ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ




ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ!

Κρεσέντο ανησυχίας, προκάλεσε στους πολίτες και τους φορείς του Λουτρακίου η είδηση πως τρεις επιχειρηματίες με ισχυρά συμφέροντα στην περιοχή Γαλότα Ισθμού Κορινθίας (Α-Β Βασιλόπουλος), έσυραν με προπέτες τον βουλευτή Κορινθίας Χρίστο Δήμα και τον αντιπεριφερειάρχη του νομού Γιώργο Δέδε, τον Κώστα Λογοθέτη και τους επικεφαλής των συνδυασμών του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου, σε μια συνάντηση που τίθενται πολλά, αλλά και μεγάλα ερωτηματικά ως προς την ικανοποίηση των συμφερόντων του Λουτρακίου, στο υπουργείο Ανάπτυξης - Ανταγωνιστικότητας - Υποδομών - Μεταφορών - Δικτύων.
Στο ακραιφνώς πολιτικό ολίσθημα που πρωταγωνίστησε ο Χρίστος Δήμας, δεν έλαβε υπόψιν του ότι, την προηγούμενη βουλευτική περίοδο, σύμπασα η τοπική κοινωνία με βουλευτές του νομού, είχε προωθήσει τη λύση της κατασκευής σταθμού στον Ισθμό, στο σημείο που υπάρχει η διακλάδωση των γραμμών του προαστιακού προς το Λουτράκι, στη θέση Παράδεισος - Φιλοθέη και όχι στη θέση Α-Β Βασιλόπουλος, ώστε με την ολοκλήρωση των έργων, η απόληξη της γραμμής να γίνεται στην οδό Αιγαίου στο Λουτράκι. Μάλιστα, με τις καθοριστικές παρεμβάσεις του βουλευτή του νομού μας Κώστα Κόλλια, αλλά και του πρώην συναδέλφου του Πάνου Μπεγλίτη, το θέμα είχε φθάσει σ’ ένα πολύ καλό σημείο.
Δυστυχώς, όμως, συναντήσεις όπως της 10-4-2013, οι οποίες γίνονται ύστερα από πρωτοβουλία συγκεκριμένων ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων σε βάρος του κοινού δημοσίου συμφέροντος, με αποκλειστικό τους σκοπό να εκμηδενίσουν τις πιθανότητες να μπει ο προαστιακός στο Λουτράκι και παράλληλα να κατασκευασθεί σταθμός στη θέση Α-Β Βασιλόπουλο λειτουργούν σε βάρος μιας ολόκληρης πόλης και της τοπικής κοινωνίας της.
Δυστύχημα είναι ότι, αν και το αυτονόητο επιτάσσει οι εκπρόσωποι του λαού βουλευτής και αντιπεριφερειάρχης, σύρροντας και το δήμαρχο Λουτρακίου, να είναι εκφραστές των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας, λειτουργούν εκ διαμέτρου αντίθετα και τίθενται ως προπομποί των ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων. Με τη στάση τους προκαλούν κεφαλαιώδη ερωτήματα, που συσκοτίζουν την πραγματικότητα, ενώ είναι αδιαμφισβήτητο ότι η πρωτοβουλία των εν λόγω πολιτικών προσώπων αφήνει έντονη σκιά. Η εκ των υστέρων δικαιολογία, πως πήγαν δήθεν για να μην γίνει σταθμός στη θέση Α-Β Βασιλόπουλος προκειμένου να εισέλθει ο προαστιακός στην πόλη του Λουτρακίου δεν πείθει κανέναν. Και τούτο, γιατί δεν δυνατόν, να αποκλείονται οι εκπρόσωποι των πολιτών της πόλης του Λουτρακίου με τους φορείς και τους έγκριτους συγκοινωνιολόγους που τους παρέχουν τεχνική υποστήριξη, με σκοπό την οικονομική ανάπτυξη της πόλης και σε αρμονική επέκταση του νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου στην περιοχή Λιβαδάκι.
Λόγους διαφάνειας και αυτοπροστασίας του εν λόγω πολιτικού προσωπικού επέβαλαν προκειμένου να γίνουν πειστικοί οι ισχυρισμοί τους στην τοπική κοινωνία, να είχε διασφαλίσει την τήρηση πρακτικών στη συνάντηση, ώστε να μην υπάρχουν νεφελώματα στο αντικείμενο και τους στόχους της συνάντησης.
