ΚΟΥΙΖ

Πέτρο Τατούλη, αφού συνειδητά δεν εξυπηρετείτε αν και περιφερειάρχης τα συμφέροντα μιας πόλης και των δημοτών της, εμμέσως η… αδράνειάς σας επ’ ωφελεία ποίου οικονομικού ιδιωτικού συμφέροντος λειτουργεί εξ’ αντανακλάσεως;
(020413)




Είπαν…

«Περισσεύει η ανοησία! Σύμφωνα με τη κοινωνική ψυχολογία άνθρωποι που έχουν βιώσει τέτοια πράγματα δε κάνουν επιπόλαιες ή και καθόλου αναφορές σ’ αυτά. Κι αυτός εντελώς φτηνομαρκετίστικα μίλησε 3 φορές για δηλώσεις μετανοίας.
Πάω στοίχημα ότι δε θυμάται τίποτα από αυτά που λέει, διηγήσεις των δικών του μεταφέρει. Αν τα ’χε ζήσει και τα θυμόταν, δε θα χρησιμοποιούσε ματωμένους όρους που παραπέμπουν σε τραγικές περιόδους και συγκυρίες.
Άλλωστε για να θυμάται ο ίδιος θα ’πρεπε να ήταν το λιγότερο και με τη βία 70 χρονών. Καπηλεύεται τα πάντα!
Τρίχες!.. Χρησιμοποιεί οικογενειακές μνήμες και διηγήσεις, που πέρα των πραγματικών γεγονότων έχουν πάρει τη πατίνα του χρόνου και των προσωπικών διηγήσεων. Και κάνεις από το ακροατήριο δε κάνει την αφαίρεση. ...Τίποτα δεν έχει πραγματικά βιώσει. ΠΑΣΟΚος που πατεί πάνω στα θύματα, νεκρά ή ζωντανά του εμφύλιου για να συγκινήσει, να θολώσει και να παραπλανήσει.
Έτσι θάβει τον αστυνομικό σας και το βουλευτή».
(020413)




Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΤΕ ΨΕΜΑΤΑ!

ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΧΙΝΟΥ
ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΦΟΡΕΑ!

