ΚΟΥΙΖ

Ποιός είναι ο «εφημεριδάς» που υποστήριξε Παύλου και τον έριξε; Υποστήριξε τον Γκιώνη και τον έριξε; Υποστηρίζει τώρα τον Λογοθέτη, ε, θα τον τελειώσει κι αυτόν;
(180512)




Είπαν…

«Φέρτε το χρυσό ψαλίδι να κόψει ι Κώωτσης την κορδέλα στο έργο ζωής του που θέλει ν’ αφήσει πίσω του. Δηλαδή τη μετατροπή του Λουτρακίου σε σκαταποθήκη και βοθρατζίδικο του Κορινθιακού κόλπου!»
(180512)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΕΞΙΔΑΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΜΕ
ΑΛΛΟΤΡΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΟΓΟΘΕΤΗ...

Του Δημήτρη Καραπατά*

Από την φυλλωσιά της αφάνειας δρασκέλισε στο καλοστρωμένο χαλί της εξουσίας με την εμπιστοσύνη των πολιτών, δίχως ποτέ όμως να αποδείξει πως δρα αποσυμπιεστικά για τα προβλήματα του τόπου.
Ο λόγος, ασφαλώς και πάλι, για το μοιραίο για τον τόπο δήμαρχο, το θολωμένο Κώστα Λογοθέτη και την πολιτική του συνιστώσα που δεν διστάζουν να ελεεινολογήσουν τους πολίτες που τους εμπιστεύτηκαν και οι οποίοι απεμπολούν αναπτυξιακά έργα -προαστιακός- και εξασφαλίζουν έργα υποβάθμισης για τον τόπο -τα βοθρολύματα της Βόχας στο Λουτράκι- εν μέσω μιας διαρκώς ρέουσας κοσμογονίας, τα πέτρινα χρόνια που διαμόρφωσαν για τον τόπο και τους πολίτες του, η διάσπαρτη στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα άψυχη και όχι ψυχωμένη πολιτικά δημοτική αρχή Λογοθέτη. Η οποία μέσα από μια απυξίδωτη πορεία και από συστοιχία επικίνδυνων πολιτικών δοκιμάζει τις αντοχές της τοπικής κοινωνίας κάνοντας την να αναπολεί το παρελθόν.
Ο Κώστας Λογοθέτης προφανώς ενδιαφέρεται μόνο για την αυτοεπιβίωση του και δεν δείχνει καμία θέληση και αποφασιστικότητα να κάνει απαιτητά τα συμφωνηθέντα προεκλογικώς με τους πολίτες, καπηλεύοντας την απαράπονη ανοχή των δημοτών του.
Τα αργόσυρτα βήματα του οδηγούν σε ένα μοναχικό και ξεκομμένο από το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο δρόμο, του οποίου η απόληξη οδηγεί στο πιο απόκρημνο τοπίο, στον αβυσσαλέο γκρεμό επιχειρώντας, ωστόσο, να παρασύρει μαζί του και τον τόπο. Ο λογισμός του πολίτη σε ημέρες στοχασμού και επαγρύπνησης και το εργαλείο της θύμησης του, συνθέτουν σκέψη με τα ανέγγιχτα προβλήματα και τα πολυδαίδαλα σκηνικά που στήνει ο ειδικός στο εμπόριο ψευδαισθήσεων Κώστας Λογοθέτης, ο οποίος επ’ ουδενί δεν αντανακλά την εντολή του όπως το φαντάζεται πόπολο.
Το μάτι του απλού πολίτη χαίρεται και υποκλίνεται στο μεγαλείο του Δημιουργού του, αλλά αρνείται να εναρμονιστεί με την ανεπανάληπτη εικόνα του μικρομεγαλισμού και της εικονικής πραγματικότητας του τοπίου ευημερίας που ιστορεί υφαίνοντας ψεύδη ο Κώστας Λογοθέτης. Ξαφνιάζει δυσάρεστα με τις αιτιολογήσεις του και η θνησιγενής ιδεοληψία του εχθρεύεται οποιαδήποτε έννοια ευνομίας, ισονομίας και δημοκρατίας. Επιδεικτικά και αδίστακτα περιφρονεί και προσπερνάει το παρακλητικό βλέμμα του κατατρεγμένου πολίτη.
Αυτή η δημοτική αρχή που νοιάζεται μόνο για το αράδιασμα καρεκλών και θέσεων για να φιγουράρουν ύστερα από έριδες και κόντρες συγκεκριμένα πρόσωπα και μάλιστα με τρόπο ανενδοίαστο, έχουν μετατρέψει ολόκληρο τον δήμο σε προβληματοσκέπαστο.
Η στραπατσαρισμένη ιδεολογικά σημερινή διοίκηση - καρικατούρα, είναι θέμα διατριβής και είναι σίγουρο πως οι αναρίθμητες διολισθήσεις της που παρασύρουν το δήμο σε αχαρτογράφητα νερά, θα μείνουν καδραρισμένες στην αιωνιότητα.
Το παραπλανητικό πρόγραμμα που εξαπάτησε το εκλογικό σύνολο και υφάρπαξε την ψήφο του, τους έχει ήδη προπέμψει με τον χαρακτηρισμό που τους αξίζει στη λήθη της ιστορίας. Οι πολίτες υποψιασμένοι και με ιδιαίτερη ένταση θα θρυμματίσουν το ριζωμένο βράχο της πολιτικής τους επικινδυνότητας, ρίχνοντας τους στα τάρταρα.
Πριν όμως συμβεί, θα τεθούν αντιμέτωποι με την οργή των πολιτών. Τους διαλύει η ευθύνη και το φοβικό σύνδρομο που τους διακατέχει, αφού το μήνυμα που εκπέμπεται με προγραφή είναι ξεκάθαρο: Ο Κώστας Λογοθέτης δεν τολμάει να διεκδικήσει τίποτα για τον τόπο και τους πολίτες του.
Η δημοτική αρχή Λογοθέτη δεν είναι καταφύγιο ευσεβών και ενάρετων πολιτικών, αλλά και ούτε άσυλο περίθαλψης πολιτικών επαναστατών και ανένταχτων ανθρώπων.