Οι συμμετέχοντες πολιτικοί, προκειμένου να διασκεδάσουν τις διαμορφούμενες αρνητικές εντυπώσεις, θα πρέπει άμεσα να τοποθετηθούν δημόσια, πως στόχος για τον οποίο μετέβησαν στο υπουργείο ευοδώθηκε και δεν θα κατασκευαστεί σταθμός στη θέση Α-Β Βασιλόπουλος, ενώ ο προαστιακός θα εισέλθει στην πόλη του Λουτρακίου με γνώμονα τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για τον προαστιακό σιδηρόδρομο, αλλά και για τον πολεοδομικό σχεδιασμό.
Ο βουλευτής Χρίστος Δήμας θα πρέπει να γνωστοποιήσει το χρηματοδοτικό εργαλείο με το οποίο θα υλοποιηθεί το εν λόγω έργο, όπως ρητά και κατηγορηματικά προϋποθέτει η ΕΡΓΟΣΕ με το το υπ’ αριθ. 209554 έγγραφό της, της 12-1-2012, έτσι ώστε να ξεκινήσει τις μελέτες.
Επίσης, μεγάλο ερώτημα, προκαλεί και το γεγονός, πώς γίνεται το αρμόδιο υπουργείο ΑΑΝΥΔ και οι υπηρεσίες του ΟΣΕ με τα υπ’ αριθ. Β-518, Β-672, 197946 έγγραφα τους, να μας ενημερώνουν πως αρμόδιος για να υλοποιήσει το εν λόγω έργο είναι η περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω του συγκεκριμένου ΠΕΠ - (ΕΣΠΑ 2007 - 2013), ενώ οι Χρίστος Δήμας και Γιώργος Δέδες κινούνται σε αντιδιαστολή ως προς τις υποδείξεις, προφανώς για να αποστοχοποιήσουν τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, ο οποίος είναι ο μόνος υπεύθυνος για την υλοποίηση του έργου και επί 18 μήνες που έχει λάβει επίσημα ενημέρωση, δεν έχει κινήσει καμία διαδικασία προς αυτή την κατεύθυνση!
Η τοπική κοινωνία έχει στραμμένη την προσοχή της στον Χρίστο Δήμα μετά από αυτή του την πρωτοβουλία και θα παρακολουθήσει με μέγιστο ενδιαφέρον, εάν στις 22 Απριλίου 2013, που το θέμα της έλευσης του προαστιακού σιδηροδρόμου συζητείται στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, αν θα ξαναβγεί και πάλι μπροστάρης, θα καλέσει τους θεσμικούς εκπροσώπους του δήμου και θα  μεταβούν όλοι μαζί στην Τρίπολη, ώστε  να ασκήσουν θεσμική πίεση στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη για να υπολοιήσει τα εμφανώς υπεσχημένα του.
Διαφορετικά, η εικόνα που θα αποκαλυφθεί στους πολίτες, θα είναι ότι η πρωτοβουλία του εν λόγω βουλευτή, ήταν μόνο για προσωπική προβολή και πιθανώς, να κρύβει άλλα προτάγματα που όχι μόνο δεν προσφέρουν τίποτα στην πανθομολογούμενη απαίτηση της τοπικής κοινωνίας, αλλά το μόνο που δημιουργεί είναι σύγχυση και προβληματισμό.
Η Πρωτοβουλία Πολιτών και Φορέων για την Έλευση του προαστιακού Σιδηροδρόμου στην Πόλη του Λουτρακίου, απευθύνεται ιδιαίτερα στο νεαρό βουλευτή Χρίστο Δήμα και τον ερωτά δημοσίως: Γιατί όταν επισκέφθηκαν το υπουργείο Πολιτισμού για το Μουσείο της Περαχώρας συνοδευόταν από τους Φίλους του Μουσείου, ενώ προχθές αγνόησε την Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων Λουτρακίου που λειτουργεί και δρα προς το συμφέρον μιας ολόκληρης πόλης;
Η Πρωτοβουλία Πολιτών και Φορέων για την Έλευση του προαστιακού Σιδηροδρόμου στην Πόλη του Λουτρακίου, διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις έως και αμφιβολίες για το κατά πόσο ενημερώθηκε με πραγματικά στοιχεία και διεξοδικά το αρμόδιο υπουργείο και δεσμεύεται να το πράξει στο άμεσο μέλλον.
(120413)
Return top