ΚΟΥΙΖ

Πότε τα πρασινοκόκκινα χμερ της Ιάσωνος θα εισηγηθούν τη σύγκληση του νέου «έκτακτου στρατοδικείου» για να στηθούν οι νέες γκιλοτίνες στο συνδυασμό "Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω" για να επιβιώσουν οι στυγνοί και ανόητοι «εκτελεστές»;
(160413)




Είπαν…

«Τελικά ο φασιστικός τρόπος να διακοπεί η συνεδρίαση της 5ης Απριλίου μ’ αυτόν τον κατ’ εξοχήν φασιστικό τρόπο, απέβη μπούμερανγκ για τον δήμαρχο Λουτρακίου Κώστα Λογοθέτη και τα κοκκινοπράσινα χμερ του 2ου ορόφου της Ιάσωνος. Γιατί, δεν είναι ότι τα φασιστοειδή υπέστησαν χθες τη συντριβή, όπως άλλωστε θα συνέβαινε πριν δώδεκα ημέρες, αλλά για όλο αυτό το διάστημα η φασιστική συμπεριφορά των κορυφαίων θεσμικών προσώπων της δημοτικής αρχής, αποτελούσε μόνιμο θέμα συζήτησης μέχρι και την τελευταία ρούγα της επικράτειας του δήμου Λουτρακίου. Καταεξευτελίσθηκαν, ρεζιλεύθηκαν και εις ανώτερα για όλους. Πάντα τέτοια…»
Όμως, ο δήμος τι φταίει, να καταστρέφεται καθημερινά; Δεν είναι πλέον αστείο κι όλοι αυτοί πρέπει να αποπεμφθούν!
(160413)




Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΤΕ ΨΕΜΑΤΑ!

ΣΤΟ ΜΟΙΡΟΛΟΪ ΤΩΝ € 580.000 ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΝΔΡΕΟΥ!

Από δήμαρχος κλητήρας και από αντιδήμαρχος… θυρωρός. Το ρόλο αυτό είχε αναλάβει χθες το βράδυ, προκειμένου να υποδεχθεί τον επ’ εσχάτοις κολλητό του Γιώργο Γιαννιτσόπουλο, ο νεόκοπος αντιδήμαρχος Γιάννης Κακούρος.
Μετά το πέρας του δημοτικού συμβουλίου, ως είθισθε, τα «βαλσαμωμένα πουλιά» και οι περιαυλιζόμενοι του 2ου ορόφου ανεβαίνουν στο γραφείο του κατά φαντασίαν «αυτοκράτορα» για να του απευθύνουν το χαίρε κι όλα τα συναφή. Ωστόσο, χθες, τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά κι όσοι ανέβηκαν πήγαν για τα συλλυπητήρια, το κλίμα ήταν βαρύ και οι πρώτες αποχωρήσεις έγιναν σύντομα με κατεβασμένα κεφάλια για το κακό που βρήκε το χαρισματικό τους ηγέτη…
Απέμειναν μόνον αυτοί του στενού κύκλου για το… μοιρολόι των… αποδημησάντων από τα χέρια τους € 580.000 του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ενώ άρχισαν να καταφθάνουν κι αυτοί που κρύβονται από το πολιτικό προσκήνιο και προσπαθούν να περνούν απαρατήρητοι.
Πρώτος, κατέφθασε γύρω στις 22:30 ο μυστικοσύμβουλος Γιώργος Γιαννιτσόπουλος, τον οποίο υποδέχθηκε ο κολλητός φίλος Γιάννης Κακούρος, ανέβηκαν και οι δύο μαζί στο 2ο όροφο και μετά από λίγα λεπτά ο… θυρωρός αναγκάσθηκε να ξανακατέβει για να ανοίξει την πόρτα στη σύζυγο του δημάρχου Φωτεινή Ανδρέου.
(160413)




ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ

Η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΦΙΜΩΣΗΣ» ΤΩΝ
ΣΠΥΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ

Με την ευκαιρία της συνέχισης χθες της διακοπείσης συνεδρίασης της 5ης Απριλίου 2013, παρά τις απρεπείς έως και τραμπουκισμού συμπεριφορές τόσο του δημάρχου Κώστα Λογοθέτη, όσο και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Σπύρου Νικολάου, επέδειξαν και οι δύο για άλλη μια φορά ότι είναι οπαδοί πρακτικών που παραπέμπουν ευθέως στο φασισμό.
Ο γράφων ζήτησε το λόγο δια του γραμματέως του σώματος Παναγιώτη Φίλη να τοποθετηθεί επί προσωπικού αντικρούοντας τις ψευδείς και συκοφαντικές κατηγορίες του κρυπτόμενου πίσω από το δάχτυλό του δημάρχου Κώστα Λογοθέτη, αλλά εισέπραξε την άρνηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Σπύρου Νικολάου.
Είναι προφανές ότι όπως ακριβώς πριν έντεκα ημέρες επέλεξαν τη «δημοκρατία της φίμωσης», αυτό επανέλαβαν και χθες για να αποτρέψουν να ακουσθούν αλήθειες -όχι σαν κι αυτές του Κώστα Λογοθέετη- εντός της αιθούσης του δημοτικού συμβουλίου.
Όπως και να γίνει το χούι δεν κρύβεται και κατά συνέπεια, φυσιολογικό να υπερισχύσουν ήταν οι φασιστικές συμπεριφορές.
Πάνος Ηλιακόπουλος
(160413)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ
ΚΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΙΞΙΑΣ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Την απόλυτη αυτογελοιοποίηση, τον απόλυτο αυτοεξευτελισμό, το απόλυτο βατερλώ, υπέστη χθες στη συνεχιζόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, για τον απαγχονισμό του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Άρη Μαρίνη, ο δήμαρχος Λουτρακίου Κώστας Λογοθέτης.
Ένας Κώστας Λογοθέτης, που αν κι έχει προκαλέσει την τεράστια καταστροφή στον τόπο, λόγω έλλειψης στοιχειώδους νου μετά το τέλος της ψηφοφορίας απειλούσε με νέες καρατομήσεις από το συνδυασμό του, πρόσωπα τα οποία δεν συναίνεσαν στην εν ψυχρώ εκτέλεση του απόντος χθες Άρη Μαρίνη.
Αν ο Κώστας Λογοθέτης, σεβόταν στοιχειωδώς την προσωπικότητά(;) του, μετά την αναταραχή που προκάλεσε στο δήμο Λουτρακίου για περισσότερο από δύο μήνες, επειδή υποκίνησε τους συμβούλους του να ζητήσουν την καρατόμηση του Άρη Μαρίνη -δεδομένου ότι ο ίδιος δεν διαθέτει το πολιτικό ανάστημα να το κάνει- φθάνοντας τελικά να υποστεί αυτή την ταπεινωτική γελοιοποίηση και ωστόσο, παρέμεινε αγκαλιά με την καρέκλα του, είναι άξιος της τύχης του, αλλά και όσα έχει να υποστεί από την παρουσία του ο δήμος Λουτρακίου στους δεκατρείς μήνες που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του.
Οποιοσδήποτε πολιτικός άνδρας -πλην Κώστα Λογοθέτη φυσικά- που διαθέτει αυτοσεβασμό και διαφυλάττει το κύρος και την αξιοπρέπεια του, αν είχε υποστεί το χθεσινό ρεζίλι, θα έθετε την παραίτησή του στη διάθεση του σώματος.
Όμως, είναι άλλο πράγμα να είσαι άνθρωπος με προσωπικότητα και αυτοσεβασμό και άλλο να είσαι ο Κώστας Λογοθέτης, ο οποίος και χθες ακόμη προσπαθούσε να δικαιολογήσει τις ανομίες του και να αποσπάσει τη ψήφο συμβούλων, προκειμένου να επιτύχει να καταδικάσει οριστικά και αμετάκλητα ένα νεαρό σύμβουλο που τώρα προσπαθεί να ανοίξει τα φτερά του στην τοπική πολιτική κονίστρα και να κριθεί εκ του αποτελέσματος. Αρκεί να αναλογισθεί πόσο ο Κώστας Λογοθέτης παίζει με το κοινό αίσθημα, επιβάλλεται να υπενθυμηθεί που έλεγε προκαιρού για τον Άρη Μαρίνη τα ακόλουθα: «Δίνουμε την ευκαιρία σ’ ένα νέο άνθρωπο»!..
Το θράσος και τα ψέματα του δημάρχου δεν έχουν προηγούμενο, αφού μετά τα όσα συνέβησαν στο διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ακόμη και χθες προσπαθούσε να πείσει, νομίζοντας ότι ομιλεί σε ανθρώπους άφρονες ότι δεν συμβαίνει κάτι με τη μελέτη του πανεπιστημίου της Πεσκάρα, καθώς επίσης κι ότι δεν γνώριζε απολύτως τίποτα για τις € 200.000 που προορίζονταν για τη συγκεκριμένη μελέτη. Πόσα ψέματα θέλει ακόμα να μας πει;

