ΚΟΥΙΖ

Τι συζητούσαν και γιατί κράτησε περισσότερο από δύο ώρες η συνάντηση του δημάρχου Κώστα Λογοθέτη με τον έγκριτο νομικό Κορίνθου Περικλή Μπαλοδήμο, παρόντος του μεσάζοντος της Club Hotel Casino Loutraki και μυστικοσυμβούλου του δημάρχου Λουτρακίου Γιώργου Γιαννιτσόπουλου;
(200413)




Είπαν…

«Παύλε Παύλου δημοσιογράφος είναι μόνον αυτός που διεκπεραιώνει τις απόψεις σου και λειτουργεί ως «παπαγαλάκι», χωρίς να ασκεί κριτική επί των πεπραγμένων σου; Αυτού του είδους οι δημοσιογράφοι του αθηναϊκού Τύπου κατάντησαν την Ελλάδα εδώ που είναι σήμερα κι αντίστοιχα οι τοπικοί εκκολαπτόμενοί σου «δημοσιογράφοι» το Λουτράκι.
Παύλε Παύλου δουλειά του δημοσιογράφου είναι να ανακαλύπτει και να αποκαλύπτει τα πάντα, με τη κοινωνία να κρίνει κι όχι να λειτουργεί ως μεταφορέας απόψεων, επιδιώξεων και στόχων του κάθε πολιτικού προσώπου ή επιχειρηματία!»
(200413)




Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΤΕ ΨΕΜΑΤΑ!

ΕΠΙΘΕΣΗ Κ. ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΣΤΗΝ Μ. ΚΑΡΧΟΥ ΛΟΓΟΘΕΤΗ!

Είναι αλήθεια ότι ο δήμαρχος Λουτρακίου Κώστας Λογοθέτης πήρε στο γραφείο του την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μαρία Κάρχου Λογοθέτη, όπου παρευρίσκοντο οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Γλυκοφρύδης, Θανάσης Μουζάκης, η δημοτική σύμβουλος Μαρία Στάμου και ο σύμβουλος της τοπικής κοινότητας Δημήτρης Κανάκης, όπου η νεαρά δεσποινίς δέχθηκε τη σφοδρότατη επίθεση του δημάρχου και όχι μόνον;
Λίγη αιδώς δεν βλάπτει…
Υ.Γ.: Ας γίνει ολόκληρη η διαρροή του συγκεκριμένου θέματος, μη βγαίνουν οι πληροφορίες με το τσιγγέλι!
(200413)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΤΟ loutraki-press ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ
ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΓΛΥΚΟΦΡΥΔΗ

Πρωί - πρωί, Σάββατον γαρ σήμερα, με κάλεσε στο τηλέφωνο καλός φίλος και προέτρεψε το γράφοντα να επισκεφθεί το ιστολόγιο tvtv όπου τον αναμένει μια πολύ μεγάλη έκπληξη. Τι είναι αυτό, ήλθε αυτόματα η ερώτηση με περισσή περιέργεια;
Μπες και θα δεις!
Με τίποτα δεν θα μπορούσα να πιστέψω το νέο ανέλπιστο δώρο της δημοτικής αρχής, δια του υπ’ αριθ. Νο 3 στην ιεραρχία αντιδημάρχου, αναπληρωτή του δημάρχου Γιώργου Γλυκοφρύδη διαβάζοντας τις δηλώσεις του, όπου επιβεβαιώνει όχι μόνον τη χθεσινή, αλλά και την προ τετραμήνου ανάρτηση του loutraki press.
Έχει σημασία να προβληθεί το κείμενο όπως έχει αναρτηθεί στο tvtv για να βγάλει ο κάθε αναγνώστης μόνος του τα συμπεράσματά του:
«Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και αναπληρωτής δημάρχου Γ. Γλυκοφρύδης απάντησε σε ερώτηση του tvtv για την φημολογούμενη μεταγραφή του στον συνδυασμό του Π. Παύλου, την "Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση".
Συγκεκριμένα είπε ότι: Η πολιτική εντιμότητα δεν του επιτρέπει από τη στιγμή που εξελέγη με τον συνδυασμό του Κ. Λογοθέτη, "Με τους πολίτες Μπροστά", να τον εγκαταλείψει κατά τη διάρκεια της θητείας του. Τέτοιου είδους συμπεριφορές τις θεωρεί ανέντιμες και η έως τώρα συμπεριφορά του δεν έχει δώσει την εντύπωση  ανέντιμου ανθρώπου. Όσο για τις πολιτικές ζυμώσεις και αλλαγές εκτιμά ότι θα γίνουν προεκλογικά, στην παρούσα φάση πάντως ξεκαθαρίζει ευθέως ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.»
Οι εν λόγω δηλώσεις δεν απαιτούν κάποιο πρόσθετο σχολιασμό ως προς τις προθέσεις του και το γεγονός ότι έχει κλείσει τη μετακίνηση του στο χωρίς εκλογική τύχη συνδυασμό του βετεράνου δημάρχου Παύλου Παύλου, αλλά ότι και οι ίδιοι στην Ιάσωνος καταλαβαίνουν ο ένας μετά τον άλλον ότι το καράβι που είναι επιβάτες έχει κολλήσει στο βυθό κι απλά… επιβιώνουν με αναπνευστήρες.
Ωστόσο, το loutraki-press τις εν λόγω δηλώσεις δεν θα τις περάσει ελαφρά τη καρδία, αλλά θα σταθεί ιδιαίτερα σε μία λέξη που από μόνος του έκανε λόγο ο «αθόρυβος» αντιδήμαρχος, τι είναι και τι όχι έντιμο. Εκτός απροόπτου, ο σχολιασμός για το συγκεκριμένο θέμα, αναλυτικά αύριο.
(200413)




Ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΤΑΙ ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ
ΤΟΝ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Τις παλινωδίες του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, καταλογίζοντάς του ολόκληρη την ευθύνη δεδομένου ότι μπορούσε, αλλά όπως αποδεικνύεται δεν θέλει ως ώρας, καταγγέλλει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η "Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων Έλευσης του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Λουτράκι", γιατί ο προαστιακός θα μπορούσε ακόμη να εκτελεί ήδη το δρομολόγιο Αθήνα - Λουτράκι - Αθήνα!
Στην ανακοίνωση ζητείται η άμεση «χθες» λήψη απόφασης για δέσμευση κονδυλίων από το τρέχον ΕΣΠΑ για την ένταξή του μέχρι τέλους του έτους, γι’ αυτό και ζητεί την εισαγωγή του θέματος ως κατεπείγοντος με τη διαδικασία του εκτάκτου προς συζήτηση ως προς ημερήσιας διάταξης θέμα. Επισημαίνεται δε, ότι οι όποιες άλλες πρωτοβουλίες, σκοπό έχουν να παραπέμψουν το έργο στις καλένδες.
Το loutraki-press τη Δευτέρα θα αποκαλύψει έγγραφα που εκθέτουν όχι μόνον τον πριφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, αλλά και τους ταγούς του Λουτρακίου, οι οποίοι σκόπιμα και μεθοδευμένα, το πράττουν ακόμη και σήμερα, δεν επέτρεψαν την είσοδο του πλέον σύγχρονου, ασφαλούς και οικονομικού συγκοινωνιακού μέσου στην πόλη του Λουτρακίου, που θα αύξανε το ενεργητικό της ευρύτερης περιοχής.

