ΚΟΥΙΖ

Ποιόν αξιωματούχο της Ιάσωνος οι εργαζόμενοι θεωρούν ως χειρότερο από πλευράς χαρακτήρα;
(181211)




Είπαν…

«Ο αντιδήμαρχος Σπύρος Νικολάου θέλει να μεταφερθεί η αντιδημαρχία με όλες τις υπηρεσίες της στο κτίριο της Λουτράκι Α.Ε., για να ασκεί τη δική του πολιτική. Όταν το αντιληφθεί ι Κώωτσης, θα είναι πλέον αργά.»
(181211)




ΑΝΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΦΑΡΜΑΚΗ ΓΚΕΚΗ

Θύμα του βρώμικου ενδοπασοκικού πολέμου ενόψει των προσεχών βουλευτικών εκλογών με χτυπήματα κάτω από τη μέση -στον οποίο ι Κώωτσης δια των ανθρώπων του ενέπλεξε και το δήμο Λουτρακίου- όπως προκύπτει από χθεσινή της ανακοίνωση, είναι η βουλευτής Κορινθίας Αικατερίνη Φαρμάκη Γκέκη.
Στο ΠΑΣΟΚικό στρατόπεδο, σύμφωνα πάντοτε με τις μέχρι σήμερα δημοσκοπήσεις, υπάρχει τεράστια ένταση καθ’ ότι θα μειωθεί σημαντικότατα ο αριθμός των εδρών στη νέα Βουλή, κάτι άλλωστε που θα γίνει και στην Κορινθία, με συνέπεια ν’ αστράφτουν τα εσωκομματικά μαχαίρια.
Όποιος έχει γνώση κι εμπειρία σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, αλλά και σχεδόν στη διάρκεια ολόκληρης της τετραετίας -δεδομένου ότι καταβάλλεται προσπάθεια για να κερδηθούν νέοι ψηφοφόροι, αλλά και να διατηρηθούν οι παλαιοί, προκειμένου ο κάθε βουλευτής να ισχυροποιήσει τη δύναμή του, που κατ’ αρχήν μετριέται σε σταυρούς- οι βουλευτές έχουν μεταξύ τους μια αέναη μάχη.
Μετά και τη χθεσινή ανακοίνωση της Αικατερίνης Φαρμάκη Γκέκη, εύκολα αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε ότι η βουλευτής Κορινθίας έχει μπει στο κέντρο του στόχου και ήδη μετράει στο δήμο Λουτρακίου το δεύτερο μεγάλο κτύπημα. Υπενθυμίζεται, ότι η πρώτη ανοίκεια επίθεση έγινε μ’ αφορμή ανακίνησης ενός θέματος το οποίο έχει κλείσει, η δε δεύτερη, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, για δήθεν πρόθεσή της να διορίσει τον υιό της στη Βουλή, την οποία διαψεύδει κατηγορηματικά.

