ΚΟΥΙΖ

Περιφερειάρχα Πέτρο Τατούλη τί παιχνίδια παίζονται, ποίων τα συμφέροντα ενδεχομένως πρόκειται να εξυπηρετηθούν σε βάρος της πόλης του Λουτρακίου και των 15.000 κατοίκων της;
Γιατί ψυχρά και απροκάλυπτα ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Γιώργος Πουλοκέφαλος, παραβαίνει τον κανονισμό λειτουργίας του σώματος και δεν εισάγει το αίτημα της Έλευσης του προαστιακού Σιδηροδρόμου εντός της Πόλης του Λουτρακίου προς συζήτηση που έχει υποβληθεί από περισσότερους του 1/3 των μελών του σώματος;
Πέτρο Τατούλη στην ενέργεια αυτή ο Γιώργος Πουλοκέφαλος προέβη αυτοβούλως ή κατόπιν συνεννοήσεων, εντολών και ασφυκτικών πιέσεων;
Πέτρο Τατούλη μήπως αυτή η τακτική παραπέμπει σε πρακτικές μαύρου φασισμού και τα περί δημοκρατίας είναι για να χαϊδεύονται τα αυτιά «ιθαγενών»;
Πέτρο Τατούλη έχετε ακούσει το: «οργή λαού, φωνή Θεού»;
Πέτρο Τατούλη είσθε υπερήφανος για τη δήθεν δημοκρατική λειτουργία ενός νέου οργάνου που συστήθηκε από σας τον ίδιο;
Πέτρο Τατούλη μήπως μπήκατε στον κόπο να σκεφθείτε αν με την απόφασή σας αυτή, ανοίγετε το δρόμο και ρίχνετε θεμέλια καταστροφής για να πατήσει επάνω ο διάδοχός σας;
(180413)




Είπαν…

«Οι δύο περαχωρίτες σύμβουλοι Δημήτρης Πέτρου και Παναγιώτης Βαρελάς είχαν και πάλι επιδείξει τον ανδρισμό τους τόσο προς τα "βαλσαμωμένα πουλιά" του μεταλλαγμένου συνδυασμού τους "Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω", όσο και στο δήθεν δημοκράτη πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Σπύρο Νικολάου με την επιστολή που είχαν εκδώσει για τα έκτροπα, της 25ης Μαρτίου, που είχαν σημειωθεί αρχής γενομένης από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Παράλληλα. Ο Σπύρος Νικολάου είναι αγνώμων και θα πρέπει να μάθει να σέβεται κι όχι να απειλεί με διαγραφές, δεδομένου ότι με και με τη ψήφο των συγκεκριμένων συμβούλων συνεχίζει να εισπράττει μισθό και να ενισχύει το οικογενειακό του εισόδημα, σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο.»
(180413)




Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΤΕ ΨΕΜΑΤΑ!

Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ
ΤΟΥ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ!

Στην «έκτακτη» συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 5ης Απριλίου 2013, όπου τα φασιστοειδή του μεταλλαγμένου συνδυασμού "Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω" που ήθελαν να απαγχονίσουν τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Άρη Μαρίνη, ο κατά φαντασίαν «αυτοκράτοράς τους» ακούσθηκε να λέει ότι δεν υπάρχει πλειστηριασμό και τα πάντα τα έχει ρυθμίσει!