Η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών & Φορέων
Είναι ανεπίδεκτο πάσης παρερμηνείας πως εδώ και 18 μήνες που η περιφέρεια Πελοποννήσου αν κι έχει λάβει επίσημα γνώση για το θέμα της σύνδεσης και εισόδου του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στην πόλη του Λουτρακίου, με ευφυολογήματα κωλυσιεργεί σκόπιμα και δεν έχει συνειδητά κινήσει διαδικασία προς αυτή την κατεύθυνση, δημιουργώντας συνθήκες αμεριμνησίας για το εν λόγω έργο.
Τα δείγματα γραφής των προθέσεων του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, μαρτυρούν πως άλλαξε άρδην κατεύθυνση και πλέον δε θέλει να εντάξει το εν λόγω έργο στο τρέχον ΕΣΠΑ προς υλοποίησή του. Αν κι έχει υποσχεθεί επίσημα, με το δελτίο Τύπου στις 7-8-2012, με τη σημερινή του στάση δεν θέλει να βοηθήσει την τοπική κοινωνία και την τοπική οικονομία που χειμάζεται. Γιατί άραγε;
Η αιφνιδιαστική κίνηση της "Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων Έλευσης του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Λουτράκι" να μεταβεί στην Τρίπολη, στην περασμένη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου, προκειμένου να ενημερώσει διεξοδικά και να συσπειρώσει τις παρατάξεις του Δημήτρη Δράκου (Δυνατή Πελοπόννησος), του Νίκου Πατσαρίνου (Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου), Λάμπρου Μπούκλη (Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά), ώστε το θέμα να έρθει προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του σώματος 22-4-2013, σκόρπισε πανικό στη διοίκηση της περιφέρειας Πελοποννήσου και η οποία κατελήφθη εξ απήνης.
Στη δυναμική και αποφασιστική παρέμβαση των προαναφερομένων πολιτικών παρατάξεων σε συνεργασία με την Πρωτοβουλία ήταν, να υποβληθεί αίτημα του 1/3 των μελών του σώματος και ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Γιώργος Πουλοκέφαλος, με δημοκρατική εκτροπή, να αρνηθεί να εντάξει το θέμα προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του προσεχούς περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου, χωρίς ωστόσο, να μπορεί να δικαιολογήσει την απόφασή του αυτή!
Προς επίτευξη εντυπώσεων, ο αντιπεριφερειάρχης της περιφερειακής ενότητας Κορινθίας Γιώργος Δέδες, εστάλη εσπευσμένα στην ΕΡΓΟΣΕ, με στόχο να ζητήσει, προφανώς, την έναρξη εκπόνησης μελετών σύνδεσης και εισόδου του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στην πόλη του Λουτρακίου. Κι αυτό με γνώμονα, στη μεταπροσεχή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης να αποπειραθεί να διασωθεί, αντιτάσσοντας σε σύσσωμη την αντιπολίτευση το δήθεν «νέο» της έναρξης εκπόνησης της εν λόγω μελέτης.
Στην επιλογή του ελιγμού αυτού προσφεύγει ο Πέτρος Τατούλης για να «κουκουλώσει» τη σκόπιμη και μεθοδευμένη ολιγωρία του, των περίπου 18 μηνών, επιχειρώντας με ρελάνς να ψέξει την αντιπολίτευση, λαμβανομένου υπόψη ότι αν πραγματικά είχε θέληση και σκοπό την κατασκευή του έργου κι όχι τον εμπαιγμό μιας ολόκληρης πόλης και των πολιτών της, θα είχε προβεί στις ενδεδειγμένες ενέργειες και ως εκ τούτου σήμερα δεν είναι απίθανο ακόμη και να εκτελούντο κανονικά τα δρομολόγια Αθήνα - Λουτράκι - Αθήνα.
Επιβάλλεται να καταστεί σαφές, ότι αυτό που προέχει για τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη είναι η απόφαση «χθες», δέσμευσης κονδυλίων για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ διαχειριστικής περιόδου 2007 - 2013, έτσι ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου εντός του τρέχοντος έτους, όταν μάλιστα υπάρχουν και διαθέσιμα κονδύλια στο ΠΕΠ Πελοποννήσου.
Σε διαφορετική περίπτωση, αν ο Πέτρος Τατούλης επιμείνει και προτάσσει τη μελέτη, θα είναι ως να διανείμει καθρεφτάκια για να περιπαίξει τους «ιθαγενείς», καθ’ ότι το έργο θα παραπεμφθεί υπαιτιότητά του στις καλένδες.
Στα πρόθυρα δημόσιας καταγγελίας, επισημαίνουμε τις τοποθετήσεις Πέτρου Τατούλη δίκην εκκρεμούς, σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία για την κατασκευή του προαστιακού σιδηροδρόμου.
Πιο συγκεκριμένα πως αναλύεται το… παιχνίδι με το χρόνο:
Τον Μάιο του 2012 στη συνάντηση που πραγματοποίησε η Πρωτοβουλία με τον Πέτρο Τατούλη, μας επεσήμανε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι πρόθεσή του είναι η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.
Στο δελτίο Τύπου της περιφέρειας Πελοποννήσου στις 7/8/2012, διατυπώνεται με τον πλέον επίσημο τρόπο η πρόθεση της περιφέρειας Πελοποννήσου για την ένταξη του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο ΕΣΠΑ.
Στη συνάντηση την 1η Φεβρουαρίου 2013 της Πρωτοβουλίας με τον Πέτρο Τατούλη παρόντος του αντιπεριφερειάρχη της περιφερειακής ενότητας Κορινθίας Γιώργου Δέδε, ο Πέτρος Τατούλης ενεφανίσθη με νέα πρόταση και αιφνιδίασε τους παρευρισκόμενους, αποκομίζοντας τις εντυπώσεις, απλά η πρότασή του ήταν ένα πυροτέχνημα και μόνον που είχε αυτό το σκοπό. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου έκανε λόγο για το χρηματοδοτικό, βοηθητικό πρόγραμμα Jessica, το οποίο για το εν λόγω έργο είναι υποκάμισο αδειανό!
Χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την κατασκευή του έργου, είναι μόνον το ΕΣΠΑ, ενώ απαιτείται η όσο το δυνατόν πιο άμεση δέσμευση περισσευούμενων ήδη κονδυλίων για την εντός του τρέχοντος έτους ένταξή του. Όλα τα άλλα είναι έπεα πτερόεντα!
Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας - μελέτη, δεδομένου ότι και αυτή είναι η μισή είναι ήδη έτοιμη!
Την ύστατη ώρα περιφερειάρχα Πέτρο Τατούλη, καθαρά στη δική σας διακριτική ευχέρεια και μόνον είναι, να εισάγεται το θέμα ως κατεπείγον και έκτακτο σε προ ημερήσιας διάταξη συζήτηση!
Δεν είναι άλλωστε λίγο, όταν μάλιστα παίζεται η επιβίωση και η τύχη μιας ολόκληρης πόλης, στην ιδιαίτερα κρίσιμη οικονομική περίοδο που διανύει η πατρίδα μας.
(200413)
Return top