ΚΟΥΙΖ

Κορόιδευαν ή όχι πάλι χθες το πρωί Κώωτσης και Δημήτρης Δέδες τους πρώην εργαζομένους στη ΔΗΚΕΠΑΘ που παραμένουν άνεργοι επί πολλούς μήνες και παράλληλα ζητούν να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους;
(221211)




Είπαν…

«Ι Κώωτσης προσπαθεί να κλείσει τα εσωτερικά μέτωπα στο συνδυασμό του και χωρίς να το αντιλαμβάνεται έχει ανοίξει διάπλατα την πόρτα έντασης με την τοπική κοινωνία, αλλά και της ανοικτής πλέον αμφισβήτησής του…»
(221211)




«ΑΣ ΜΕ ΛΕΝΕ ΔΗΜΑΡΧΙΝΑ ΚΙ ΑΣ ΠΕΘΑΙΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ»

Η λαϊκή σοφία «ας με λένε δημαρχίνα κι ας πεθαίνω από την πείνα» με λίγη παράφραση πάει… γάντι κι αντιπροσωπεύει στο έπακρο κυρίως δύο συγκεκριμένους αξιωματούχους του δήμου Λουτρακίου, των οποίων η καριέρα κι ο πρότερος εργασιακός βίος δεν το επιτρέπουν.
Η προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου ανέδειξε σ’ ολόκληρο το μεγαλείο της την παθογένεια στη νοοτροπία των ανθρώπων της δημοτικής αρχής, προεξάρχοντος του ίδιου του Κώωτση.
Χαρακτηριστική η συζήτηση την περασμένη Τρίτη του 23 θέματος ημερήσιας διάταξης: «Απευθείας ανάθεση, κατόπιν διαπραγμάτευσης, εκτέλεσης υπηρεσίας «Φύλαξη και καθαρισμός δημοτικού δάσους» (αρ. μελ. 39/2011)», από την εξέλιξη του οποίου οι εχέφρονες πλέον διαπίστωσαν ότι το πολιτικό φέρεσθαι του Κώωτση, δεν είναι πλέον «ιάσιμο».
Τι κρύβεται λοιπόν πίσω από το συγκεκριμένο θέμα ημερήσιας διάταξης;
Η πρώτη περίπτωση
αφορά τη δέσμευση του Κώωτση με την οποία είχε εγγυηθεί στα μέλη των δύο συλλόγων Πολιτικής Προστασίας -χάρις στην παρουσία των οποίων παραμένουν ζωντανά τα Γεράνεια- ότι θα πάρουν τα οφειλόμενα -που αφορούν δαπάνες εξαγοράς και συντήρησης υλικών που έχουν πραγματοποιηθεί μέσα στο 2011- των € 20.000 + € 20.000 = € 40.000.
Η δεύτερη περίπτωση αφορά επαγγελματία, στον οποίο ι Κώωτσης αντί συγκεκριμένου τιμήματος -το ίδιο με την προηγούμενη χρονιά- του είχε αναθέσει τον καθαρισμό σε Σχίνο και Βαμβακιές -κοινότητα και οικισμό- για τους οποίους εξασφάλισε την καθαριότητά τους.
Όταν ήλθε η ώρα, κατά το κοινώς λεγόμενο… να πάνε ταμείο, ξεκίνησε ο γολγοθάς της πληρωμής για τους δύο συλλόγους και τον επαγγελματία, από αύριο, μεθαύριο, την άλλη εβδομάδα που τους υποσχόταν ι Κώωτσης και αδυνατούσε(;) να βρει τον τρόπο που θα τους πληρώσει. Αφού τους ταλαιπώρησε επί μήνες, στη συνέχεια είπαν στον καθένα ξεχωριστά ότι θα συμμετάσχει στον προαναφερόμενο διαγωνισμό που περιγράφει το έργο, δεδομένου ότι το θέμα το είχε αφήσει κατά την προσφιλή του τακτική και της αναποφασιστικότητάς του να πάει πίσω - πίσω και τελικά δεν μπορούσε να τους καταβάλλει το ποσό. Μ’ αυτό το τρικ, καθ’ ότι δεν μπορούν να σκεφθούν τις επιπτώσεις των πράξεών τους, ήλπιζαν ότι θα μπορέσει να αναδειχθεί ο μειοδότης για να πάρει τα χρήματα της εργασίας που αναλογούν στην κάθε περίπτωση.