Νόμιζε ότι κάνει ντρίμπλες σε ανόητους
Από την Παρασκευή το βράδυ, κυκλοφορούσε έντονα η φημολογία ότι ο Κώστας Λογοθέτης θα προτείνει πρόσωπο από την αντιπολίτευση κι όλοι εστίαζαν στο συνδυασμό του Παύλου Παύλου, λόγω του πολιτικού συνεταιρισμού τους και των πολιτικών συμφωνιών που υπάρχουν….
Το νέο πρόσωπο δεν το γνώριζε ουδείς, ενώ για αποπροσανατολισμό χθες το μεσημέρι, διαρρέετο από την Ιάσωνος το όνομα του δημοσιογράφου - πρώην δημοτικού συμβούλου Γιάννη Λάμπρου, για τον οποίο οι πληροφορίες θέλουν να συνεπικουρεί και να συνδράμει όταν διαθέτει χρόνο επικοινωνιακά τον Κώστα Λογοθέτη. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Λάμπρου είναι στενός φίλος και διαθέτει άριστες φιλικές σχέσεις με τον επικεφαλής της αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Παύλο Παύλου.
Κατά μία πληροφορία, λέγεται ότι ο Κώστας Λογοθέτης επικοινώνησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας με τον πολιτικό του συνέταιρο Παύλο Παύλου που τον αιφνιδίασε, ανακοινώνοντάς του την πρόθεσή του να προτείνει ως υποψήφια τη σύμβουλό του και στενή του συνεργάτιδα Εβίτα Κούτμου. Σύμφωνα πάντοτε με τις ίδιες πληροφορίες λέγεται ότι ο Παύλος Παύλου παρέμεινε επιφυλακτικός, δεν έδωσε απάντηση, παραπέμποντάς τον την επόμενη ημέρα, προκειμένου να δουν και πώς θα έχει διαμορφωθεί το τοπίο.
Κατά την άποψη του γράφοντος, ο Παύλος Παύλου στο άκουσμα της Εβίτας Κούτμου δεν έδειξε να αιφνιδιάζεται, αλλά με περισσή ψυχραιμία χειρίσθηκε το θέμα, αντιδρώντας ιδίως έντονα στο μπλέξιμο και στον αποπροσανατολισμό που επεχείρησαν να περάσουν Κώστας Λογοθέτης και Σπύρος Νικολάου.
Ο Παύλος Παύλου πολύ ορθά επεσήμανε στον Κώστα Λογοθέτη ότι πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία «αποκεφαλισμού» του Άρη Μαρίνη, να πραγματοποιηθεί ένα 10λεπτο διάλειμμα προκειμένου να συνεννοηθεί με τη συνεργάτιδά του, αν θα δεχθεί την υποψηφιότητά της, ξεκαθαρίζοντάς του ευθέως ότι η ψήφος του συνδυασμού είναι λευκό.

