ΚΟΥΙΖ

Πότε θα στηθεί το επόμενο έκτακτο… στρατοδικείο του λαοπρόβλητου συνδυασμού "Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω", για να καταδικάσει μετά τον Άρη Μαρίνη τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ Χαράλαμπο Δοσσαρά;
(040413)




Είπαν… 1

«Μια άνευ προηγουμένου κόντρα ξέσπασε μεταξύ του τέως προέδρου της τοπικής Κοινότητας Λουτρακίου Γιώργου Μπάκου, λόγω πρόκλησής του από το συνοδό του δημάρχου Κώστα Λογοθέτη Θανάση Μουζάκη. Παριστάμενος κι εμπλεκόμενος στα δημοτικά πράγματα υπενθύμισε: Κοιτάχτε ποιος έχει το θράσος και μιλάει, ο οποίος το 2002 που ήταν υποψήφιος σε άλλο συνδυασμό είχε βγει για επαιτεία και είχε απολάβει προεκλογικής χορηγίας € 2.000 από τον τότε οικονομικό διευθυντή της Club Hotel Casino Loutraki Γιώργο Γιαννιτσόπουλο, κάτι που πριν δύο χρόνια σε στενό κύκλο τεσσάρων ατόμων είχε επιβεβαιώσει ο νυν σύμβουλος του δημάρχου.»
(040413)




Είπαν… 2

Στη «χούντα» του Σουλεϊμάν, έπνιξαν… στην πισίνα την πρόταση του Ποσειδώνα για τη λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λουτρακίου.
(040413)




Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΤΕ ΨΕΜΑΤΑ!

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΗΤΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ!

«Πιστέψτε με αυτή είναι η μόνη αλήθεια» -πάλι καλά που δεν έγινε σεισμός- όπως την αντιλαμβάνεται ο ίδιος, προσθέτοντας ωστόσο, άλλο ένα ψέμα στο γαϊτανάκι του, λέγοντας κατηγορηματικά ότι «δεν έχω υποσχεθεί ποτέ ότι θα πάει νερό στο Σχίνο!», αφήνοντας άφωνους τους γνωρίζοντες, ενώ συνέχισε αγέρωχος να λέει: «Καταβάλλουμε προσπάθειες και ο Σχίνος θα έχει πόσιμο νερό στο δίκτυό του φέτος το καλοκαίρι»!..
Τραγική φιγούρα από αυτή την εξέλιξη πρέπει να είναι ο χαϊδεμένος πρόεδρος του Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Σχίνου «Τα Γεράνεια» Αλέξανδρος Κινδιλίδης, ο οποίος ενώ μέχρι πρότινος διαβεβαίωνε ότι νερό στο Σχίνο θα έχει έλθει έως τον Μάιο, σύμφωνα με την υπόσχεση του δημάρχου Κώστα Λογοθέτη και του διευθυντή της ΔΕΥΑΛ Τάσου Μαστραντωνάκη, μετά την επιστολή του προέδρου της ΔΕΥΑΛ Χαράλαμπου Δοσσαρά -την οποία απέκρυπτε- δεξιά κι αριστερά -κατόπιν της καθοδήγησής του από το… μέντορά του- λέει ότι το νερό θα έλθει τον Ιούνιο.
Άπειρος από πολιτική ο Αλέξανδρος Κινδιλίδης, αδυνατεί να κρίνει, αλλά και να αξιολογήσει αυτά που του λέει ο δήμαρχος που αντιβαίνουν τη στοιχειώδη λογική, με συνέπεια να παπαγαλίζει αβασάνιστα, υποσχόμενος κι αυτός… χάντρες και καθρεφτάκια!
Η πραγματικότητα είναι, η μόνη λύση κατ’ ουσίαν για να μην πουν οι κάτοικοι του Σχίνου το νερό νεράκι, αυτό να μεταφερθεί με υδροφόρες.
Φυσικά, είμαι πολύ περίεργος αν τα μέλη του συλλόγου «Τα Γεράνεια» εμπιστευθούν εκ νέου τις τύχες τους -εδώ πλέον υπάρχουν σοβαρότατα θέματα για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών- στις προσεχείς αρχαιρεσίες, στον Αλέξανδρο Κινδιλίδη.
Π. Η.
(040413)




ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΣΙΓΑ - ΣΙΓΑ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΜΕΣΑ
ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ!