Ποιά και τι έχει ρυθμίσει άραγε, αφού η επιστολή της 10ης Απριλίου 2013 της Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε. τον αδειάζει στην κυριολεξία;
Χαρακτηριστική των απροκάλυπτων ψεμάτων -συγγνώμην της δικής του «αλήθειας»- που είπε για άλλη μια φορά συνειδητά ο Κώστας Λογοθέτης για να εξαπατήσει το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου και κατ’ επέκτασιν ολόκληρη την πόλη, αποκαλύπτονται από τις πρώτες αράδες της επιστολής:
«Κύριοι,
ενόψει των προσφάτων συζητήσεών μας και του αιτήματός σας για σύναψη νέου συμφωνητικού διακανονισμού της εξόφλησης της απαιτήσεως της Εταιρείας μας έναντι της Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε., επιθυμούμε να θέσουμε υπόψη σας τις ακόλουθες σκέψεις - προτάσεις, σημειώνοντας ρητά ότι συμμετέχουμε στην όλη προσπάθεια εξεύρεσης λύσης εξαντλώντας κάθε περιθώριο καλής πίστης με σκοπό τη διευκόλυνση της εταιρείας σας στην καταβολή των οφειλομένων.»
Καθίσταται αυτονόητο, ότι ο Κώστας Λογοθέτης έχει την πεποίθηση μετά τα όσα έχουν γίνει τους 27 προηγούμενες μήνες ότι εξαπατά με πολύ μεγάλη ευκολία την κοινή γνώμη και μπορεί και της μεταδίδει τις δικές του σκοπιμότητες!
(180413)




ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ
ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΒΕΤΕΡΑΝΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

Καθ’ ότι ο Κώστας Λογοθέτης έχει αναγορευθεί σε δήμαρχο του απόλυτου μπάχαλου και τα «βαλσαμωμένα πουλιά» του μεταλλαγμένου συνδυασμού "Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω", έχουν αρχίσει μήνες τώρα να αναζητούν αλλού την τύχη τους, ευελπιστώντας να βρουν εκεί τη θαλπωρή της εξουσίας.
Μεταξύ αυτών και ο αναπληρωτής του δημάρχου αντιδήμαρχος Γιώργος Γλυκοφρύδης, ο οποίος έχει συμφωνήσει σε όλα, υπερτιμώντας τη μετεγγραφή του, αδυνατώντας, ωστόσο, να αντιληφθεί ότι έχει επιλέξει έναν συνδυασμό που αφενός έχει ολοκληρώσει τον πολιτικό του βίο και ως γηρασμένος αδυνατεί να τρέξει, αφετέρου συγκεντρώνει πολιτικά «βαρίδια» που τον καθιστούν ακόμη πιο δυσκίνητο και αργό.
Ο συνδυασμός λοιπόν όπου μετεγγράφεται ο Γιώργος Γλυκοφρύδης και με υψηλή θέση, δεν είναι άλλος από το συνδυασμό του βετεράνου δημάρχου Παύλου Παύλου, την Αδέσμευτη δημοτική Κίνηση, κάτι άλλωστε που είναι και σε γνώση του δημάρχου Λουτρακίου Κώστα Λογοθέτη, λόγω και του πολιτικού συνεταιρισμού των δύο ανδρών.
Σύμφωνα δε, με τις πληροφορίες του loutraki-press ο δήμαρχος Λουτρακίου συχνά +
πυκνά χρησιμοποιεί ως «βαποράκι» πληροφοριών και παραγγελιών προς τον αειθαλή δημοτικό σύμβουλο, τον αναπληρωτή του αντιδήμαρχο.
(180413)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΣΤΟ… ΣΦΥΡΙ(;) ΤΑ «ΦΙΛΕΤΑ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Με τη δαμόκλειο σπάθη της ολικής καταστροφής -λόγω έλλειψης πλέον χρόνου- να κρεμάται πάνω από την πόλη του Λουτρακίου, συνέρχεται σήμερα στις 19:00 το διοικητικό συμβούλιο της Λουτράκι Α.Ε.
Ο δήμαρχος Λουτρακίου και πρόεδρος - διευθύνων σύμβουλος της Λουτράκι Α.Ε. Κώστας Λογοθέτης κατ’ απαίτηση -γιατί δεν μπορεί να κάνει και διαφορετικά- της εργολήπτριας εταιρείας του Loutraki Thermal Spa Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε. εκόν άκον επιδιώκει να πάρει ομόφωνη απόφαση, γιατί δεν τον εμπιστεύονται άλλο!
