ΚΟΥΙΖ

Χάλασαν τα κομπιούτερ και δεν εκδίδουν δελτίο Τύπου για το περιεχόμενο της συνάντησης όσον αφορά την τύχη του προαστιακού σιδηροδρόμου και την έλευσή του στο Λουτράκι; Ειδικότερα ο νεαρός βουλευτής Χρήστος Δήμας που με το παραμικρό εκδίδει ανακοίνωση γιατί έχει σιωπήσει; Επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γιώργος Δέδες φοβάται μη στενοχωρήσει τον προϊστάμενό του περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη; Όσον αφορά τους πολιτικούς ταγούς του Λουτρακίου, δεν θέλει φιλοσοφία αν γίνει μία αναδρομή για τη στάση τους στο παρελθόν!
(1304113)




Είπαν…

«Το Λουτράκι το έλυσε τελικά το πρόβλημα της μαρίνας. Μετά τη διαπλάτυνση και την εκβάθυνση του Διαύλου, η λίμνη Βουλιαγμένης μπορεί να εξελιχθεί σε μία σούπερ μαρίνα, μέσα σε αρχαιολογικό χώρο κιόλας! Τι λέτε; Δεν θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία;»
(130413)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




Αξιοπρέπεια δεν είναι
στο να κατέχω τιμές,
αλλά να τις αξίζω!
Νίκος Καζαντζάκης




ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΠΛΟ ΣΙΩΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Το κρυφτούλι των ταγών του Λουτρακίου, σε συνδυασμό με την έλλειψη πολιτικού θάρρους να βγουν ανοικτά και να πουν τι ακριβώς συζητήθηκε την περασμένη Τετάρτη στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αρμόδιου για τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες αναπληρωτή υπουργού Σταύρου Καλογιάννη, προκαλεί δυσφορία και σύγχυση στην κοινωνία της πόλης.
Το κλίμα αυτό επιτείνουν και οι πληροφορίες που προέρχονται από τους επιχειρηματίες του Ισθμού, οι οποίοι δηλώνουν ότι είναι υπέρμετρα χαρούμενοι καθ’ ότι δεν πίστευαν ότι μπορούσαν να φύγουν με τόσα πολλά από τη συγκεκριμένη συνάντηση, δεδομένου ότι υπολόγιζαν ότι θα εκδηλωνόντουσαν αντιδράσεις που δεν θα επέτρεπαν την πέρα από κάθε φαντασία ευτυχή κατάληξη.
Αν όλα αυτά -όπως μεταφέρθηκαν στο loutraki-press από αποδεδειγμένα αξιόπιστη πηγή- ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, σημαίνει, δυστυχώς για τους ταγούς του τόπου, ότι δεν άρθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, δεν υπερασπίσθηκαν τα συμφέροντα του τόπου τους με το απαιτούμενο σθένος και μάλλον η… βόλτα στην Αθήνα ενδεχομένως να αναδεικνύεται σε επίπεδο δημοσίων σχέσεων για τη γνωριμία μ’ ένα αναπληρωτή υπουργό. Δεν είναι δυνατόν το ιδιωτικό οικονομικό περιουσιακό συμφέρον, με τα συμφέροντα κάποιων επιχειρήσεων να υπερισχύουν τελικά του συμφέροντος και της προοπτικής μιας ολόκληρης πόλης και των κατοίκων της.
Η δεύτερη ανάγνωση της συνάντησης, δεν αφήνει κανέναν απολύτως να μείνει επαναπαυμένος, δεδομένου ότι τα σημάδια μάλλον αρνητικά είναι για την τύχη του έργου και καταστροφικά για την πόλη του Λουτρακίου. Η σιωπή που έχει επιβληθεί για την εν λόγω συνάντηση οδηγεί σε σκέψεις τι έχουν πράξει κατά το παρελθόν οι «εχθροί» του προαστιακού σιδηροδρόμου, ευθύνη των οποίων το πλέον σύγχρονο παγκοσμίως συγκοινωνιακό μέσο δεν έχει μπει μέχρι σήμερα στο Λουτράκι, αλλά και τι στην ουσία έχουν πράξει εν αντιθέσει με τα προεκλογικά τους πυροτεχνήματα, με συνέπεια σήμερα, να διαμορφώνεται μια αρνητική προοπτική για την τύχη του έργου.
Πρέπει να επισημανθεί ότι αν οι πολιτικοί ταγοί του Λουτρακίου, καθώς επίσης και η δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη που εξαπάτησε την τοπική κοινωνία σ’ ακόμη ένα κεφάλαιο, αν πραγματικά ήθελαν τον προαστιακό σιδηρόδρομο να μπει στο Λουτράκι θα το είχαν επιτύχει, θα εξυπηρετούσε ήδη τους κατοίκους, ενώ παράλληλα θα έφερνε και πρόσθετο κόσμο στην πόλη, έστω και για ημερήσια βόλτα από την πρωτεύουσα.
Η ιστορία μέχρι σήμερα έχει δείξει ότι τα κάστρα και τα φρούρια πέφτουν από μέσα, γιατί προδόθηκαν. Έτσι και ο προαστιακός δεν έχει έλθει στο Λουτράκι γιατί κάποιοι έχουν λειτουργήσει ενάντια στα συμφέροντα του τόπου.
Ο γράφων, προσωπικά, αλλά και ως μέλος της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου εντός της πόλης του Λουτρακίου θα δώσουμε το νυν υπέρ πάντων αγώνα, γιατί το έργο είναι εφικτό κι εύκολο να γίνει, αποτελεί επιθυμία σύμπασας της κοινωνίας κι επειδή αυτό είναι το δίκαιο, πιστεύουμε ότι με κόπο και ιδρώτα θα πετύχουμε το δρομολόγιο Αθήνα - Λουτράκι - Αθήνα να γίνει πραγματικότητα όχι μόνον για την τοπική κοινωνία, αλλά και για τους δεκάδες χιλιάδες παραθεριστές της πόλης και της ευρύτερης επικράτειας του δήμου.
(130413)
Return top