«Σαν το σπάρο που σπαρταράει» ήταν μετά το ανελέητο χτύπημα που δέχθηκε ο δήμαρχος Λουτρακίου Κώστας Λογοθέτης από την αντιπολίτευση, αλλά και από τον ανεξάρτητο πλέον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Κακαβά, ενώ ολοκληρωμένος και απελευθερωμένος ήταν ο λόγος του επικεφαλής του συνδυασμού Συνένωση Προόδου - Νέα Πορεία Γιώργου Πετρίτση για τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν την 25η Μαρτίου στο Μνημείο Ηρώων του παραλιακού πάρκου Λουτρακίου.
Ο Κώστας Λογοθέτης φανερά καταβεβλημένος, δεν μπορούσε να κάνει σώου ούτε για δευτερόλεπτα, δεδομένου ότι οι καταγγέλλοντες πρωθύστερα δεν τον άφηναν να ολοκληρώσει τους αστείους ισχυρισμούς - δικαιολογίες του και διέψευδαν την κατά τον ίδιο αλήθεια!
Από την αντίδραση του Κώστα Λογοθέτη, όπου εφάνη ότι δεν αντέχει άλλο πλέον τούτο το βάρος, τα πυρά που τον έπληξαν περισσότερο απ’ όλα ήταν αυτά του τέως προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γιώργου Κακαβά, που για να αμυνθεί αναγκάσθηκε να ξεφύγει, να χρησιμοποιήσει απρεπέστατους χαρακτηρισμούς, με τους παρισταμένους να αιφνιδιάζονται και όσοι γνώριζαν να λένε καλά του κάνει, εννοώντας ότι ο Γιώργος Κακαβάς αν κι έχουν περάσει τόσοι μήνες από την ανεξαρτητοποίησή του, δεν αποκαλύπτει ποια ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και τον εξανάγκασε σε παραίτηση.
Ο Γιώργος Κακαβάς τόνισε για άλλη μια φορά την ανάγκη να παραιτηθεί σύσσωμη η δημοτική αρχή, με τον Κώστα Λογοθέτη ουρλιάζοντας να λέει ότι δεν θα σας κάνουμε τη χάρη…
Για όσους αντελήφθησαν, πλάκα είχε, όταν ο Κώστας Λογοθέτης είπε συμφωνώ με όσα είπε ο σύμβουλος της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Δημήτρης Στάμου, ο οποίος προηγουμένως είχε πάρει το λόγο και είχε κάνει φύλο και φτερό το δελτίο Τύπου του δήμου Λουτρακίου με την αλήθεια του δημάρχου για τα επεισόδια της 25ης Μαρτίου και εμβρόντητοι ακούσαμε το δήμαρχο να λέει συμφωνώ. (Μα καλά, τί πίνετε δήμαρχε; Μήπως σας φέρνει νερό από τον υδροφορέα Σχίνου ο εκλεκτός σας πρόεδρος Αλέξανδρος Κινδιλίδης;)
Αξιοσημείωτη ήταν η επισήμανση του αρχηγού της αντιπολίτευσης Γιώργου Γκιώνη, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα να στηριχθεί ο διοικητής του Α.Τ. Λουτρακίου Χαράλαμπος Τετράδης. Επίσης, ο Γιώργος Γκιώνης τον κατακεραύνωσε για τον προεκλογικό του εμπαιγμό σε σχέση με τον προαστιακό σιδηρόδρομο, αλλά κατά την προσφιλή τακτική του Κώστα Λογοθέτη δεν πήρε απάντηση. Όμως, ο Γιώργος Γκιώνης, ήταν αυτός που άναψε τη δεύτερη φωτιά για εμφύλια σύρραξη μεταξύ δημάρχου και προέδρου της ΔΕΥΑΛ Χαράλαμπου Δοσσαρά, όταν αναφέρθηκε στον εμπαιγμό και τα ψέματα που έχει φλομώσει η δημοτική αρχή τους κατοίκους του Σχίνου
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Παύλος Παύλου στην παρέμβασή του στον Κώστα Λογοθέτη, του είπε εμμέσως πλην σαφώς ότι ήταν ατυχείς οι χειρισμοί του.
Τις ευθύνες του Κώστα Λογοθέτη για τα επεισόδια ανέδειξε και ο σύμβουλος της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ Χρήστος Ασημακόπουλος, ο οποίος επεκτάθη τόσο στην απομάκρυνση του ΙΚΑ, όσο και του ΟΑΕΔ και του κινδύνου να απομακρυνθεί προσεχώς και το αστυνομικό τμήμα.
Η χθεσινή, πάντως, ήταν ίσως μία από τις χειρότερες αν όχι η χειρότερη συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου, που αποτελεί άλλο ένα επίτευγμα του συνδυασμού της δημοτικής αρχής "Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω", καθώς επίσης και του ίδιου του δημάρχου Κώστα Λογοθέτη, που γράφει τη δική του μαύρη ιστορία.
(040413)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ
ΑΡΗ ΜΑΡΙΝΗ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΑ «ΒΑΛΣΑΜΩΜΕΝΑ ΠΟΥΛΙΑ»

