαμβάνονται πλέον ότι ι Κώωτσης και όλο το συνονθύλευμα που τον ακολουθεί για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι οι καρέκλες της εξουσίας και η είσπραξη του μηνιαίου μισθού. Από εκεί και πέρα δεν έχουν το παραμικρό να προσφέρουν και να δώσουν στον τόπο και τους πολίτες και δυστυχώς για τον τόπο θα χάσει άλλους τριάντα δύο μήνες, όσο δηλαδή θα παρευρίσκονται από το νόμο κι όχι από την πλειοψηφία της κοινωνίας στο τιμόνι του τόπου!

Άμεση η ανταπόκριση της CHCL παρά την κόντρα με τον Κώωτση
Είναι αναγκαίο να επισημανθεί, μετά και τις περισσότερες πληροφορίες που παρέσχε στο loutraki-press η CHCL, οι επιταγές προς ενίσχυση των απόρων την περίοδο των Χριστουγέννων δίδονται για πρώτη φορά στο δέκατο έβδομο χρόνια λειτουργίας της κοινοπραξίας.
Παρά την κόντρα και το έκρυθμο κλίμα που έχει διαμορφώσει ι Κώωτσης με τους κοινοπρακτούντες, ωστόσο, υπήρξε άμεση ανταπόκριση κι επίδειξη κοινωνικής ευαισθησίας, διανέμοντες εκατόν είκοσι πέντε επιταγές σε πραγματικά απόρους.
Μέχρι σήμερα, το βοήθημα της CHCL αφορούσε το πασχαλινό τραπέζι διανέμοντας τετρακόσιες πενήντα επιταγές, σε μεγαλύτερη γκάμα συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη βοηθήματος.

(211211)
Return top