ΚΟΥΙΖ

Πόσους ακόμα δημοτικούς συμβούλους θα διαγράψει ο Κώστας Λογοθέτης; Τελικά πόσοι θα μείνετε στο συνδυασμό "Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω" μετά τους προγραμμένους και τις επερχόμενες ανεξαρτητοποιήσεις;
(300413)




Είπαν…

«Καλή η σπέκουλα που γίνεται σε βάρος της Γνωμοδότησης Τσοβόλα. Όσοι πείθονται κι εύκολα, έχοντας τείνει ευήκοον ους σε ανθρώπους που δεν πρέπει να εμπιστεύονται ούτε την αποστολή καρτ ποστάλ, μήπως θα πρέπει να προβληματισθούν, αν η Γνωμοδότηση Τσοβόλα δεν διέθετε ουσία και δεν είχε ψαχνό, που θα είχαν "κρεμάσει" οι θιγόμενοι το δήμαρχο Λουτρακίου Κώστα Λογοθέτη; Ποιός φαντάζεται ότι θα τον άφηναν σε χλωρό κλαρί, σ’ αυτή την περίοδο μάλιστα που βρίσκεται σε μειονεκτική θέση; Η πραγματικότητα, σε σχέση πάντοτε με τη Γνωμοδότηση Τσοβόλα είναι, ότι κάποιοι τρέχουν και δεν φθάνουν, αφού έχει ανάψει η φωτιά στα μπατζάκια τους…»
(300413)




ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ

ΑΡΓΥΡΗΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ: ΔΥΟ ΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ
ΣΤΑ «ΒΑΛΣΑΜΩΜΕΝΑ ΠΟΥΛΙΑ» ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ!

Εγκαταλελειμμένη στην τύχη της είναι η δημοτική ενότητα Αγ. Θεοδώρων, με τον αγιοθοδωριτάρχη αντιδήμαρχο Δημήτρη Δέδε να είναι κρυμμένος στη φωλιά της Πολεοδομίας και να μην νοιάζεται τι πραγματικά συμβαίνει στο χωριό.
Άστραψε και βρόντηξε χθες στη συνάντηση για την πυροπροστασία ο δημοτικός σύμβουλος από τους Αγ. Θεοδώρους Αργύρης Ψυχογιός, ο οποίος ναι μεν μπορεί να μην κατονόμασε τον Δημήτρη Δέδε, ωστόσο, τον φωτογράφισε -όπως ισχυρίζονταν παράγοντες της δημοτικής ενότητας Αγ. Θεοδώρων- όταν είπε ότι στα αιτήματά του για την επιβεβλημένη οικονομική ενίσχυση του συλλόγου του λένε: «Τι κολεγιά έχεις με τον Άρη Κωνσταντή και φωνάζεις να πάρει χρήματα;» με τον Αργύρη Ψυχογιό να ξεκαθαρίζει ότι η δημοτική αρχή δεν ασχολείται με το πρόβλημα και δεν υπάρχει καμία απολύτως συντονισμένη κίνηση, αφού εκεί είναι δυο λαλούν και τρεις χορεύουν!
Όσον αφορά τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Δέδε είπε ότι δεν επιδεικνύει ενδιαφέρον και τώρα που είναι ουσιαστικά αρχή της αντιπυρικής περιόδου δεν έχει εμφανισθεί!..
(300413)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΣΕ ΥΨΗΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ
Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ!