Την ώρα που ο απαξιωμένος ηθοποιός διαμαρτυρόταν στη συνέντευξη Τύπου για τους κατοίκους του Σχίνου, ότι δεν του έχουν ζητήσει ακόμη συγγνώμη, σε γνώση του ήταν η μελέτη του ΙΓΜΕ -από την οποία τεχνηέντως έχουν αφαιρεθεί σελίδες- μεταξύ των οποίων και η επίμαχη 33, στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι από τα στοιχεία που συγκέντρωσε το ΙΓΜΕ ως πιθανή αιτία της αυξημένης περιεκτικότητας σε βλαβερές ουσίες του υδροφορέα του Σχίνου, θεωρείται η ρύπανση από βιομηχανικά απόβλητα. Ωστόσο, το ΙΓΜΕ κρατάει μία επιφύλαξη μήπως υπάρχουν μη αμελητέες πιθανότητες σημαντικής συμβολής ή ακόμη και αποκλειστικής αιτίας των φυσικών φαινομένων. Όμως το ίδιο το ΙΓΜΕ σε άλλη μελέτη του, ισχυρίζεται ότι όταν τα αίτια είναι φυσικά, υπάρχουν διαχρονικά σταθερές τιμές μετρήσεων, εν αντιθέσει με τον υδροφορέα του Σχίνου που παρουσιάζει κυμαινόμενες τιμές.
Στην ίδια και τις αμέσως επόμενες σελίδες παρατίθεται ένα πρόγραμμα παρεμβάσεων που δεν είναι του παρόντος, αλλά θα δημοσιοποιηθεί εν ευθέτω χρονικό διάστημα κι αφού πρώτα διαπιστωθούν οι ενέργειες του δημάρχου Κώστα Λογοθέτη προς επίλυση του προβλήματος.
Τελικά, ο δήμαρχος Λουτρακίου έχει λύσει οριστικά το πρόβλημα υδροδότησης στο Σχίνο με άριστης ποιότητας ανθρώπινης κατανάλωσης ύδατος;
Καλόν θα ήταν από το Σχίνο κάθε πρωί να του φέρνουν μια κανάτα φρέσκο νερό, την οποία θα τον υποχρεώνουν να την πίνει μέχρι να φύγει από το γραφείο του.
(020413)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ
ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΣ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ, ΩΦΕΛΗΜΕΝΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Οριστικά για την παρούσα θητεία, σκόπιμα και μεθοδευμένα, εμπαίζοντας επί δεκαεπτά και πλέον μήνες την κοινωνία του δήμου Λουτρακίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης… εκτροχίασε συνειδητά και σκόπιμα τον προαστιακό σιδηρόδρομο με προορισμό το Λουτράκι!
Αυτό διαπιστώθηκε κατά τη συζήτηση του τεχνικού προγράμματος 2013 στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου παραβρέθηκε ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας για την έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Λουτράκι Δημήτρης Καραπατάς, εισπράττοντας στο πετσί τον εμπαιγμό των πολιτικών όταν λόγω της πάγιας πρακτικής τους δεν τιμούν το λόγο και τις δεσμεύσεις τους.
Φυσικά, η Πρωτοβουλία ήταν προϊδεασμένη και διέθετε τις πληροφορίες της, με τον Δημήτρη Καραπατά να διενεργεί εναγώνιες προσπάθειες αφού μίλησε και ήλθε σε συνεννόηση και με τους τέσσερις επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης, εκ των οποίων οι τρεις συνδυασμοί της ελάσσονος αντιπολίτευσης δεσμεύθηκαν ότι θα καταθέσουν κοινή ερώτηση στο προσεχές περιφερειακό συμβούλιο, ενώ τη διαβεβαίωσή του ότι θα υποστηρίξει την ερώτηση, έδωσε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δράκος.
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Πέτρος Τατούλης με τη λήξη της θητείας του ολοκληρώνει και τον πολιτικό του βίο και κατά συνέπεια δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος που προέρχεται από τον εμπαιγμό μιας ολόκληρης τοπικής κοινωνίας, έστω αν το έργο είναι σούπερ ώριμο και πανθομολογουμένως αποδεκτό. Ωστόσο, στο στόχαστρο μαζί με τον Πέτρο Τατούλη έχουν μπει και όλοι ανεξαιρέτως οι σύμβουλοί του από την περιφερειακή ενότητα Κορινθίας, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Δέδες, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Λάκης Παπαφωτίου, οι σύμβουλοι Θανάσης Πισιμίσης, Άγγελος Παπαγγελόπουλος, Νίκος Βραχνός, Νίκος Πετρόπουλος, Ανδρέας Καραχαντζίνης, Ευαγγελία Αδάμ Σπανογιάννη, καθώς επίσης και η κυρία της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαρία Σούκουλη. Όσον αφορά τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Δέδε, με καταγωγή από το δήμο Λουτρακίου, θα πρέπει να έχει υπόψη του ότι ναι μεν καλή η πρόθεσή του, αλλά ούτε κι αυτός ουσιαστικά το ήθελε το έργο, δεδομένου ότι θα το ενέτασσε τη μελέτη του έργου προχθές, στο τεχνικό πρόγραμμα της περιφερειακής ενότητας Κορινθίας για το 2013.
Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια, δεδομένου ότι συνειδητά στρέφονται κατά μιας ολόκληρης πόλης και των κατοίκων τους, ενώ συνειδητά εκτροχιάζουν και την προοπτική ανάπτυξής της. Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να δουν σταυρό από το Λουτράκι, δεδομένου ότι με τη στάση τους -απευθείας ή εξ αντανακλάσεως- αυτό που ωφέλησαν ήταν συγκεκριμένο ιδιωτικό οικονομικό συμφέρον!
Καλόν είναι να μην προσπαθήσουν να κρυφτούν πίσω από το δάκτυλό τους γιατί τα πάντα έχουν ονοματεπώνυμο.
Όσον αφορά το τεχνικό πρόγραμμα οι επικεφαλής των συνδυασμών ισχυριζόντουσαν ότι ο Πέτρος Τατούλης του αιφνιδίασε και το έφερε με την παράλειψη πολλών σημαντικών έργων, εννοώντας μεταξύ άλλων και τον προαστιακό σιδηρόδρομο του Λουτρακίου, το οποίο επίσης αξιολογούσαν ως σημαντικό έργο. Αξιοσημείωτο είναι, ότι εξέφραζαν την απορία τους γιατί δεν παρευρισκόταν ο δήμαρχος Λουτρακίου Κώστας Λογοθέτης να διεκδικήσει ένα τόσο σημαντικό έργο.
Ο Δημήτρης Καραπατάς ενημερώνοντας τους επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι έχει επιτευχθεί η δραματική μείωση του κόστους του έργου, εισπράττοντας το σχόλιο: «Τι το ήθελες, δεν υπάρχει πλέον κίνητρο…»
(020413)




ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΟΑΞΙΑ ΜΕ
ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΝΕΙΔΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΗ ΤΕΤΡΑΔΗ

Τίποτα δεν είναι τυχαίο για το κατάντημα που έχουμε φθάσει ως κοινωνία, γιατί αυτό εξαρτάται από τους ανθρώπους που επιλέγουμε να μας εκπροσωπούν και στη συνέχεια τους ανθρώπους που επιλέγουν αυτοί μέσα από την ίδια μας την κοινωνία για να κάνουν τη δουλειά τους και συμβιβάζονται...
Δεν είχα υπόψη μου και χθες φίλος με πληροφόρησε έστω και με έξι ημέρες καθυστέρηση για την κατάπτυστη προσβλητική για κάθε δημοκρατικό πολίτη ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ) που ως πατριώτης, εργαζόμενος και συνδικαλιστής ο γράφων, αυτό που φανταζόταν ήταν το αυτονόητο. Ωστόσο, ο καλός φίλος δεν μου έλεγε το περιεχόμενο, αλλά με προέτρεπε να επισκεφθώ τον ιστό της ΠΟΑΞΙΑ για να την αναγνώσω. Δεν έχω λόγια για τη φρίκη που ένιωσα με όσα διάβαζα και δεν πίστευα στα μάτια μου.
Όλοι έχουμε υπηρετήσει, ο γράφων τουλάχιστον σε μια από τις δύσκολες και σκληρές από πλευράς πειθαρχίας μοίρες, όπου από ικανότατους και πεπαιδευμένους αξιωματικούς είτε στη μάχη, είτε στη θεωρία μας δίδαξαν ότι το μεγαλειώδες δεν είναι ποτέ αποτέλεσμα ρουτίνας, αλλά ανθρώπων με υπερβατική νοοτροπία που διαθέτουν θάρρος και ανδρεία. (Κατά σύμπτωση ο διοικητής μου ήταν ο πρώτος αλεξιπτωτιστής που πάτησε το πόδι του στην Κύπρο και τον αντιμετωπίζαμε με δέος. Στην άσκηση ή στο άλμα ήταν ένας στρατιώτης όπως κι εμείς «χωρίς» βαθμό και διακριτικά! Όπως αντιλαμβάνεσθε μας μεταφέρθηκε, ήθος, τόλμη και ανδρεία.) Αυτά τα στοιχεία είναι που πρέπει να διακρίνουν τους ένστολους κι όχι η υπηρέτηση της γραφειοκρατίας και του συστήματος. Παράλληλα, είστε εκεί στην ΠΟΑΞΙΑ και δεν μ’ ενδιαφέρει που «υπηρετείτε» ο καθένας και κάτω από ποια «αξιολόγηση» κατέχετε τις οργανικές σας θέσεις, αλλά ως συνδικαλιστές είστε για κλάματα και για λύπηση!
● Με την ανακοίνωση service στους προϊσταμένους σας και την πολιτική ηγεσία, θεωρείτε ότι πράττετε το καθήκον σας για το σκοπό που έχετε εκλεγεί;
● Εκτός αν νομίζετε ότι είστε μέλη μιας συγκεκριμένης νομενκλατούρας ολοκληρωτικών καθεστώτων και δικαίως κάνετε το απαιτούμενο service στους ανωτέρους σας, προκειμένου να είστε αρεστοί;
Ζητείτε εμμέσως πλην σαφώς την κεφαλή επί πίνακι του συναδέλφου σας ως σύγχρονη Σαλώμη και δεν λαμβάνετε υπόψη σας το αρχαίο ρητό «Μηδενί δίκην δικάσεις, αμφί μύθον ακούσεις» - βασιλιάς Πιτθέας της Τροιζήνας (1240 π.Χ.), ωστόσο, σπεύσατε και βγάλατε ανακοίνωση για να καμαρώνετε στους προϊσταμένους σας.
Ατελείωτα χάλια, γι’ αυτό σήμερα δεν υπάρχει και συνδικαλιστικό κίνημα, κανείς δεν εμπιστεύεται πλέον τους «εργατοπατέρες» όπου δη, που είναι μόνον προσωπικές και κομματικές επιδιώξεις και φιλοδοξίες.
Θλίψη, θλίψη, θλίψη!