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.
(180512)




ΑΦΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΩΤΣΗ
ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Σήμερα, τελικά, θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη για την πυροπροστασία, καθ’ ότι ο ίδιος ι Κώωτσης δεν παρέστη και τους άφησε αμανάτι όλους μαζί την περασμένη Τρίτη, γιατί ως «αυτοκράτορας» κατά το μεγαλοϊδεατισμό του έκρινε ότι δεν υπήρχε λόγος να ενημερώσει τους πληβείους για την αναβολή της προγραμματισμένης συνάντησης, με συνέπεια να περιμένουν για περίπου μία ώρα, μέχρι να πληροφορηθούν ότι δεν θα γίνει συνάντηση!
Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, δεν είναι δυνατόν να συντονίσουν και να προγραμματίσουν τις υποχρεώσεις και δραστηριότητές τους για να επιδείξουν ότι μπορούν να τα φέρουν βόλτα στην αντιμετώπιση και διεκπεραίωση τρεχουσών υποθέσεων της καθημερινότητας.
Ο δήμος Λουτρακίου δια των υπηρεσιών του έχει δημοσιοποιήσει τις οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς.
«… γιατί η αμέλεια μπορεί να καταστρέψει ό,τι πολυτιμότερο: τη φύση, το σπίτι όλων μας»
Σύμφωνα μ’ αυτή τη διάταξη καλούνται οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός σχεδίου πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση 100 μέτρων από τα όριά τους, όπως προβούν στον καθαρισμό αυτών, από ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τυχόν εύφλεκτων υλικών που βρίσκονται σε αυτούς.
Σ’ αντίθετη περίπτωση διενεργείται αυτεπάγγελτος καθαρισμός από τον δήμο κι επιβάλλεται πρόστιμο € 0,50 ανά τ.μ. του οικείου χώρου και μήνυση κατά το άρθρ. 433 του Π.Κ.

Κώδικας συμπεριφοράς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες
Μην καίτε ξερά χόρτα, κλαδιά ή σκουπίδια.
Μην ανάβετε υπαίθριες ψησταριές στο δάσος ή σε χώρους με ξερά χόρτα και κλαδιά.
•  Μην πετάτε αναμμένο τσιγάρο σε υπαίθριους χώρους.
•  Μην αφήνετε τα σκουπίδια στο δάσος. Κίνδυνος ανάφλεξης.
•  Αποφύγετε την οξυγονοκόλληση και τη χρήση ηλεκτρικού τροχού στην ύπαιθρο.
Εάν αντιληφθείτε φωτιά στο δάσος:
•  Τηλεφωνείστε αμέσως στην Πυροσβεστική Υπηρεσία (199)
•  Δώστε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το σημείο που βρίσκεστε.
Προσδιορίστε την κατεύθυνση της φωτιάς.
•  Περιγράψτε το είδος της βλάστησης που καίγεται.
Κανόνες προστασίας αν το σπίτι σας βρίσκεται σε δάσος ή δάσική έκταση:
Καθαρίστε το χώρο γύρω από το σπίτι σας από τα ξερά χόρτα.
Κλαδέψτε τα δέντρα μέχρι ύψους 3 μ. γύρω από το σπίτι.
Μην τοποθετείτε πλαστικές υδρορροές στους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού.
Τοποθετείστε παντζούρια από μη εύφλεκτα υλικά.
Μην αποθηκεύετε εύφλεκτα αντικείμενα εντός του σπιτιού.
Προμηθευτείτε κατάλληλους πυροσβεστήρες και σωλήνα νερού.
Αν η φωτιά πλησιάζει στο σπίτι σας:
Παραμείνετε ψύχραιμοι.
Μην εγκαταλείπετε το κτίριο, εκτός εάν η διαφυγή σας είναι πλήρως εξασφαλισμένη.
Απομακρύνετε τα εύφλεκτα υλικά.
Κλείστε παράθυρα, πόρτες για να μην εισέλθουν οι καύτρες.
Μαζέψτε τις τέντες.
Απομακρύνετε τις κουρτίνες από τα παράθυρα.
Μετακινείστε τα έπιπλα από τα παράθυρα στο εσωτερικό των δωματίων.
Κλείστε τις εσωτερικές πόρτες των δωματίων.
Αποσυνδέστε τις παροχές υγρών καυσίμων.
Συνδέστε και απλώστε τους σωλήνες νερού περιμετρικά του σπιτιού.
Αν διαταχθεί εκκένωση της περιοχής, ακολουθείστε πιστά τις οδηγίες και τις διαδρομές που θα σας δοθούν.

Χρήσιμα τηλέφωνα
Κέντρο Πυροσβεστικής Υπηρεσίας 199
Κέντρο Άμεσης Δράσης 100
Δήμος Λουτρακίου 2744 360 110
Δημοτικό κατάστημα Αγ. Θεοδώρων 2741 360 400
Αστυνομικό τμήμα Λουτρακίου 27440 63000
Αστυνομικό τμήμα Αγ. Θεοδώρων 27410 67222
Κέντρο Υγείας Λουτρακίου 27440 63444
(180512)
Return top