ΚΟΥΙΖ

Γιατί επισταμένα κι αγωνιωδώς ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης δια του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου Γιώργου Πουλοκέφαλου απαιτεί επισταμένως από τους συνδυασμούς της αντιπολίτευσης να μην συζητηθεί το θέμα της έλευσης του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στην πόλη του Λουτρακίου;
Ποια είναι τα νέα παιχνίδια που πρέπει να παιχθούν σε βάρος μιας ολόκληρης πόλης;
Βαριά δεν είναι πλέον η δυσοσμία που αναβλύζει η συγκεκριμένη υπόθεση;
Λίγη ντροπή δεν υπάρχει πλέον στους πολιτικούς ταγούς, που κόπτονται για κάποια συγκεκριμένα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα σε βάρος των κατοίκων μιας ολόκληρης πόλης;
Ο Πέτρος Τατούλης θα πρέπει να έχει υπόψη του ότι για το συγκεκριμένο θέμα έχει απωλέσει την αξιοπιστία του. Γιατί διαφορετικά ο προαστιακός του Λουτρακίου σήμερα μπορεί να έτρεχε στις ράγες!
Μάλλον ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου θα πρέπει να αλλάξει το φέρεσθαί του… και να αρθεί το ύψος των περιστάσεων. Να συμπεριφερθεί ως περιφερειάρχης που δρα και μεριμνά προς το συμφέρον κοινωνικού συνόλου κι όχι εξ αντανακλάσεως να φαίνεται ότι κάνει τα πάντα προκειμένου να αξιοποιηθεί η κτηματική περιουσία ενός και μόνου ανθρώπου σε βάρος περίπου 15.000 μονίμων κατοίκων κι άλλων περίπου 80.000 παραθεριστών;
(160413)




Είπαν…

«Ο Κώστας Λογοθέτης, αφού του επεστράφη ο προϋπολογισμός του δήμου Λουτρακίου από την περιφέρεια Πελοποννήσου με απόκλιση μεγαλύτερη του € 1.000.000 δεν θα πρέπει να ζητήσει από τα "βαλσαμωμένα πουλιά" να φέρουν πρόταση να συγκληθεί το "έκτακτο στρατοδικείο" και τα πρασινοκόκκινα χμερ να τον στείλουν στη γκιλοτίνα, όπως έχουν μάθει μέχρι σήμερα να πράττουν;»
(160413)




Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΤΕ ΨΕΜΑΤΑ!

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ ΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΟ THERMAL SPA ΠΟΥ ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ;

Με την επιβίωση των οικογενειών των εργαζομένων στο Loutraki Thermal Spa παίζει ο πρόεδρος της Λουτράκι Α.Ε. και δήμαρχος Λουτρακίου Κώστας Λογοθέτης;
Είναι γνωστό ότι από τα τέλη Ιανουαρίου είχε εξασφαλισθεί μέχρι και το τέλος Απριλίου η μισθοδοσία των εργαζομένων και τα καύσιμα λειτουργίας του στολιδιού της πόλης, με χρήματα που είχαν πέσει όχι από τον ουρανό, αλλά είχαν έλθει από την Αθήνα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press τα συγκεκριμένα χρήματα υπάρχουν, ακόμη δεν έχει τολμήσει κανείς να τα αγγίξει για άλλο λόγο, αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο ο Κώστας Λογοθέτης δεν δίνει εντολή να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.
Το ερώτημα που τίθεται είναι: Εκδικείται τους εργαζόμενους ή παίζει με τις αντοχές των οικογενειών τους την ώρα που η κοινωνία μας βιώνει αυτή την πρωτοφανή κρίση;
Επί τη ευκαιρία να υπενθυμηθεί ότι σε μία ακριβώς εβδομάδα συζητείται στο Πρωτοδικείο Κορίνθου ο πλειστηριασμός του Loutraki Thermal Spa με επισπεύδοντα την «Αλέξανδρος ΑΤΕ», παρά το γεγονός ότι ο Κώστας Λογοθέτης με τη δική του μοναδική «αλήθεια» ισχυρίζεται ότι όλα τα έχει τακτοποιημένα!
(160413)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ
ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΙΓΑΙΟΥ!

Ευτυχώς που υπάρχουν οι ξένοι, γιατί από τα γηγενή πολιτικά πρόσωπα είναι δύσκολο να δούμε ανάπτυξη και πρόοδο στο Λουτράκι, που πέραν από το casino, το Loutraki Thermal Spa και το Δημοτικό Κολυμβητήριο την τελευταία εικοσαετία δεν έχει να επιδείξει τίποτα περισσότερο, σε έργα και υποδομές που αναβαθμίζουν την εικόνα του για να προσελκύσουν τους ξένους, αν και έρεαν ποτάμι κατά εκατοντάδες τα εκατομμύρια ευρώ τα προηγούμενα χρόνια και ειδικότερα την πρώτη δεκαετία που το κατασκευαστικό κόστος ήταν σχεδόν το μισό.
Άλλη μια φορά τα πολιτικά πρόσωπα όχι μόνον του δήμου Λουτρακίου, αλλά και του νομού Κορινθίας με τη μετάβασή τους στον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Σταύρο Καλογιάννη, καθώς επίσης και το συμβούλιο της περιφερειακής ενότητας Κορινθίας, αντί ως γνώμονα και κορωνίδα να έχουν το συμφέρον των πολιτών του δήμου Λουτρακίου, συμπεριφέρονται με κριτήρια «ολίγον έγκυος», λοξοκοιτώντας κι ευνοώντας σε βάρος της κοινωνίας του Λουτρακίου, μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού ιδιοκτησιακά και επιχειρηματικά συμφέροντα.
Οι ταγοί του τόπου, από τη στιγμή που συμφέρον του δήμου Λουτρακίου είναι να μπει ο προαστιακός στο Λουτράκι και παράλληλα ο σταθμός του Ισθμού να κατασκευασθεί στη θέση Παράδεισος - Φιλοθέη, δεδομένου ότι υπάρχει σχετική έκθεση που τεκμηριώνει το παραπάνω για την αποτελεσματικότητα του έργου και την ομαλή διακίνηση των επιβατών, λαμβανομένου υπόψη ότι σ’ αυτή την επιλογή συνηγορεί και η παγκόσμια σιδηροδρομική πρακτική, όχι μόνον δεν δρουν σύμφωνα με το συμφέρον των κατοίκων του, αλλά στη συγκεκριμένη συνάντηση εμφανίσθηκαν με το μεσοβέζικη θέση δηλώνοντας, εμάς μας ενδιαφέρει να μπει ο προαστιακός στο Λουτράκι κι ας γίνει σταθμός στη θέση Α-Β Βασιλόπουλος. Κάτι που είναι πέραν από κάθε λογική και ως έργο θα φαντάζει κολοβό, ενώ θα είναι δυσλειτουργικό!
Παράλληλα, επειδή έπεσε στο τραπέζι και το θέμα της παραφιλολογίας των μελετών, αυτό που προέχει κι επιβάλλεται είναι σήμερα, τώρα -γιατί δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια- να γίνει η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ Πελοποννήσου περιόδου 2007 - 2013, προκειμένου να καταστεί εφικτό να προωθηθεί το έργο από τον ΟΣΕ για να ξεκινήσουν οι σχετικές μελέτες. Γιατί απλά, χωρίς ένταξη στο ΕΣΠΑ η διενέργεια μελετών πρώτα, σημαίνει σε απλά ελληνικά η μπάλα στην κερκίδα.

Ευτυχώς που υπάρχουν οι ξένοι!
Στο πλαίσιο αυτό, με γνώμονα δηλαδή το αυτονόητο, να μπει ο προαστιακός σιδηρόδρομος στην πόλη του Λουτρακίου, αν δεν υπήρχαν πολιτικά πρόσωπα τα οποία δεν διαθέτουν άμεση πρόσβαση στο δήμο Λουτρακίου, το θέμα προαστιακός για άλλη μια φορά θα είχε θαφτεί. Ωστόσο, το συγκεκριμένο έργο παραμένει ζωντανό, γιατί υπάρχει ο ένας και μόνον αεικίνητος, ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών Έλευσης του Προαστιακού Σιδηροδρόμου εντός της πόλης του Λουτρακίου Δημήτρης Καραπατάς.
Ο Δημήτρης Καραπατάς μετά από επισταμένες προσπάθειες, βρήκε θετική ανταπόκριση στο πρόσωπο του επικεφαλής της Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά και γραμματέα του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου Λάμπρου Μπούκλη, ο οποίος έχει αντιληφθεί το αυτονόητο, εν αντιθέσει με τους τοπικούς ταγούς που αδυνατούν -ή συμβαίνει κάτι άλλο;- να το αντιληφθούν και συνδράμει στις προσπάθειες που καταβάλλει ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών του Λουτρακίου.
Από κοινού ανέλαβαν δράση, απευθύνθηκαν και στους άλλους συνδυασμούς της αντιπολίτευσης, κατ’ αρχήν στην αξιωματική αντιπολίτευση Δυνατή Πελοπόννησος του Δημήτρη Δράκου και την Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου του Νίκου Πατσαρίνου, που κι αυτοί αντιλαμβάνονται το αυτονόητο και με τη συγκέντρωση υπογραφών του 1/3 του συνόλου των συμβούλων του περιφερειακού συμβουλίου, φέρνουν το θέμα προς συζήτηση στην προσεχή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της προσεχούς Δευτέρας 22 Απριλίου 2013.