Η διάψευση της βουλευτού Κορινθίας Αικατερίνης Φαρμάκη Γκέκη
Αν και δεν είμαι υπέρ της απάντησης σε κάθε κακόβουλο σχόλιο που αναρτάται ανώνυμα στα blogs για τη δημιουργία εντυπώσεων, οφείλω να απαντήσω σε ανώνυμο σχόλιο που αναρωτιέται για το αν έχει διοριστεί ένας από τους γιους μου στη Βουλή διότι το συγκεκριμένο θίγει ευθέως την πολιτική μου πορεία και το προσωπικό μου ήθος.
Προς άρση λοιπόν, κάθε αμφισβήτησης, απαντώ στο ανώνυμο σχόλιο ότι ο μεν μεγαλύτερος γιος μου, διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός είναι ελεύθερος επαγγελματίας και ότι ο δε μικρότερος -για τον οποίον προφανώς αναρωτιέται ο ανώνυμος- πήρε το πτυχίο του από το ΤΕΙ Έργων Υποδομής του Πανεπιστημίου της Πάτρας και συνεχίζει τις σπουδές του κάνοντας μεταπτυχιακό στην Οικονομία και Διοίκηση Τεχνικών Έργων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Για το λόγο αυτό και βρίσκεται στη Χίο από τον Οκτώβριο του 2011.
Θυμίζω ότι ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος προωθεί την τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής που καταργεί 250 θέσεις μόνιμων υπαλλήλων, ώστε να μην δίνεται πια η δυνατότητα στους βουλευτές που το θέλουν να διορίσουν τα παιδιά τους στη Βουλή. Και για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου: η εξέλιξη αυτή με βρίσκει ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗ!
Τέλος, οφείλω να πω, για άλλη μια φορά, ότι η στοχοποίηση των βουλευτών με κακόβουλα σχόλια για την προσωπική και οικογενειακή τους ζωή, δεν εξυπηρετεί ούτε την δημοκρατία ούτε τη διαφάνεια. Είναι ανθρωποφαγία!
(181211)




«"ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ" ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ,
ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ!..»

Του Γιώργου Μπάκου*

Ο δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης, παρουσία του υπουργού και του περιφερειάρχη κατά την πρόσφατη τελετή παράδοσης χρήσης των ιαματικών πηγών στο Λουτράκι (εύγε Κώστα για την ευτυχή περάτωση της επιθυμίας και προσπάθειας ετών), αναφέρθηκε σε δυο θέματα που θα έπρεπε σχεδόν κατά απόλυτη προτεραιότητα να απασχολούν το δημοτικό έργο και την προσπάθεια όλων, ήτοι την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη και τον τουρισμό.
Δεν μπορώ να μην προσομοιάσω τις δηλώσεις με τον τίτλο της γνωστής ταινίας «Κοίτα Ποιός Μιλάει»!..
Εδώ θέλω να τονίσω, ότι τα γραφόμενα μου δεν είναι προϊόν μομφής και αμφισβήτησης, ούτε προσπάθεια δημιουργίας τριβής στον διοικούντα συνδυασμό, αλλά σαφής προσπάθεια να γίνει κατανοητό ότι στους συγκεκριμένους τομείς δεν υπάρχει ούτε καλός σχεδιασμός, ούτε γνώση, και το κυριότερο μηδενικό αποτέλεσμα και λάθος ενέργειες.