Τα μέλη του Δ.Σ. της Λουτράκι Α.Ε. με την πλάτη στον τοίχο, καλούνται από τον Κώστα Λογοθέτη να γίνουν συνένοχοί του στην καταστροφή όχι μόνον της εταιρείας, αλλά και στο ντόμινο που προκαλεί στο δήμο Λουτρακίου.
Η εξέλιξη αυτή δεν είναι τυχαία. Αλλά απόλυτα μεθοδευμένη και στημένη από τον Κώστα Λογοθέτη, ο οποίος λόγω της προσωπικής του ανικανότητας κι επικινδυνότητας φέρνει τα πράγματα εκεί που επιδιώκει μη αφήνοντας περιθώριο στους άλλους να αντιδράσουν και να ελιχθούν ή να κάνουν ρελάνς με κάποια άλλη ισορροπημένη πρόταση.
Σ’ αυτή την πρωτοφανή καταστροφή που βιώνει πανελλαδικά μια αμιγώς δημοτική εταιρεία που παρασύρει ολόκληρο το δήμο Λουτρακίου, ο πρόεδρος - διευθύνων σύμβουλος της Λουτράκι Α.Ε. Κώστας Λογοθέτης δεν είναι μόνος του. Συνεπικουρείται, αφενός από το «νομικό σύμβουλο» της εταιρείας «συγγενή» - κουμπάρο του Δημήτρη Κονομόδη, καθώς επίσης και το μυστικοσύμβουλό του Γιώργο Γιαννιτσόπουλο, αφετέρου από τα «βαλσαμωμένα πουλιά» του συνδυασμού του που συμμετέχουν στο Δ.Σ. της εταιρείας και απερίσκεπτα του λένε «ναι σε όλα»! Αξίζει να επισημανθεί ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο το διοικητικό συμβούλιο είχε εξουσιοδοτήσει να χειρισθεί εν λευκώ προς το συμφέρον όμως της εταιρείας τη συγκεκριμένη υπόθεση και να δώσει λύση, αλλά το εξέλαβαν ως τη «χρυσή ευκαιρία» που ανενόχλητοι και ανεξέλεγκτοι θα τα τινάξουν όλα στον αέρα!
Ο Κώστας Λογοθέτης τίποτα δεν έχει κάνει τυχαία. Όλα έχουν εξελιχθεί μεθοδευμένα και σκόπιμα βάσει σχεδίου, από την πραξικοματική αποπομπή του τέως νομικού συμβούλου Γιώργου Πέτρου, του τέως αντιπροέδρου Δημήτρη Κοντού, του συμβούλου Χαράλαμπου Δοσσαρά και του εξαναγκασμού σε παραίτηση του επίσης συμβούλου Γιώργου Κακαβά.
Έκτοτε στήθηκε το ξεπούλημα της εταιρείας αρχής γενομένης από την παραίτηση της αγωγής κάτά της Club Hotel Loutraki S.A. ύψους εκείνη την εποχή περίπου € 2.300.000 -τόκοι και κεφάλαιο- Φθινόπωρο του 2011, ενώ στη συνέχεια σαμποτάρισαν με όλες τους τις δυνάμεις κι έκαναν τα πάντα να μην διεκδικηθούν τα ποσά που προβλέπονταν από την Γνωμοδότηση Τσοβόλα που μπορούσε να φέρει το maximum έως και το πολύ € 10.000.000 κεφάλαιο μαζί με τόκους επί των απαιτήσεων.