Η απόπειρα «πολιτικής λαμογιάς» με τη ψηφοφορία
Παρά το γεγονός ότι η ημερήσια διάταξη προέβλεπε την καρατόμηση του Άρη Μαρίνη, ο Κώστας Λογοθέτης αποπειράθηκε με μία ψηφοφορία για να εγκλωβίσει και να καταλάβει εξ απήνης τον Παύλο Παύλου, ταυτόχρονα να υπερψηφίζεται και το πρόσωπο της Εβίτας Κούτμου. Αυτό απετράπη και στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σπύρος Νικολάου, ο οποίος αποπειράθηκε να αντιστρέψει τη ψηφοφορία, προτείνοντας δι’ ανατάσεως να καταψηφισθεί η κατ’ ουσίαν φασιστική πρόταση του δημάρχου. Νέες αντιδράσεις, με συνέπεια ο δήθεν δημοκράτης πρόεδρος να αναγκασθεί εκ των πραγμάτων να διεξάγει τη ψηφοφορία σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη.
Η ψηφοφορία διεξήχθη και το ρεζίλι ή πιο ορθά σημειώθηκε άλλο ένα ρεζίλι κι εξευτελισμός για τον Κώστα λογοθέτη, αλλά ευτυχώς αυτή τη φορά δεν το πήρε πρέφα ολόκληρη η Ελλάδα.
Αξίζει να αναφερθούν ποιοι συντάχθηκαν με τη φασιστική προτροπή του δημάρχου και υπερψήφισαν την πρόταση: Σπύρος Νικολάου, Γιώργος Γλυκοφρύδης, Δημήτρης Δέδες, Θανάσης Μουζάκης, Γιώργος Δέδες, Γιάννης Κακούρος, Κώστας Δόσχορης, Μαρία Στάμου, Σταυρούλα Λέζου και δυστυχώς ο Νίκος Λόης.
Όλους αυτούς η τοπική κοινωνία στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, στις 24 Μαΐου του 2014, θα πρέπει να τους ανταμείψει μ’ αυτό που τους αξίζει, δεδομένου ότι η λουτρακιώτικη κοινωνία διακρίνεται για τη δημοκρατική συμπεριφορά της και καταδικάζει κάθε τι φασιστικό!
(160413)




Ο «ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ» ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΜΕ… ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ ΕΝΑΝ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΕΜΠΙΣΤΟΥΣ, ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΕΤΡΟΥ!

Ήταν γνωστό σε όλους από την πρώτη στιγμή ότι ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Δημήτρης Πέτρου σε καμμία των περιπτώσεων δεν επρόκειτο να υπογράψει την καταδίκη και την εξαφάνιση ενός νέου ανθρώπου, για πολιτικά παιχνίδια και πολύ κυριότερα όταν υπήρχε το οικονομικό έρεισμα.
Ο Δημήτρης Πέτρου ήταν αποφασισμένος κι αντίθετος πριν καν στηθεί το «έκτακτο στρατοδικείο» κι εύγε του, έδειξε χαρακτήρα με ηθικές αξίες και αρχές. Είναι αυτονόητο ότι για τη συνείδηση του δεν άντεχε ο ίδιος να νερώσει άλλο το κρασί του, είναι πατέρας, έχει δύο μικρά αγγελούδια και φυσικά στη ζωή είναι όλα δανεικά…
Όπως ήταν αποφασισμένος να καταψηφίσει την πρόταση κατ’ ουσίαν του Κώστα Λογοθέτη στη συνεδρίαση της 5ης Απριλίου 2013, έτσι ήταν και χθες, παρά το γεγονός ότι το πρωί του είχαν ασκηθεί πιέσεις από τον πρόεδρο του «Προμηθέα» Νίκο Λόη να αλλάξει στάση, όπως δυστυχώς «εγκλημάτισε» ο ίδιος!
Εξερχόμενος από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και περνώντας έμπροσθεν του εδράνου του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου, ο Δημήτρης Πέτρου δέχθηκε τις απειλές του δημάρχου Κώστα Λογοθέτη ότι θα τον διαγράψει - περίσσεψε για άλλη μια φορά ο φασισμός, για λογαριασμό του οποίου πάρα πολλές φορές έχει αναγκασθεί να νερώσει το κρασί του και να έλθει σε κόντρα με τη συνείδησή του.
Εύγε και συγχαρητήρια στην Δημήτρη Πέτρου, γιατί προστάτεψε έναν νέο άνθρωπο, που ακόμη δεν είχε προλάβει να δώσει το παραμικρό δείγμα, αλλά απεναντίας αυτό που είχε επιδείξει ήταν η προστασία του δημοσίου χρήματος, η προστασία των χρημάτων των πολιτών, από την πολιτική «ομερτά» του Κώστα Λογοθέτη.