Και αυτό το γράφω γιατί λειτουργώ σε αντίθεση με ορισμένους άλλους που με τη στείρα τους πολιτική σκέψη και πράξη, είτε είναι χειροκροτητές κάθε φράσης στην προσπάθεια τους να κερδίσουν λίγο λάμψη από την λάμψη της εξουσίας ή δεν αντιδρούν σε ότι δεν συμφωνούν και απλά αποστασιοποιούνται, μη βοηθώντας έτσι στην πολυφωνία που φέρνει δημοκρατία και πίεση για αποτέλεσμα.
Λες κι έτσι νομίζουν ότι παράγουν έργο, ή αξιοποιούν σωστά την εκλογή τους από τους δημότες.
Είπε λοιπόν ο Δήμαρχος Κ. Λογοθέτης ότι "σήμερα θα έπρεπε να μας απασχολεί κυρίως το θέμα της κοινωνικής συνοχής και της προσπάθειας βοήθειας των αδύνατων κοινωνικά και των ευπαθών ομάδων". Για να συμπληρώσει ότι "ο βασικός άξονας για την αντιμετώπιση αυτή είναι ο τουρισμός και η ανάπτυξη".
Και ρωτάω με το φτωχό μου το μυαλό:
Για ποιά κοινωνική συνοχή μιλάμε;
Έγιναν κάποιες προσπάθειες επί ένα ολόκληρο έτος προς αυτή την κατεύθυνση;
Έγινε ποτέ προσπάθεια να βοηθηθεί το έργο του φιλόπτωχου της Παναγίας Γιάτρισσας και των άλλων ενοριών από Ίσθμια και Αγ. Θεοδώρους;
Πήγε ποτέ κάποιος (εκτός από τα μέλη του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας) στα συσσίτια να παρευρεθεί και να αντιμετωπίσει την πραγματική διάσταση του θέματος (όχι αλλά σύσσωμοι παρευρεθήκατε στην εκδήλωση του πρωτοπρεσβύτερου Νίκου Βασιλόπουλου στο ξενοδοχείο Μαντάς για να σας δει η κάμερα);
Έκανε ο δήμαρχος και η εκτελεστική έστω μια εσωτερική συνάντηση (παρά τις παραινέσεις του γράφοντος) για να υλοποιηθούν οι αποφάσεις του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Λουτρακίου Περαχώρας για τα θέματα εθελοντισμού, κοινωνικού παντοπωλείου και φαρμακείου, διάθεση χώρου, διάθεση προϋπολογισμού και τέλος απόφαση δημάρχου για την ανάθεση των αρμοδιοτήτων;
Έγινε προσπάθεια να ενημερωθούν με επισκέψεις, με επιστολές και με εκτυπώσεις αφισών σε ενορίες, εκκλησίες, ιδρύματα, κέντρα υγείας, φαρμακεία, ΙΚΑ και σε όλα τα δημοτικά και δημόσια κτήρια, για τη πρόγραμμα επιδότησης απόρων (τις 15.000) της επιτροπής που βρήκε μόλις 29 άτομα σε όλο το δήμο;
Έγινε προσπάθεια να δοθούν και να αποδοθούν οι κωδικοί του προϋπολογισμού για την βοήθεια σε είδος σε απόρους ή στα φιλόπτωχα;
Έγινε κάποια προσπάθεια να μαζευτούν ποσά, υλικά, τρόφιμα, παιχνίδια και ρουχισμός από τις μεγάλες εταιρείες του τόπου μας;
Έγινε κάτι από αυτά; ΟΧΙ. Τότε πως δικαιούμαστε να ομιλούμε; Πως προτάσσουμε την ανάγκη για κοινωνική συνοχή, παρά μόνο δίκην δημιουργίας εντυπώσεων στα ώτα του υπουργού και του περιφερειάρχη (και των χειροκροτητών ή των ετερόφωτων ρέποντων προς την εξουσία που θα τα αναμεταδώσουν αυθωρεί και παραχρήμα);