Κανείς από τους τρεις δεν μπορεί να πει ότι δεν γνώριζε και κυρίαρχα πώς χάνονταν τα ένδικα μέσα, όταν μάλιστα νομικοί της Κορίνθου προκαλούσαν ανοικτά σε στοιχήματα τον Κώστα Λογοθέτη ότι οι διαδικασίες είναι εκ προοιμίου καταδικασμένες, λόγω του σαθρού, αντιφατικού και αόριστου περιεχομένου τους. Όσοι είχαν παραστεί και στην ακροαματική διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων γελάνε ακόμα με τα όσα φαιδρά είχαν υποστηριχθεί. Είναι όλα αυτά που παραπέμπουν τις σκέψεις ότι τα πάντα ήταν μεθοδευμένα και στημένα από τον Κώστα Λογοθέτη, ο οποίος είναι προφανές αφού είχε στόχο να ζημιώσει τη Λουτράκι Α.Ε. και κατ’ επέκταση το δήμο Λουτρακίου εκτελούσε κατά γράμμα τις εντολές κάποιων.
Δεν είναι άλλωστε και πάλι τυχαίο, ότι οι ίδιοι νομικοί κύκλοι προκαλούν και πάλι σε στοιχήματα τον Κώστα Λογοθέτη ότι και οι τέσσερις αγωγές κατά της Club Hotel Loutraki S.A. για τα έτη 2007, 2008, 2009, 2010 και πάλι θα απορριφθούν. Έχουν την αίσθηση επισημαίνει ότι οι δικαστές καταπίνουν αμάσητες τις παρόλες και στην ποινική διαδικασία θα πεισθούν ότι όλα έχουν καλώς και ο πρόεδρος με το νομικό του σύμβουλο έπραξαν το καθήκον τους. Το περιεχόμενο των τεσσάρων αγωγών που θα αρχίσει να δημοσιοποιείται τις επόμενες ημέρες, αν η υπόθεση φθάσει στο ακροατήριο ή νωρίτερα κατά την κύρια ανάκριση, θα αντικρουσθεί από νομικούς και θα γίνει φύλο και φτερό, προκειμένου να πεισθούν οι δικαστές ότι πρόκειται για αγωγές του θεαθήναι κι όχι πραγματικές και στέρεες με τις οποίες σκοπός είναι να διεκδικηθούν κεφάλαια που αναλογούν και ανήκουν στη Λουτράκι Α.Ε.
Επειδή τα χρήματα, οι απαιτήσεις που έχουν σωρευθεί από την Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε., με το σκεπτικό που συνεχίζει να κινείται ο Κώστας Λογοθέτης, το πιο πιθανό, αν δεν τον κάνει στην άκρη η γενική συνέλευση της Λουτράκι Α.Ε., είναι να βγουν στο σφυρί τα περιουσιακά της στοιχεία και η ζημία για τον τόπο θα είναι καταστροφική.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Κώστας λογοθέτης δεν έχει συναίσθηση πραγματικά τι συμβαίνει, εξακολουθεί να παίζει με τα ψέματα κι όλα αυτά δυσχεραίνουν έτι περαιτέρω τη θέση της Λουτράκι Α.Ε.
(180413)




ΙΔΟΥ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. ΠΟΥ ΘΑ
ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ

Από τη Δευτέρα το απόγευμα έχει περιέλθει σε γνώση του loutraki-press η επιστολή της Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε. με ημερομηνία 10 Απριλίου 2013 που απεστάλη προς το δήμαρχο Λουτρακίου, πρόεδρο - διευθύνοντα σύμβουλο της Λουτράκι Α.Ε. Κώστα Λογοθέτη, καθώς επίσης και προς όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.
Μια επιστολή που βγάζει και αποτυπώνει την αγανάκτηση της εργολήπτριας εταιρείας, κατασκευάστριας του Loutraki Thermal Spa για τον εμπαιγμό και την κοροϊδία που έχει υποστεί επί περίπου δύο χρόνια από τον πρώτο πολίτη του τόπου.