Περίπου € 200.000 είναι τα χρήματα που επιδιώκουν να «βάλουν στο χέρι» από το Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου, ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Λογοθέτης δια των εκπροσώπων του, συμβούλου Γιώργου Γιαννιτσόπουλου και του έτερου «συγγενούς» κουμπάρου του Γιάννη Γκεζερλή, συνεπικουρούμενοι από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Σπύρου Νικολάου. Στόχος τους, το σκοπό μόνον οι ίδιοι τον γνωρίζουν, είναι να πληρωθεί η μελέτη ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, που μεθοδεύουν να πραγματοποιηθεί από το πανεπιστήμιο της Πεσκάρα, με το οποίο διατηρούν άριστες σχέσεις οι Γιάννης Γκεζερλής και Σπύρος Νικολάου.
Επειδή ο Άρης Μαρίνης δεν τους εισακούει, αλλά κυριότερα δεν ενδίδει να τους δώσει το ζεστό χρήμα, τα «πρασινοκόκκινα χμερ» του δευτέρου ορόφου της Ιάσωνος, αποφάσισαν να τον στείλουν στο απόσπασμα, όπου τα «βαλσαμωμένα πουλιά» εκτέλεσαν… το σκοτωμένο!
Τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά για να γίνεται ευρύτερα γνωστό. Τα φασιστοειδή της αυλής του κατά φαντασίαν «αυτοκράτορα» από χθες το πρωί συνέταξαν το κείμενο, το πρωτοκόλλησαν, όσοι ήταν παρόντες στο δημαρχείο το υπέγραψαν το πρωί, ενώ τα «βαλσαμωμένα πουλιά» το βράδυ, χωρίς περιθώριο άλλης επιλογής.
Χαρακτηριστικό είναι ότι το έγγραφο φέρει αρ. πρωτ. 6901/2-4-2013, αυτό σημαίνει ότι πέρασε από την υπηρεσία την ώρα που ήταν ανοιχτή και λειτουργούσε, ενώ το «έκτακτο στρατοδικείο» συνεδρίασε το βράδυ και στη συνέχεια μπήκαν οι υπογραφές. Δεύτερο σημείο είναι, ότι στον κατάλογο των ονομάτων αναφέρεται και το όνομα του Δημήτρη Πέτρου, χωρίς υπογραφή όμως, δεδομένου ότι δεν προσήλθε.
Τελικά το κατάπτυστο έγγραφο φέρει τις υπογραφές των Σπύρου Νικολάου, Γιώργου Γλυκοφρύδη, Δημήτρη Δέδε, Γιώργου Δέδε, Θανάση Μουζάκη, Γιάννη Κακούρου, Μαρίας Στάμου, Σταυρούλας Λέζου, Κώστα Δόσχορη και Παναγιώτη Βαρελά που σύντομα θα μισθοδοτείται για να του κλείσουν το στόμα, από την καταρρέουσα οικονομικά ΔΕΥΑΛ, με συνέπεια να λέει σε όλα «ναι».