Του «κουτρούλη ο γάμος» προβλέπεται να γίνει στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου, όπου η συζήτηση στα θέματα προ ημερήσιας διάταξης προβλέπεται να διεξαχθεί σε έντονους και υψηλούς τόνους, καθ’ ότι τα προβλήματα είναι κρίσιμα και ολόκληρος ο δήμος καταστρέφεται.
Μπορεί τη δημοτική αρχή τα προβλήματα του τόπου να μην την αγγίζουν και να τα διασκεδάζει, ωστόσο, σήμερα θα πρέπει κατ’ αρχήν να συζητηθεί το τελεσίγραφο της Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε. προς τη Λουτράκι Α.Ε., με το οποίο ξεκαθαρίζει -κι αυτή τη φορά είναι σοβαρά τα πράγματα κι ο εργολάβος δεν έχει διάθεση να νερώσει το κρασί του- ότι τη δεύτερη εργάσιμη μετά τις διακοπές του Πάσχα θα προχωρήσει χωρίς δεύτερη κουβέντα σε κατάσχεση των κινητών αξιών, καθώς επίσης και του ακινήτου του Loutraki Thermal Spa.
Το δημοτικό συμβούλιο επιβάλλεται να λειτουργήσει ως γενική συνέλευση, να αξιολογήσει την πρόταση της εργολήπτριας εταιρείας και να διαπραγματευθεί πάνω σ’ αυτή, προκειμένου να αποφευχθεί μεγαλύτερη καταστροφή.
Ως γενική συνέλευση της Λουτράκι Α.Ε. το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να λειτουργήσει και για το έγγραφο του διαχειριστή της Club Hotel Casino Loutraki Νικόλαου Δαούλη Ρεμαντά, προκειμένου να ενημερωθεί για το περιεχόμενό του και να ζητήσει να διαβιβασθεί στην Εισαγγελία Κορίνθου, έτσι ώστε να συσχετισθεί με τη δικογραφία της μηνυτήριας αναφοράς για τη Γνωμοδότηση Τσοβόλα, που βρίσκεται σε εξέλιξη και μελετάται στα χέρια αρμόδιου εισαγγελέα!
Πρόκειται για δύο πάρα πολύ σκληρά θέματα, τα οποία όσο κι αν τα υποβαθμίζουν, τα υποτιμούν και αποπειρώνται να τα ευτελίσουν είναι καθοριστικά για το μέλλον και την προοπτική της Λουτράκι Α.Ε., δεδομένου ότι οι ορθοί και ενδεδειγμένοι χειρισμοί θα διασφαλίσουν τα συμφέροντα της Λουτράκι Α.Ε. και κατ’ επέκταση του τόπου και θα της δώσουν και πάλι πνοή, λαμβανομένου υπόψη ότι το Λουτράκι διαθέτει το καλύτερο Thermal Spa στη νότια Ευρώπη.
Εν τω μεταξύ τον Κώστα Λογοθέτη και τη δημοτική αρχή του, στη σημερινή συνεδρίαση εκτιμάται ότι θα της σπάσουν πρώιμα τα αυγά, γιατί η κατάσταση δεν πάει άλλο και η κοινωνία έχει εξαντληθεί. Υπάρχει, όπως μεταφέρονται οι πληροφορίες, διάθεση σήμερα να το ξεκόψουν στον Κώστα Λογοθέτη: «Κοροϊδία τέλος»!
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης δεν κρύβουν παγίδες, ωστόσο, η μάχη θα γίνει με τον προϋπολογισμό του «Προμηθέα» ο οποίος από το διοικητικό συμβούλιο εγκρίθηκε μόνον με μία ψήφο διαφορά. Αντίθετα, τα πράγματα φαίνονται εύκολα για τον προϋπολογισμό της «Μέριμνα», ο οποίος στο διοικητικό συμβούλιο εγκρίθηκε ομόφωνα.
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης της σημερινής συνεδρίασης έχουν ως ακολούθως:
1 Έγκριση προϋπολογισμού, έτους 2013, του ΝΠΔΔ «Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων "Μέριμνα"».
2 Έγκριση προϋπολογισμού, έτους 2013, του ΝΠΔΔ «Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού - Αθλητισμού - Περιβάλλοντος Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων "Προμηθέας"».
3 Αποδοχή ποσού € 1.208,00 προς υλοποίηση στον δήμο μας του θεσμού για τον εθελοντή σχολικό τροχονόμο κατά το διάστημα Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου 2012 και κατανομή αυτού.
(300413)




ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ
ΔΙΟΧΕΤΕΥΘΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ;