Η επιστολή του Πάνου Ηλιακόπουλου στην ΠΟΑΞΙΑ
Όνειδος για μάχιμους αξιωματικούς, που βρίσκονται καθημερινά στο δρόμο, αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους, στην προσπάθειά τους να διασφαλίζουν την τάξη, αποτελεί η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, σε βάρος του μάχιμου αστυνομικού υποδιευθυντή Χαράλαμπου Τετράδη, διοικητή του αστυνομικού τμήματος Λουτρακίου.
«Κρυμμένοι» στα γραφεία σας -που ενδεχομένως κατέχετε θέσεις βάσει «ανταλλαγής(;)» συνδικαλιστές αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.- συμβιβασμένοι και υπηρέτες του συστήματος εξουσίας, οπαδοί του yes man, χωρίς προηγούμενη γνώση βάλατε κατά του συναδέλφου σας αστυνομικού διοικητή Λουτρακίου, υπερασπιζόμενοι τους «αφεντάδες» σας κι όχι τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ο ελληνικός λαός.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι δεν βρήκατε να πείτε έστω και μία λέξη για τη φυσουνιά που έφαγε στο πρόσωπο από τα παιδιά του «χημικού πολέμου» ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Χαράλαμπος Τετράδης, ούτε ότι αδυνατείτε να υπερασπισθείτε την τάξη χωρίς τα παιδιά του «χημικού πολέμου» να προκαλούν βλάβες στην υγεία των πολιτών. Η ανικανότητά σας φθάνει δε στο σημείο, να διατάζετε ριπές ακόμη και όταν παρευρίσκονται νήπια!..
Πάρα πολύ σπάνια, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, πρέπει να είναι οι ανακοινώσεις σας σε βάρος πρώην αξιωματικών συναδέλφων σας που έχουν εμπλακεί σε κάθε λογής εγκλήματα του ποινικού κώδικα!
● Εδώ γιατί τόση μεγάλη βιασύνη; Έπρεπε να στηριχθεί το σύστημα εξουσίας;
● Είναι άλλωστε τυχαίο, ότι ο ένας μετά τον άλλον οι αξιωματικοί παραιτούνται από την ομοσπονδία, εκφράζοντας τη δυσφορία τους για όλους αυτούς που τη διοικούν;
● Πώς εκδώσατε έτσι αβασάνιστα μία ανακοίνωση, χωρίς προηγουμένως να έχετε γνώση τι έχει προηγηθεί;
Αν ήσασταν κυριολεκτικά μάχιμοι κι όχι επιλεγμένοι κατά βούληση της ηγεσίας, θα είχατε στοιχειωδώς φροντίσει να πληροφορηθείτε τα πραγματικά περιστατικά και θα σπεύδατε να στηρίξετε το συνάδελφός σας, όχι με γνώμονα την άρρωστη συντεχνιακή αντίληψη, αλλά την ανδροπρεπέστατη και πανελληνίως αποδεκτή αντίδρασή του!
Αλλά με τι κουράγιο και κότσια να το πράξετε αυτό;
Μου θυμίζετε ένα γελοίο λοχαγό όταν υπηρετούσα στη Β΄ ΜΑΛ που μου έριξε φυλάκιση 5 ημερών, γιατί είχα κάνει χρήση στο διοικητήριο -αν και γραφέας- της τουαλέτας αξιωματικών, για απλή ανάγκη.
Οι ένστολοι ιστορικά διακρίθηκαν όταν κινήθηκαν εκτός κανονισμών με γνώμονα το πατριωτικό καθήκον, κινούμενοι υπέρ των συμφερόντων των πολιτών και της κοινωνίας.
Απληροφόρητοι «εργατοπατέρες» ο εν λόγω διοικητής είχε κάνει τα πάντα για να αποτραπούν τα επεισόδια, ήταν ο ίδιος θύμα της απάνθρωπης συμπεριφοράς ανεκπαίδευτων αδρών που την τάξη την επιβάλλουν με τοξικές ουσίες και γι αυτό δεν έχετε να πείτε λέξη.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Πελοποννήσου, αν και την προτρέπατε να καταδικάσει το μέλος της, σας έγραψε μαζί με την κατάπτυστη ανακοίνωσή σας στα παλιότερα των υποδημάτων της, νιώθοντας τα περισσότερα μέλη της σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω συγκεντρώσει αηδία!
Αν νομίζετε ότι αυτά σας τιμούν, αυτός είναι και ο λόγος που ως λαός δεν έχουμε καμία τύχη…
Με βαθιά θλίψη και ντροπή
για τους συνδικαλιστές