Τώρα, πώς γίνεται δύο πλευρές δικαιούχων από το δήμο Λουτρακίου να αναδειχθούν μειοδότες στον ίδιο διαγωνισμό, αυτό μόνο ι Κώωτσης μπορεί να το δημιουργήσει και να το αφήσει να εξελιχθεί και τα «βαλσαμωμένα πουλιά» να ακολουθούν πιστά!
Με την προκήρυξη του ως άνω διαγωνισμού χωρίς να γνωρίζουν κατά πρώτο λόγο τις συμφωνίες και κατά δεύτερο λόγο τις απαιτήσεις η μία πλευρά της άλλης, υπέβαλαν τις προσφορές τους, προκειμένου οι πρώτοι να εισπράξουν τις καταβληθείσες δαπάνες και ο δεύτερος δαπάνες και προσωπική εργασία.
Στην ουσία, ι Κώωτσης με τα «εξαπτέρυγά» του ενέπαιξαν και τις δύο πλευρές.
Στην πρώτη περίπτωση καθ’ ότι «μιλημένη» η δουλειά η προσφορά που υποβλήθηκε περιοριζόταν μ’ έκπτωση μόλις 7%.
Στη δεύτερη περίπτωση ι Κώωτσης με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο καθαριότητας συνέστησαν στον επαγγελματία να συμμετάσχει στο διαγωνισμό, προκειμένου να μπορέσει να εισπράξει τα χρήματά του. Προφανώς, ο επαγγελματίας δεν τους πίστεψε -άρχισε και ξυπνάει η τοπική κοινωνία με τον ορυμαγδό ψεμάτων που εκστομίζουν- και υπέβαλε με την προσφορά έκπτωση της τάξης του 42%, προκειμένου να του κατακυρωθεί ο διαγωνισμός -δεδομένου ότι η προτεινόμενη έκπτωση είναι υπερβολικά υψηλή- και να μπορέσει να εισπράξει κάποια χρήματα, έναντι των οφειλομένων.
Ως να μην έφθαναν μόνον αυτά, εμφανίσθηκε και τρίτη προσφορά από επαγγελματία της Αθήνας, ο οποίος έδινε έκπτωση 70%!
Τι σημαίνει πρακτικά και ουσιαστικά η τόσο μεγάλη έκπτωση του 70% στην προσφορά του;
- Ή βρήκες κάποιον δικό σου και τον φωνάζεις για να του κάνεις ένα «δωράκι», καθ’ ότι έργο μ’ αυτή την έκπτωση δεν πρόκειται να γίνει.
- Ή όλα τα προηγούμενα χρόνια δήμος και επαγγελματίες, έστηναν τους διαγωνισμούς και καταλήστευαν το δημόσιο χρήμα.
- Ή έχεις υπερκοστολογήσει το έργο για να μπορέσουν να βγουν μίζες υπέρ κάποιων αξιωματούχων.
Η κατακύρωση του διαγωνισμού είχε πάει προς επικύρωση στην οικονομική επιτροπή, αλλά λόγω της μεγάλης έκπτωσης του 70% προκάλεσε επιφυλάξεις και παραπέμφθηκε στο δημοτικό συμβούλιο.
Όμως, αυτό που δημιουργεί ερωτήματα είναι πώς οι πέντε δημοτικοί σύμβουλοι του μεταλλαγμένου συνδυασμού Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα μπροστά και οι Πολίτες Πίσω υπερψήφισαν την κατακύρωση του διαγωνισμού σε μια προσφορά με την προκλητικότατη έκπτωση της τάξης του 70%, που αυτόματα γεννά όχι μόνον υποψίες, αλλά και το ενδεχόμενο να υπάρχει σχεδιασμός για αθέμιτο πλουτισμό.
