ΚΟΥΙΖ

Τι συζητήθηκε στην πριβέ συνάντηση του έμπιστου Δημήτρη Πέτρου με τον Κώωτση και τι έκαναν ολόκληρη την ημέρα στην Ιάσωνος Δημήτρης Πέτρου και Παναγιώτης Βαρελάς; Κώωτση είναι αλήθεια ή ψέματα;
(031211)




Είπαν…

«Τις ημέρες Παύλου Παύλου μνημονεύομαι συχνά πυκνά οι εργαζόμενοι στην Ιάσωνος, καθ’ ότι ο δήμος Λουτρακίου αρχίζει πλέον να αποσυντίθεται. Το λέμε αυτό γιατί βιώνουμε την κατάσταση από πρώτο χέρι.»
Κώωτση ποιό είναι το έπαθλό σου διάλυσης του δήμου;
(031211)




ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Ι ΚΩΩΤΣΗ;

ΠΡΟΣ ΜΕΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΣΕ ΙΣΘΜΟ ΚΑΙ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ;

Στη μείωση των δημοτικών τελών στην περιοχή του Ισθμού και της Λίμνης Βουλιαγμένης, έχει αποφασίσει να εισηγηθεί ι Κώωτσης στην αρμόδια επιτροπή του δήμου Λουτρακίου.
Ενδιαφέρον έχει το σκεπτικό της πρωτοβουλίας του, δεδομένου ότι στην ίδια κίνηση δεν προβαίνει για ολόκληρη την επικράτεια του δήμου.
Η δικαιολογία Κώωτση μπορεί να είναι ότι και τα δύο μέρη χαρακτηρίζονται αρχαιολογικοί χώροι. Αν είναι αυτό το κριτήριο γιατί δεν λαμβάνει υπόψη του τόσο την ευρύτερη περιοχή της Ισθμίας χώρας με το πλούσιο για την περιοχή αρχαιολογικό ενδιαφέρον, όσο και για το Σχίνο;
Πάντως, εντελώς συμπτωματικά, επί του Ισθμού λειτουργεί επιχείρηση συμφερόντων της οικογένειας Δημήτρη Πέτρου - πλέον έμπιστου συμβούλου του Κώωτση, ενώ στη Λίμνη Βουλιαγμένης η ταβέρνα του ξαδέλφου Κώστα Δόσχορη.
Μην το ξεχνάμε: Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω.
(031211)




ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΖΙΡΟ € 1.000.000 ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΩΤΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΝΤΑΝΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΝΟΟΥΝ!

Όποιος ασχολείται με τα κοινά και παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στο δήμο Λουτρακίου, δεν απαιτεί ιδιαίτερα ευφυία να αντιληφθεί κανείς ότι η παρούσα δημοτική αρχή δεν έχει καταλάβει αν και ολοκληρώνεται πλέον ένας χρόνος ποια είναι η αποστολή της εκεί που βρέθηκε.
Η πρώτη αίσθηση είναι, ότι οι άνθρωποι παίζουν και στερούνται της ενδεδειγμένης σοβαρότητας για να διαχειρισθούν το μέλλον και τις προοπτικές αυτού του τόπου, εν αντιθέσει με το μεγάλο τους προσόν να βολεύουν και να τακτοποιούν υποθέσεις που αφορούν συγγενείς, φίλους, καθώς επίσης και διασύνδεση με οικονομικά συμφέροντα όπως προκύπτει από πρόσωπα του στενού ή ευρύτερου συγγενικού περιβάλλοντος πρωτίστως του Κώωτση.
Από το καλοκαίρι και μετά όλοι έχουν γίνει μάρτυρες της δωρεάν εκχώρησης(;) επίσημα τουλάχιστον, του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λουτρακίου σε επιχειρηματικά συμφέροντα που συνδέονται μ’ επαγγελματική σχέση - «συγγενείς» του Κώωτση.
Επίσης όλοι θυμούνται το κακό θέατρο του ηθοποιού και τους ψευδείς ισχυρισμούς που εκστόμισε, όταν το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε σε προ ημερήσιας θέματα συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.
Έκτοτε, έχουν περάσει μήνες και ο ηθοποιός με το θίασό του το συγκεκριμένο θέμα το έχουν ξεχάσει, σύρθηκαν σε μία συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και δεν έχουν κάνει τίποτε άλλο απολύτως.
Όπως προκύπτουν τα στοιχεία που φθάνουν στο loutraki-press για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λουτρακίου υπάρχει ενδιαφέρον να φέρει έσοδα και παράλληλα να υποβοηθηθούν επιχειρήσεις της πόλης, ειδικότερα σε μια κρίσιμη διεθνή οικονομική συγκυρία.
Οι άνθρωποι, δίκην παιδικής χαράς, επιδεικνύουν προκλητικότατη αδιαφορία να ανταποκριθούν -ως να μην υπάρχουν- σε κελεύσματα που φέρνουν χρήματα στον τόπο, που μπορούν να λειτουργήσουν ως λαδάκι στη μηχανή της τοπικής οικονομίας.

