ΚΟΥΙΖ

Πώς είναι δυνατόν να ικανοποιείς μία εκ των υποχρεώσεών σου αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και την ώρα που το έργο εγκαινιάζεται το 2006, ως «δωρητής» να απουσιάζεις; Ο λόγος για το «Αλεξάνδρειο» Συνεδριακό Κέντρο που οι υπόχρεοι της κατασκευής Club Hotel Loutraki S.A. δεν παρευρέθησαν, όταν μάλιστα δεν λείπουν από εκδήλωση που έχουν συνδράμει στην πραγματοποίησή της; Γιατί άραγε;
(220413)




Είπαν…

«Κώστας Λογοθέτης: Έχουμε μείνει λίγοι και καλοί ήταν η απάντηση του δημάρχου Λουτρακίου σε επισήμανση πολίτη ότι στο μεταλλαγμένο συνδυασμό "Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω" έχουν μείνει πλέον λίγοι…»
(220413)




Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΤΕ ΨΕΜΑΤΑ!

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

Την Παρασκευή το μεσημέρι, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες του loutraki-press η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λουτρακίου Μαρία Κάρχου Λογοθέτη, βρέθηκε στο δεύτερο όροφο της Ιάσωνος εξυπηρετώντας τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, προκειμένου να μοιρασθούν -όπως γινόταν- οι προσκλήσεις στα μέλη του σώματος για τη συνεδρίαση του οργάνου την προσεχή Τετάρτη με θέμα συζήτησης τον προϋπολογισμό του 2013.
Ο Κώστας Λογοθέτης πέραν όλων των άλλων που αναφέρθηκαν Σάββατο και Κυριακή, αρνήθηκε γεμάτος νεύρα να παραλάβει η γραμματέας του τις προσκλήσεις προκειμένου να προωθηθούν στους παραλήπτες.
Η κάθε μία και ο καθένας μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
(220413)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