Αν οι πέντε είχαν δίκιο, γιατί δεν βγήκαν δημόσια να καταγγείλουν ότι τα προηγούμενα χρόνια στηνόταν ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, με συνέπεια κάποιοι να τα έχουν κάνει «πλακάκια» καταληστεύοντας το δημοτικό χρήμα;
Επειδή τέτοια πιθανότητα και περίπτωση δεν υπάρχει, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι πέντε απεφάσισαν να παίξουν το παιχνίδι του Κώωτση, χωρίς να τους ενδιαφέρει τίποτε άλλο. Καθίσταται σαφές ότι πρόκειται για επικίνδυνα άτομα, όταν υπερψηφίζουν κατ’ αυτόν τον τρόπο, όπως και ι Κώωτσης.
Ι Κώωτσης, από την πλευρά του, στην προχθεσινή συνεδρίαση δεν πήγε από την έναρξή της, αλλά μετά από τη συζήτηση του πρώτου θέματος που αφορούσε το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού - Αθλητισμού - Περιβάλλοντος να παρακολουθήσει και να απολαύσει το αίσχος που είχε δημιουργήσει και το παιχνίδι που έκανε με την οικονομική επιβίωση των δύο συλλόγων και συγκεκριμένων επαγγελματιών.
Σύμφωνα δε με τις πληροφορίες του loutraki-press ο επαγγελματίας έχει οικονομικά προβλήματα με συνέπεια να απειλούνται περιουσιακά του στοιχεία, αλλά του Κώωτση δεν ιδρώνει το αυτί…
Ουσιαστικά πρόκειται για μια αρρωστημένη κατάσταση την οποία γνωρίζουν εκ των έσω, αλλά την αφήνουν να εξελίσσεται και σ’ αυτήν ευθύνη φέρουν κυρίως δύο άτομα. Δύο άτομα, που από τον επαγγελματικό τους βίο έχουν διοικήσει κόσμο, αντιλαμβάνονται χαρακτήρες και συμπεριφορές, ενώ στην καριέρα τους ευτύχισαν να διακριθούν ως ανώτατοι αξιωματικοί.
Ο πρώτος είναι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου υποστράτηγος ε.α. Γιώργος Κακαβάς και ο δεύτερος ο αντιδήμαρχος - αναπληρωτής του δημάρχου, ταξίαρχος ε.α. Γιώργος Γλυκοφρύδης. Δεν είναι δυνατόν με την εμπειρία που διαθέτουν να μην καθίσταται ευκρινής σ’ αυτούς η συμπτωματοσιολογία που εμφανίζει ι Κώωτσης κι αυτοί να μην παρεμβαίνουν και να επιτρέπουν να εξελίσσονται αυτά τα σκηνικά.
Γιώργος Κακαβάς και Γιώργος Γλυκοφρύδης, εκ των πραγμάτων έχουν υποχρέωση να παρέμβουν καταλυτικά και να αποτρέπουν στο εξής ι Κώωτσης να προβαίνει σ’ αυτού του είδους τις ενέργειες.
Δεν μπορούμε να φαντασθούμε ότι τους λείπει λόγω αποστρατείας η αναγνώριση που απολάμβαναν λόγω θέσεως, με συνέπεια σήμερα να έχουν κάνει θάλασσα το κρασί τους και να ανέχονται όλα όσα κάνει ι Κώωτσης, γιατί ο σοφός λαός μας λέει: «Ας με λένε δημαρχίνα κι ας πεθαίνω από την πείνα», όντας και απλήρωτοι για τις μέχρι σήμερα υπηρεσίες που έχουν προσφέρει στο δήμο Λουτρακίου.
(221211)
Return top