ΚΟΥΙΖ

Τα φίλτρα άνθρακα έχουν αντικατασταθεί ή όχι; Αν δεν έχουν αντικατασταθεί, πόσα χρόνια έχουν να αντικατασταθούν και γιατί;
(240413)




Είπαν…

«Στη συνέντευξή του σε τοπικό διαδικτυακό ραδιόφωνο την προπερασμένη Δευτέρα 15/4/2013 ο βετεράνος δήμαρχος Παύλος Παύλου σε ερώτηση αν έχουν πληρωθεί οι εργαζόμενοι του Loutraki Thermal Spa διαβεβαίωνε κατηγορηματικά ότι αυτό έχει γίνει! Οι εργαζόμενοι, όμως πληρωθήκαμε την Παρασκευή 19/4/2013. Λέτε να κόλλησε(;) και να επιβεβαιώνεται η παροιμία… πες μου το φίλο σου -εν προκειμένω πολιτικό συνέταιρο- να σου πω ποιος είσαι;»
(240413)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΘΥΜΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ
ΤΑΤΟΥΛΗ Ο ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ;

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Πέτρο Τατούλη αν αποπειραθείτε να… ρίξετε «κλωτσιά» στην έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014 - 2020, ίσως δεν έχετε λάβει υπόψη σας, γιατί σας παραπληροφορούν -στο Λουτράκι δεν ζουν «ιθαγενείς» να τσιμπάνε από χάντρες και καθρεφτάκια- το «μαύρο» που θα πέσει στις κάλπες, σε 13 μήνες στις προσεχείς εκλογές για την περιφέρεια Πελοποννήσου!
Κατ’ αρχήν ενώ υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια από το τρέχον ΕΣΠΑ, γιατί δεν τα δεσμεύεται να μην χαθούν για την πατρίδα μας, που τόσο πολύ έχει ανάγκη η οικονομία της τέτοιους πόρους, καθ’ όσον η απορροφητικότητα δεν είναι τόσο υψηλή και να συμβάλλετε έτσι στη βελτίωση της εικόνας των δεικτών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση;
Κατά δεύτερο λόγο, από τον παρατεταμένο εμπαιγμό της τοπικής κοινωνίας μέσω των εκπροσώπων της, σήμερα της έχετε στερήσει, ενώ θα μπορούσε πλέον να απολαμβάνει και να έχει στη διάθεσή της να χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις της προς την πρωτεύουσα και το διεθνές αεροδρόμιο το πλέον σύγχρονο συγκοινωνιακό μέσο. Παράλληλα, η έλευση του προαστιακού στην πόλη του Λουτρακίου θα συνέβαλε να μεταφέρονται εκδρομείς ημέρας από την Αθήνα προς το  Λουτράκι, γεγονός που θα συνέβαλε στην ενίσχυση της ήδη χειμάζουσας τοπικής οικονομίας.
Πέτρο Τατούλη, ας σταματήσει εδώ η κοροϊδία και ο εμπαιγμός μιας ολόκληρης πόλης και των κατοίκων της, που συνειδητά της στερείτε ένα κοινωνικό αγαθό, όταν μάλιστα το δύσκολο μέρος του μελετητικού έργου, αυτό του σταθμού στον Ισθμό, θέση Παράδεισος - Φιλοθέη, ήδη υπάρχει και δεν χρειάζεται ούτε επικαιροποίηση!
Περιφερειάρχα, θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι τη ψήφο των πολιτών του Λουτρακίου δεν μπορούν να την κατευθύνουν τα εν λόγω κτηματικά και επιχειρηματικά συμφέροντα με ονοματεπώνυμο, που ενδεχομένως να συνδιαλέγονται με τους ταγούς του Λουτρακίου. Αν συνεχίσετε, την παρελκυστική τακτική σας, που παραπέμπει ότι με την εξαγγελία του έργου για την επόμενη προγραμματική περίοδο, χαϊδεύετε τα αυτιά κτηματικών κι επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος μιας ολόκληρης πόλης και των 15.000 κατοίκων της, το όφελος από αυτές τις επιλογές σας θα το εισπράξετε στο ταμείο της κάλπης, όταν θα έχετε απολέσει το θώκο σας, εκτός πλέον αν δεν σας ενδιαφέρει η επανεκλογή σας, οπότε αυτή είναι μία άλλη παράμετρος.
Από αυτό το βήμα, άλλη μια φορά, περιφερειάρχα Πέτρο Τατούλη, σας επισημαίνεται η αναγκαιότητα δέσμευσης κονδυλίων από το τρέχον ΕΣΠΑ και άμεσης προώθησης όλων των απαιτούμενων διαδικασιών για την κατασκευή του εν λόγω έργου.
Αν επιμείνετε σε κάτι διαφορετικό από την επιθυμία της τοπικής κοινωνίας, θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι την τοποθετείτε απέναντί σας και το μόνο που θα εισπράξετε ως ανταμοιβή, θα είναι η δυσφορία της δια της επιλογής στην κάλπη ανταγωνιστικού σας συνδυασμού. Δεν θα συγκινήσετε απολύτως κανέναν, αν πετάξετε το έργο στην… κερκίδα - επόμενη προγραμματική περίοδο!

Υ.Γ.: Αυτό δεν είναι το καλό νέο που ενδεχομένως να εννοούσατε στο προχθεσινό περιφερειακό συμβούλιο. Αυτό είναι ένα «μαύρο νέο» για μια ολόκληρη πόλη και την τοπική οικονομία της.
(240413)
Return top