Που συνίσταται η εγκληματική τους αδιαφορία
Χαρακτηριστικότατη όλων η αγανάκτηση επιχειρηματία που τη διατυπώνει σε χθεσινή επιστολή του προς τον Κώωτση, λέγοντάς του εμμέσως πλην σαφώς ότι μ’ έχεις γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων σου.
Ο εν λόγω τουριστικός πράκτορας δεν έχει μουντζώσει ακόμη το Λουτράκι, γιατί διατηρεί στενότατες φιλικές κι επιχειρηματικές σχέσεις με επιχειρηματία του τόπου, κάνοντας τα πάντα να τον βοηθήσει στη συγκεκριμένη δύσκολη για όλους τους επιχειρηματίες συγκυρία.
«Από πέρσι την άνοιξη προσπάθησαν κατ’ επανάληψη να λάβω απάντηση για τη συγκεκριμένη ζήτηση. Έχω επισκεφθεί το δημαρχείο, έχω παραδώσει αίτηση, φαξ, e-mail, έχω έρθει σε επαφή με τον αντιδήμαρχο κ. Δέδε.
Είμαστε στο παρά 5. Κινδυνεύει το Λουτράκι να χάσει δουλειά 1 εκατομμυρίου ευρώ, καθώς και μελλοντικές παρόμοιες δουλειές».
Από αυτή την παράγραφο και μόνον μπορεί να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του, πόσο σοβαροί είναι οι άνθρωποι που κρατούν στα χέρια τους την τύχη του τόπου και πόσο εύκολο είναι να βάλουν το δήμο Λουτρακίου σε περιπέτειες, με ανυπολόγιστο κόστος κι επιπτώσεις.
Έχει ενδιαφέρον το πλήρες κείμενο της επιστολής για να μπορέσει ο καθένας να αντιληφθεί περί τίνος πρόκειται, αλλά προκύπτει κι ένα κεφαλαιώδους σημασίας ερώτημα: Μήπως τα φιλικά προς τη δημοτική αρχή συμφέροντα είναι αυτά που δεν επιτρέπουν να γίνει καμία αναπτυξιακή προσπάθεια από το δήμο Λουτρακίου και τον καθηλώνουν;
Γιατί ο μόνος προσανατολισμός ανάπτυξης του τόπου είναι το τουριστικό προϊόν και ι Κώωτσης έπιασε κι ευνούχισε το συγκεκριμένο θεσμοθετημένο όργανο σχεδίασης και χάραξης τουριστικής πολιτικής για τον τόπο. Πρόκειται για την Επιτροπή Τουρισμού στο πλαίσιο της σημερινής Λουτράκι Α.Ε., που πολύ ορθά είχε οραματισθεί και συγκρότησε ο Γιάννης Γιωτάκης και τον ακολούθησαν οι Παύλος Παύλου και Γιώργος Γκιώνης.
Αντίθετα, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν διαπιστωθεί τα κίνητρά του ι Κώωτσης έπιασε και την εκχώρησε στα επιχειρηματικά συμφέροντα των οποίων η αρμοδιότητα είναι εντελώς άλλου περιεχομένου. Είναι δηλαδή, σαν ο Χ πρωθυπουργός της χώρας, να καταργεί τον ΕΟΤ που θεσμοθετεί και να λέει στον κλάδο κάνετε ότι θέλετε σαν να είναι μαγαζάκι σας ο ελληνικός τουρισμός! Αυτό ακριβώς έκανε ι Κώωτσης κι ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Τι αναφέρει στην επιστολή του ο τουριστικός φορέας
Το πλήρες κείμενο της νέας επιστολής που απεστάλη χθες το πρωί στον Κώωτση και τον προειδοποιεί -άραγε κατάλαβε τον κώδωνα που του κρούει;- τι διακυβεύεται για το μέλλον του τόπου, έχει ως ακολούθως:
«Κύριε δήμαρχε,
το γραφείο μας εδώ και δεκαετίες φέρνει τουρίστες στο Λουτράκι. Αρχίσαμε να δουλεύουμε και με αθλητικό τουρισμό.
Για την ερχόμενη σαιζόν, έχουμε ζήτηση για 120 παιδιά - αθλητές οι οποίοι επιθυμούν να μείνουν στο Λουτράκι για τρεις ή πέντε μήνες. Θα χρειαστούν για τις προπονήσεις τους έως 4 διαδρόμους από την 50 μ. πισίνα, 2 φορές την ημέρα από 09:00 - 13:00 και 16:00 - 20:00.
«Από πέρσι την άνοιξη προσπάθησαν κατ’ επανάληψη να λάβω απάντηση για τη συγκεκριμένη ζήτηση. Έχω επισκεφθεί το δημαρχείο, έχω παραδώσει αίτηση, φαξ, e-mail, έχω έρθει σε επαφή με τον αντιδήμαρχο κ. Δέδε
(είναι προφανές ότι εννοεί τον Γιωργάκη, που είναι αρμόδιος για τους τομείς τουρισμού κι αθλητισμού).
Είμαστε στο παρά 5. Κινδυνεύει το Λουτράκι να χάσει δουλειά 1 εκατομμυρίου ευρώ, καθώς και μελλοντικές παρόμοιες δουλειές
Θα παρακαλούσα να μου δίνατε μια σαφή απάντηση για το κόστος ανά διάδρομο, ανά ώρα, αν υπάρχει δυνατότητα να προπονηθούν σε εξής δύο περιπτώσεις παραμονής στο Λουτράκι
Α από 01/06/12 έως 31/08/12 3 μήνες
Β από 01/05/12 έως 31/10/12 5 μήνες
Θα εκτιμήσω πολύ για μια άμεση απάντηση».
Από το κλείσιμο της επιστολής, λαμβάνοντας υπόψη το περιεχόμενό της, εύκολα αντιλαμβάνεται ο καθένας την αγανάκτηση του επιχειρηματία, ο οποίος θέλει και είναι πρόθυμος να βοηθήσει τον τόπο και ι Κώωτσης τον αγνοεί.
Τα 120 παιδιά, έχει το καθένα την οικογένειά του. Όταν λοιπόν απουσιάζουν από το σπίτι για τόσο καιρό φυσικό είναι να προγραμματίσουν και διαμονή στον τόπο οι οικογένειές τους, γεγονός που μεταφράζεται σε αύξηση της επισκεψιμότητας, διανυκτερεύσεων κι ούτω καθ’ εξής.
Κώωτση, όλα αυτά τα αντιλαμβάνεσαι ή το μόνο που ενδιαφέρει είναι συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα κι αυτά υπηρετούμε;
Τα παραπάνω Κώωτση είναι ψέμα όπως λες για όλες τις αναρτήσεις του loutraki-press και ποιος είναι τελικά αυτός που λέει μόνιμα ψέματα;
(031211)




ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Με οκτώ θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδριάζει την προσεχή Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 19:30 η δημοτική κοινότητα Λουτρακίου.
1 Γνωμοδότηση επί της επιβολής τελών και δικαιωμάτων για το έτος 2012.
2 Γνωμοδότηση επί του τεχνικού προγράμματος του δήμου, για το έτος 2012.
3 Περί επαναχορήγησης ή μη στην εταιρεία Νερά Καραντάνης ΕΠΕ προέγκρισης συναινέσεως του δήμου για την έκδοση άδειας εκμεταλλεύσεως και διαθέσεως στο εμπόριο του φυσικού μεταλλικού νερού Λουτρακίου με την εμπορική ονομασία "ΝΕΡΑ ΚΑΡΑΝΤΑΝΗ ".
4 Περί μετονομασίας οδού δήμου μας.
5 Περί εξέτασης αιτημάτων πολιτών για οικονομική ενίσχυση βάσει της εισήγησης της επιτροπής εξέτασης αιτήσεων δημοτών για οικονομική ενίσχυση.
6 Περί εξέτασης αιτήματος του Συλλόγου Άνω Καρμπουναρίου για επέκταση δημοτικού φωτισμού.
7 Περί εξέτασης αιτήματος της Τριανταφυλλιάς Αλεξίου για επέκταση δημοτικού φωτισμού.
8 Περί εξέτασης αιτήματος του Σπυρίδωνος Κόκκαλη για επέκταση δημοτικού φωτισμού.
(031211)
Return top