ΚΟΥΙΖ

Που μοιράζει τα τρόφιμα το κοινωνικό παντοπωλείο, γιατί υπάρχει κόσμος που πεινάει κι ενδιαφέρεται να λάβει από το κοινωνικό πρόσωπο της δημοτικής αρχής Λογοθέτη; Τα τρόφιμα αυτά έχουν αγορασθεί και από το 20% της αμοιβής των μισθωτών της δημοτικής αρχής ή έχουν εξαπατήσει και σ’ αυτόν τον τομέα την τοπική κοινωνία;
(100413)




Είπαν…

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό η τοπική κοινωνία να αντιληφθεί άμεσα ποιός στηρίζεται από τη στάση -"κρύβομαι πίσω από το δάκτυλό μου"- είτε με το αποχωρώ, είτε με το απέχω, είτε με το λευκό στις ψηφοφορίες του δημοτικού συμβουλίου. Φυσικά, όταν ακούς και τις δικαιολογίες είναι να τραβάς τα μαλλιά σου και να φτύνεις τον κόρφο σου. Έχουν άραγε την αίσθηση ότι μας κοροϊδεύουν; Τους έχουμε πάρει χαμπάρι. Τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Οι πολιτικοί αρραβώνες ενόψει των προσεχών δημοτικών εκλογών είναι ευανάγνωστοι!»
(100413)




Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΤΕ ΨΕΜΑΤΑ!

ΣΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ
LOUTRAKI THERMAL SPA ΓΙΑ ΤΗΝ 23Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Την περασμένη εβδομάδα, στην τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης, ο Κώστας Λογοθέτης ακούσθηκε να λέει ότι όλοι λέμε ψέματα, καθ’ ότι για το loutraki Thermal Spa βρίσκεται σε πλήρη συνεννόηση με τον εργολάβο της «Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε.» Γιώργο Βλάχο και δεν υπάρχει απολύτως κανένα θέμα κατάσχεσης.
Χθες λοιπόν, όλοι που «κατηγορούν» το δήμαρχο κατά τον Κώστα Λογοθέτη έτυχε να επιβεβαιωθούν εν αντιθέσει με τον ίδιο μετά την κυκλοφορία χθες τοπικής εφημερίδας η οποία δημοσιεύει το πρόγραμμα πλειστηριασμού της 23ης Απριλίου 2013.
Επειδή ο Κώστας Λογοθέτης έχει λύσει όλα απολύτως τα προβλήματα και το Loutraki Thermal Spa η ΔΕΗ ασκεί ασφυκτικές πιέσεις να καταβληθούν οι δόσεις από το μη εξυπηρετούμενο διακανονισμό λόγω των απλήρωτων εκκαθαριστικών λογαριασμών, δεδομένου ότι εκ των πραγμάτων είναι υποχρεωμένη να προβεί στη διακοπή του ρεύματος.
Τέλος, ο δήμαρχος που τα έχει τακτοποιήσει όλα και τα πάντα λειτουργούν καλά με πρόθεσή του να αυξήσει τη δραστηριότητά του, οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι από το τέλος του μηνός και κανείς δεν ενδιαφέρεται για λογαριασμό τους πότε και πώς θα εισπράξουν το μισθό Μαρτίου.
(100413)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




«Δύο πράγματα είναι άπειρα.
Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία.
…και για το σύμπαν
έχω κάποιες αμφιβολίες»
Άμπερτ Αϊνστάιν




ΕΠΙΣΠΕΥΔΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΑΠΟ
ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Αφού πλέον έχει καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός, ο δήμος Λουτρακίου έχει γίνει πανελλαδικά ρεζίλι δύο φορές σε διάστημα μόλις δώδεκα ημερών, έχει σημασία να αντιληφθούμε αποτέλεσμα ποίων πρακτικών είναι αυτά τα γεγονότα, αλλά και τι έχει να γίνει παρακάτω όσο εξακολουθεί να βρίσκεται στο τιμόνι του τόπου, ένας δημοκρατικά εκλεγμένος συνδυασμός που από μόνος του, λόγω ανικανότητας, έχει μεταλλαχθεί σε μία άτακτη διμοιρία - μπουλούκι ολοκληρωτικών καθεστώτων.
Αυτό είναι αποτέλεσμα αφενός της νοοτροπίας των ανθρώπων που όλοι διαπίστωσαν με τη φίμωση προσώπων στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή είτε παριστάμενοι, είτε μέσω της τηλεοπτικής εικόνας. Η επικινδυνότητά τους για το μέλλον επιτείνεται από την κυρίαρχη ανικανότητά τους, δεδομένου ότι λόγω αδυναμίας αξιολόγησης και αντίληψης των γεγονότων, μετέρχονται πρακτικών που προκαλούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα, με φασιστικού τύπου αντιλήψεις, προκειμένου να κουκουλώσουν τα χάλια τους που βγαίνουν στο φως.
Επειδή της παρούσας δημοτικής αρχής το αποτέλεσμα είναι αρνητικό από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβε το τιμόνι της εξουσίας κι έγινε αντιληπτή η ανικανότητά της, το loutraki-press είχε σπεύσει να ζητήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο -αν και πρώιμο- διαχείρισης της εξουσίας, την παραίτηση του πρώτου πολίτη για να μην προκληθούν ανεπανόρθωτες βλάβες σε βάρος του τόπου, που όλοι σήμερα διαπιστώνουν… Ωστόσο, το μέχρι σήμερα αποτέλεσμα επιβεβαιώνει το loutraki-press κι αυτό θα γίνεται καθημερινά πιο έντονο όσο περνάει ο καιρός.
Η εκτίμηση αυτή είχε στηριχθεί σε δύο γεγονότα:
Πρώτον, ο δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης παρουσίαζε έλλειμμα να αντιληφθεί, να αξιολογήσει και να επιχειρήσει, μαζί του όλοι όσοι αποτελούν την αυλή του, ενώ έσπευδαν να σαμποτάρουν και είτε να απομακρύνουν, είτε να τους εξωθήσουν σε παραίτηση, πρόσωπα που διέθεταν έστω και τη στοιχειώδη λογική.
Δεύτερον, ο δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης προκειμένου να αντιμετωπίσει την ανεπάρκειά του ως όπλο έχει το ψέμα μέσα από ένα σπαραξικάρδιο ύφος προκειμένου να συγκινήσει τις ευαίσθητες χορδές της κοινής γνώμης, αυτή να υπερκαλύψει την ανεπάρκειά του και οι πολίτες να αντιδρούν στους καταγγέλλοντες με μία άποψη «δεν το βλέπετε ο δήμαρχος μας προσπαθεί κάνοντας ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν σε σχέση πάντοτε με όσα βρήκε από τον προκάτοχό του». Το πέρασμα του χρόνου ανέδειξε τις παθογένειες στο χαρακτήρα του δημάρχου, η τοπική κοινωνία άρχισε να διακρίνει και να γίνεται πλέον ευανάγνωστος ο πραγματικός του χαρακτήρας, με συνέπεια όχι μόνον ο ίδιος, αλλά και όλοι μαζί να μην πείθουν πλέον οι προσπάθειές του, όσο κι αν προσπαθεί κάθε φορά που βρίσκεται ενώπιον ακροατηρίου να το μετατρέψει σε θεατρική σκηνή.
Από εδώ και στο εξής, όσο ο χρόνος θα συντομεύει προς τις προσεχείς δημοτικές εκλογές, τα άφρονα «εξαπτέρυγα» του δημάρχου εισπράττοντας καθημερινά την άρνηση της κοινωνίας, το ένστικτο αυτοσυντήρησης σε συνδυασμό με την ανικανότητα ανάγνωσης των επιπτώσεων που παράγει η δημοτική αρχή, δεδομένου ότι από όλων το στόμα χωρίς αιδώ και χωρίς φειδώ ακούγεται το τίποτα ως «κάνουμε ένα τεράστιο έργο», θα τους οδηγεί ακόμη και σε παραβατικές συμπεριφορές και μακάρι να μην γίνουμε θεατές εκτρόπων. Μακάρι, γιατί θα οδηγηθούν μοιραία, λόγω της εγνωσμένης αδυναμίας τους να αντιληφθούν και να δουν την καταστροφή που παράγουν και πόσο έχει πλήξει ανεπανόρθωτα η παρουσία τους τον τόπο.
Εφόσον πλέον η ανικανότητά τους έχει περάσει στη βάση της κοινωνίας, στη συνείδηση των πολιτών, αυτό γίνεται μη αναστρέψιμο καθ’ ότι πλέον όλοι διαπιστώνουν επιπτώσεις και καταστροφές, χωρίς να μπορούν ως δείγμα να δουν έστω κι ένα έργο. Μαζί τους θα καταρρέει και η αξιοπιστία των φίλα προσκείμενών τους «κονδυλοφόρων» που κάνουν το άσπρο - μαύρο με μεγάλη ευκολία για να προσφέρουν καλές υπηρεσίες σ’ ένα φαύλο σύστημα εξουσίας που έχει καταρρεύσει και προσπαθούν να κουκουλώσουν το γεγονός ότι έχει εξοφλήσει, στρέφοντας τα βέλη αλλού, για να αποπροσανατολίσουν την προσοχή της κοινής γνώμης από τα τεκταινόμενα.
(100413)
Return top