Όπως είχε εκμυστηρευθεί πριν λίγους μήνες ο πρόεδρος διευθύνων σύμβουλος της Αλέξανδρος τεχνική Α.Ε. Γιώργος Βλάχος, δεν αντέχω άλλο, δεν μπορώ να ανεχθώ το ψέμα και την κοροϊδία του -εννοεί ποιόν άλλον;- να μην βγαίνει στο τηλέφωνο και η γραμματέας του να τον κρύβει. Επίσης, όπως έχει αποδειχθεί, ο Κώστας Λογοθέτης δεν ήθελε και δεν σκόπευε να τηρήσει καμία από τις συμφωνίες, καθ’ ότι σκοπός του ήταν να καταδικάσει τη Λουτράκι Α.Ε.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής
Οι απαιτήσεις της εργολήπτριας εταιρείας είναι χαρακτηριστικές για την καταστροφή που έχει επιφέρει με την παρουσία του ο Κώστας Λογοθέτης.
«Κύριοι,
ενόψει των προσφάτων συζητήσεών μας και του αιτήματός σας για σύναψη νέου συμφωνητικού διακανονισμού της εξόφλησης της απαιτήσεως της Εταιρείας μας έναντι της Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε., επιθυμούμε να θέσουμε υπόψη σας τις ακόλουθες σκέψεις - προτάσεις, σημειώνοντας ρητά ότι συμμετέχουμε στην όλη προσπάθεια εξεύρεσης λύσης εξαντλώντας κάθε περιθώριο καλής πίστης με σκοπό τη διευκόλυνση της εταιρείας σας στην καταβολή των οφειλομένων. Ρητώς, ωστόσο, σημειώνουμε ότι η παρούσα επιστολή μας δεν παράγει οιαδήποτε νομική δεσμευτικότητα, μόνο δεσμευτικό κείμενο θα αποτελέσει, εάν τελικώς συναφθεί, το νέο ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης - διακανονισμού της ικανοποίησης της προ πολλού αναγνωρισθείσας ποικιλοτρόπως, ληξιπρόθεσμης και απαιτητής απαιτήσεώς μας.
Επομένως, η εταιρεία μας δηλώνει ότι το παρόν δεν αποτελεί υπαναχώρηση από οιοδήποτε δικαίωμά της, ούτε υποδηλοί συμφωνία σε ρύθμιση των οφειλομένων ή αναστολή της οποιασδήποτε ενέργειάς της για τη προάσπιση των εννόμων συμφερόντων της, η οποία εάν υπάρξει, θα αποτυπωθεί σε νέο μεταξύ μας συναφθησόμενο ιδιωτικό συμφωνητικό.

Σύντομο ιστορικό
Η οφειλή ανέρχεται στο ύψος της τάξης των € 5.000.000 (εγκεκριμένες πιστοποιήσεις + επιδικασθέντες τόκοι υπερημερίας + επιδικασθέντα δικαστικά έξοδα).
Τα παραπάνω προκύπτουν :
α) από τον πίνακα ανεξόφλητων πιστοποιήσεων όπως έχουν εγκριθεί από την τεχνική υπηρεσία  της εταιρείας σας κι έχουν αναγνωρισθεί με το από 20/10/2012 ιδιωτικό συμφωνητικό όπως εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της εταιρείας σας και οι οποίες αφορούν εκτέλεση εργασιών που έχουν οριστικώς παραληφθεί.
β) από την έκδοση τριών (3) διαταγών πληρωμής κατά της  «Τουριστική Λουτράκι Α.Ε.» που έχουν τελεσιδικήσει μετά την απόρριψη των κατ’ αυτών ασκηθεισών ανακοπών.
Το μεγαλύτερο μέρος της οφειλής αφορά σε πιστοποιήσεις εργασιών εκτελεσμένων το 2010, δηλαδή προ τριών ετών.
Λόγω της μεγάλης καθυστέρησης πληρωμών η εταιρεία μας αναγκάσθηκε να ζητήσει χρηματοδότηση από τις Τράπεζες Αttica Bank και ProBank στις οποίες έχει εκχωρήσει τις 19η, 23η και 24η πιστοποιήσεις, συνολικού ύψους € 1.829.860,18.