Το αίτημα για συζήτηση στο προσεχές περιφερειακό συμβούλιο
Με ημερομηνία 15 Απριλίου 2013 η Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά, συνεπικουρούμενη από τους δύο άλλους συνδυασμούς του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου κατέθεσε στον πρόεδρο του σώματος Γιώργο Πουλοκέφαλο το ακόλουθο αίτημα, που σημειωτέον εκθέτει ανεπανόρθωτα και απροκάλυπτα για την προκλητική ολιγωρία του κι όχι μόνον τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.
Στο συγκεκριμένο αίτημα αναφέρονται τα ακόλουθα:
Κε Πρόεδρε,
Η παράταξή μας, έχει καταθέσει δύο ερωτήσεις στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου με θέμα την έλευση του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στην ιστορική λουτρόπολη της Περιφέρειας μας: το Λουτράκι (21.11.2011 και 28.12.2012).
Ζητάμε την ένταξη του Θέματος: «Έλευση του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στο Λουτράκι» εντός της Ημερήσιας Διάταξης του επόμενου περιφερειακού συμβουλίου με στόχο, την άμεση υλοποίηση του δελτίου Τύπου, της περιφέρειας Πελοποννήσου (07.08.2012) όπου σχετικά αναφέρεται:
«Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου του Λουτρακίου, απευθείας από την Αθήνα, μέσα από δίκτυο κανονικού εύρους και με ηλεκτροκίνηση, μέχρι την οδό Αιγαίου και για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε να επισπευστεί η εκπόνηση των μελετών από τον ΟΣΕ με σκοπό την ένταξη στο ΕΣΠΑ».
Την πρωτοβουλία μας για ένταξη του ανωτέρω θέματος, στην Ημερήσια Διάταξη, στηρίζουν και οι Περιφερειακές Παρατάξεις:
Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου, επικεφαλής Νίκος Πατσαρίνος.
Δυνατή Πελοπόννησος, επικεφαλής Δημήτρης Δράκος.
(160413)




Ο ΑΥΤΟΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΘΕΙΣ ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕ
ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΡΗ ΜΑΡΙΝΗ!

Απόλυτα ικανοποιημένος στα όμματα της τοπικής κοινωνίας πρέπει να νιώθει ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Άρης Μαρίνης μετά τη χθεσινή εξέλιξη, όπου υπερίσχυσε το δίκαιο, εν αντιθέσει με τον αυτογελοιοποιημένο δήμαρχο Λουτρακίου Κώστα Λογοθέτη, ο οποίος ένεκα και των συμβούλων του, έχει περιέλθει πλέον στην απαξία της τοπικής κοινωνίας. Αυτονόητο είναι ότι καν δεν τίθεται θέμα παραίτησης, αντίθετα έχει αναδειχθεί και ενισχυμένος.
Ο Άρης Μαρίνης, από εδώ και μπρος πρέπει να κοιτάξει μπροστά και να αφήσει όλους αυτούς τους ανοήτους να τους τυφλώνει η σκόνη του, γιατί αν διέθεταν περίσσευμα ψυχής, συνεργασίας και φιλοτιμίας θα έσπευδαν να στηρίξουν και να υποβοηθήσουν ένα νέο άνθρωπο κι όχι να το στοχοποιήσουν και να τον σαμποτάρουν προς όφελος ιδιοτελών σκοπιμοτήτων και σε βάρος του συμφέροντος του τόπου.
Την ώρα που οι εκλεκτοί κολλητοί του Κώστα Λογοθέτη αρχής γενομένης από τον ίδιο το δήμαρχο τα έχουν κάνει μπάχαλο σε όλα, στο νέο πρόεδρο του νεοσύστατου οργάνου δίνεται άπλετα η δυνατότητα με νηφαλιότητα και ηρεμία να προχωρήσει στη σύνταξη ενός ολοκληρωμένου και τεκμηριωμένου προϋπολογισμού. Ο νέος πρόεδρος μήπως θα έπρεπε να συγκαλέσει άμεσα διοικητικό συμβούλιο να συναποφασισθούν κάποιες δράσεις σε έργα που θα αναβαθμίσουν την εικόνα, έστω και πρόσκαιρα του παραλιακού μετώπου.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου θα πρέπει πολύ σύντομα να φέρει στο Δ.Σ. προς ψήφιση και τον προϋπολογισμό του 2013, να λάβει υπόψη του και τις παρατηρήσεις μελών του σώματος για να μπορέσει εγκριθεί και στη συνέχεια να παραπεμφθεί προς έγκριση και από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου.
Ο Άρης Μαρίνης κάθε φορά που θα συναντάει τις κατευθυνόμενες αντιδράσεις των μελών του Δ.Σ. των συμβούλων της πλειοψηφίας, που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του δήμου Λουτρακίου, αλλά τα προσωπικά του Κώστα Λογοθέτη και των στενότατων μυστικοσυμβούλων του, καλόν θα είναι να συγκαλεί άμεσα συνέντευξη Τύπου, να τα δίνει όλα στη δημοσιότητα και να τους παραδίδει στη χλεύη του κοινωνικού συνόλου. Όταν τα πάντα κινούνται στο πλαίσιο της νομιμότητας, της ηθικής, του δικαίου και κυρίαρχα του συμφέροντος του τόπου κανείς δεν θα μπορεί να αντιδράσει. Αντιδράσεις θα συναντάει μόνον από αυτούς που επιβουλεύονται το συμφέρον του τόπου και θέλουν να εξυπηρετήσουν μικροσυμφέροντα.
(160413)
Return top