Η κατάπτυστη ανακοίνωση της ΠΟΑΞΙΑ
Δεν χρειάζεται εισαγωγή ή σχόλιο, μιλάει από μόνη της… για να βγάλει ο κάθε Έλληνας πατριώτης τα συμπεράσματά του!
Η Ομοσπονδία μας, καταδικάζει απερίφραστα και με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο, τις αντιδεοντολογικές ενέργειες και τη γενικότερη συμπεριφορά του Διοικητή του Α.Τ. Λουτρακίου, κατά τη χθεσινή τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Ηρώον της πόλεως του Λουτρακίου, στη μνήμη των αγωνιστών του 1821.
Σε μια εποχή, όπου αξίες και ιδανικά τα οποία γαλούχησαν τους Έλληνες επί αιώνες, δοκιμάζονται και πάλι κάτω από το βάρος ξένων, οικονομικών αυτή τη φορά κατακτητών, είναι αδιανόητο Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχει ορκιστεί να διαφυλάττει και να υπερασπίζεται τα όσια και ιερά της πατρίδας μας, -ανεξαρτήτως του τι είχε προηγηθεί- να μην μπορεί να δείξει αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία, αλλά αντίθετα, να προβαίνει σε ενέργειες που προσέβαλλαν όχι μόνο την Εθνική ιστορική μνήμη αλλά και γενικότερα την Ελληνική Αστυνομία, οι άντρες και οι γυναίκες της οποίας, μέσα σε αυτές τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες στέκονται όρθιοι, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους για την Πατρίδα.
Καλούμε, την Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Πελοποννήσου, να συγκαλέσει άμεσα τα αρμόδια σύμφωνα με το καταστατικό της όργανα και να λάβει τις προβλεπόμενες από αυτό, αποφάσεις για τον προαναφερόμενο αξιωματικό - μέλος της.
(020413)
Return top