Μετά την έκδοση των διαταγών πληρωμής και μετά από εκτεταμένο διάλογο μαζί σας καταλήξαμε στο προαναφερθέν ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο καταγγέλθηκε από την πλευρά μας στις 23/01/2013 καθόσον η εταιρεία σας κατέστη επανειλημμένως υπερήμερη, όσον αφορά στην τήρηση των συμφωνηθέντων και την καταβολή των εκεί προβλεπομένων δόσεων. Συγκεκριμένα, ενώ με το συγκεκριμένο ιδιωτικό συμφωνητικό προβλέπονταν ότι μέχρι τις 31/03/2013 θα μας είχαν καταβληθεί € 940.000 τελικώς, μας έχουν καταβληθεί μόνο € 210.000.€
Το παραπάνω γεγονός έχει δημιουργήσει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα στην εταιρεία μας καθώς και σοβαρό πρόβλημα αξιοπιστίας μας στη σχέση μας με τις  πιστώτριες τράπεζες.
Ως συνέπεια των ανωτέρω και προς διασφάλιση των συμφερόντων μας, προβήκαμε και έχει προγραμματιστεί να προβούμε  στις ενέργειες που αναφέρονται παρακάτω.

Οι ενέργειές μας
Μέχρι σήμερα προβήκαμε σε:
Κατασχέσεις εις χείρας τρίτου στις τράπεζες (ΕΤΕ, Alpha Βank και Eurobank).
Κατασχέσεις εις χείρας τρίτου στην ΔΟΥ Κορίνθου.
Κατασχέσεις εις χείρας τρίτου στην Κ/Ξ Καζίνο Λουτρακίου.
Κατασχέσεις κινητών περιουσιακών στοιχείων της Τουριστική Λουτράκι Α.Ε. στο χώρο του Υδροθεραπευτηρίου.
Και έχει προγραμματιστεί να προβούμε σε:
Πλειστηριασμό των κινητών περιουσιακών στοιχείων που προαναφέραμε (έχει ήδη οριστεί ημερομηνία πλειστηριασμού η 24/04/2013).
Πλειστηριασμό ακινήτου γραφείων -γυάλινο κτίριο- εγγραφείσα προσημείωση € 500.000.
Πλειστηριασμό ακινήτου Καταρρακτών - εγγραφείσα προσημείωση € 635.668.
Πλειστηριασμό ακινήτου Υδροθεραπευτηρίου -εγγραφείσα προσημείωση € 1.271.336.
Κατάσχεση κοινοπρακτικών μεριδίων στην Κ/Ξ Καζίνο Λουτρακίου.
Κατάσχεση εις χείρας τρίτου για τα πιθανά έσοδα της εταιρείας από «ενοίκιο Καταρρακτών».

Δυνατότητες συναινετικής λύση του ζητήματος
Επειδή:
α) όπως επανειλημμένα σας έχουμε δηλώσει προφορικά και γραπτά ο στόχος μας είναι αποκλειστικά και μόνον η είσπραξη των οφειλομένων,
β) από την άλλη λόγω των ανειλημμένων υποχρεώσεων μας -με δική σας φυσικά υπαιτιότητα- σε πιστώτριες τράπεζες ο χρόνος μας πιέζει ασφυκτικά.
Σε περίπτωση που είστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε νέα συμφωνία ρύθμισης αποπληρωμής οφειλών με αμοιβαίο όφελος και για τις δύο πλευρές, σας δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η τυχόν νέα συμφωνία πρέπει:
Να συνταχθεί, υπογραφεί και τεθεί σε εφαρμογή άμεσα (εντός του τρέχοντος μηνός).
Οι όροι που θα δεσμεύουν την πλευρά σας θα πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα, προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψη των όσων συνέβησαν αναφορικώς με το προηγούμενο -μεταξύ μας συναφθέν- ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης της καταβολής των οφειλομένων.
