ΚΟΥΙΖ

O δήμαρχος με τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης πήγαν στον αναπληρωτή υπουργό ΑΑΝΥΜ και συζήτησαν για την προοπτική έλευσης του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι; Θα εκδοθεί ανακοίνωση για το περιεχόμενο της συνάντησης - συζήτησης ή κάτι τελικά μυρίζει; Υπάρχουν πολλές κι έντονες υποψίες, κάτι μυρίζει πάρα πολύ έντονα, τόσο και καλόν είναι να βγείτε να τις διασκεδάσετε!
Πώς συρθήκατε όλοι σε μια συνάντηση προγραμματισμένη από επιχειρηματίες του Ισθμού;
Ποια συμφέροντα τελικά εξυπηρετούνται; Γιατί, ενδεχομένως μόνον του Λουτρακίου δεν εξυπηρετούνται!
Μήπως πρέπει να κάνετε «ταμείο» άμεσα και να τοποθετηθείτε έναντι της κοινής γνώμης του Λουτρακίου;
(120413)




Είπαν…

«Μήπως θα πρέπει να γίνει κάποια καταγγελία στο Πρωτοδικείο Κορίνθου να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου δικαστικός, έτσι ώστε να έχει άμεση πρόσβαση στη διάθεση και τον προορισμό των κονδυλίων;»
(120413)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




Τα εφτά που δεν πρέπει να έχει ο άνθρωπος
Πλούτο χωρίς μόχθο
Γνώση χωρίς χαρακτήρα
Πολιτική χωρίς αρχές
Απόλαυση χωρίς συναίσθημα
Εμπόριο χωρίς ήθος
Επιστήμη χωρίς ανθρωπιά
Αγάπη χωρίς θυσία…
Μαχάτμα Γκάντι (1869 - 1948)




«ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ» ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ
ΤΑ «ΒΑΛΣΑΜΩΜΕΝΑ ΠΟΥΛΙΑ» ΣΕ ΚΑΡΑΤΟΜΟΥΝ!

Την προσεχή Δευτέρα τα "βαλσαμωμένα πουλιά" θα επιδείξουν την αφοσίωσή τους στον κατά φαντασίαν "αυτοκράτορά τους" και τις φασιστικές επιλογές που τους έχει διατάξει να υιοθετήσουν κατά γράμμα, καρατομώντας τον πρώην "συναγωνιστή τους" Άρη Μαρίνη, προκειμένου να βολευτούν οι ημέτεροι κι εμπιστοσύνης, γιατί είναι πολλά τα λεφτά Άρη!
Είναι φυσική η εξέλιξη αυτή Άρη Μαρίνη, γιατί έχεις επιλέξει τη διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση κι αυτό «κόβει τη σούπα», δεδομένου ότι το ποσό που έχει συγκεντρωθεί, δημιουργεί ίλιγγο στο δήμαρχο Λουτρακίου Κώστα Λογοθέτη μαζί με τον ανεπίσημο σύμβουλό του Γιώργο Γιαννιτσόπουλο, με συνέπεια εκόντες άκοντες να επιδιώκουν να διαχειρισθούν το μπεζαχτά των € 580.000 με απευθείας αναθέσεις που μόνον αυτοί διαθέτουν την εξειδικευμένη τεχνογνωσία.
Ευτυχώς, πάντως, που κάηκε το κονδύλι των € 200.000 που ο Άρης Μαρίνης το προόριζε για τη μελέτη του πανεπιστημίου της Πεσκάρα για να ευχαριστήσει το δήμαρχο και το ακύρωσε η «ειδικός» - οικογενειακή του φίλη Σταυρούλα Λέζου.
Μετά το κατευθυνόμενο και στημένο «όχι σε όλα» που κραύγαζαν τα μέλη του Δ.Σ. της πλειοψηφίας, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για τον προϋπολογισμό του 2013, η δεύτερη φάση της φασιστικής νοοτροπίας του 2ου ορόφου της Ιάσωνος θα αποτυπωθεί την προσεχή Δευτέρα στις 17:00 με τα «βαλσαμωμένα πουλιά» να ψηφίζουν την καρατόμηση του «συναγωνιστή» τους Άρη Μαρίνη.
Αδειάζουν κι εκτελούν τον Άρη Μαρίνη γιατί είναι έντιμος και υπέρμαχος της διαφάνειας στα λεφτά του ταμείου, τα χρήματα του Λουτρακίου, τα χρήματα των πολιτών. Επειδή έχει σκοπό να τα διαχειρισθεί με φειδώ, σεβόμενος την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στον πρόσωπό του οι συμπολίτες του.
Το μήνυμα αυτό, έχει ήδη πλέον περάσει στην τοπική κοινωνία, η οποία έχει κάνει τις αξιολογήσεις κι έχει παράξει τις εκτιμήσεις της, με μόνο σίγουρο να είναι ότι δεν τρέφει πλέον καμία απολύτως συμπάθεια και δεν υπολείπτεται στο ελάχιστο τα μέλη του μεταλλαγμένου συνδυασμού "Με του Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω".
Η δημοτική αρχή έχει προδώσει την εμπιστοσύνη της τοπικής κοινωνίας, η οποία γίνεται μάρτυρας και καγχάζει με όσα συμβαίνουν ή εκπορεύονται από την Ιάσωνος που όλοι έχουν αντιληφθεί ότι γνώμονα πλέον εκτός μεμονομένων περιπτώσεων δεν έχουν το κοινό, αλλά το ιδιοτελές συμφέρον. Κατά συνέπεια κι ένας λολός ξέρει πώς θα ψηφίσουν την προσεχή Δευτέρα τα «βαλσαμωμένα πουλιά», εκτός από τους ίδιους, στους οποίους περισσεύει η φασιστική νοοτροπία κι έχουν την αίσθηση ότι θα πράξουν κατόρθωμα!..