Και πάμε παρακάτω. Ερωτώ και πάλι με το φτωχό μου το μυαλό:
Τι έγινε για να υπάρξει αναστροφή μέσω ανάπτυξης, δημιουργίας θέσεων εργασίας, πρόκλησης επισκέψεων και βελτίωσης των τουριστικών υπηρεσιών;
Τι κάναμε για την υπαγωγή επιχειρήσεων στα αναπτυξιακά του Εναλλακτικού Τουρισμού;
Τι κάναμε για την δημιουργία φακέλλων για την υπαγωγή προγραμμάτων Τουριστικών Υπηρεσιών από τις προσκλήσεις της Περιφέρειας;
Τι κάναμε για τον τουρισμό και την τουριστική ανάπτυξη; Το πρώτο "δείγμα γραφής" του Δημάρχου ήταν η δημιουργία κωδικού για την ανάπτυξη του τουρισμού στον προϋπολογισμό, του τεράστιου ποσού των 14.000 ευρώ (!!), όταν για τις παρελάσεις μπήκαν 30.000 ή όταν για το διήμερο του καρναβαλιού "βρίσκουμε" 150.000 ευρώ (με 150.000 για την τουριστική ανάπτυξη, μήπως να σας πω τι θα φτιάχναμε και τι αποτέλεσμα θα φέρναμε για τον δήμο, τα έσοδα του και τις επιχειρήσεις;)
Τι κάναμε για την εκμετάλλευση του παγκόσμιου γεγονότος Rally Acropolis; Νερό από άλλη περιοχή στο Λουτράκι και μηδενική προβολή στους χώρους επισκέψεων.
Τι κάναμε για τον αθλητικό τουρισμό; Γυμναστήρια σε ανυποληψία. Κολυμβητήριο στην τύχη του (ας όψεται ο γράφων που το ανακινεί που και που). Προγράμματα για προσέλκυση αθλητικού τουρισμού, αθλητικών διοργανώσεων (μην πείτε για το παγκόσμιο του καράτε και το παγκόσμιο του δραμιού, γιατί ξέρετε ποιός τα έφερε...), προγραμμάτων φιλοξενίας προετοιμασίας κλπ;
Τι κάναμε για το υδροθεραπευτήριο και το Συνεδριακό;
Έχουν εμπορική πολιτική συνεργασίας με τουριστικούς φορείς;
Έχουν προγράμματα;
Έχουν φυλλάδια προβολής και ενημέρωσης;
Έχουν ένα μονόστηλο προβολής και διαφήμισης;
Έχουν ιστότοπους με δυνατότητα multemedia προβολής των εγκαταστάσεων και υπηρεσιών και online συστήματος κρατήσεων;
Έχουν γίνει προγράμματα συνεργασίας με Ιδρύματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων από χώρες της Ευρώπης που πριμοδοτούν τις διακοπές ασφαλισμένων;
Έχει γίνει προσπάθεια δημιουργίας κοινών προγραμμάτων με επιχειρήσεις της περιοχής και με το Club Hotel Casino;
Αστεία πράγματα που τα γνωρίζει και ο πιο αδαής στο χώρο, αλλά πυρηνική φυσική για άλλους που είτε δεν θέλουν ή δεν μπορούν ή το κάνουν επί σκοπώ για να μην αναδειχθούν τα έργα των προηγούμενων.
Και τέλος, τι κάναμε εν γένει για την στρατηγική του τουρισμού και της ανάπτυξης του τόπου;
-
Απεμπολήσαμε τα προγράμματα και τις πρωτοβουλίες του Καλλικράτη.
- Απεμπολήσαμε τις μελέτες και την δυνατότητα συμμετοχής του ΣΕΤΕ, της Περιφέρειας και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Πελοποννήσου στην οργάνωση των τουριστικών υπηρεσιών της περιοχής (βάσει της αρχικά εγκεκριμένης πρότασης του γράφοντος).
- Απεμπολήσαμε το δικαίωμα της χάραξης στρατηγικής και διάφανης χρηματοδότησης ενεργειών από τη Τουριστική Αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου (αφού φαίνεται ότι το σχέδιο ήταν εξ αρχής να πάει για φούντο και να δημιουργηθεί άλλη θυγατρική).
- Εκχωρήσαμε σε ΜΚΟ και ιδιώτες το δικαίωμα της τουριστικής στρατηγικής, και τα περιουσιακά στοιχεία όπως η μελέτη και το σήμα των 90.000 ευρώ. Και το εκχωρήσαμε χωρίς να το ελέγχουμε (ο δήμος ή η Λουτράκι ΑΕ), χωρίς να ηγείται εκπρόσωπος του δήμου και χωρίς να έχουμε εγκρίνει πενταετές σχέδιο, προϋπολογισμό έργων, προβολής και εξόδων και τρόπους χρηματοδότησης. προχειρότητα, αγνωσία και ανικανότητα σε όλο της το μεγαλείο.
Και για να προλάβω αντιδράσεις. Δέχομαι να το συζητήσουμε ανοιχτά στο δημοτικό συμβούλιο σε ειδική συνεδρίαση για τον τουρισμό, την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή για να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.

* Ο Γιώργος Μπάκος είναι πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λουτρακίου και διαχειριστής του Loutraki One.
(181211)

Return top