Σε θαύμα οφείλεται ότι τα Γεράνεια δεν έχουν γίνει παρανάλωμα του πυρός κι αυτό το όμορφο βουνό να έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπο, αφού η δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη δεν δίνει «δεκάρα τσακιστή» για πρόληψη και πυροπροστασία!
Αυτό καταγγέλθηκε χθες με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο από τον πρόεδρο του Συλλόγου Προστασίας του Δάσους Άρη Κωνσταντή ο οποίος αποκάλυψε ότι ο δήμος Λουτρακίου έχει εισπράξει για τα έτη 2011 και 2012 από την αποκεντρωμένη περιφέρεια Πελοποννήσου το ποσό των € 119.000 προκειμένου να διατεθούν για την κάλυψη τρεχουσών αναγκών, εκ των οποίων έχουν διατεθεί μόλις € 2.500 στους δύο συλλόγους σε Λουτράκι και Αγ. Θεοδώρους.
Όπως επεσήμανε από την πλευρά του και ο δημοτικός σύμβουλος του μεταλλαγμένου συνδυασμού "Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω" Αργύρης Ψυχογιός, τα χρήματα με τροποποιήσεις κωδικών δόθηκαν σε άλλες δραστηριότητες.
Δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι την ίδια περίοδο 2011 και 2012 υπήρχαν αυξημένες ανάγκες στο δήμο Λουτρακίου και οι απευθείας αναθέσεις της δημοτικής Αρχής του Κώστα Λογοθέτη ανήλθαν στα € 2.160.000, με συνέπεια να μην περισσεύουν χρήματα για το περιβάλλον, το πράσινο και το βουνό μας που είναι πηγή ζωής!
Ο Άρης Κωνσταντής υπογράμμισε ότι και φέτος έχουν δοθεί για τον ίδιο λόγο € 53.300 για πυροπροστασία, αλλά στους δύο συλλόγους δεν έχει φθάσει ακόμα ευρώ, γεγονός που τον ανάγκασε να απευθύνει δημόσια έκκληση στον Κώστα Λογοθέτη να δώσει τώρα τα χρήματα κι όχι στο τέλος του χρόνου, καθ’ ότι οι ανάγκες σε αναλώσιμα υλικά, λάστιχα, λιπαντικά, μάνικες είναι αυξημένη, ενώ και τα αυτοκίνητα κυκλοφορούν ανασφάλιστα κι αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο. Ακόμη είπε ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη η διάθεση κονδυλίου € 3.000 - 4.000 καθ’ ότι τα αυτοκίνητα της πυρασφάλειας δεν είναι για το γκαράζ, αλλά συνέχεια περιπολούν.
Ο Άρης Κωνσταντής τόνισε ότι ο Σύλλογος Προστασίας του Δάσους λόγω της αδιαφορίας της δημοτικής αρχής έχει προσφύγει στη Motor Oil να αναλάβει η βιομηχανία τη φετινή δαπάνη της πυροπροστασίας.
Από την πλευρά του ο Αργύρης Ψυχογιός είπε ότι δεν σταματάει να ζητάει συνεχώς τα χρήματα, αλλά δεν υπάρχει ανταπόκριση κι αυτό που εισπράττει είναι υποσχέσεις άνευ αντικρίσματος «ναι, ναι, θα δώσουμε, αλλά δεν βρίσκουμε τον τρόπο πώς θα τα εγγράψουμε!» (Η κοροϊδία πάει σύννεφο! Φαίνεται έχουν γίνει πρυτάνεις να αλλάζουν κωδικούς και να τα παίρνουν από ένα πάρα πολύ κρίσιμο τομέα.)
Αλήθεια, τι έχει να πει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Γλυκοφρύδης ως πολιτικός προϊστάμενος των Οικονομικών Υπηρεσιών και μέλος της οικονομικής Επιτροπής του  δήμου Λουτρακίου; Αυτό είναι το έντιμο;
Κλείνοντας την παρέμβασή του ο Άρης Κωνσταντής επεσήμανε προς κάθε κατεύθυνση ότι η απόσπαση των χρημάτων από την πυροπροστασία αποτελεί ποινικό αδίκημα και ήδη υπάρχει πρότερο δεδικασμένο με καταδίκη του πρώην δημάρχου Ζαχάρως.
(300413)
Return top