Ενόχληση στον «αυτοκράτορα» για την ονοματολογία
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press, από το 2ο όροφο της Ιάσωνος υπάρχει ενόχληση με τις αποκαλύψεις για τους προβληματισμούς που επικρατούσαν πριν την πρώτη ψηφοφορία, τόσο με τον περιαυλιζόμενο Χρήστο Μίχα, όσο και την τοποθέτηση ως λογιστή του Τάσου Κουλουκάκη ή -άτυπα- της συζύγου του Θέκλας Γιαννούλη (η οποία ήταν γραμματέας του Γιώργου Γιαννιτσόπουλου στην Club Hotel Casino Loutraki κι όχι λογίστρια όπως ισχυρίσθηκε, με συνέπεια να έχει ακόμη αρτιότερη γνώση από τη θέση της στη σύνταξη λιστών με αμοιβές δημοσιογράφων, με αφορμή το καταγγέλλω της σε βάρος του γράφοντος).
Όσον αφορά το Χρήστο Μίχα η πληροφορία επιβεβαιώθηκε όταν ακούσθηκε δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας να του λέει ότι θα πρέπει να παραιτηθεί από γραμματέας του συνδυασμού -αφού τον έχει διαλύσει- ενώ ο ίδιος δεν ακούσθηκε τι απάντησε γιατί μόλις ξεκίνησε να απαντάει μπήκαν και οι δύο στο ασανσέρ.
Οι νεότερες πληροφορίες θέλουν ο Κώστας Λογοθέτης για αντικαταστάτη του Άρη Μαρίνη εξετάζει το ενδεχόμενο για άλλο άτομο της αυλής του, που πρόσφατα έχασε το μισθό του. Ζητούμενο είναι τι θα κάνει με το ανδρόγυνο των λογιστών, δεδομένου ότι έχει πάρει η εν λόγω ονοματολογία διάσταση, αν κι επίσημα προορίζεται ο λογιστής κ. Μαλούκας, ο οποίος εισπράττει € 20.000 ετησίως τηρώντας τα βιβλία των δύο σχολικών επιτροπών, την ώρα που σε άλλους δήμους του νομού οι αμοιβές υπολείπονται κατά πολλές χιλιάδες για την ίδια εργασία και το ποσό αυτό αποτελεί πρόκληση όπως ισχυρίζονται τα μέλη των σχολικών επιτροπών.

Η πολιτική διάσταση και σημασία του αποχωρώ ή του λευκού
Είναι πολύ σημαντικό στην οποιαδήποτε ψηφοφορία να αντιληφθούμε τι σημαίνει η αποχή, το λευκό, πώς λειτουργεί, αλλά και τις επιπτώσεις έχει, πέραν της πρώτης ανάγνωσης από τον ισχυρισμό του ψηφοφόρου. Να ξεκαθαρισθεί προς αποφυγήν παρεξηγήσεων ότι και οι δύο πράξεις είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες στο πλαίσιο λειτουργίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, αλλά γίνεται προσπάθεια ερμηνείας των πρακτικών αυτών.
Το απέχω, απλά σημαίνει αλλοιώνω το μέγεθος ή πιο ορθά συρρικνώνω την εκλογική δύναμη, οπότε κάνω πιο εφικτή την πρόθεση της πλειοψηφίας να υφαρπάξει μια οριακή πλειοψηφία. Με τη στάση αυτή, ο ψηφοφόρος επιδεικνύει τη διαφωνία του, ωστόσο, σε καμία των περιπτώσεων δεν έχει πρόθεση να καταδικάσει συμπεριφορές και πρακτικές που είτε αντιβαίνουν τη συνείδησή του, είτε το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Η στάση του απέχω, πολλές φορές επιλέγεται όχι μόνον να μην χαλάσεις τις σχέσεις σου μ’ αυτόν που προκαλεί μία ψηφοφορία, αλλά και να τον βοηθήσεις μ’ έναν αφανή τρόπο, ευελπιστώντας ο ίδιος ότι παραπλάνησες την κοινωνία και θα σε δικαιώσει.
Η λευκή ψήφος έχει την έννοια του διαφωνώ με τον προκηρύξαντα τη ψηφοφορία, αλλά προχωρώ σ’ αυτή την επιλογή για να μην διαρρηχθούν οι μεταξύ μας σχέσεις ή αν υφίσταται πολιτικός συνεταιρισμός, που δεν με υποχρεώνει να λέω ναι σε όλα και να εκτίθεμαι μαζί του. Ο επιλέγων τη λευκή ψήφο, είναι ως να λέει δεν σε στηρίζω άμεσα, αλλά σε βοηθάω να μην είμαι απέναντί σου και ηττηθείς στην αναμέτρηση. Αν διαθέτεις τη δύναμη, με την ανοχή μου πέρασε τις επιθυμίες σου, έστω κι αν δεν συμφωνώ κι ενδεχομένως προκαλούν και ζημίες.
Η αντιπολίτευση, έχει από το λαό την εντολή να ελέγχει την εξουσία κι όχι να κλείνει τα μάτια. Κατά συνέπεια όταν διαφωνεί κι εν προκειμένω όταν βρίσκεται ενώπια ενωπίω φασιστικών συμπεριφορών καταδικάζει με την αρνητική τη ψήφος κι όχι περί άλλων να τυρβάζει!
(120413)
Return top