Η CLUB HOTEL LOUTRAKI S.A. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΑΡΜΠΑ SAM
NΑ ΔΩΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΛΕΟΝΤΕΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Η προχθεσινή συνάντηση στην Club Hotel Casino Loutraki (CHCL), του διαχειριστή Νικόλαου Δαούλη Ρεμαντά με τους δήμαρχο Λουτρακίου Κώστα Λογοθέτη και το «φίλο» επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης βετεράνο δήμαρχο Παύλο Παύλου, παραπέμπει σε σκέψεις μεθοδεύσεων και σεναρίων παροχής οικονομικής βοήθειας για διάσωση της Λουτράκι Α.Ε. και των περιουσιακών της στοιχείων.
Ζητούμενο είναι, ποιές απαιτήσεις βάζει στο τραπέζι η CHL S.A. την ώρα που δύο ταγοί του τόπου πηγαίνουν στο πιάτο των «συνεταίρων» με μία λογική σφάξε με πασά μου… να σωθώ κατά παράφραση και της λαϊκής σοφίας, «ας με λένε δημαρχίνα κι ας πεθαίνω από την πείνα».
Κατ’ αρχήν δεν θα πρέπει να ξεχνούμε τις παραμέτρους και τους στόχους της Club Hotel Loutraki (CHL) S.A. στην κοινή πορεία της με την αμιγώς δημοτική επιχείρηση Λουτράκι Α.Ε. στην κοινοπραξία CHCL. Όταν ο Νικόλαος Δαούλης Ρεμαντάς έχει απέναντί του δύο πρόσωπα που αδυνατούν να σκεφθούν για να προσεγγίσουν λύσεις ουσιαστικές και βιώσιμες που θα διασώζουν τη δημοτική εταιρεία παίζει εν ου παικτοίς. Κι αυτό γιατί ο μεν Παύλος Παύλου πέραν της διάσωσης της εταιρείας κυρίαρχα ενδιαφέρεται για να έχει αποκλειστικά την «ευλογία» των μεγαλοεπενδυτών ως ο επόμενος δήμαρχος. Από την πλευρά του ο Κώστας Λογοθέτης ζαλισμένος στην κυριολεξία από τις εξελίξεις, αδυνατώντας ο ίδιος να σκεφθεί και να κατανοήσει τις καταστάσεις, έχοντας ως μόνον σύμβουλό του τον διαμεσολαβητή της CHL Γιώργο Γιαννιτσόπουλο που διαθέτει την τέχνη να πείθει άτομα που στερούνται υψηλής νοημοσύνης, φυσικό είναι να έχει ενστερνιστεί και να υιοθετεί δίχως να το αντιλαμβάνεται τις θέσεις και τα συμφέροντα της εταιρείας που εκπροσωπεί ο σύμβουλός του.
Είναι φυσικό ο διαχειριστής της CHCL να κινεί τα νήματα όπως θέλει και να παίζει μαζί τους σαν τη γάτα με το ποντίκι, έχοντας το πλεονέκτημα ότι απέναντί του έχει δύο πρόσωπα που αδυνατούν να αντιδράσουν, δεδομένου ότι δεν διαθέτουν την ικανότητα να ορθώσουν το ανάστημά τους και να βάλουν στο τραπέζι του διαλόγου τις απαιτήσεις του τόπου. Κι αυτό, γιατί δεν λαμβάνουν υπόψη τους την εκπεφρασμένη θέση της επισπεύδουσας τον πλειστηριασμό εταιρείας ότι δεν ενδιαφέρεται να προκαλέσει ζημία στον τόπο, αλλά να βρεθεί το modus vivendi μ’ ένα αμοιβαίο εφικτό και υλοποιήσιμο χρονοδιάγραμμα.
Κώστας Λογοθέτης και Παύλος Παύλου με τον πιο εγκληματικό τρόπο για να ακούγονται ευχάριστοι και να είναι συνομιλητές με την CHL απαξιώνουν τη Γνωμοδότηση Τσοβόλα που μπορεί να φέρει και να βάλει ζεστό χρήμα στο ταμείο της Λουτράκι Α.Ε. για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις αυξημένες υποχρεώσεις της.
Ο Νικόλαος Δαούλης Ρεμαντάς από εμφανέστατη θέση πλέον ισχύος θα τους παίζει λέγοντας για να σας δώσω θα πρέπει να μου δώσετε, θεωρώντας ως μη υπαρκτές τις υποχρεώσεις της εταιρείας που εκπροσωπεί δεδομένου ότι δεν οχλείται από τους ταγούς του τόπου!
Στο πλαίσιο αυτό η CHL για να δώσει θα ζητήσει και οι όροι εκτιμάται ότι θα είναι επαχθέστατοι, γιατί όταν απλώνεις το χέρι σου και παίρνεις κι ο άλλος δεν σου λέει τίποτα απλά σε κοιτάει, φυσικό κι επόμενο είναι να συνεχίζεις να παίρνεις. Έτσι οι απαιτήσεις της CHL πρέπει να συνοψίζονται στα ακόλουθα:
Μετατροπή της κοινοπραξίας CHCL σε ανώνυμη εταιρεία. Πάγιο αίτημα της περασμένης δεκαετίας, που χάλασε εξαιτίας άλλων λόγων, σύμφωνα πάντοτε και με τα όσα ισχυρίζονται κορυφαία διευθυντικά στελέχη της CHCL.
Παύση της οποιαδήποτε οικονομικής απαίτησης από διαφορές του παρελθόντος.
Τέλος, στη διεκδίκηση της κατασκευής του αντισταθμιστικού οφέλους κατασκευής του Τουριστικού Λιμένα Λουτρακίου, γιατί διανύουμε περίοδο ισχνών αγελάδων και δεν πρέπει να ενοχληθούν τα «αφεντικά» βάζοντας το χέρι βαθειά στην τσέπη.
Μπορεί ο δήμος Λουτρακίου και κάθε θεσμικός φορέας να έχει συνέχεια, αλλά ο Νικόλαος Δαούλης Ρεμαντάς θα πρέπει να γνωρίζει ότι είναι συνομιλητής με πρόσωπα που πολιτικά έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους και κυρίαρχα δεν διαθέτουν τη δημοτική πλειοψηφία να προχωρήσουν σε επαχθέστατες συμφωνίες σε βάρος των συμφερόντων του δήμου Λουτρακίου, μετατρέποντάς τον τελικά σε… προτεκτοράτο.
Είναι φυσικό κι επόμενο η οποιαδήποτε επαχθής συμφωνία προχωρήσει να προσβληθεί από την επόμενη με πατριωτική φυσιογνωμία δημοτική αρχή, δεδομένου ότι υπάρχουν υποχρεώσεις της CHL που σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορούν να παραγραφούν με μονοκονδυλιά, αλλά και ούτε χωρίς οικονομοτεχνική μελέτη από αξιόπιστο οικονομικό σύμβουλο που θα προασπίζεται τα συμφέροντά του Λουτρακίου, να προχωρήσει μετατροπή του καταστατικού τρόπου λειτουργίας από κοινοπραξία σε ανώνυμη εταιρεία.
Ο διευθύνων σύμβουλος της CHL Νικόλαος Δαούλης Ρεμαντάς καλόν θα είναι να δώσει στη δημοσιότητα τις απαιτήσεις της εταιρείας του, κάτω από τις οποίες μπορεί να αποτελούν την προϋπόθεση για την οικονομική βοήθεια της συνεταίρου της Λουτράκι Α.Ε.
Θα πρέπει να αντιληφθούν όλοι στο Λουτράκι ότι ενδεχομένως να είναι πολλαπλάσια δυσβάσταχτη μια δανειοδότηση ή διευκόλυνση ή όπως τέλος πάντων χαρακτηρισθεί από την CHL, έναντι και από την ενοικίαση ή διάθεση σε ιδιώτη επενδυτή του Loutraki Thermal Spa για είκοσι χρόνια επί παραδείγματι! Όλα αυτά, θέλουν έγκριτους κι έγκυρους οικονομικούς συμβούλους και δεν μπορούν να συμφωνούνται ελαφρά τη καρδία, από πρόσωπα που δεν διαθέτουν αυτού του είδους το γνωστικό αντικείμενο!
(220413)
Return top