Είναι προφανές ότι η εταιρεία μας εξαντλεί με τη παρούσα πρότασή της κάθε περιθώριο καλόπιστης συμπεριφοράς και αναμένει την πλήρη και ουσιαστική ανταπόκρισή σας, εφόσον τελικώς υπογραφεί νέο συμφωνητικό ρύθμισης.
Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε αυτονόητη τη βάσει αντικειμενικών δεδομένων διατύπωση των όρων του συμφωνητικού, ώστε να είναι εφικτή η εκ μέρους σας τήρησή τους.

Πρόταση
α) Το συνολικό ποσό της οφειλής να εξοφλείται τμηματικώς με ρυθμό τουλάχιστον € 100.000 ανά μήνα για τα επόμενα 5 χρόνια περίπου ή € 300.000 ανά τρίμηνο. Είναι αυτονόητο ότι στο ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης που θα συναφθεί, θα τεθούν οι κατάλληλες νομικές ρυθμίσεις, λ.χ. ότι οι καταβολές θα καταλογίζονται πρώτα στα έξοδα, κατόπιν στους τόκους και τελευταία στο κεφάλαιο. Επίσης, θα τεθεί κάθε όρος που ήθελε κριθεί αναγκαίος και συμφωνηθεί μεταξύ των νομικών συμβούλων, προς τούτο δε επιφυλασσόμεθα κάθε τυχόν δικαιώματός μας.
β) Περαιτέρω και, για την εξασφάλιση των απαιτήσεών μας, η εταιρεία σας θα πρέπει να προβεί στην εκχώρηση κάθε είδους απαιτήσεώς της έναντι τρίτων που δεν έχει τύχει εκχωρήσεως ή κατασχέσεως από τρίτους, όπως λ.χ. θα προβεί, ήδη με το ιδιωτικό συμφωνητικό διακανονισμού της καταβολής της οφειλής μας, στην εκχώρηση στην Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε. της απαίτησης για την επιστροφή ΦΠΑ των ετών 2010 (ποσού € 650.000), 2011 (ποσού περίπου € 250.000) και 2012 (ποσού περίπου € 250.000), καθώς επίσης και κάθε μελλοντικής απαιτήσεώς της από την Κ/Ξ Καζίνο Λουτρακίου Α.Ε. που δεν έχει εκχωρηθεί σε τρίτον, του δικαιώματος είσπραξης ενοικίων από μισθωτές ακινήτων της εταιρείας (π.χ. ακίνητο Καταρρακτών ή κτιρίου γραφείων κοκ). Παραλλήλως, η εταιρεία θα αναλάβει τη ρητή δέσμευση να προβεί σε (εξασφαλιστική) εκχώρηση κάθε είδους απαιτήσεώς της ήθελε γεννηθεί στο μέλλον έναντι τρίτου, για οποιοδήποτε λόγο ή αιτία.
Ρητώς, ωστόσο, σημειώνεται ότι οι εκχωρήσεις θα γίνουν προς εξασφάλιση της απαίτησης της εταιρείας μας και δεν θα άγουν σε εξόφληση αυτής. Υπό τον όρο της είσπραξης από την εταιρεία μας οιασδήποτε εκχωρημένης απαίτησης, θα μειώνεται, κατά ποσό ισόποσο του εισπραχθέντος δυνάμει εκχωρήσεως, το συνολικό ποσό της οφειλής σας.