Η κατάπτυστη επιστολή του αποκεφαλισμού
Κύριε πρόεδρε,
όπως γνωρίζετε, σύμφωνα με την υπ' αριθ.84/17-5-2012 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, απεφασίσθη η συγκρότηση σε Σώμα του διοικητικού συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου - Περαχώρας, αποτελούμενο από έντεκα (11) τακτικά μέλη και αντίστοιχα αναπληρωματικά, με πρόεδρο τον Άρη Μαρίνη.
Έκτοτε και μέχρι σήμερα το Λιμενικό Ταμείο, πλην ελαχίστων τυπικών ενεργειών που έχουν γίνει, δεν έχει ουσιαστικά λειτουργήσει, ενώ εκκρεμούν σοβαρά θέματα που αφορούν τόσο τη λειτουργικότητα του, όσο και την υλοποίηση των σκοπών του, όπως είναι η σύνταξη του προϋπολογισμού για το έτος 2013, η σύνταξη του τεχνικού προγράμματος για την ίδια χρονική περίοδο, κ.α., για τα οποία σημειωτέον έχουμε ήδη καθυστερήσει.
Την ευθύνη για την εμφανιζόμενη δυσλειτουργία του Λιμενικού Ταμείου και τις καθυστερήσεις; για τη ρύθμιση των παραπάνω και άλλων σοβαρών θεμάτων φρονούμε ότι έχει ο πρόεδρος Άρης Μαρίνης, ο οποίος κατά την άσκηση των καθηκόντων του δρα αντιδεοντολογικά και συγκεκριμένα:
Αρνείται συστηματικά προς τα μέλη του την παροχή πληροφοριών, σχετικών εγγράφων με τη σύσταση και λειτουργία του νομικού προσώπου του Λιμενικού Ταμείου, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των μελών του και γενικά δεν ενημερώνει τα μέλη του Δ.Σ. για τις δράσεις και ενέργειες που αφορούν το νομικό πρόσωπο, ενώ αρνείται να παρευρεθεί σε προγραμματισμένες; συναντήσεις με τα μέλη του Δ.Σ. προς συζήτηση σοβαρών θεμάτων που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του Λιμενικού Ταμείου.
Λειτουργεί αυτόνομα και προσωποκρατικά και όχι ομαδικά σε πνεύμα αμοιβαίας συνεργασίας με τα μέλη του ως όφειλε ως επικεφαλής του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου δημιουργώντας έτσι προβλήματα στη εύρυθμη λειτουργία του νομικού προσώπου το οποίο εκπροσωπεί.
Καθυστερεί στην προώθηση και διεκπεραίωση σοβαρών θεμάτων όπως είναι η σύνταξη του προϋπολογισμού 2013, η σύνταξη του Τεχνικού Προγράμματος του ιδίου έτους, η ψήφιση πιστώσεων ανάλογα με τις ανάγκες του νομικού προσώπου, η προώθηση της συστατικής πράξης (καταστατικού) προς δημοσίευση στο ΦΕΚ, η ανάρτηση των αποφάσεων του Δ.Σ. στο πρόγραμμα "διαύγεια", η αποστολή στοιχείων του νομικού προσώπου στους αρμόδιους φορείς για την ένταξη στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης κ.α., δεδομένου ότι η απαρίθμηση των διαδικαστικών εκκρεμοτήτων είναι ενδεικτική, καθόσον δε γνωρίζουμε, τί έχει γίνει και τί υπολείπεται να γίνει, προκειμένου να είναι σε θέση να λειτουργήσει το Λιμενικό Ταμείο και να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου του, γεγονός που ενέχει κινδύνους και δυσμενείς συνέπειες για την εύρυθμη λειτουργία και τη βιωσιμότητα του Λιμενικού Ταμείου, δεδομένου ότι οι έλεγχοι προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα νομικά τους πρόσωπα έχουν αυξηθεί και είναι πλέον ιδιαίτερα αυστηροί.
Για τους λόγους αυτούς ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ την αντικατάσταση του Άρη Μαρίνη από τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου του δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας καθώς και την διαγραφή του από μέλους του διοικητικού συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 240 παρ. 1 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, καθόσον συντρέχει σοβαρός λόγος που ανάγεται στην άσκηση των καθηκόντων του, έτσι ώστε αφενός μεν να αποκατασταθεί το πνεύμα της αμοιβαίας συνεργασίας με τα Μέλη του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου και αφετέρου να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά οι εκκρεμότητες και τα προβλήματα που απασχολούν το Λιμενικό Ταμείο, με σκοπό την απρόσκοπτη λειτουργία και βιωσιμότητα αυτού.
Προς τούτο παρακαλούμε να τεθεί ως θέμα προς συζήτηση και λήψη αποφάσεως από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων, έκτακτα ως κατεπείγον λόγω της σοβαρότητός του, για όλους τους προαναφερόμενους λόγους .έχον ως εξής:
"Αντικατάσταση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου Άρη Μαρίνη, καθώς και τη διαγραφή του από μέλους του διοικητικού συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου για σοβαρό λόγο που ανάγεται στην άσκηση των καθηκόντων του, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 240 παρ. 1 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και ανάκληση όλων των παρασχεθεισών σε αυτόν σχετικών εξουσιών."
Μια επιστολή που δεν έχει σχέση και δεν ανταποκρίνεται στοιχειωδώς με την πραγματικότητα, ενώ παράλληλα αποκρύπτει σκόπιμα και μεθοδευμένα ουσιώδεις δράσεις και επιτευχθέντα αποτελέσματα, με στόχο την παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης, καθ’ ότι θεωρούν εξασφαλισμένη τη δυνατότητά τους ότι μπορούν να εμπαίζουν και να κοροϊδεύουν ολόκληρη την τοπική κοινωνία.
(040413)
Return top