Άξιοι συγχαρητηρίων και οι άλλοι τρεις
Μαζί με τον Δημήτρη Πέτρου το κατ’ ουσίαν «αποφασίζω και διατάσσω» του Κώστα Λογοθέτη δεν υπερψήφισαν ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος της σημερινής πλειοψηφίας Λουκάς Λούκας, ο οποίος πριν την έναρξη της συνεδρίασης έλεγε ότι δεν με αφήνει η συνείδησή μου να καταδικάσω έναν νεαρό άτομο που δεν έχει υποπέσει σε καμία απολύτως παράβαση, ενώ ακόμη δεν έχει προλάβει να διοικήσει.
Ξεκάθαρες κουβέντες, αντρικές συμπεριφορές ήθελε κι επεδίωκε ο δημοτικός σύμβουλος εξ Αγ. Θεοδώρων Αργύρης Ψυχογιός, αλλά που να βρει κάποιος μέσα σ’ αυτό το συνδυασμό ανθρώπους που σέβονται το λόγο τους και τιμούν την υπογραφή τους; Άλλα είχαν συμφωνήσει να πράξουν, άλλα έπραξαν τελικά, με συνέπεια να εκδηλωθεί στα ψέματα δυσαρέσκεια, αφού ένιωθε ότι τον είχαν εξαπατήσει κι αποπειράθηκαν με δόλιο τρόπο να υφαρπάξουν τη ψήφο του.
Τέλος, συγχαρητήρια ανήκουν και στον Παναγιώτη Βαρελά, που ο συγχωριανός του Κώστας Λογοθέτης τον έχει εκμεταλλευθεί, αλλά και υποτιμήσει ως άνθρωπο στο έπακρο. Στην προκείμενη περίπτωση και ο Παναγιώτης Βαρελάς σε καμία των περιπτώσεων δεν λειτούργησε εκδικητικά. Και ο ίδιος ένιωθε αηδία με το ανοσιούργημα που επιχειρούσαν να περάσουν καρατομώντας τον Άρη Μαρίνη.
Πρέπει να επισημανθεί ότι μετά τους τραμπουκισμούς του Κώστα λογοθέτη και του Σπύρου Νικολάου την Παρασκευή 5 Απριλίου, την ώρα που ο Παναγιώτης Βαρελάς έσπρωχνε το γράφοντα, παράλληλα απηύθυνε και το ερώτημα: «Που ξέρεις εσύ ότι εγώ θέλω να καρατομήσω αυτό το παιδί που αγωνισθήκαμε μαζί;» Η απάντηση του γράφοντος ήταν: «Δεν θα έβαζες την υπογραφή σου στο… έκτακτο στρατοδικείο!»
Επιβάλλεται να καταγραφεί ότι τα λόγια του προκάλεσαν έντονο προβληματισμό, επιλέχθηκε να μην δημοσιοποιηθεί τίποτα αναμένοντας τη στάση του στη χθεσινή ψηφοφορία.
Συγχαρητήρια, πάντως, στον Παναγιώτη Βαρελά και στοιχειωδώς να του ζητηθεί συγγνώμην γιατί δεν διαγνώσθηκαν ή δεν έγιναν πιστευτές ευθύς εξ’ αρχής οι πραγματικές προθέσεις του.
(160413)
Return top