Οι μηνιαίες δόσεις αποπληρωμής του τιμήματος θα εξοφλούνται κανονικώς, εάν δε υπάρξει καταβολή στην εταιρεία μας από τρίτον δυνάμει εκχωρήσεως, η υποχρέωση της εταιρείας σας για καταβολή των δόσεων αναστέλλεται από το μήνα που έπεται της τοιαύτης καταβολής και για όσες δόσεις αντιστοιχούν στο εισπραχθέν ποσό. Ήτοι δηλαδή εάν καταβληθεί δυνάμει εκχωρήσεως από τρίτον το ποσό των € 650.000, από τον επόμενο μήνα της καταβολής από τον τρίτο οφειλέτη και για έξι μήνες δεν θα καταβληθεί οιοδήποτε ποσό, τον έβδομο μήνα θα καταβληθούν € 50.000 ευρώ και από τον όγδοο μετά τη καταβολή μήνα θα καταβάλλεται κανονικώς η συμφωνηθείσα μηνιαία δόση (€ 100.000). Αναλυτικότερες δε ρυθμίσεις θα περιληφθούν στο ιδιωτικό συμφωνητικό, εφόσον αυτό ήθελε συναφθεί, προκειμένου να διασφαλίζεται ότι μηνιαίως θα καταβάλλεται (είτε απευθείας από την Τουριστική Λουτράκι Α.Ε., είτε από τρίτους οφειλέτες της δυνάμει εκχωρήσεως) τουλάχιστον το ποσό των € 100.000, με άλλη διατύπωση το ποσό των € 300.000 τριμηνιαίως. Γενικώς, σημειώνεται ότι αποτελεί ουσιώδη όρο για τη σύναψη μιας τέτοιας συμφωνίας εκ μέρους της εταιρείας μας, η διασφάλιση της τακτικής καταβολής τουλάχιστον € 300.000 ανά τρίμηνο. Αυτονόητο τυγχάνει, ότι εάν το ποσό της εκχωρήσεως που ήθελε καταβληθεί στην εταιρεία μας υπολείπεται του ποσού της μηνιαίας δόσεως, τότε θα καταβάλλεται στην εταιρεία μας το υπόλοιπο, μέχρις συμπληρώσεως της δόσεως των € 100.000 ανά μήνα ποσό.
Προκειμένου να αποφευχθεί ο εκπλειστηριασμός  των ακινήτων μπορούν να εξεταστούν δυνατότητες, όπως:
Μεταβίβαση ορισμένου/νων ακινήτων στην εταιρεία μας σε τιμή που θα συμφωνηθεί και συμψηφισμό της υφιστάμενης οφειλής προς το συμφωνηθέν τίμημα και ισόποσα προς αυτό, πώληση ακινήτων στο δήμο και καταβολή του εισπραχθησομένου τιμήματος στην εταιρεία μας εξέταση περαιτέρω προτάσεων για την εξασφάλιση της εταιρείας μας και της απαιτήσεώς μας λειτουργία του Υδροθεραπευτηρίου από την εταιρεία μας, επί σκοπώ μη περαιτέρω επιβαρύνσεώς σας με τις δαπάνες της τοιαύτης λειτουργίας (τούτο, βεβαίως, απαιτεί μεγαλύτερη διερεύνηση και διαπραγμάτευση αναφορικώς με τους όρους μιας τέτοιας συμφωνίας) και οτιδήποτε άλλο θεωρηθεί ότι μπορεί να διευκολύνει αμφότερους τους συμβαλλόμενους.
Εάν θεωρείτε ότι υπάρχει δυνατότητα διακανονισμού με ειλικρινή και εφικτή διατύπωση των όρων, σας καλούμε να συγκαλέσετε διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να αναπτυχθούν και εξειδικευθούν οι προτάσεις μας και να συζητηθεί το φλέγον για την εταιρεία μας ζήτημα της αποπληρωμής της οφειλής. Βεβαίως οποιαδήποτε ρύθμιση θα πρέπει να τεθεί και υπόψη των τραπεζών, στις οποίες έχει εκχωρηθεί τμήμα της οφειλής, προκειμένου να υπάρξει συναίνεσή τους ή να εξετασθεί η δυνατότητα επανεκχωρήσεως των απαιτήσεών τους στην εταιρεία μας.
Σας επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι ο χρόνος  που απομένει για την εξεύρεση λύσης χωρίς κατασχέσεις, πλειστηριασμούς κλπ. είναι ελάχιστος.»
(180413)
Return top